На Великоберезнянщині школи перетворилися у табори відпочинку

Гамірно, весело та змістовно провели перші тижні після напруженого навчального року школярі Великоберезнянщини. Табори з денним перебуванням, де учнівська юнь набиралася здоров'я і сил, діяли при всіх загальноосвітніх закладах району. Тут активним відпочинком було охоплено 1220 хлопчиків та дівчат. 150 учнів санаторної школи-інтернату також змогли пройти оздоровчий курс на базі рідного навчального навчального закладу.

Фінансування діяльності літніх таборів було передбачене бюджетами і включало лише обіди. Район використав для забезпечення харчування дітей 100 тисяч гривень. Проте районний відділ освіти, дирекції і педагогічні колективи шкіл зробили усе можливе, аби не надто щедре фінансування компенсувати цікавими заходами дозвілля та оздоровлення учнівської юні. Конкурси і змагання, походи та екскурсії, творчі заняття, перегляди кінофільмів, активні розваги додали дітворі наснаги та бадьорості на літню пору, за якою розпочнеться новий етап мандрівки Країною знань.

На Великоберезнянщині школи перетворилися у табори відпочинку

У "Веселці" - відпочинкове розмаїття

Табір з такою грайливою назвою діє на базі районного центру позашкільної роботи з дітьми та юнацтвом не перший рік. А тому досвіду організації змістовного відпочинку та цікавих творчих занять для учнівської юні тут не бракує. Про що засвідчила і цьогорічна зміна…

Відпочивали у "Веселці" 23 гуртківці центру позашкільної роботи, які охоче займаються протягом навчального року у наших гуртках та студіях. А тому логічним було продовження тих творчих задумів, які не встигли реалізувати повною мірою до кінця травня. А вони у обдарованої юні не переводяться, бо кожна завершена робота викликає бажання взятися за нову, більш досконалу. Табірне життя дало змогу віддатися улюбленим заняттям сповна, адже вихователями були керівники гуртків, які відвідують охоче творча шкільна юнь - Віктор Примак, Мар’яна Шивринська, Вікторія Панько,
Сніжана Цьома, Сергій Рапа, а керівником – директор ЦПР Ольга Івановчик.  Додали свого ентузіазму у розмаїття відпочинкової програми вихователі-практиканти – студентки Львівського педагогічного коледжу імені Маркіяна Шашкевича Іванна Псяйка та Марина Кушнір.

Протягом двох тижнів наші табірчани завершили немало цікавих задумів з паперопластики, дизайну, комп’ютерної творчості, лялькових вистав, вивчення нових музичних творів і ін.. Ці роботи могли б стати експонатами розмаїтої виставки, яка вабить веселими сюжетами, кольорами. Адже відпочинковий настрій передався у змісті виконаних творів.

Але не лише творчі заняття виявилися цікавинками табірного дозвілля. Більшість заходів усе ж таки спрямовувалася на оздоровлення дітей, яке у літню пору дає найкращі результати. А тому багато часу приділялося рухливим іграм, мандрівкам, спортивним змаганням, конкурсам, які загартовують фізичні сили.

Хочеться сподіватися, що цьогорічний відпочинок у "Веселці" запам’ятається не лише продуманим оздоровленням, але й незабутніми враженнями від проведених заходів.

Оксана Шіпош, вихователь табору "Веселка"   

Юні у "Юності" весело

Традиційно щороку на базі Великоберезнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів діє оздоровчий табір для школярів "Юність". Тут люблять відпочивати хлопчики й дівчатка, оскільки вони мають хорошу можливість не лише відпочити, а й займатися улюбленими справами, брати участь у різних іграх і забавах.

Впродовж всієї табірної зміни, яка вже завершилася, було оздоровлено 200 школярів, серед яких  - діти-сироти, позбавлені батьківської опіки, з малозабезпечених родин та інших соціальних категорій.

Під час перебування в таборі дітки охоче брали участь в цікавих конкурсах, вікторинах. Вдалими були й екскурсії на гору Яворник, до прикордонників, на швейну фабрику "Березнянка" тощо.

Виховні години із відпочиваючими включали такі важливі теми як правила поведінки на вулиці, в лісі, на річці, з ведення здорового способу життя. Зацікавленими виявилися й бесіди на моральні, етичні, екологічні теми.

Як повідомила начальник табору Ярослава Гулай, загалом відпочинок і оздоровлення школярів у "Юності" пройшов вдало, весело, захоплююче, прощаючись, вони щиро дякували організаторам, педагогам, кухарю за таке особливе піклування.

18 червня 2010р.

Теги: табори, відпочинок, оздоровлення


Карпатська зірка
Публікації:
/ 1В Ужгороді перевіряли, як водії реагують на спецсигнали поліцейських та "Швидкої"
/ 2Вузькоколійки Великоберезнянщини
/ 2Влада Великоберезнянщини спробувала розібратися зі сміттям
На Великоберезнянщині провели нараду по здешевленню хліба
На Великоберезнянщині відбулася сесія райради
Військові поховання Великоберезнянського району Закарпаття
На гірськолижному курорті Красія оголосили «оксамитовий сезон»
Олександр Кулик: «На Великоберезнянщині дільничним інспекторам роботи вистачає...»
/ 7Богдан Кирлик, селищний голова Великого Березного: «Я не йшов на вибори мрійником…»
/ 1Туристичний успіх Закарпаття - у виробленні єдиної, хоча і різновекторної, стратегії
Микола Палко: "Надмарафонські пробіги навчили мене йти і долати"
У католицьких храмах Великоберезнянщини пройдуть богослужіння, приурочені дню хворих
Сформовано нове керівництво Великоберезнянської райдержадміністрації
/ 1На Великоберезнянщині пройшла експедиція по місцях військових поховань
Великоберезнянська прокуратура порушила дві кримінальні справи проти наркоторгівців
Відбудеться 16 тур чемпіонату Великоберезнянщини з футболу
День села відсвяткували жителі великоберезнянської Заброді
Великоберезнянщина приймала ігри першості «Дитячої ліги» Закарпаття з футболу
З початку року чопські прикордонники затримали більше двохсот нелегалів
/ 1В селах Великоберезнянщини уздовж траси Ужок - Мирча з'явилось вуличне освітлення
11 вересня на Великоберезнянщині відбудуться матчі туру першості району з футболу
Оновлення нормативної грошової оцінки земельних ділянок потребують 27 сіл Великоберезнянщини
На Великоберезнянщині обговорили проведення полювання у мисливський сезон 2010-2011 років
На Великоберезнянщині змагалися ветерани футболу
На Великоберезнянщині відбудеться товариський матч до 50-річчя тренера ФК "Закарпаття" Іваниці
» Всі записи