Під час святкової зустрічі закарпатців у Києві слухали колядки і нагороджували видатних земляків

Громадське об’єднання «Товариство закарпатців у м. Києві», 20 грудня провело святкову новорічну зустріч за участю більше ніж 140 земляків.

Серед учасників були родини братів Ореста та Мирослава Клімпушів із дочкою Іванною -  народним депутатом України, сім’я Аржевітіна С.М., Симканича В.С., Турка В.М., Роглева Х.Й., Вавілова Д.П., священнослужителі на чолі з архимандритом Ілларіоном (Кострец) із села Копашнево, генералів Гелетей В.В., Герасимович І.А., видатних лікарів Смоланка І.І., Фанта В.М. Була молодь та поважного віку закарпатці.  Вів вечір заслужений артист України, талант і гордість Закарпаття - Мага П.П.

Із врахуванням подій в країні захід було суттєво обмежено. І все ж таки новорічний Дід Мороз та подарунки від Святого Миколая діткам на зустрічі дістались. Звучали й колядки, душевні як молитви пісні Срібної Землі та щирі і добрі побажання один одному в новому 2015 році.

Маркуш Марія Андріївна оголосила рішення Ради «Товариства закарпатців у м. Києві» про результати конкурсу  «Людина  2014 року». Почесну нагороду отримав   відомий у світі вчений, уродженець села Велика Копаня, Виноградівського району, славетний син Закарпаття, завідувач кафедри теоретичних основ радіотехніки, доктор технічних наук Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут»,  професор Дубровка Федір.

Указом Президента України від 23 серпня 2014 р. Дубровці Ф. присуджено Державну премію України в галузі науки і техніки за створення унікальної багатопроменевої антенної системи спеціального призначення. Високотехнологічний науковий винахід нашого земляка вже функціонує в стратегічних інтересах  національної безпеки незалежної України. 

Номінація «Гордість Закарпаття» за рішенням Ради Товариства дісталась чудовій людині із Сокирниці, Хустського району, члену-кореспонденту АМН України, заслуженому лікарю України, першому заступнику Міністра охорони здоров’я України, професору Лазоришинцю Василю.

В дипломі номінанта відзначено: «За багаторічну сумлінну працю, значні досягнення у професійній діяльності, особливі заслуги перед Україною та Закарпаттям». Як неперевершене досягнення Лазоришинця В. земляки відзначають кількість та професійність проведених ним надскладних операцій на відкритому серці – 6 500. Майже кожна з них – врятоване життя. Особливою рисою  Лазоришинця В.В. є  ажання допомогти кожному закарпатцю.

В. Богач, Заступник Президента Товариства                 

, Закарпаття онлайн.Громадські організації
24 грудня 2014р.

Теги: Київ, закарпатці, зустріч

Коментарі

учасник вечора 2014-12-25 / 03:01:32
http://tzk.org.ua/?q=node/129 на фото щось не видно 140 чоловік

дубровка 2014-12-25 / 02:41:57
Чому не був М.Бідзіля, на вечорі? Мабуть відчув обман і брехню від Лазоришинця во бувшого міністра та кгбешника ФБ слуслуги кремля Богача ! І зрозумів що 53 -х річна справа топиться у брехні та обмані за ради політичних цілей. Куди вороні не літати і все одно гнівно клювати

учасник вечора 2014-12-25 / 02:34:53

Що до люду то було 65-70 богач не бреши і непідставляти родину климпушівй