На Закарпатті запускають виробництво крафтового сидру під "тамплієрським" брендом Monbar

У п’ятирічній перспективі — плани завоювання до 80% українського ринку крафтового сидру

На Закарпатті запускають виробництво крафтового сидру під "тамплієрським" брендом Monbar

Андрій Мелеш, співвласник закарпатського виробника соків «Коник», разом із Яною Матвійчук, співзасновницею Young Business Club, запустили виробництво крафтового сидру під брендом Monbar.  Про це повідомляє newfood.

Очікується, що продукт з’явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80% українського ринку крафтового сидру, де наразі лідирують бренди Ysla, Berryland і Yablo. 

У січні 2024 року Андрій Мелеш запропонував Яні Матвійчук, співзасновниці Young Business Club, створити власний бренд сидру. Після трьох невдалих спроб отримати ліцензію, шести місяців розробки технології, пошуку приміщення та закупівлі обладнання, у березні 2025 року перша партія продукції була готова.

У 2025 році партнери планують виробити 300 000 літрів сидру та досягти частки 50% на ринку українського крафтового сидру. У п’ятирічній перспективі — амбіційна мета захопити до 80% ринку.

Інвестиції у запуск виробництва сидру Monbar склали 30 млн гривень. За словами Андрія Мелеша, маржинальність виробництва сидрів і соків становить близько 30%. Основними статтями витрат стали закупівля обладнання, облаштування приміщення та закупівля сировини. Окупити вкладення партнери планують протягом п’яти років.

Однією з найскладніших задач стала розробка технології виробництва соку з черешень та абрикосів — цей етап тривав близько шести місяців. Результатом стали два ексклюзивні смаки Monbar: яблуко-абрикос та яблуко-черешня. Усього лінійка включатиме шість смаків.

До кінця квітня сидр Monbar з’явиться на полицях «Сільпо» та Winetime. У планах компанії — не лише розвиток роздрібних продажів, а й співпраця з закладами HoReCa. Крім того, партнери мають намір експортувати до 20% продукції. 

Сидр Monbar виготовляють на Закарпатті з фруктів власного виробництва компанії «Коник». Спочатку плоди проходять миття та полірування на сортувальній лінії, після чого надходять до центрифуги, яка за допомогою гравітації витягує сік. Далі відбувається процес бродіння: він триває від 10 до 20 днів залежно від сорту яблук і проходить при стабільній температурі 16℃.

На виробництві працює четверо людей, ще двоє — керують процесами. Маркетинг і бухгалтерські послуги віддані на аутсорс. Бренд Monbar створювала команда Яни Матвійчук.

Назва сидру — Monbar — походить від імені одного із дев’яти засновників ордену тамплієрів, Андре де Монбара. За легендами, тамплієри виготовляли вино та сидр неподалік сучасного виробництва — біля Середнянського замку на Закарпатті.

Партнерство між Мелешем і Матвійчук — паритетне: Мелеш інвестував у приміщення, Матвійчук — у закупівлю обладнання.

На Закарпатті запускають виробництво крафтового сидру під "тамплієрським" брендом Monbar

21 квітня 2025р.

Теги: сидр, Monbar, Мелеш, Коник

Коментарі

брехливому глаголі 22.04.2025 / 18:57:42
Ну, сидр з чистого соку однозначно корисніше, ніж фастфуд з МакДональдса

Сомельєрина 22.04.2025 / 17:21:18
А навіщо Ім'я Господнє ліпити на етикетку пійла?! Псалом 113 чи 115

Ицик 22.04.2025 / 17:08:00
Та вже хоть яку мару варитимуть, аби но не фіномноє і якісне пиво

брехлива глагола 22.04.2025 / 10:58:10
Конче необхідний продукт для українців. Черги вдячних покупців вже шикуються не за Біг Маком.

НОВИНИ: Економіка

16:35
АРМА вкотре виставило на продаж гірський курорт Каськіва у Пилипці і землю на Боржаві за 347 млн грн
14:27
/ 1
В Ужгороді відкрито перший ритейл-парк Trade Mall
14:14
/ 1
Корпоративні права ТОВ "Драгобрат" виставили на продаж за $2 млн 750 тис.
15:40
/ 1
Компанія Томаша Фіали побудує 68 МВт децентралізованої генерації на Закарпатті
11:30
Компанія "Катіон Інвест" відновила видобуток кам'яної солі на Закарпатті
12:59
У Мукачеві пройде Всеукраїнський форум виноробів
16:25
/ 6
Два ресторани McDonald's на Закарпатті платять стільки ж податків, як вся лісова галузь області
09:49
Компанія Ахметова виграла аукціон на користування ділянкою глини Ірлявська на Закарпатті
13:08
У конкурсі на управління ключовим логістичним хабом Закарпаття перемогли компанії, засновані лише кілька днів тому
10:08
/ 4
АРМА вчетверте не змогло продати 460 га "землі Каськіва" на полонині Боржава, але на днях спробує знов
15:14
/ 3
У Великих Лучках на Мукачівщині на 18 га побудують СЕС на 22 МВт із акумулятором для зберігання енергії
05:20
/ 1
АРМА оголосило конкурс на управління арештованими активами "російського" "Терміналу Карпати" на Закарпатті
14:20
Євроколію Чоп-Ужгород планують запустити вже в липні
21:06
На Закарпатті виставили на аукціони понад 250 земельних ділянок
03:37
/ 5
Голова енергокомітету ВР Герус: В Україні формується новий промисловий регіон – Закарпаття
00:12
/ 1
Німецька HHLA придбала контрольний пакет мультимодального терміналу Eurobridge на Закарпатті
16:10
/ 4
Упродовж трьох років в Ужгороді планують відкрити три ТРЦ
13:30
За податковий борг близько 1,5 млн грн суд на Закарпатті тимчасово обмежив підприємця у праві виїзду за межі України
15:49
Найбільшими платниками туристичного збору на Закарпатті є Поляна, Ужгород, Косонь та Ясiня
17:29
/ 1
На Закарпатті у березні 2025-го в порівнянні з груднем 2024-го ціни на продукти та напої зросли на 4%
11:32
У першому кварталі найбільше товарів імпортовано з Чехії, а експортовано – до Німеччини – Закарпатська митниця
15:16
/ 1
Власники з угорщини та Індії продають збанкрутілий Берегівський консервний завод за $6,4 млн
19:04
/ 2
Активне будівництво сонячних електростанцій розбалансувало енергосистему України
19:15
Уряд зареєстрував 12-й на Закарпатті індустріальний парк "Карпати" у Чинадійові
18:50
Лідерами по сплаті туристичного збору на Закарпатті в поточному році залишаються Поляна, Баранинці та Ужгород
» Всі новини