Бушко, прапор і супермаркет

Сьогодні прес-служба Закарпатської обласної організації Партії регіонів розповсюдила в ЗМІ текст коментаря "регіонала" і кандидата в нардепи Івана Бушка щодо надзвичайної ситуації, яка трапилася з кореспондентом газети "Чорна Гора" та інтернет-видання "Закарпаття онлайн" Максимом Молнаром. Як на мене, то в таких випадках, справді, краще жувати, однак радники або амбіції спонукали посадовця і «регіонала» до публічності, а тому, як у відомому прислів’ї, «за що боролись, на те і напоролись».

Бушко, прапор і супермаркет

Для тих, хто не в курсі, нагадаю, що під час виконання ним журналістських обов'язків, а саме – спроби сфотографувати перевернутий державний прапор, охоронці виноградівського супермаркету (який, як відомо, є власністю пана Бушка, хоча і оформлений на інших осіб) застосували до М.Молнара силу, затягли його в підсобне приміщення закладу і змусили видалити зроблені ним кадри. Про що журналіст і повідомив громадськість.

За даним фактом міліцією та прокуратурою ведеться розслідування, за підсумками якого винуватцям цього інциденту може загрожувати кілька років тюрми.

Утім, на даному етапі цікавою є, передусім, реакція високопосадовця (І.Бушко є першим заступником голови Закарпатської ОДА, наразі – у виборчій відпустці, та очільником фракції Партії регіонів в облраді), яку варто навести повністю.

«Шановний Максиме!

Мені дуже прикро, що з Вами трапилася та історія, про яку ви розповіли у своїй статті. Однак, хочу довести до Вашого відома, що останні два з половиною роки я працюю першим заступником голови Закарпатської ОДА і, як того потребує закон, підприємницькою діяльністю не займаюся. Але, оскільки про це Ви, швидше за все, дізналися тільки із моєї відповіді, то ні хвилини не сумніваюся, що такий крикливий заголовок до своєї статті («У супермаркеті "регіонала" Бушка в Виноградові на журналістів нападають за фотографування перевернутого прапора») Ви придумали ненавмисно і не зі злим умислом.

Крім того, вдячний Вам за незалежне і неупереджене висвітлення проблеми вивішування українських прапорів у м. Виноградів. Впевнений, що до найбільшого супермаркету  — «Барви» — Ви не доїхали не через лінощі (адже ж не лінь Вам було другий раз їхати до «Гранда»), а тому, що прапори там висять у великій кількості та правильною стороною. Навіть не посмію поставити під сумнів цей факт.

А взагалі, Вам дуже пощастило. Судячи з фотографії, Ви людина молода, і, швидше за все, тільки починаєте кар’єру журналіста. І той досвід, який Ви отримаєте, працюючи на такі поважні видання, як «Чорна Гора» та «Закарпаття онлайн», безумовно безцінний і дозволить Вам у майбутньому зробити успішну кар’єру журналіста. Бажаю Вам творчих успіхів і позитиву у житті. Особливо позитиву».

Оскільки зазначена інформація була оприлюднена виданням Закарпаття онлайн, вважаю за потрібне донести до пана І.Бушка деякі аспекти цієї проблеми, які в силу тих, чи інших причин йому, очевидно, не змогли роз’яснити.

Насамперед, поясню п.І.Бушку, що "крикливий" (з журналістського кута зору – звичайний інформаційний і об'єктивний) заголовок тієї інформації на сайті Закарпаття онлайн належить не Максиму Молнару, а, власне, редакції. А тому, якщо у пана І.Бушка є якісь претензії з цього приводу, то їх варто висловлювати за адресою.

По-друге, і Максим Молнар, і редакція Закарпаття онлайн абсолютно поінформовані в тому плані, що І.Бушко зараз є держчиновником, а тому ФОРМАЛЬНО не може БЕЗПОСЕРЕДНЬО володіти та розпоряджатися якоюсь власністю. Однак є очевидним і той факт, що після того, як в кількарічної давності інтерв'ю одному з видань І.Бушко сам підтвердив, що є власником зазначеного супермаркету, не було зафіксовано факту продажу цього об'єкту. За аналогією можна говорити, що партайґеноссе пана І.Бушка, «губернатор» Закарпаття Олександр Ледида формально не є власником відомого ранчо-готелю "Золота гора", хоча беззаперечним є той факт, що після того, того, як він став "губернатором" Закарпаття, кількість заходів, що їх проводять на цьому об'єкті, виросла в рази, якщо не в десятки разів.

Зрештою, І.Бушко, як відомо, не належить до тих осіб, що легко розлучаються з власністю, "нажитою непосильним трудом". Для нього значно природніше відбирати власність у когось, як це сталося, наприклад, з сиротами найкращого в області дитбудинку "Берізка", у яких забрали все – гарні умови, басейн та медичні кабінети тільки по тій простій причині, що у цих знедолених діточок немає батьків, котрі б проголосували за І.Бушка як кандидата в нардепи, тоді як у дітей дитсадка, в який перетворили колишній сиротинець, такі батьки є.

Так що, як на мене, попри озвучене відчуття «прикрості», І.Бушку треба вибачатися не тільки і не стільки перед журналістом М.Молнаром, як перед тими діточками, кого він знедолив повторно – грубо, нахабно, цинічно, під власну політичну доцільність. Але, схоже, у І.Бушка своє розуміння життєвих цінностей, а тому нав'язувати йому силою поняття про честь і справедливість – марна справа і не моє завдання. Зі свого боку можу лише підтвердити панові І.Бушку, що журналіст Максим Молнар, на відміну від нього самого, справді нічого не робить «зі злим умислом». І це єдина правда, якої допустився в своїй заяві І.Бушко. І, судячи з загальних тенденцій, схоже – абсолютно випадково.

Притягнуту за вуха тему «Барви» взагалі не варто було б згадувати, чи, тим більше, коментувати, якби через її призму не проглянула ненависть пана І.Бушка до людини, яка, за результатами соціологічних досліджень, суттєво випереджає його на виборах по 73-му виборчому округу, а ще – конкурентна заздрість «підпільного» власника зазначеного супермаркета до власника, як він сам каже, «найбільшого супермаркета».

Не доводиться сумніватися, що, як стверджує І.Бушко, робота Максима Молнара в таких «поважних виданнях, як «Чорна Гора» та «Закарпаття онлайн» дасть йому можливість здобути справді добрий досвід і відповідну журналістську якість. Інша річ, що цілком протилежну якість він міг би здобути, коли б (уявімо неймовірне) погодився працювати в низькопробному «виданні», що нещодавно з'явилося в інтернеті під краденим у «Новин Закарпаття» брендом, і яке морально, інформаційно і, схоже, навіть фінансово підтримує саме І.Бушко.

А тому, на завершення – про позитив. Саме з нього, як з мантри, варто розпочинати – перед дзеркалом – свій робочий день І.Бушку – державному чиновникові, найнятому на службу громадою Закарпаття. І питати себе, що доброго зробив він для людей, а не для себе.

А не повчати журналістів…

04 вересня 2012р.

Теги: Бушко, сироти, супермаркет, Молнар, прапор

Коментарі

ХМ... 2012-09-20 / 22:52:09
А можливо прапор і навмисне неправильно повісили? Бо це ж яким критином треба бути, щоб не знати як прапор має вигладати? А це ж напевно і не одна людина вивішувала, хтось ше допомагав? То що, кілька критинів? Підозрюю, що прапор навмисне так повісили!

ужгородець 2012-09-11 / 09:10:16
усім зрозуміло, що ти сам із собою ведеш переписку та дискутуєш, бо нікого твоя статейка не цікавить.
А на місці Бушка яб тобі лапті сплів козле галицький.

Нік 2012-09-10 / 21:31:51

Я, Бушків долбодятел -  ди-біл

Rusyn 2012-09-10 / 16:17:53

Я дебіл, і тому обс.... вшиткіх, ко ми ся не любит. Простіть ня, люди добрі.

