Ми чекаємо на ЄВРО…

Ми чекаємо на Євро. Особливо я – з вікон мого будинку видно шматок новоспеченого стадіону «Олімпійський», а коли проходить матч, то у нашому вузенькому дворі паркуються вболівальники. Та так – що між автівками доводиться протискатися, а якщо, не дай Боже, пожежа чи комусь стане погано, швидкій та пожежній доведеться чекати закінчення матчу.

Просто стадіон – він один. І в центрі міста. І без парковки. А вболівальників – 40 чи 50 тисяч. Так що паркується хитріший.   

А ще – вже більше пів року про наступаюче Євро-2012 мені нагадує велетенська яма у нашому дворі. Ця яму своїми руками зробили укладальники асфальту, які ремонтували дорогу до Євро поряд з нашим будинком. Вочевидь, після ремонту залишилося ще кілька тисяч чи десятків тисяч гривень і їх якось треба було «оприходувати». Відтак у нашому дворі з ідеально рівним покриттям з’явилася асфальтоукладальна машина. Три дні вона крутилася на маленькому п’ятачку при в’їзді у двір. Чоловік 5 довбали старий, проте досить добротний асфальт. Після чого на ньому виникла якась платка. А вже за тижнів два вона просіла і перетворилася на глибоку яму, яка не просихає навіть коли на вулиці тепло.

На Євро чекають всі – власники готелів та квартир, які здаються щодобово. Нарешті з туристів можна буде здерти небачені в Європі суми за проживання. Кажуть, ціна за місце в наметі (!) на Трухановому острові уже сягає за 70 євро. Для порівняння – чотиризірковий готель і Відні чи Зальцбургу навіть у пік сезону на новорічні свята коштує приблизно 100-120 євро.

На Євро чекають студенти – знайома, яка вчиться на журналістиці в Києві, уже здала 800 гривень за ремонт гуртожитку. У кімнаті проживає по 3-4 людей. Отже – понад 3 тисячі гривень з кімнати. Під час Євро на ліжках студентів спатимуть футбольні фанати, а самим господарям наказали швидше вимітатися з гуртожитків. Тому й більшість київських студентів зараз вчаться по суботах і на свята.

А ще на Євро дуже чекають всі українські водії. Бо серйозні люди з уряду вже давно пообіцяли нам, що Євро стане благом саме для українських доріг. Що завдяки чемпіонату ми будемо ганяти по гладеньким, як дзеркало, дорогам. А трасі «Київ-Чоп» позаздрять може навіть мадяри.

дорога Київ-Чоп

Я вже дуже чекаю на Євро – бо, виходить, до самісінького червня, поки не розпочнеться чемпіонат, все ще доведеться їздити по старим дорогам. 

А мені вони не подобаються.  По обочинах головної траси країни щодня десятки водіїв бортують колеса. Дорогою у рідне Закарпаття ми поламали одне, а знайомі, повертаючись на Київ, втратили одразу два колеса.

дорога Київ-Чоп

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Так що ми всі чекаємо – не дочекаємося Євро. Бо тоді в нашій країні все зацвіте і запахне. Дороги стануть гладенькими, аеропорт – великим і просторим, стадіони – безпечними і комфортними, а український сервіс – взагалі буде на грані фантастики. І при таких розкладах туристи різко закохаються в Україну і  розтринькають тут всі гроші.

Тільки б після Євро не сталося так, як в казці про Попелюшку. Коли рівно в 12 годин після закінчення свята карета перетворюється на гарбуз. Хороші дороги – на розбиті. На стадіонах починає тріскати стеля чи стіни. А на вулицях міст Євро – замість квітучих клумб та парків – лише роз’їжджене болото від тисяч запаркованих машин.

13 березня 2012р.

Теги: Євро, турист

Коментарі

Оптиміст 2012-03-24 / 13:53:25
"Що завдяки чемпіонату ми будемо ганяти по гладеньким, як дзеркало, дорогам. А трасі «Київ-Чоп» позаздрять може навіть мадяри." - таких доріг як у Венгрії у нас не буде НІКОЛИ. БО НАМ ЇХ НЕ ТРЕБА!!! НАМ ВОДИ НЕ ТРЕБА, НЕ ТЕ ЩО ДОРІГ!!! НАМ ВЗАГАЛІ НІЧОГО НЕ ТРЕБА!!! Тобто треба, 100 рублів на виборах, це треба і няня нам треба. Що ви постійно про проблеми говорите, у нас все добре, у нас все в нормі, у нас все є, нам нічого не треба, крім 100 рублів на виборах. І "дике поле" як у середні віки за Україну говорили європейці, так і на завжди залишиться диким полем, на жаль. Але більшості з нас кращого не треба, ген рабства, привитий нам протягом років, ніколи не пропаде!!!

чужинець 2012-03-17 / 19:39:28
Риторика - дурні та дороги. Одну біду ще якось можна закатати в асфальт, але що нам робити з дорогами?...

Olesya 2012-03-16 / 18:18:49
погоджуюся) і близько їх не підпускати до асфальтоукладальних машин)))

Ігор Баран 2012-03-16 / 12:07:21
Колись Саша Шпеник пожартував, що українцям треба на законодавчому рівні заборонити будувати дороги. І без жартів це би було правильно

Водій 2012-03-14 / 15:32:09
Про дороги дуже влучно сказано. І більшість водіїв впізнають на фото відрізки дороги "Киів-Чоп". Дуже жаль, що наші чинуші не вміють побудувати відповідний догляд за дорогою, що дозволило б зберігати її в якісному стані.
Автору окреме спасибі за актуальні блоги...