Ректора ЗакДУ Федора Ващука призначено в.о. ректора УжНУ

Про це Закарпаття онлайн повідомили джерела всередині Ужгородського національного університету.

Ректора ЗакДУ Федора Ващука призначено в.о. ректора УжНУ

О 12.00 відбудеться призначення нового керівника найбільшого на Закарпатті вузу.

Федір Ващук – депутат Закарпатської обласної ради від Партії регіонів, до останнього часу був ректором "конкуруючого" ужгородського вузу – Закарпатського державного університету. Його потаємне бажання очолити найбільший і найвпливовіший закарпатський виш називали причиною всіх катаклізмів, пов'язаних з об'єднанням двох вузів, що їх за минулого керівництва УжНУ постійно ініціювало профільне міністерство, очолюване "регіоналом" Дмтром Табачником.

За інформацією Закарпаття онлайн, представлятиме Ф.Ващука як в.о. ректора УжНУ голова Закарпатської ОДА, очільник закарпатьської облбласної організації партії регіонів Олександр Ледида.

Доля нинішнього в.о. ректора Віталія Ніколайчука наразі невідома. Нагадаємо, що після його призначення екс-ректор УжНУ Микола Вегеш сказав:

«Уявіть собі, якщо я не призначив Ніколайчука на новий термін деканом, значить я мав для цього якісь підстави, тому я призначив іншу людину.

Я вважаю, що це не є прогрес, я глибоко переконаний, що Ніколайчук є перехідною постаттю, і Міністерство поставило слабку людину, яка не буде захищати інтереси університету, яка, рано чи пізно, здасть свої повноваження Ващуку. Нехай пройде час, і ми побачимо, чи я був правий»".

07 вересня 2012р.

Теги: Ващук, УжНУ

Коментарі

студент 2013-01-18 / 16:20:36
ЦІКАВО.ЦІКАВО??? А що це за об"єкт ЗакДУ від фундамента ??? Хто і для чого його будував???

Ващука бояться ті, хто наживався за рахунок студентів та накрався в університеті. Всі чесні та поряд 2012-09-12 / 22:11:52
на Маряну Іванівну лишив ЗакДУ....не переживайте)))

магістри-економісти ЗакДУ 2012-09-12 / 22:08:25
ПТАХ ТИ КРУТИЙ......"Ващука бояться ті, хто наживався за рахунок студентів та накрався в університеті. Всі чесні та порядні викладачі схвалюють його призначення на посаду ректора національного університету, бо сподіваються на кращі зміни у своєму вузі. Вегеш і його прихвостні! Ваше місце на смітнику!"

магістри-економісти ЗакДУ 2012-09-12 / 22:05:20
русин і не сторонній....ВИ ЛОХИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....

магістри-економісти ЗакДУ 2012-09-12 / 22:01:59
ми підтримуємо "Абітурієнтку 2013р",ми в захваті від Вас ФЕДОРЕ ГРИГОРОВИЧУ.....ми підтримуємо Вас.....ми щиро віримо у Вашу перемогу.....Ви найкращий ректор ЗакДУ,УЖНУ......і взагалі НАЙКРАЩИЙ В УКРАЇНІ РЕКТОР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...ми Вас обожнюємо, віримо у вашу підтримку,допомогу, сподіваємось що наших найталановитіших магістрів і спеціалістів не зламає ніяка ні магістерська , ні дипломна робота) щиро ВАШІ магістри і спеціалісти ЗакДУ)))

Абітурієнтка 2013р. 2012-09-12 / 20:40:40
Ознайомившись із коментарями тих хто "за" і тих хто "проти", я підтримую тих, хто "за"!!
Хочу навчатись у вузі, в якому на високому рівні викладацький склад, матеріально-технічна база, де у молоді є можливість підтримувати зв'язки та обмінюватися знаннями із студентами українських та закорднонних вузів. Ф. Ващук - людина ініціативна, із сучасним поглядом на розвиток навчального процесу, керівництво об'єднаним вузом йому до снаги.

Надюха 2012-09-11 / 14:31:20
Терпіння новому ректору. Підтримки та взаєморозуміння з новим колективом.

