Студений антициклон у дитсадках Ужгорода назвали «Анти-Погорєлов»

Антициклон, який приніс на Закарпаття значне пониження температури, застав зненацька міську владу Ужгорода, яка під час виборчої кампанії задекларувала правильне ставлення до ужгородців, у тому числі й до найменших із них — дітей. Що з того, що у відділі освіти Ужгородської міської ради відповідні працівники «висіли» на телефоні, вимагаючи з дитячих навчальних закладів звітів про температуру в приміщеннях? Від того, що розжарювалася телефонна цівка, температура повітря в дитсадках не зростала.

Студений антициклон у дитсадках Ужгорода назвали «Анти-Погорєлов»

Суть створення проблемної ситуації загалом у тому, що цього року тепло в дошкільних закладах, де воно постачалося в централізованому порядку, перестало подаватися із санкції влади з 17 березня, а минулого року, під час правління колишнього мера Сергія Ратушняка, 2 квітня. Попередник Погорєлова, як бачимо, не повірив першим лагідним сонячним посмішкам, а реально перестрахувався, щоб від поспішного рішення не постраждали діти. Вірним був і напрямок діяльності, спрямований на встановлення автономних котелень. Приміром, у дванадцятому, другому, сьомому дитячих навчальних закладах дітлахи були в теплі: автономна котельня – і дитячий садок "сам собі господар". А усього індивідуальне опалення, за свідченням компетентних осіб, установлене наразі у 29 освітніх закладах обласного центру, в тому числі й дитсадках.

Антициклон відступив, але в дитсадках, дивлячись на дітей, які весь день проводили у верхньому одязі, його назвали "Анти-Погорєлов". На жаль, чимало представників ДНЗ явно боялися прямо висловитися в бік місцевої влади та її кращих синів. Бо платня ж іде звідти, можливі певні санкції, тиск — хай не фінансовий, то моральний. На жаль, люди не довіряють нинішній владі. Та відсутність прямоти тільки віддаляє вирішення багатьох насущних завдань, що стосуються виховання дошкільнят і діток початкових класів. Тому конкретно висловилася щодо всього вихователь групи продовженого дня НВК "Первоцвіт" Ольга ЦІЦЕЙ:

— Аванс ще не виплатили. Із зарплатнею затримки. 22 березня отримали плату лише за минулий місяць. А тут ще й холоди. Опалення відключили не 17-го, а ще 8 березня, перед канікулами. А в нашому навчально-виховному комплексі вирішили встановити мультимедійну дошку, яка може знадобитися хіба раз на півроку. На тлі цих дивних задумів кидається у вічі те, що ігрові майданчики в аварійному стані, дітей страшно виводити на вулицю. Тільки від батьків знають гроші просити на все. Це закінчиться тим, що пішим походом підемо на Київ. Діти в куртках сидять, а в них якась надумана оптимізація в голові. Одного директора і завуча було б нам досить у педагогічному керівництві, а тут ціла купа завучів, ще й охорону набрали. Є хіба з чого платити, коли дах і батареї "плачуть", ремонту просять?

Будівельник Володимир КОЛОМЕНСЬКИЙ зауважив, що подібна ситуація торкнулася і ще одної вразливої категорії ужгородців — хворих у лікарнях. До широкого спектру діагнозів хвороб, з якими люди лежать на лікарняних ліж¬ках, впору додавати ще одну – переохолодження в процесі лікування.

Василь Зубач

01 квітня 2011р.

Теги: тепло, температура, Погорєлов


ФЕСТ
Публікації:
/ 1Володимир Мишанич: «Пишучи про мистецтво, будь хоч трохи художником»
/ 8Михайло Бачинський – атлант війська Кошута
Духовну спадщину своїх предків угорська спільнота намагається віднайти й зберегти
Трембітар із Репинного
Їх б’ють чужі люди і рідні діти, а від голодної смерті рятують волонтери
«Зупинити повну руйнацію Донбасу може тільки сильна і відповідальна влада», – доктор медичних наук, колишній донеччанин Анатолій Канзюба, який нині працює в Ужгороді
Ніна Бечук: «Енкаведист зачитав наказ, що нас з мамою засуджено за 54-ою статтею КК УРСР. Маму – за сина, а мене – за брата»
В Ужгороді видали посібник «Історія Закарпаття» Д.Данилюка
Поет математики. До 125-річчя від дня народження професора М. Зарицького
Заробітки, обпалені війною
Дзвони і клепало
Образ Божої матері на крашанці хустської цілительки
/ 1(Не)модифікована політика Угорщини щодо (не)нової України
/ 2«Я українка і відмовитися від України не можу», – каже кримчанка Олена, яка переїхала з Сімферополя до Ужгорода
/ 1У Хусті засідала Закарпатська обласна народна громадська рада
«Кобзар» діда Василя
/ 3Тиждень тому троє закарпатців загинули по дорозі на Майдан
Удочерили, аби знущатися?
Пам’ять про невідомого ленінградського студента береже подружжя Мадярів у Волівці
/ 1Громадськість Києва вшанувала закарпатців – визволителів столиці
Відчуття свого призначення озвучив поет з Боржавської Долини
Динамівську осінь тричі поспіль «озолочували» закарпатці
/ 2Йосип Тереля. «Ходячий апостол», котрого позбавили Батьківщини
/ 1До дня мови. «Ну що, здавалося б, слова…»
Острів демократіїу центрі Європи. 95 років від дня створення Чехословацької Республіки
» Всі записи