На Закарпатті "МММ" місцевого масштабу привласнює чужі гроші

Красти гроші від людей справа ризикова: можуть упіймати, дати буком по ребрах чи закрити до криміналу. Інша справа – видурити. Тут потерпілому від шахрайства довести свою правоту ой як не просто.

На Закарпатті "МММ" місцевого масштабу привласнює чужі гроші

Тим паче, коли у ролі видурювачів грошей виступають не примітивні вокзальні шахраї, а установи, розташовані в респектабельних офісах з табличками, що містять магічне слово "БАНК". Як банківські шахраї обманюють довірливих людей, розповів у листі до редакції керівник ДП "Закарпатська інженерна компанія" Юрій ЗАРЕВА.

Найперше хочу застерегти земляків: бережіться так званого банку "Надра", котрий у нашому краї знаходиться за адресою: м.Ужгород, Слов'янська набережна, 13. ВАТ КБ "Надра" у на¬шій області представлений майданчиками для збору коштів у довірливих краян, котрі заощаджену копійку добровільно несуть у цю не обтяжену добропорядні¬стю установу. Її підрозділи по збору грошей розміщені у всіх містах нашої області, адже масштаби грошового потоку повинні охопити всю географію. Відповідальності ж так званого "банку" в області перед вкладниками – жодної.

Укладені договори на обслуговування клієнтів юридичних чи фізичних осіб не що інше, як фікція. Судіть самі. Між підприємством ДП "ЗІКО" та філією ВАТ КБ "НАДРА" було укладено договір на касове обслуговування, де вказано про гарантоване збереження коштів на рахунку, таємницю банківську і таке інше. Однак банк про взяті на себе договором зобов'язання дуже скоро "забув".
У результаті такого "партнерства" з лютого 2009 року працівники підприєм¬ства ДП "ЗІКО" не можуть отримати зарплату. Причина – з каси цього банку "ви¬вітрились" кошти. При цьому треба сказати, що кошти не були на депозитних рахунках, а просто на робочому рахунку у відділенні №7, що знаходиться у Мукачеві. На прохання видати кошти ми отримували постійно відмову, посилаючись на тимчасове управління цією структурою. Рішення господарського суду для банку – теж не указ. Рішенням Закарпатського господарського суду (справа №7/94-2009 від 02.12.2009 р.) на заробітну плату треба було стягнути з банку суму 17000 грн. Це рішення Ужгородський міський відділ ДВС управління юстиції (керівник п.Хваста С.В.) не виконав, як і наказ №7/94 від 15.12.2009 р.

Невиконання своїх обов'язків банк "Надра" підкріпив листом Міністерства юстиції України від 29.03.2010 р. за №2605-0.32-10-25 і структурні підрозділи ДВС про необхідність направлення виконавчих документів, де боржником виступає підрозділ ВАТ КБ "Надра", на виконання до відділу ДВС за місце¬знаходженням згаданої юридичної особи (04053 м.Київ, вул.Артема, 15).

Водночас усе це не заважає банку з коштів, які є на рахунку нашого під¬приємства, списувати на так звані "затрати по обслуговуванню клієнта" у межах суми 50–500 грн.  З рахунку нашого під¬приємства таким чином було вкрадено близько 2500 грн. На неодноразову вимогу закрити рахунок банк відмовляв без причини. І вимальовується чудова шахрайська технологія: з рахунку кошти отримати не можна, у той же час за рахунок абонентської плати банк списує кошти.

Що це таке? Банк бере гроші і не несе жодної відповідальності за їхнє збереження. Саме так! ВАТ КБ "Надра" ще не має і ознак цивілізованого банку. Юридична особа перебуває за межами області, а в краї "працюють" такі собі хороші і спритні хлопці. Вони агітують народ, збирають гроші і ні за що не відповідають. Навіть законом передбачено, що такі собі банки-"остапи бендери" можуть обіцяти своїм вкладникам повернення депозитних вкладів. Максимум 150 тис. грн. під гарантію держави. А якщо є більший вклад? Забудьте, панове. Тож раджу краянам бути обережними у стосунках із такими, з дозволу сказати, банками.

Юрій ЗАРЕВА, Мукачево

 

14 квітня 2011р.

Теги: банк, гроші, підприємство

Коментарі

000 2011-04-14 / 16:57:00
Хочу Вам сказати, що у м. Київ де знаходиться юридична адреса банку умови такі самі, тобто гроші, які акумулювались на рахунку до введення тимчасової адміністрації вважаються банк.прац.як неліквідні. З цієї причини їх "типа"не можна зняти з рахунку. Оскільки на рах.є залишок, то банк закрити рах.не може.А перерах.гроші а ін.рах. в ін.банк також не може (гроші-неліквідні).А комісію за обслуговування рахунку списує по дог.обслугов.(при цьому гроші вже не вважаються неліквідом). Юридично ніби все по закону вірно. А фактично "кримінал" під носом у тогож КРУ, Прокуратури і т.д і т.п. Ось так ось нас "Имеют".


ФЕСТ
Публікації:
/ 1Володимир Мишанич: «Пишучи про мистецтво, будь хоч трохи художником»
/ 8Михайло Бачинський – атлант війська Кошута
Духовну спадщину своїх предків угорська спільнота намагається віднайти й зберегти
Трембітар із Репинного
Їх б’ють чужі люди і рідні діти, а від голодної смерті рятують волонтери
«Зупинити повну руйнацію Донбасу може тільки сильна і відповідальна влада», – доктор медичних наук, колишній донеччанин Анатолій Канзюба, який нині працює в Ужгороді
Ніна Бечук: «Енкаведист зачитав наказ, що нас з мамою засуджено за 54-ою статтею КК УРСР. Маму – за сина, а мене – за брата»
В Ужгороді видали посібник «Історія Закарпаття» Д.Данилюка
Поет математики. До 125-річчя від дня народження професора М. Зарицького
Заробітки, обпалені війною
Дзвони і клепало
Образ Божої матері на крашанці хустської цілительки
/ 1(Не)модифікована політика Угорщини щодо (не)нової України
/ 2«Я українка і відмовитися від України не можу», – каже кримчанка Олена, яка переїхала з Сімферополя до Ужгорода
/ 1У Хусті засідала Закарпатська обласна народна громадська рада
«Кобзар» діда Василя
/ 3Тиждень тому троє закарпатців загинули по дорозі на Майдан
Удочерили, аби знущатися?
Пам’ять про невідомого ленінградського студента береже подружжя Мадярів у Волівці
/ 1Громадськість Києва вшанувала закарпатців – визволителів столиці
Відчуття свого призначення озвучив поет з Боржавської Долини
Динамівську осінь тричі поспіль «озолочували» закарпатці
/ 2Йосип Тереля. «Ходячий апостол», котрого позбавили Батьківщини
/ 1До дня мови. «Ну що, здавалося б, слова…»
Острів демократіїу центрі Європи. 95 років від дня створення Чехословацької Республіки
» Всі записи