Журналіст 2012-09-07 / 08:33:27

Бушко ідіот. Я точно знаю. Бо я на нього працюю і він підбирає таких самих даунів, як він сам.

Метафізист 2012-09-07 / 08:31:52

Насуваеться загроза,
В Закарпаття йде піпець,
Чупакабри із ПееРу Йдуть на вибори - капець!
Гей, Народе! Схаменімся
Не пустімо в дім Чуму Не дамо цим Чупакабрам
Йти в Верховную Раду

земляк 2012-09-06 / 12:29:48
хто бачив фото бушка з хрещеними на животі руками? Вилитий Обама...:) Єдине - мізки не ті.

Михайло 2012-09-06 / 10:22:21
До Читача:
Нещадно плюсую

Наталі 2012-09-05 / 22:49:10

Замість апелювати до Адміна, займіться. як і всі, обговоренням суті публікації. Коментар видалено. Адмін

Адмін 2012-09-05 / 22:25:22
Через флуд і тролінг видалено ряд коментарів одного автора, написаних під різними ніками.

ужгородец 2012-09-05 / 19:07:55
Извинение, по-мужски, это когда прямо и честно: извини, мол, мужик, налажали мои, засранцы, дважди - когда флаг неправильно вывесили, и когда тебя заломали. Настрелял по мозгам виноватым, а ты, если можешь, заявление из милиции забери, чтобы зря идиотов под криминал не подводить.

Вот это - извинение.

А тут, сползание с темы и наезд на журналиста под подобием юмора. Однозначно.

О.Д. 2012-09-05 / 18:36:06
Василю, ви десь тут побачили вибачення? Бо я побачив протилежне...

Майте мужність "звинуватити" мене в кілерстві під власним іменем. Бо кілерством займаються, як у вашому випадку, під псевдонімом, я ж пишу не ховаючись під ніком.

Василь 2012-09-05 / 18:24:00
Сумно. Як вибори перетворюють журналістику в політичне кілерство. То в Хусті жахлива аварія поблизу будматеріалів, які мають стосунок до Балоги, то протилежний політик такий поганий, бо вибачився перед початкуючим журналістом.

Зануда 2012-09-05 / 18:00:04
О, добре що згадали про супермаркети. Завжди було цікаво чому у Мукачеві немає жодного великого супермаркета крім Барви? Може невигідно... А чого тоді Барва там найбільша в області? Добре би як би незалежні журналісти висвітлили це питання.

местный 2012-09-05 / 09:11:01
в ответе г-н Бушко пошутил как мог (насколько Природа наделила его остроумием). эффект получился очевидно не такой, как хотел.
ну так против Природы не попрёшь :)

Mefistofel 2012-09-05 / 01:15:47
После виноградовской сиротской "Берёзки" для меня Бушко - большое Ґ. Следовательно, он и не русин, и не мадяр,а Ґ. И Ґ за него и проголосуют.

ярослав орос 2012-09-04 / 22:26:46
О.Д. 2012-09-04 / 22:18:10
Ніяк не печуться, Ярославе. Усі в Фейсбуці...

пане олеже, що таке юзбук, я не знаю, а закарпаття онлайн -- так!
дай ми*, простому вуйкови з широкого лугу май людську відповідь... тай про про се й напиши...
дякую...

О.Д. 2012-09-04 / 22:18:10
Ніяк не печуться, Ярославе. Усі в Фейсбуці...

ярослав орос 2012-09-04 / 22:02:04
пане олеже, тут у мене мисля виникла не суто хохляцько-украйонська, а жидовська... а як там печуться пудкарпаські журнарюги з приводу свого колєги пана про оте спалення його автівки?
мо* вже й призабули багели...
озовися, цімборо дибо, чи ще жиє в пудкарпатті таке собі переймання чиємось болем, хоча б колєги...
чекаю...

ungvarets 2012-09-04 / 21:59:30

Можке ви не помітили,але тут обговорюють не Мочарника, Черкая і Дибу. Коментар видалено. Адмін