Бюрократична мелодія з погорєловської флейти

Ми усвідомлюємо, що цією публікацією ризикуємо накликати і на себе гнів мера Ужгорода, або ж бути зачисленими до «лику» губернаторських ЗМІ. Та все ж істина дорожча. Міський голова В. Погорєлов зі своїм виконкомом таки посміялися над городянами: з 1 квітня вони вчинили своїм «дорогим» співгромадянам «фіглю» — підняли оплату в «маршрутках» до 2 гривень.

Бюрократична мелодія з погорєловської флейти

Таке рішення прийняла комісія, створена на виконання доручення мера "для аналізу тарифу на пасажирські перевезення в режимі маршрутного таксі". Але правди нема в підсумках цієї славетної комісії про те, що тариф 1,75 гривні "сьогодні не є рентабельним". Бо, мовляв, через подорожчання пального собівартість перевезень уже сягнула 1,79 грн.

Проте все вирахувати з точністю до копійки можна було б лише в тому випадку, коли б маршрутні таксі снували містом за чітким графіком. А то лишається в дії все та ж партизанщина.

Самовдоволений вуйко-газда за кермом "маршрутки" на більшості маршрутах вистоює до того часу, поки не заповняться всі місця. На зауваження нетерплячих відповідає: "Ви свою роботу знаєте, а я свою". Добре, що не б'є. Ніхто з маршрутних "газд" не має наміру працювати допізна, як в інших містах України. Пізнім ужгородцям доводиться покладатися на послуги служби таксі, а коли грошей катма — йти міськими "джунглями" пішака.

Секретар міськради Віктор Щадей раніше пропонував встановити для контролю за рухом "маршруток" на них маячки. Та це все ще намір. Наразі головна мета — бізнес і його процвітання для окремих осіб без уваги на зручності тих городян, на яких вони і роблять свій бізнес. Добре, що біля вокзалу маршрутні таксі почали зупинятися, але графіку руху тих чи інших номерів у вечірні години так ніде і не обнародувано. При нездоровій ситуації з маршрутними перевезеннями наші "золоті" перевізники просили підняти тариф до двох гривень з "половкою", але, демонструючи добру міну при поганій грі, згадана комісія виконкому запропонувала лишити тариф у розмірі 2 гривень.

Серед ужгородців мусуються думки про необхідність певного бойкоту представників міських перевезень — "маршрутників", перехід на повністю піший спосіб життя. Та не всім це під силу. Висновок може бути один: замість того, щоб вирішувати проблеми ужгородців, міська влада їх "мочить". Молодших пасажирів нахабно б'є по кишені, а до пенсіонерів ставиться, як до в'язнів. А старшим влаштовує моральні тортури. Тих водії постійно доконують беззаперечною вимогою платити за проїзд.

 Василь ЗУБАЧ, Ужгород

07 квітня 2011р.

Теги: Погорєлов, маршрутка, ціна, міськрада

Коментарі

ЧИТАЧ 2011-04-10 / 17:33:00
Поки ця мафія, яка "ВИГРАЛА" тендер, буде мати право на перевозку пасажирів, порядку не буде.


ФЕСТ
Публікації:
/ 1Володимир Мишанич: «Пишучи про мистецтво, будь хоч трохи художником»
/ 8Михайло Бачинський – атлант війська Кошута
Духовну спадщину своїх предків угорська спільнота намагається віднайти й зберегти
Трембітар із Репинного
Їх б’ють чужі люди і рідні діти, а від голодної смерті рятують волонтери
«Зупинити повну руйнацію Донбасу може тільки сильна і відповідальна влада», – доктор медичних наук, колишній донеччанин Анатолій Канзюба, який нині працює в Ужгороді
Ніна Бечук: «Енкаведист зачитав наказ, що нас з мамою засуджено за 54-ою статтею КК УРСР. Маму – за сина, а мене – за брата»
В Ужгороді видали посібник «Історія Закарпаття» Д.Данилюка
Поет математики. До 125-річчя від дня народження професора М. Зарицького
Заробітки, обпалені війною
Дзвони і клепало
Образ Божої матері на крашанці хустської цілительки
/ 1(Не)модифікована політика Угорщини щодо (не)нової України
/ 2«Я українка і відмовитися від України не можу», – каже кримчанка Олена, яка переїхала з Сімферополя до Ужгорода
/ 1У Хусті засідала Закарпатська обласна народна громадська рада
«Кобзар» діда Василя
/ 3Тиждень тому троє закарпатців загинули по дорозі на Майдан
Удочерили, аби знущатися?
Пам’ять про невідомого ленінградського студента береже подружжя Мадярів у Волівці
/ 1Громадськість Києва вшанувала закарпатців – визволителів столиці
Відчуття свого призначення озвучив поет з Боржавської Долини
Динамівську осінь тричі поспіль «озолочували» закарпатці
/ 2Йосип Тереля. «Ходячий апостол», котрого позбавили Батьківщини
/ 1До дня мови. «Ну що, здавалося б, слова…»
Острів демократіїу центрі Європи. 95 років від дня створення Чехословацької Республіки
» Всі записи