юра 2012-09-11 / 14:30:39
ващук браво!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Богдан 2012-09-09 / 13:26:00
Вся волейбольна команда "Дядько і К" вітає вас, Федоре Григоровичу, з поверненням до свого рідного УжНУ.Ви, як вправний волейболіст, до того ж у минулому ще й легкоатлет, вмієте високо стрибати, добре бити, навіть блокувати виходить. На новій посаді спробуйте зробити перше- стрибнути з викладацько-студентським колективом усе вище і вище.Бо то, справді, ганьба, що такий славний університет замість руху до європейського рівня борсається у містечковій колтнечі. Волейбольна команда впевнена, що Ващук не "заб"є" на волейбол, справно ходимиме на всі три тренування в тиждень.Бо досі ви були єдиним ректором-волейболістом в Закарпатті. Єдине: тепер перестаньте рахувати на майданчику, судити аути та лінії, бо у вас голова буде забита проблемами, планами. Все вам вдасться реалізувати,бо, треба визнати усім, нині ліпшого менеджера-науковця УжНУ просто немає.

Томаш Криворізький 2012-09-09 / 05:03:59
А цікаво, чому в наказі Табачника Ващука призначено в.о. ректора УжНУ без зарплати (читайте на сайті міністерства)? Це - юридичний нонсенс, хоч В.Балога й пише, що усеюридично вірно в призначенні. Брехня! Як одна особа може очолювати два державні університети одночасно? Це такий новий вид сумісництва? На громадських засадах?! Думаю, що всі вони від Табачника, Ледиди і до Ващука (там ціла команда, у тому числі нинішні в.о.проректорів) бояться, що студенти й викладачі збуряться, вийдуть на мітинги та зрештою не оберуть, або й виженуть Ф.Г.! Ледида дав обіцянку перед конференцією трудового колективу Ужгородського національного, що вуз перейменовувати не будуть, а в.о. ректора буде призначений із числа професорів УжНУ. Справжній газда слова. Пробачте, забув,що він же ж тепер серед "пацанів". Лише чи вибачать цим інтриганам усе краяни прийдешніх поколінь. Толерантність і терпимість (до певної межі)закарпатців до усі цих "привладних штучок" не означає, що всі їх сприймають, або не розуміють. Історія буде згадувати усю цю смуту, заварену Ващуком і Ледидою, як найстрашніший період в історії крайової освіти й науки. Соромно перед світом, що УжНУ перетворюють на комерційний проект.

Русин 2012-09-09 / 00:49:21
Виборцю- респект.
Не розумію одного. Про ситуацію в ЗакДУ всі хто має відношення до вищої освіти прекрасно знають. При чому не лише в Україні. 22.07.2011 навіть чеські канали назвали ЗакДУ джерелом липових дипломів. Ми же знаємо, ще про джерело липових знань.

http://zakarpattya.net.ua/News/84745-Cheskyi-sud-pozbavyv-25-iurystiv-lypovykh-dyplomiv-ZakDU

http://zakarpattya.net.ua/News/87561-U-Chekhii-znovu-zaboronyly-dyplomy-ZakDU

Коменти пишуть тролі від Феді. Але за що?
Він же удавиться за копійку, а не заплотить. Тоді за що?
Визначена команда пише троллі, щоб роботу не втратити, або пообіцяв нову, більш престижну в УжНУ (ОБЄДНАНОМУ).
Не знаю, але самі себе хоронимо і майбутнє дітей також.
Але що ми заслужили-то і отримаємо.

виборець 2012-09-08 / 17:43:52
"Просто"

Якщо ці ваші знайомі із ЗакДУ сприймають діяльність Ващука спокійно, значить вони, на превеликий жаль, мають вельми погане уявлення про те, що таке вища освіта. Можливо, це не вина їхня, а їхня біда, але факт залишається фактом: вважати ЗакДУ нормальним університетом може тільки той, хто не має з чим порівнювати (і тут я говорю не про УжНУ).

Щодо культури спілкування, то свою Ви вже яскраво продемонстрували. От кілька Ваших висловів на мою адресу: "ви неадекват", "брудний заполітизований покидьок", "мати божу курвою назвете", "ваші безглуздя". Я б не назвав це симетричною відповіддю. Я принаймні, в своєму дописі нікого такими словами не називав.

Ваші аргументи ніхто не спростував, бо їх, не ображайтеся, просто не було.

просто 2012-09-08 / 17:17:00
Виборець - вам адресована тільки частина відповіді, це був мій перший допис в тему, тому я писав розгорнуте повідомлення.
Уявіть собі, шо я також знаю працівників ЗакДУ(ми все ж таки в Ужгороді), і чомусь в моїх учах їх свідчення діаметрально протилежні. Ніхто не вихваляє ректора, але і тим всесвітнім злом його не називають. Купу рішень - підримують. І я ситуації знаю також.
Я конретно атакував культуру проведення суперечки в коментарях, на яку я, і мені дуже прикро, відреагував симетрично. А до цього рівня опускатись все ж таки не варто було.

