Ужгородська муніципальна поліція не може дати раду з аварійними дерев’яними переходами

Ситуація з де­ре­в’я­ними галереями, які будівельники встановлюють на тротуарах, якщо впритул до вулиці щось споруджують, незважаючи на обіцянки ужгородської муніципальної поліції, ніяк не змінюється. У № 35 від 15–21 вересня «Замок» порушив цю проблему в матеріалі «Пастка посеред міста: Дерев’яні переходи на тротуарах Ужгорода проламуються прямо під ногами».

Ще раз нагадаємо, що такі конструкції в належному стані мають утримувати самі власники об'єктів. Але, як пояснював тоді начальник згаданої поліційної структури Борис Борисов, у разі, якщо хазяїн не стежить за цілістю таких переходів, муніципальна поліція має право їх демонтувати. Саме тоді чинов­ник пообіцяв обов'язково в найкоротший термін розібратися з випадками, на які вказав журналіст.
 
Зокрема, кореспондент "Замку" звернув увагу чиновника на два такі об'єкти: аварійні дерев'яні тротуари на вулиці Швабській – біля магазину "Зина" та "Сбербанку". Зауважу, що відтоді минуло рівно півтора місяця, а віз, як кажуть, і нині там. Ба навіть одна з цих споруд нині в іще гіршому стані. І якщо влітку, коли світловий день довший, бодай можна розгледіти, куди ступити, і відповідно оминути перешкоду, то тепер сутеніє вже о шостій. Тож ті ужгородці, які саме в цей час повертаються з роботи додому, ризикують у кращому разі позбутися взуванки, у гіршому – навіть поранитися.
 
Взагалі, проблема буді­вель­них риштувань та огорож у місті – окрема тема для статті. Дратують також обклеєні оголошеннями паркани (за цим, до речі, теж має стежити муніципальна поліція). Але власне дерев'яні тротуари встановлюються саме для того, аби людина могла безпечно проходити повз будмайданчики. Нині ситуація геть полярна: пересуватися такими конструкціями вельми ризиковано.
 
Оскільки "Замок" пообіцяв читачам прослідкувати за тим, як вирішиться ситуація, й відзвітувати світлинами оновлених з допомогою муніципальної поліції дерев'яних тротуарів, то, зауважу, що ми телефонували Борису Борисовичу щотижня впродовж півтора місяця, аби дізнатися на якій стадії робота над проблемою. У відповідь чули, що "питання на контролі" й найближчим часом вирішиться. В останній телефонній розмові пан Бо­рисов повідомив, що власники тих будівельних об'єктів, біля яких власне встановлені горезвісні містки, пообіцяли надати їм належного вигляду до початку сільськогосподарського ярмарку.
 
Проте, як кажуть, скоро слово мовиться, та не швидко діло робиться. Сьогодні ужгородці й самі можуть пересвідчитися, що власники не поміняли на дерев'яних переходах жодної дошки. Крім того, за час, поки тривала вся ця історія, до редакції звернулося декілька містян зі слушними претензіями. Мовляв, ваша газета написала, що муніципальна поліція працюватиме над проблемою, тож коли вже можна буде побачити результат.
 
Наостанок зауважу, що протягом останнього тижня зв'язатися з начальником ужгородських поліціянтів не вдалося. Чиновник просто не відповідав на телефонні дзвінки журналіста "Замку".
 
Така безпомічність, м'яко кажучи, дивує. Бо скидається на те, що наші службовці не можуть простежити, аби власники дерев'яних тротуарів вчасно замінювали нещасні три дошки.
Лариса Романюк
09 листопада 2011р.

Теги: перехід, тротуар, будівельник

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи