СБУ і полудурки

СБУ і полудурки

Маю свою давню передісторію стосунків з КДБ – ще зі студентських років, коли нас, членів університетської «Просвіти» (створеної задовго до виникнення теперішніх «Просвіт») та «Студентського братства», оточували стукачами і проблемами. СБУ як спадкоємниця тієї одіозної структури моє ставлення до структур держбезпеки не змінила. Попри зміну ідеологічної суті вона, як на мене, в іншому набула гнилого, корумпованого змісту. Який бачать і про який говорять всі.

Останнім часом журналістика стала легкодоступною. При чому – в багатьох смислах. Бідність журналістів зумовлює їх повну залежність від великих грошей. А швидкий розвиток інтернет-технологій відкрив вхід до неї всім, кому не лінь – від відвертих пройдисвітів до абсолютних полудурків. В інтернетно-політичній площині до перших відношу невтомного аґентурного поширювача «русскава духа» на теренах Закарпаття Петю Гецка, до других  – не менш невтомного «русіна» з реальною довідкою з Берегівського психдиспансера, що відносно недавно вигулькнув на інтернетних просторах під псевдонімом Микола Жалива.

З «прем’єр-міністером» Петею Гецком з його багатократними віртуальними проголошеннями незалежності підкремлівської Підкарпатської Русі усе зрозуміло. Майже зрозуміло. Бо в умовах повноцінної держави (отої, яка, за перефразованим висловом Фелікса Дзержинського, тільки тоді чогось вартує, коли здатна захищатися) палкий соратник недосадженого  Димитрія Сидора мав би давно стати його сокамерником. Однак, попри те, вільно розгулює віртуальними і реальними просторами. Чому? – одне з моїх риторичних запитань до закарпатського СБУ.

«Тридубовий» севлюський Микола Жалива став однією з неозвучених причин мого виходу з закарпатського підрозділу Спілки журналістів. Бо коли відверті ідіоти, до того ж – кричущо неграмотні, беруться за журналістику, створюючи сайти і озвучуючи через неї свій ідіотизм, журналістика, якщо б була живою, мала б відреагувати. Натомість, вона цей ідіотизм тиражує.

Я б не писав цього поста, «присвяченого» виноградівському юродивому, і залишив би цього пацієнта його лікарям, як би не…

Сьогодні на своїй інтернетній «стінгазеті» це чудо, яке розгорнуло буйну діяльність під «кришою» родинних зв’язків з першим заступником голови Закарпатської ОДА і очільником фракції Партії регіонів в Закарпатській облраді Іваном Бушком, відверто поховало Україну. І проголосило готовність віддати Закарпаття Росії.

Я знаю, чим пріоритетно займається закарпатська СБУ. Звідки в її співробітників беруться гроші на дорожезні іномарки та величезні маєтки. Так само, як знають це і обговорюють у приватних розмовах інші закарпатці. Розумію, що часу на захист територіальної цілісності держави у цієї структури бракує.

Але, все-таки, панове СБУшники, може пора зайнятися і своїми прямими обов’язками?..

19 липня 2012р.

Теги: СБУ, Жалива

Коментарі

Микола Староста (Жалива) 2012-11-17 / 22:08:25


Я ідіот


ужгородець 2012-07-21 / 12:57:05

Видалено анонімний тролінговий допис з переходом на особистості. Адмін

Faust 2012-07-21 / 11:58:20
Вітаю, пане Олеже. Ні в одному регіоні України немає такої великої питомої концентрації жалив-жопанів-сидорів-ґецків-бушків-ужгородців-таіншоїнечисті.., як у Закарпатті! Сумно, але не трагічно. Гуртуймося, об'єднуймося і ми очистимо рідну землю від цієї гидоти!..

гуцул 2012-07-20 / 22:56:03
пора викопати "шмайсер " шо мій Дідо Йван закопав під смереков,тай по головам Бушків,Жалив і всієї іншої синьо-жопої Банди дати файну чергу!!!!!!!!!!!!!За статтю Олеже Респект і Уважуха Брате Українцю!!

ужгородець 2012-07-20 / 19:44:25

Анонімне хамство. Коментар видалено. Адмін

О.Д. 2012-07-20 / 19:17:52
2мєстний

Реакція СБУ, чи її відсутність – це справа самої СБУ. Я ж не пишу те, чого від мене чекають, чи, тим більше, заради епатажу чи реакції. А висловлюю те, що відчуваю, про що думаю. І знаю, що якщо так відчуваю я, то точно так само відчувають і тисячі інших українців. В суспільстві назбиралася критична маса незадоволення цією владою і бездіяльністю СБУ. СБУ може на це не реагувати. Але якщо там залишилися професіонали, то вони мають розуміти, які наслідки матиме відтермінування проблеми в часі.

2Корятович

Співчуваю організації, яка опирається на такі кадри. І.Бушкові не співчуваю. Точніше співчуваю, але не в тому розумінні.

Корятович 2012-07-20 / 16:49:04
п. Олеже - всі дані в 'Русинському пресі' підтверджують що Миколу Жаливу не чіпають СБУ за його явну анти-укранську державну роботу, тому що він і сам член цієї організації. Також всім ясно шо він і ще під захистом cвого брата Івана Бушка, права рука Ледиди, який також мабуть під захистом цієї організації. Я колись думав що це фантазія, але як інакше можна приняти його статусy 'недотаркованого'??.....

местный 2012-07-20 / 16:40:47
2О.Д.: потешили Вы самолюбие М.Ж.: "Микола Жалива став однією з неозвучених причин мого виходу з закарпатського підрозділу Спілки журналістів". Теперь у него ЧСВ (чувство собственной важности) может зашкаливать :)

ну а насчет СБУ: есть распоряжение властей - будут заниматься, нет - не будут. а "нонешняя" власть точно не станет давать никаких подобных распоряжений, так что Ваше "може пора зайнятися і своїми прямими обов’язками" со 100% гарантией не будет услышано.

Влад 2012-07-20 / 10:44:32
Власть полудурков

консул 2012-07-20 / 01:00:01
все повертається