Користь від незалежності, або що вона нам дала ?

Незалежність потрібно постійно захищати. У першу чергу - словесно. Бо майже щодня, коли наближається святкування, серед знайомих знаходиться хтось, хто вважає "вона нічого людям не дала". Більше того, є багато і таких, які вважають, що "це незалежність від нафти, газу...ДОБРОБУТУ"!

Користь від незалежності, або що вона нам дала ?

Коли чую такий скептицизм, то ловлю себе на одній думці - "незалежність" це вже і є те, що нам ДАНО.

Власне "незалежність", це ж наша незалежність, а саме коли громадяни стали вільними і самі на власний розсуд вирішують, як їм далі жити, господарювати, обирати керівництво, впливати на правила житття (закони, рішення тощо) і навіть те, чи взагалі жити у країні, чи далі залишатися її громадянами.

Тому завше захищаю у словесних баталіях нашу незалежність, і тішуся що все більше і більше громадян починають цінувати волю, права людини, прагнути до правової держави, яка можлива тільки тоді, коли є суспільство громадян. В імперії, в якій перебувала Україна (УРСР) це було просто неможливим.....

Підкреслюю це, бо багато хто сприймає це свято як державне, чуже, щось відсторонене від людини. Натомість, свято Дня незалежності України - це свято незалежності, свободи вибору людини, це свято початку волі, прав і свобод особистості, яка має наше громадянство ! 

                          * * *

У вільній країні вільна кожна людина - 

хай же буде вона: здорова, заможна, щаслива !

Хай радості буде більше щоднини,

З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ ! :)

                          * * *

Олександр Солонтай, Закарпаття онлайн.Блоги
24 серпня 2010р.

Теги: