Штучний сніг "добереться" і до верхньої ділянки гірськолижної траси на Красії

Очільник Закарпаття зустрівся з керівництвом ТОВ "Вішка"

Штучний сніг "добереться" і до верхньої ділянки гірськолижної траси на Красії

Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида підтримує уболівання районної влади за перспективи розвитку туристично-рекреаційної галузі у нашому краї. Про це засвідчила його зустріч з керівництвом ТОВ "Вішка", який  реалізує на Великоберезнянщині найбільший інвестиційний проект. У діловій розмові взяв участь голова районної влади Василь Канюк і представники фірми-інвестора Георгій Клементовський та Ігор Тарасов.
 
Під час розмови з "губернатором" Закарпаття представники ТОВ "Вішка" обговорили усі перспективи, які обіцяє регіону реалізація масштабного туристичного рекреаційного проекту у гірському селі Великоберезнянщини.  Георгій Клементовський та Ігор Тарасов проінформували передусім про сьогоднішній стан будівництва запланованих об’єктів на околиці села Вишка, куди вкладено уже 50 мільйонів гривень. Значна частина з наміченого уже виконана, а найближчим часом буде встановлене обладнання для штучного засніження верхньої ділянки снігової траси.  Це вкрай важливо для забезпечення роботи закладу у безсніжні зимові періоди, коли любителі гірськолижного катання позбавляються можливості організувати свій відпочинок саме на горі Красія. Отже, йдеться і про збільшення надходжень від наданих послуг туристам та відпочиваючим, у яких зацікавлені не лише власники фірми. Адже лише за минулий сезон послугами ТОВ "Вішка" скористалися 4600 відпочиваючих.

Про переваги, які обіцяє повна реалізація проекту ТОВ "Вішка" на  Великоберезнянщині, повідомив губернатора області і голова районної ради Василь Канюк. Він зауважив, що минулого року товариство перерахувало до бюджету 30263 гривні лише за оренду землі. 44503 гривні надійшло до районної казни. Уже цього року ТОВ "Вішка" сплатило 49505 гривень різних платежів. Ці суми зростатимуть у міру реалізації  проекту.  Василь Канюк наголосив також на унікальності деяких видів послуг, які спроможне організувати товариство не лише для любителів гірськолижного катання, а й для тренувань спортсменів-професіоналів. Адже ландшафтні умови гори Красії та її околиць дають для цього підстави, підтверджені висновками експертів. Керівник самоврядного владного органу принагідно наголосив і на важливості розвитку супутньої інфраструктури у віддаленому гірському селі, що має значення і для інших найближчих населених пунктів району.
 
Відтак представники ТОВ "Вішка" ознайомили з деякими побажаннями щодо сприяння оперативнішому завершенню їхнього проекту на околиці гірського села Великоберезнянщини.
 
Голова ОДА Олександр Ледида висловив задоволення з почутих пропозицій щодо реалізації масштабного туристично-рекреаційного проекту у одному з економічно найслабших районів Закарпаття. Він наголосив на важливості врахування не лише природних умов, а й специфіки сьогоднішнього стану інфраструктури у регіоні, необхідності забезпечення повноцінного функціонування подібних закладів і в літній період. Особливий акцент зробив губернатор на якості надання послуг, яка має відповідати світовим стандартам. Такому підходу у здійсненні свого проекту керівництво ТОВ "Вішка" може розраховувати і на підтримку  з боку обласної виконавчої влади.
 
Зустріч завершилася домовленостями взаємного сприяння у будівництві потужного туристично-рекреаційного закладу у селі Вишка.

18 червня 2010р.

Теги: Красія, інвестор, Ледида


Карпатська зірка
Публікації:
/ 1В Ужгороді перевіряли, як водії реагують на спецсигнали поліцейських та "Швидкої"
/ 2Вузькоколійки Великоберезнянщини
/ 2Влада Великоберезнянщини спробувала розібратися зі сміттям
На Великоберезнянщині провели нараду по здешевленню хліба
На Великоберезнянщині відбулася сесія райради
Військові поховання Великоберезнянського району Закарпаття
На гірськолижному курорті Красія оголосили «оксамитовий сезон»
Олександр Кулик: «На Великоберезнянщині дільничним інспекторам роботи вистачає...»
/ 7Богдан Кирлик, селищний голова Великого Березного: «Я не йшов на вибори мрійником…»
/ 1Туристичний успіх Закарпаття - у виробленні єдиної, хоча і різновекторної, стратегії
Микола Палко: "Надмарафонські пробіги навчили мене йти і долати"
У католицьких храмах Великоберезнянщини пройдуть богослужіння, приурочені дню хворих
Сформовано нове керівництво Великоберезнянської райдержадміністрації
/ 1На Великоберезнянщині пройшла експедиція по місцях військових поховань
Великоберезнянська прокуратура порушила дві кримінальні справи проти наркоторгівців
Відбудеться 16 тур чемпіонату Великоберезнянщини з футболу
День села відсвяткували жителі великоберезнянської Заброді
Великоберезнянщина приймала ігри першості «Дитячої ліги» Закарпаття з футболу
З початку року чопські прикордонники затримали більше двохсот нелегалів
/ 1В селах Великоберезнянщини уздовж траси Ужок - Мирча з'явилось вуличне освітлення
11 вересня на Великоберезнянщині відбудуться матчі туру першості району з футболу
Оновлення нормативної грошової оцінки земельних ділянок потребують 27 сіл Великоберезнянщини
На Великоберезнянщині обговорили проведення полювання у мисливський сезон 2010-2011 років
На Великоберезнянщині змагалися ветерани футболу
На Великоберезнянщині відбудеться товариський матч до 50-річчя тренера ФК "Закарпаття" Іваниці
» Всі записи