Виставка робіт народних умільців відбулася на Великоберезнянщині

Минулої неділі у районному Будинку культури відбувся творчий звіт колективів художньої самодіяльності та окремих виконавців Великоберезнянщини. Він проходив в рамках відзначення Дня молоді, Дня Конституції України та ювілейної 65-ї річниці возз'єднання Закарпатської України з матір'ю Україною.

Виставка робіт народних умільців відбулася на Великоберезнянщині

Перший заступник голови районної держадміністрації Василь Кірик, відкриваючи творчий звіт, тепло привітав усіх учасників, побажав їм вдалих виступів, нових творчих успіхів у збережені та популяризації народної пісні, примноженні верховинських звичаїв і традицій.

Святковий концерт – творчий звіт колективів художньої самодіяльності та окремих виконавців перетворився у прекрасне народне дійство. Протягом кількох годин талановиті жителі Ужанської долини співали народні пісні, виконували драматичні сценки, декламували вірші . 

Глядачам особливо сподобалися закарпатська народна " Ой на горі лен зелений" та жартівлива народна пісні "Ей, бодай тя, муй милий" у виконанні фольклорного колективу "Ставненські музики" с. Ставне ( солістка Марія Моняк, керівник Ірина Ленько ), фольклорне дійство "Тещині вечурки" у виконанні фольклорного колективу клубу с. Луг ( керівник Ганна Олень ), закарпатська старовинна пісня "Загнала я маргу" у виконанні солістки - директора Чорноголівського будинку культури Юлії Бабич.

Вдалими були й виступи драматичного колективу клубу с. Костринська Розтока ( керівник Ірина Догунчак ), вокального ансамблю клубу с. Бегендяцька Пастіль ( кер. Марія Ковач ), танцювальної групи районного Будинку культури ( кер. Мар’яна Парасич ), солістки клубу с. Костева Пастіль Мирослави Керецман, народного фольклорного ансамблю "Ліптаки" РБК ( кер. Руслана Куртанич ),народного фольклорного колективу "Музики" РБК ( кер. Іван Козак ), солістів Оксани Рудейчук та Валентини Цимбалюк, чоловічого тріо РБК  у складі Віталія Гелетича, Василя Ходанича та Івана Козака.

Треба відзначити відмінну роботу працівників районного Будинку культури, котрі доклали багато зусиль і творчого натхнення до підготовки і проведення звітного концерту. Це Віталій Гелетич, Оксана Рудейчук, Валентина Цимбалюк та Марина Жганич, музичні керівники Мар’яна Парасич, Іван Козак та Руслана Куртанич.

За результатами звіту членами журі, очолюваного директором обласного організаційно-методичного центру культури Володимиром Рудейчуком, було одностайно відмічено те, що на Великоберезнянщині не міліє народна скарбниця, як і не меншає тих, хто закоханий в мистецтво танцю та співу. Принагідно подякували  керівникам колективів, органів місцевого самоврядування, адміністраціям закладів, при яких функціонують колективи художньої самодіяльності, за те, що всі вони доклали чималих зусиль для якомога кращого представлення на звітному концерті. Кращі виконавці будуть включені у святковий концерт з нагоди Дня Незалежності України, який відбудеться в Ужгороді.

Широка глядацька аудиторія отримала неабияке задоволення від виступів колективів художньої самодіяльності та окремих виконавців. По завершенні концерту всі бажаючі мали змогу оглянути виставку робіт народних умільців району. Особливо сподобалися відвідувачам роботи вишивальниць з Великого Березного Надії Мазуренко, Наталії Іваниці, Марії Ріпич, Ольги Грицюк, полотна самодіяльної художниці Магдалини Березанич, а також вироби з дерева Юрія Гомовича з Люти. Всього на виставці було представлено понад 350 робіт.

Увечері на сцені районного Будинку культури глядачів радували своїми талантами молоді виконавці – солісти РБК, клубу с. Луг, Тихий Софія Маркевич, Олександр Олень, Вероніка Сурмай, Наталія Мордованець, Василь Опаленик, Василь Рущак.

Повеселилася молодь і на дискотеці.

Іван Пилип’як, начальник відділу культури і туризму Великоберезнянської РДА

01 липня 2010р.

Теги: культура, звіт, свято, День молоді


Карпатська зірка
Публікації:
/ 1В Ужгороді перевіряли, як водії реагують на спецсигнали поліцейських та "Швидкої"
/ 2Вузькоколійки Великоберезнянщини
/ 2Влада Великоберезнянщини спробувала розібратися зі сміттям
На Великоберезнянщині провели нараду по здешевленню хліба
На Великоберезнянщині відбулася сесія райради
Військові поховання Великоберезнянського району Закарпаття
На гірськолижному курорті Красія оголосили «оксамитовий сезон»
Олександр Кулик: «На Великоберезнянщині дільничним інспекторам роботи вистачає...»
/ 7Богдан Кирлик, селищний голова Великого Березного: «Я не йшов на вибори мрійником…»
/ 1Туристичний успіх Закарпаття - у виробленні єдиної, хоча і різновекторної, стратегії
Микола Палко: "Надмарафонські пробіги навчили мене йти і долати"
У католицьких храмах Великоберезнянщини пройдуть богослужіння, приурочені дню хворих
Сформовано нове керівництво Великоберезнянської райдержадміністрації
/ 1На Великоберезнянщині пройшла експедиція по місцях військових поховань
Великоберезнянська прокуратура порушила дві кримінальні справи проти наркоторгівців
Відбудеться 16 тур чемпіонату Великоберезнянщини з футболу
День села відсвяткували жителі великоберезнянської Заброді
Великоберезнянщина приймала ігри першості «Дитячої ліги» Закарпаття з футболу
З початку року чопські прикордонники затримали більше двохсот нелегалів
/ 1В селах Великоберезнянщини уздовж траси Ужок - Мирча з'явилось вуличне освітлення
11 вересня на Великоберезнянщині відбудуться матчі туру першості району з футболу
Оновлення нормативної грошової оцінки земельних ділянок потребують 27 сіл Великоберезнянщини
На Великоберезнянщині обговорили проведення полювання у мисливський сезон 2010-2011 років
На Великоберезнянщині змагалися ветерани футболу
На Великоберезнянщині відбудеться товариський матч до 50-річчя тренера ФК "Закарпаття" Іваниці
» Всі записи