На Закарпатті автомобілебудівники готуються до вступу в СОТ

Спеціальна урядова комісія вивчає питання, що чекає на автомобільну промисловість України зі вступом до СОТ. Роботу почали з візиту на один із найпотужніших автомобільних заводів держави – ЗАТ «Єврокар». Власне саме це підприємство й зініціювало створення такої комісії. Тут передбачають, що другу за потужністю галузь України зі зміною правил гри чекають значні проблеми.

На Закарпатті автомобілебудівники готуються до вступу в СОТ

Закордонний інвестор вклав у автомобілебудівний завод «Єврокар», що розташований поблизу закарпатського міста Чопа, понад 100 мільйонів доларів. Тут складають відомі у Європі автомобілі «Шкода», «Фольксваген», «Сеат». За потужністю це третій в Україні виробник після «Автозазу» і «Богдану». За чотири роки, до часу завершення проекту, інвестиції повинні зрости вдвічі, а потужності – втричі: із 45 тисяч нинішніх машин до 120 тисяч. Але чи вдасться це зробити за умов вступу України до СОТ? І не лише «Єврокару», а й іншим потужним інвестиційним автомобілебудівним підприємствам України?
Спеціалісти кажуть, що українською стороною не передбачено програму адаптації до нового конкурентного середовища.
Директор органу господарського розвитку Спеціальної економічної зони «Закарпаття» Володимир Приходько зазначає: «Сьогодні Міністерство промислової політики, розуміючи, що завтра заводи можуть мати проблеми, організувало цей рейс вищих посадових осіб для того, щоб зрозуміти, що є реальним в автопромі України і що буде означати негайний перехід на ввізні тарифи за вимогами СОТ. Якщо сьогодні це 25 відсотків, то світла мета» – 10, і тоді всі ці інвестиції можна вважати викинутими».
Український автопром не готовий до конкуренції в СОТ?
Економісти стверджують, що перша й основна проблема, яку не передбачив уряд України, це те, що зі вступом до СОТ державу можуть заполонити дешеві і неякісні автомобілі. Адже ввізне мито на готові авто не повинно перевищувати 10 відсотків його вартості. В Україні ж нині встановлені 25. Це дозволяло дешевше виготовляти свої автівки, ніж завозити чужі, давати робочі місця українцям, наповнювати місцеві бюджети і загалом піднімати українську економіку. Зі вступом до СОТ стало зрозуміло: українська автомобільна промисловість не готова перейти на нові умови торгівлі.
Голова наглядової ради ЗАТ «Єврокар» Олег Боярин наголошує: «Насправді більшість українських підприємств до цього ще не готові, і навіть не дивлячись на те, що був достатньо довгий адаптаційний період, ніхто не знав реальних умов вступу України до СОТ. Рішення були зроблені певною мірою поспішні, і вони не забезпечили того перехідного періоду, який існує фактично у всіх країнах».
Спеціалісти Міністерства промислової політики говорять про те, що нові умови вступу до СОТ ставлять у невигідне конкурентне становище автомобілі українського виробництва. Якщо заводи припинять роботу, це стане катастрофою не лише для їх працівників, але й позначиться на всій українській економіці. Уже зараз зрозуміло, що необхідні перехідні норми й продумана стратегія створення нормальних інвестиційних умов для машинобудівників, аби інвестиції не втекли з України, каже заступник Міністра промислової політики, голова експертної ради Віктор Падалко.
«Насамперед ми повинні оцінити хід виконання інвестиційної програми і доповісти про це уряду. По-друге, якраз при опрацюванні цих питань із керівниками автопідприємств ми повинні виробити спільну направленість, що ще можна зробити, які нормативно-правові акти можна прийняти уже в рамках вступу України до СОТ», – зазначив Віктор Падалко.
Українські автомобілі нині будуть у рамках понад 10 потужних інвестиційних проектів, торік українським автопромом вироблено продукції на 26 мільярдів гривень. А взагалі машинобудівна промисловість є лідером у нарощуванні обсягів виробництва. Як врятувати галузь в умовах жорсткої європейської конкуренції – виклик для українського уряду.

Надія Петрів, RadioSvoboda.Ua
16 травня 2008р.

Теги:

Коментарі

Назар 2008-06-02 / 17:34:00
Мені глибоко в одному місці рівень доходів керівництва автозаводів. Ну втратять вони доходи - ну і що. Багатих людей стане більше, дуже багатих менше. Давно пора

НОВИНИ: Економіка

01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
09:50
34 гектари малини, лохини та полуниці: поблизу Мукачева працює релоковане ягідне підприємство
18:22
/ 1
Газорозподільне підприємство АТ "Закарпатгаз" увійшло до складу НАК "Нафтогаз України"
17:07
/ 4
Чеський залізничний оператор RegioJet підтвердив намір інвестувати у електрифікацію ділянки Чоп-Мукачево
» Всі новини