Товариство Закарпатців в м. Києві має нового Президента

25 січня цього року в київському «Президент-отелі» відбулись звітно-виборні збори Товариства Закарпатців в м. Києві. До знаного в столиці готелю з’їхались наші земляки, яких знає не лише Закарпаття, але й вся Україна. Серед присутніх були такі непересічні особистості як Василь Дурдинець, Михайло Рябець, Марія Маркуш, Орест Климпуш, Микола Бідзіля, Василь Лазоришинець, Петро Мага та інші.

Товариство Закарпатців в м. Києві має нового Президента

За пятирічний термін роботи на посаді Президента земляцтва звітував екс-народний депутат України, відомий банкір, вихідець із Колочави Міжгірського району Станіслав Аржевітін. Після жвавого обговорення члени Товариства визнали роботу Станіслава Михайловича задовільною та обрали нове керівництво.  

Новообраним на пятирічний термін Президентом Товариства Закарпатців в м. Києві став член-кореспондент АМН України, професор Василь Лазоришинець. Його першим заступником обрано народного депутата України 2 та 4 скликання, професора Ореста Климпуша, заступниками професора  Віктора Микуліна та Василя Богача. Також було обрано 37 членів Ради Товариства.

Як повідомив Василь Лазоришинець, на зібранні були визначені пріоритетні напрямки діяльності Товариства. «Найперше слід налагодити більш плідні зв’язки  із Закарпаттям на рівні адміністративних, громадських організацій та просто людей. Не менш важливим є популяризація нашого краю, як туристично-рекреаційного. Маємо на меті сприяти розвиткові медичної інфраструктури Закарпаття, залучення інвестицій.

Або візьмемо ще один напрямок діяльності. Відомо, що багато наших земляків у пошуках кращої долі виїжджають в нові міста, країни. І тут дуже важливо, щоб в тому чи іншому місті був хтось, до кого можна звернутись по допомогу. З цією метою ми спробуємо налагодити тісні стосунки із нашими земляками з інших міст України і не лише. Було б добре зорганізуватись закарпатцям, що живуть в Москві, Празі, Римі та інших містах світу. Доцільно було б зробити таку базу даних наших земляків. Це дало б можливість допомагати один одному. А щоб люди могли легко знаходити один одного, варто би створити інтернет-медіа-ресурс,  де б не лише була така база даних земляків, але й де б розповідалось про життя і досягнення закарпатців у тій чи іншій країні», -- підсумував Василь Лазоришинець.

Іван Берец 

Товариство закарпатців у м.Києві, Закарпаття онлайн.Громадські організації
28 січня 2013р.

Теги: Лазоришинець, закарпатці

Коментарі

Старий русин 2015-12-11 / 01:00:17
ПокажТе фатьове особистим досягненням як наприклад В.В.Л. І постійно допомагає хворим. А чим допомагає Р.М.М.?. Тріпло.

Прикольний Звіт діяльності Товариства в період 2007-2012 2013-07-25 / 17:38:36
http://zakarpattsi.org.ua/tzk/ogoloshennya/141-zvit-dijalnosti-tovarystva-v-period-2007-2012.html

istvami 2013-03-30 / 15:15:40
\Було б добре зорганізуватись закарпатцям, що живуть в Москві, Празі, Римі та інших містах світу. Доцільно було б зробити таку базу даних наших земляків.\

Большех всех закарпатцев проживает в Венгрии и Словакии. В Венгрии функционируют сообщества Подкарпатье и Русинов. Слышал, что в Киеве активно работает общество закарпатских венгров...

Василь 2013-02-25 / 13:06:20
Шановний Іван М. Ти розумний хлопець, не провокуй людей.

бетлегем 2013-02-24 / 22:16:53
ніякого розколу не має і не може бути є тільки заблукавші барани яхих вигнали з товариства за збочення і вони паплюжать товариство.сподіваюсь пройде час і всі увидять ош де правда.амінь

вівчар 2013-02-24 / 22:06:36
Цей Рахівський вуйко вже всіх задовбав в земляцтві. Це професійний аферист.Шкода що Бідзіля в нього вірить, а його тільки використовує за паленку і пікницю.

ВУЙНА 2013-02-24 / 21:36:43
не пішов би ти Вуйку на... "Говерлу" ! не вибрали тя в раду то в болото всіх топчеш.... ти напевно ВУЙКО та загнаний лікар два в одному.

007 2013-01-29 / 01:15:18
http://khustnews.info/politika/kandidat-vid-udaru-lazorishinets-v-v-zaklikav-vsih-progolosuvati-za-partiyu-regioniv.html

лікар загнаний на збори 2013-01-29 / 00:39:13
Жаль Василя Васильовича, який увязався з Богачом,який провалив йому передвиборчу кампанію і не зміг виграти вибори тепер повторно втяг його в розкол товариства переступивши Бідзілю М.І.,ростоптавши історію товариства, імя Миколи Івановича Бідзілі, думаючи лише про одне - спробувати змагання у наступних виборах Верховної Ради.Ганьба Богачу.
та Юрію гінікологу, який розсилав смс лікарям та своїм знайомим "прийди сам та приведи будь-кого з собою"

Вуйко 2013-01-29 / 00:22:43
Жаль, що Товариство бувший його "шеф" - колочавський вівчвр - використовував земляків для власного піара і повністю розвалив його, таки і не ставши повторно депутатом... А тепер що, буде продовження розвалу Товариства? Чи і Лазоришинець теж рветься в депутати?

Маріка 2013-01-28 / 19:42:18
Лиш нич не роблять для Закарпаття. А Василь Богач лиш популізмом займаєся.не аби поміг землякам із реалізаційов яблок аби у Золотарево інвестори прийшли.і туй ся примастив