просто 2012-09-08 / 16:42:46
ні, вам не вдалось викрити мене, шановний Тоні.
Я так і не побачив у цій темі ще щодного АРГУМЕНТОВАНОГО закиду у бік Ващука.

А накинути гівна у вентилятор - це не треба бути "інтелігентом". Що провокаторам і залишається робити.
Головне - зробити з будь-якої події паніку, накидати побільше страшних псевдофактів("Ващук - найбільш корумпований ректор ВСЕСВІТУ, ААААА" чи "У ЗакДУ нема курсових" - дякую, поржав), та політизувати цю подію по максимуму.

Дуже прикро що суперечки у коментах давно стали дисципліною спец олімпіади(вітаю - ти прибіг першим, але ти всерівно даун), мої аргументи ігноруються, голова не включається.

Бог вам в поміч. Сподіваюсь ви принаймні охолонете, і визнаєте свої помилки, як все буде добре.

виборець 2012-09-08 / 16:36:24
"Просто", випийте валер"янки і заспокойтеся.

Дозволяю Вам не читати цей свій допис, бо як на мене, Ви вже небезпечно близько підійшли до межі, після якої процес Вашого отупіння стане незворотнім.

Якщо Ви все ж таки наважились читати далі, то знайте, що я написав про Ващука ці речі не тому, що мені хтось платить, а тому, що вже не перший рік маю честь (без іронії) бути знайомим з кількома викладачами ЗакДУ і знаю про справжню ситуацію в цьому універі з перших вуст.

Ваш допис перечитав кілька разів і так і не зрозумів, що ви мені закидаєте? Де Ви побачили заполітизованість? У Вас є якісь конкретні заперечення? Якщо є, тоді напишіть, в чому конкретно я неправий.

У Вашому дописі можу погодитися тільки з тим, що студенти в УжНУ такі самі. Я і не писав конкретно про студентів ЗакДУ, але Ви на це не звернули увагу, бо праведний гнів і образа за Ващука застелили Вам очі і розум.


Не сторонній 2012-09-07 / 23:51:51
Шановні колеги,
спокійно реагуйте на ці призначення. В усіх державних структурах уже давно порядок, усі знають своє місце і БАБЛО його також знає.
Єдиний УжНУ до цього часу залишався таким прообразом демократії в краї. А зараз наступило неминуче: як для прикладу в управлінні лісового господарства, прокуратурі, міліції чи де інде згідно "жизни по понятіям" уже давно один смотрящий, а всі інші раби. І Ващукова бурса, не виключення. Але такий результат - це наша вина, вина рабів і холопів, коли 10 проходимців вирішують долю кількатисячного колективу.
А Інтернет- чи не єдине місце демократії в цій країні. Та й то весь час похабиться коментами-троллями випускників-невігласів ЗакДУ, який Федя уже пообіцяв роботу в обєднаному вузі, а може й аванс взяв.

Справедливість 2012-09-07 / 22:38:35
Шановні коментатори, якщо ви хочете показати що ви інтелігентні люди, перестаньте за спинами переходити на особистості і обливання один одного брудом - інтелігентні люди такого не роблять.
Щодо новоспеченого в.о., то особисто я нічого проти цієї людини не маю, навпаки, вважаю, що людина з великим майбутнім, креативним поглядом на життя, мудрим підходом до будь-якої справи.

Маруся 2012-09-07 / 22:27:24
Пане Птах! Ви зробили чотири помилки у чотирьох рядках. Ви, часом, не випускник ЗакДУ?
а я милого узнаю по походочке?

шо так уже страшно 2012-09-07 / 22:22:28
УжНУ наразі має дуже низький рейтинг в межах України, як для ВУЗа нашого регіону чи краю. Чому так? - хай аналізує пан Федір, він прийняв газдівство з аморфними факультетами, кафедрами і викладачами-доцентами (бувшими трієчниками з липовими дисертаціями ні про що). І буде йому хвала, пошана і подяка від кожного закарпатця, якщо пан Федір виведеде УжНУ на рівень львівського університету ім. І.Франка ба навіть вище.

Інтелігент (безплатний) 2012-09-07 / 22:03:43
Пане Птах, ви маєте ілюзію щодо причетності до грамотних людей - у Вашому коментарі є елементарні орфографічні помилки. А шодо реального, не віртуального світу, то вся ужгородська інтелігенція
сьогодні в шоці від чергового "покращення". Бо можна провінційну бурсу поставити в якомусь сумнівному рейтингу вузів далеко перед Могилянкою і радіти з цього, але це як у казці про голого короля.

НОВИНИ: Політика

23:53
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який запросили УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини