Ужгородці вимагають від мера Погорєлова дієвої підтримки, а не балаканини

Громада обласного центру Закарпаття замість вимагає від міського голови Ужгорода не пустих слів, а дієвої і системної підтримки ужгородцям, що беруть участь у всенародному протесті як в Ужгороді, так і в Києві. Текст відповідного звернення отримаала редакція Закарпаття онлайн.

Ужгородці вимагають від мера Погорєлова дієвої підтримки, а не балаканини

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ
про сприяння безпеці мешканців м. Ужгород, які приймають участь у мирних зібраннях

Цими днями по всій території Україні відбуваються мирні зібрання, які є свідченням позитивних демократичних перетворень нашої Держави, спрямованих на реалізацію ключових прав та свобод громадян, гарантованих Конституцією України, міжнародними договорами учасником яких є Україна, та які є засадничими демократичними цінностями. Багато городян нашого міста, особливо молоді, також приймають активну участь в мирних зібраннях на території м. Києва та в інших містах, підтримуючи прогресивні прагнення українського Народу щодо проголошеного Україною курсу на європейську інтеграцію. Через багатолюдність зазначених акцій, чисельних повідомлення ЗМІ про можливі провокації під час цих мирних зібрань та ганебних протиправних дій проти мирних демонстрантів з боку органів міліції в вигляді протиправного застосування грубої сили, що на превеликий жаль, мали місце 30.11.2013 та 01.12.2013р. в м. Києві, викликають занепокоєння питання: забезпечення безпеки городян нашого міста, які приймають участь в мирних зібраннях, що наразі відбуваються як в Ужгороді так і в інших містах України та насамперед в місті Києві, надання допомоги мешканцям нашої територіальної громади в інших складних обставинах за їх участі в мирних зібраннях; забезпечення їх зв’язку з рідними, близькими; забезпечення їх безперешкодного поїзду та повернення з цих мирних зібрань; забезпечення повідомлення близьких, рідних та в необхідних випадках територіальної громади про мешканців міста Ужгорода, що потребують допомоги та які опинилися в інших складних обставинах (затримані правоохоронними органами, шпеталізовані, потерпілі від злочинних та інших протиправних дій, залишились без проїздних та посвідчуючих особу документів тощо) під час їх участі в мирних зібраннях, що наразі відбуваються, по дорозі на них та під час повернення з цих зібрань.
В зв’язку з вищевказаним на період проведення мирних зібрань насамперед в місті Києві та до їх повного завершення ВИМАГАЄМО НЕГАЙНО від Виконавчого комітету ужгородської міської ради та міського голови утворити тимчасовий робочий орган або визначити відповідних осіб з числа працівників виконавчих органів Ужгородської міської ради на яких покласти наступні обов’язки:

1. Забезпечити невідкладне та своєчасне надання необхідної допомоги городянам м. Ужгород потреба в наданні якої виникла під час проведення мирних зібрань в тому числі і в інших містах, насамперед в м. Києві.

2. Налагодження взаємо інформування виконавчих органів місцевого самоврядування та органів державної влади, в тому числі правоохоронних органів, закладів охорони здоров’я, інших установ, підприємств транспорту, розташованих в інших містах насамперед в м. Київ про всіх громадян м. Ужгород, що потребують допомоги або за нею звернулись де проходять мирні зібрання, здійснити інформування цих органів, підприємств, установ та організацій про можливість надання допомоги.

3. Налагодження взаємоінформування з представниками організаторів мирних зібрань, політичних партій, інших організацій, що приймають участь в мирних зібрання в тому числі і в інших містах насамперед в м. Київ про надання допомоги городянам м. Ужгород які її потребують.

4. Здійснення невідкладного інформування родичів, близьких, а в необхідних випадках громади м. Ужгород через засоби зв’язку та регіональні засоби масової інформації про громадян міста Ужгорода, які потребують допомоги або по неї звернулися в інших містах та безпосередньо в місті Ужгороді під час проведення мирних зібрань, на шляху до них та підчас повернення з них.

5. Невідкладно опублікувати на сайті Ужгородської міської ради, та інших ЗМІ номери телефонів для звернень потребуючих допомоги мешканців міста Ужгород, що приймають участь в акціях їх рідних та близьких, та забезпечити цілодобову роботу чергових на цих телефонах.

6. Призначити відповідальну особу за підтримку мешканців міста Ужгорода, що потребують допомоги, або по неї звернулись, зобов’язати її невідкладно звернутись ня до вище перелічених підприємств, установ, організації, органів державної влади в тому числі правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування про надання підтримки мешканцям міста Ужгород та інформації про існуючий на даний момент стан справ з даного питання.

7. інформувати заявників та громаду міста Ужгорода через офіційне друковане видання та на офіційному сайті Ужгородської міської ради про результати проведеної роботи, перелік проінформованих підприємств, установ, організації, органів державної влади в тому числі правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування про надання допомоги мешканцям м. Ужгород під час проведення мирних зібрань на забезпечення безпеки мешканців м. Ужгород.

Мешканці міста Ужгород – члени територіальної громади міста

04 грудня 2013 р.

04 грудня 2013р.

Теги: Погорєлов

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини