Балога вніс у ВР законопроект про впорядкування використання державних символів іноземних держав на території України

Останній передбачає покарання від штрафу до 2 років тюрми за розвішування іноземних прапорів на органах державної чи місцевої влади

Вивішування імперського прапора Угорщини за участі високопосадовців цієї країни на школі в селі Соломоново Ужгородського району
Вивішування імперського прапора Угорщини за участі високопосадовців цієї країни на школі в селі Соломоново Ужгородського району

Народний депутат від Закарпаття ВІктор Балога вніс до Верховної Ради України проект закону щодо впорядкування використання державних символів іноземних держав на території України.

«Русскій мір» починався не з зелених чоловічків. А з триколорів на фасадах будівель, на офіційних заходах, в машинах кримських таксистів. Війна почалася з чужої символіки на нашій землі.

Тому сьогодні на жодному приміщенні органу державної влади, на жодній місцевій раді не повинно висіти іншого прапора, окрім українського. Це стосується усієї території України, не залежно від «регіональних особливостей», - констатував політик на свої сторінціі в соціальній мережі Фейсбук.

"З цією метою зареєстрував у ВР законопроект щодо впорядкування використання державних символів іноземних держав на території України. Він передбачає конкретне покарання за розвішування іноземних прапорів – від штрафу до 2 років тюрми.

Законопроект уже зареєстрований в парламенті. З текстом можна ознайомитися тут: http://edc.org.ua/ua/law_initiative/96", - написав В.Балога.

Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, на початку жовтня минулого року у школі в Соломонові на Ужгородщині працівники СБУ вилучили прапор, герб та гімн Угорщини.

А у листопаді у Берегові під час заходів з нагоди 79-ї річниці "Карпатської Січі" свободівці зняли прапор Угорщини з будівлі міської ради.

02 квітня 2018р.

Теги: прапор, символ, Балога

Коментарі

Читач 2018-04-25 / 12:07:58
Нарешті щось зробив Балога корисне для України! Щось я не бачив на мадярських державних установах українського прапора! Такий маразм тільки у нас дозволяють!

Вуву 2018-04-05 / 00:15:17
Ну то .... Хай кожен залишиться пои свойій думці.
А його (маскаля)"мудрість"... Так і пре ... Дивись на ю туб ... (Не)спокойноє закарпаттьє... І там де маскаль дає інтервю переглянь разів три і подумай. Про всяк випадок.

***** 2018-04-04 / 22:13:52
Ну що ж Москаль навіть у тапочках теж файно би позіровав, айбо він мудрий і скромний і туди "лізти" відмовиться - не його рівень після міністерських крісел. А щодо закарпатських художників,то мені ся любить як вони пишуть картини і пропонувати їм щось друге нема резону.

Вуву 2018-04-04 / 22:00:06
Інколи мені так видається що то не медвідь ... А сердитий і злий губернатор маскаль в тапочках.

Вуву до ***** 2018-04-04 / 21:55:10
Я погоджуюсь з тими аргументами яеі ти виклав . тільки я вважаю що кожен повинен займатись своєю справою.
Якщо хтось обрізає дерева і прибирає довкілля + ... Але вони не будуть займатись тим як виглядає герб.
А ті які можуть цим занятись ... Можливо не будуть дойіти корову і випікати хліб.
А говорити що це "не начасі" ... Просто дивно !? А чому ні ... Що заважає ... Які перешкоди ???
Особисто я хочу бачити гарний "впорядкований" герб ... Зараз (а не потім ... Колись ... Невідомо коли ?).
Гарні державні символи мають велике значення ... Бо виказують самоповагу цілого народу.
P.S. .... А якщо висить прапор ... Так як шмата (побитий вітром і непраний) ... І медвідь на ньому як вагітний мужик що лізе в баню ...
То в такому разі я прошу пардону ... Мені і соромно і гірко за всіх нас і нашу землю.

***** до Вуву 2018-04-04 / 21:36:18
Є речі першочергові, а зміна вигляду символіки краю не на часі. Весна надворі і в самий раз взятися за прибирання територій, обрізку дерев та кущів, латання доріг - біда в тому,що не все в компетенції простого народу, а от як достукатися до панів мерів, щоб ні дня теплого та сухого не тратили насмарку, а взялися до асфальтування "полігонів"(шляк би їх легенько трафив).

Вуву до ***** 2018-04-04 / 21:20:58
Хіба те що я написав не безпідставно ... На деякі речі потрібно дивитись реально . якщо можна зробити щось краще ... Значить треба зробити краще.

***** до Вуву 2018-04-04 / 19:43:21


Хамство і перехід на особистості. Коментуйте по суті публікації. Коментар видалено. Адмін


Вуву 2018-04-04 / 19:19:32
Особисто Я НІ.
І от чому ... 1.тим що прапор закарпаття взагалі немає ніяких відмінностей від державного ... (тільки тим що на нього домалювали герб). Але прапор і герб ... Це різні атрибути які мають своє значення. Бо печаткою скріплюють різні важливі закони і договори ... тоді як прапор це символ означення певнойі територійі. І нагромадження печатки на прапор не є обовязковим (особисто вважаю що і не припустимим). Хоча і таке має місце і можна побачити.
2. Медвідь на закарпатському гербі ... А тому і на прапорі ... Зображено по різному (варанти є в ю тубі) ... Від смішного і незграбного до потворного і неоковирного.
І це при такій великій кількості художників спілки закарпаття.
Але здається всім це по цимбалах.
3.хоча законодавчо визначені і прописані кольри які повинні використовуватись в нашому прапорі ... Насправді ж і далі чіпляють і вивішують що завгодно (чи що є під рукою). Тому гамма кольорів і до тепер досить широка і далека від затвердженого стандарту.
Від світлих відтінків (жовтого і блакитного) ... До насичених і "загустих".
P.S. якщо уважно придивитись на гербового медведя ... Поза в нього якась не природня ... Бо він наче вивернутий боком - задом . А на лапах в нього наче пухнасті китайські ПАПУЧІ.

2.

***** 2018-04-04 / 17:18:19
Для чого стільки сперечатися,потрібно просто всі угорські прапори замінити на прапори Закарпаття - і буде всім добре І українцям,і закарпатцям, і європейцям.І престижно - і ні для кого не образливо.Бо з цією "отсебятиною" скоро ряндя всіх кольорів будуть висіти на кожному куту - від червоно-чорного до чорного.Чи ми не гордимося власною регіональною символікою.

сорри 2018-04-04 / 16:55:22
Звичайно, що треба, Іштванку.
Хоча треба пам'ятати, що різниця таки є, і суттєва: Україна проголосила своїм стратегічним курсом входження до ЄС, а от до Угорщини - ні.

István 2018-04-04 / 15:26:44
тоді потрібно буде познімати й всі прапори Євросоюзу...

пенсіонер 2018-04-04 / 13:52:18

до РАХІВ"ЯНИН пенсіонеру 2018-04-03 / 23:39:34

Та ці депутати хіба не "мерська" більшість у Рахівській міськ.раді? Кого Ви дурите?

Хіба думка БІЛЬШОСТІ рахівчан була за відкриття мадярського дому у гуцульському Рахові?
Хто їх питав про це???

І тепер хочете сказати, що ці паскудники-депутати разом з мером-корупціонером Медвідем, що зганьбилися за мадярські форінти на всю Україну, підтримають законопроект В.Балоги, якщо В.Петьовка не дасть добро?

РАХІВ"ЯНИН пенсіонеру 2018-04-03 / 23:39:34
РІШЕННЯ ПРИЙМАВ НЕ МЕР А ДЕПУТАТИ ЯКИХ ОБРАВ НАРОД!І ТАКУ ДУМКУ МАЄ БІЛЬШІСТЬ УКРАЇНЦІВ

Степан Крук -Берімор Сер 2018-04-03 / 13:31:28
Не розглядайте законопроект Балоги через призму українсько-угорських відносин! Це дуже широкий спектр питань. З іншим, що ви написали, я згідний! До організацій в балаклавах у мене толерантне відношення до тих пір, поки в їх діях не буде екстремізму і, не дай Господи, насилля. Помітив в коментарях з одного боку критику на адресу радикалів, а з іншого -"куди дивляться? Чому нічого не роблять?". То виходить, що правда десь посередині??!

***** серу Беррімору 2018-04-03 / 11:53:22
А до речі золотисто-синій - це кольор прапору Закарпаття,а не тільки МП. І до речі в яких роках Ви у Києві бачили стільки красивих дівчат? Не смішіть мою сіду чуприну - це може випадково закарпатські бухгалтерки привозили у столицю річні звіти?

***** 2018-04-03 / 11:46:42
Я інколи ношу куртку з італійською символікою,ношу труси з англійським прапором та пересуваюся на машині з німецькою зірочкою - тож тепер маю теж переживати,що мене чекає штраф?

Берімор Сер 2018-04-03 / 10:36:09
Балога або лукавить , або так і не навчився знаходити причину проблеми.
Але я думаю що лукавить .Війна почалася не з зелених чоловічків і навіть не з триколорів .Війна почалася з ТОТАЛЬНОГО домінування в інформаційному просторі російського контенту і концепції "Одиннарод"
З тотального розкрадання і перерозподілів ресурсів одної з найбагатших на той час республік союзу . З тотальної корупції , знищення армії , деградації секретних спецслужб .
З візантійщини в управлінні державою , засиллям російської агентури .
Невже Віктор Іванович цього не знає ? НЕ ВІРЮ!

пенсіонер 2018-04-03 / 10:25:25

Патріотичний законопроект. Але чи всі депутати ВР хоча би з самої родини В.Балоги його підтримують?

Цікаво, що думає з цього приводу "скульптор-раціоналізатор" для інших міст" "РАХІВ"ЯНИН 2018-04-02 / 22:29:38"?

А також, що скаже, "РАХІВ"ЯНИН 2018-04-02 / 22:29:38", за думку з цього приводу свого мера-уролога, який нещодавно навмисно зганьбив Київ перед мадярами, та його спонсора В.Петьовки?

Берімор Сер 2018-04-03 / 10:19:12
Москаль проти не буде .Москаль уже давно не робить ніяких заяв з угорсько -українських відносин .
Питання до Степан Крук до Віталій Грегор ви часто видите той " злополучний " прапор в Берегові ? Часто муляє очі ? А залатиє і сініє купола на церкві МП на розі в Ужгороді ? не муляє не ? Скажете не одне й те саме .Точно ! по впливовості на мізки не одне й те саме . Повернувся з Києва ,де спеціально пішов до Десятинної .Добротно вибудована церквушка Московського патріархату як була там так і є!
Привіт всім організаціям у балаклавах , котрих ви Степан Крук так обожнюєте .
Ще з Києва ; раніше заходиш в вагон метро і біля тебе , або поруч з тобою точно 3-4 гарні дівчини , а зараз того нема.Поділився з цим ,з знайомими киянами , і вони теж це помітили і підтвердили моє спостереження. ЛЮДИ ВИЇЗЖАЮТЬ! От де треба бити в дзвони.Знищується генофонд країни.

НОВИНИ: Політика

03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
» Всі новини