Товариство закарпатців у м. Києві з червня головуватиме в Асоціації Київських земляцтв України

У п’ятницю в Києві на прохання Президента Товариства закарпатців у м. Києві професора Василя Лазоришинця відбулась зустріч Президії Товариства земляцтва – Ореста Климпуша, Станіслава Аржевітіна, Віктора Микуліна, Василя Богача – з головою Закарпатської обласної державної адміністрації Василем Губалем та керівником Хустської РДА Михайлом Пристаєю.

Обговорювались питання спільної участі з пошуку інвестиційних проектів та їх фінансування.

В.Губаль зазначив, що, завдячуючи закарпатцям, в області вдалось зробити майже неможливе. За дуже короткий відрізок часу з’явились сучасні готельні комплекси, бази відпочинку, активно розвивається зелений туризм. До нас почали масово приїздити гості зі всієї України та ближнього і дальнього зарубіжжя. Але разом з тим, ще недостатнім є рекламно-інформаційна складова можливостей Закарпаття. Потребує нагального вирішення й ще одна всеукраїнська проблема – дороги, на відбудову яких потрібні гігантські кошти. Наразі, зазначив Василь Губаль, керівництво області працює над залученням іноземних інвесторів для покращення дорожньої інфраструктури області.

Голова Асоціації комерційних банків України Станіслав Аржевітін зазначив, що  до Закарпаття інвестор йде, бо бачить, відчуває, що у закарпатській громаді спокійно. Відрадно, що й нині в Срібній Землі вільно й комфортно почуваються всі національності, що вкотре свідчить про толерантність закарпатців, їхню повагу до гостей краю. Переконаний, що найближчим часом інвесторів побільшає і це відчують на зайнятості всі закарпатці, підсумував С.Аржевітін.

Василь Лазоришинець поінформував, що за рішенням Асоціації Київських земляцтв України, Закарпатське Товариство з червня цього року головуватиме в Асоціації. Дана обставина є чудовою нагодою популяризувати наш край, наші можливості.

Як результат зустрічі було прийнято рішення запросити  до Закарпаття у вересні цього року групу представників Асоціації Київських земляцтв, котрі на власні очі переконаються в перспективності використання не лише промислових але й рекреаційно-туристичних можливостей краю, що межує з чотирьома країнами Єврозоюзу.

24 травня 2015р.

Теги: земляцтво, Київ