У Мукачеві науковці разом з податківцями обговорювали проблеми бухгалтерського і податкового обліку

16 жовтня в Мукачівському технологічному інституті проведено ІV міжнародну науково-практичну конференцію на тему «Місце та роль бухгалтерської професії в сучасних інтеграційних процесах економіки України».

Співорганізаторами конференції стали Мукачівський технологічний інститут, Федерація професійних бухгалтерів і аудиторів України, Всеукраїнська професійна громадська організація «Спілка аудиторів України» та Державна податкова адміністрація у Закарпатській області.
З вітальним словом до присутніх звернувся ректор Мукачівського технологічного інституту професор Мигалина Ю.В. і побажав учасникам конференції плідного обговорення.
Зарубіжні науковці Константин Кукосел з університету Бая-Маре (Румунія) та член Словацької палати аудиторів Мілан Полончак з Кошице (Словаччина) зупинилися на особливостях і вимогах до організації бухгалтерського обліку й аудиту відповідно в Румунії та Словаччині, на професійних вимогах до бухгалтерів та аудиторів цих країн.
Проблемні питання підготовки та сертифікації бухгалтерів, застосування показників фінансової звітності порушили у своїх доповідях науковці Тернопільського національного економічного університету професори Я.Д. Крупка та М.С.Пушкар. Про особливості обліку в умовах інфляції доповідав професор Ужгородського національного університету Й.Я.Даньків.
З доповідями також виступили представники громадських організацій - голова ради територіального відділення Асоціації платників податків України М.Г.Волощук та голова Закарпатського територіального відділення ВПГО «Спілки аудиторів України» Ю.О.Кілару.
Проблемні питання паралельного існування податкового і бухгалтерського обліку та перспективи наближення податкового обліку до бухгалтерського висвітлила у своїй доповіді начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Закарпатській області Є.Я.Мойшевич. Під час доповіді проведено мультимедійну презентацію розділу проекту Податкового кодексу «Податок на прибуток», в якому передбачено визначення оподатковуваного прибутку за правилами, максимально наближеними до бухгалтерського обліку, із зменшенням кількості податкових різниць з понад 160 (які наявні сьогодні) до 20.
Про перспективи впровадження досвіду Міжнародної Федерації бухгалтерів при сертифікації аудиторів розповів член Громадської колегії при ДПА України, член правління Київського регіонального відділення Спілки аудиторів України Д.В.Олексієнко.
Професор Міжнародного інституту менеджменту, Голова Федерації професійних бухгалтерів і аудиторів України С.Ф.Голов висвітлив проблеми практичного застосування принципів та методів міжнародних стандартів фінансової звітності в Україні.
Тож конференція була цікавою і науковцям, і студентам, і практикуючим бухгалтерам. Учасники заходу висловили думку про те, що сучасному бухгалтеру необхідно бути не лише обліковцем, а й добре володіти знаннями податкового законодавства. При цьому необхідно й підвищити вимоги до професійної підготовки як бухгалтерів, так і аудиторів, наблизивши їх до міжнародних вимог.
 

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян
ДПА України в Закарпатській області

 

20 жовтня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини