Прокурор Закарпаття подав у відставку або звільнений - джерела

Керівник прокуратури Закарпатської області Володимир Гаврилюк, який очолював її вже 4 роки, подав у відставку. За іншими джерелами, його звільнено.

Прокурор Закарпаття подав у відставку або звільнений - джерела

Як повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор, за попередньою інформацією з Офісу Генпрокурора та членів кадрової комісії, сьогодні прокурор Закарпатської області Володимир Гаврилюк написав заяву на звільнення. Він має скласти свої повноваження з 25 серпня 2020 року. Однією з озвучуваних причин звільнення є дискредитація діяльності органів прокуратури, що є вірогідним, враховуючи численні звинувачення на адресу як самого В.Гаврилюка, так і його заступників.

Нагадуємо, В.Гаврилюк, як інші регіональні прокурори, мав пройти атестацію щоб надалі працювати в органах прокуратури. Однак перед проходженням останього етапу - співбесіди на доброчесність, він раптово пішов "на лікарняний".

Уже протягом деякого часу Закарпаття онлайн володіло інформацією, що вказівку звільнити В.Гаврилюка дав особисто президент Володимир Зеленський. Однак стовідсоткових підтверджень цьому не було, а формальне підтвердження відбулося лише щойно.

За інформацією редакції, "стратегічною" метою самого В.Гаврилюка було дотягнути до пенсії, строк якої підходив саме в серпні.

"По факту, діяльність В.Гаврилюка на Закарпатті запам'яталася бездіяльністю в розслідуванні справ проти активістів і журналістів, а також "кришуванням" найбільш резонансних справ, як, наприклад, крадіжка за заниженою ціною у громади Ужгорода історичного комплексу "Корона" та її подальше нищення. До слова тодішній генпрокурор Ю.Луценко, представляючи його на посаді, дав термін новому очільнику обласної прокуратури до вересня 2016 року завершити розслідування. Однак, по сьогоднішній день результатів у цій резонансній справі немає.

Попередник В.Гаврилюка, який лобіював його призначення, О.Сидорчук, на одній з прес-конференцій особисто обіцяв з'ясувати справу, зокрема з руйнуванням пам'ятки архітектури і зникненням в процесі її приватизації понад 1 000 квадратних метрів площі, надалі особисто зам'яв цю тему".

Паралельно, за його сприяння "гальмувалися" кримінальні справи щодо одіозної особи, яка стояла за "викупом" "Корони" - депутата Ужгородської міськради Івана Волошина. Наразі даний депутат в бігах і розшукується Інтерполом, - наголошує В.Грегор.

Також, як вказує правозахисник, представниками громадськості озвучувалися неодноразові випадки сумнівних перекваліфікацій прокуратурою під керівництвом В.Гаврилюка і його заступника О.Василенка десятків кримінальних справ з важких корупційних статей на значно "легші", не пов'язані з реальним ув'язненням обвинувачених.

Як зазначав громадський правозахисник Віталій Грегор, один із підписантів колективних скарг до ОГП, є або незаконними дії з первинної правової кваліфікації порушених справ, або незаконними системними дії щодо подальшої «перекваліфікації» цих справ на «легші». Це може свідчити про професійну недбалість працівників прокуратури або умисні дії з метою отримання неправомірної вигоди із затриманих посадових осіб, фактично під тиском кримінального переслідування. Оскільки більш важкі статті при первинному інкримінуванні затриманим давали можливість правоохоронцям клопотати перед судом про взяття їх під варту, опісля чого останні ставали більш «зговірливими». Як наслідок рядові фігуранти-виконавці корупційних схем брали на себе всю вину, а реальні організатори цих схем виводилися «з під удару» (навіть не вживалися вичерпні заходи щодо їх документування).

Слід зазначити, що прізвище прокурора Закарпаття В.Гаврилюка за останній час фігурувало також в трьох інших скандальних справах:

- щодо бездіяльності у розслідуванні справи про підпал автомобіля та будинку ужгородської родини лікарів Пантьо, пов'язаної із незаконною відмінною результатів конкурсу на посаду керівника пологового будинку.

- щодо "зливу" обласною прокуратурою в суді резонансної справи щодо вбивства місцевого вчителя у Великому Березному "кримінальним авторитетом" В.Копчею, що призвело до виправдання останнього.

- прокурора Закарпаття Володимира Гаврилюка названо в одному переліку з рейдерами на інвестфорумі в Канаді щодо справи Мужієвського родовища поліметалічних руд.

- щодо "зриву" прокуратурою протягом 4 років судових засідань у справі незаконної "прихватизації" ужгородським суддею двору багатоповерхівки на вул. Володимирській, в яку В.Гаврилюк вступив особисто в справу з метою захисту державних інтересів ще в 2016 році. Згідно інформації учасників справи, мешканців багатоповерхівки, на близько 30 засідань із понад 70 прокуратура не забезпечувала представника.

 

12 серпня 2020р.

Теги: Гаврилюк

Коментарі

Вже всьо хлопці 2020-08-25 / 22:42:15
https://public.nazk.gov.ua/declaration/1a803373-c65b-4aa4-bf05-f9695b505edd

пішохід 2020-08-14 / 12:53:47

до "До іменованого коментатора "Копча" 2020-08-14 / 10:14:24"

Менше пафосу, "закоханий"...
Кожний свідома людина знає, що адвокатів можна міняти скільки завгодно, і на їх місце, при потребі, завжди знайдеться інший.
Чого-чого, а юристів в Україні в рази більше, ніж інженерів, програмістів чи архітекторів...)) А в Закарпатті - тим більше)) Кожний другий торгаш на Краснодонців має диплом заочного "юриста" бурс Ф.Ващука чи В.Бедя (МАУП) )))

Прокуратура сьогодні - це адвокати від держави, які тупо ділять гроші між слідчим та суддею... І все.

Якщо справа вже дійшла до суду і держава програла комусь процес - такий прокурор (адвокат держави) має чи звільнятися, чи йти на рік ДПС-ником...)) Бо цей "адвокат" про...рав мінімум річну зарплатню всіх правоохоронців, задіяних у справі.
Ось і вся "конвенція". Коротко.

А по суті, виходячи з вищенаведеного: все керівництво обласної та районних прокуратур Закарпаття - на вихід! "Святе місце" - жодного дня не буде пустим))

До іменованого коментатора "Копча" 2020-08-14 / 10:14:24
Бажаєте звільнити усіх з відповідних правоохоронних органів та судової системи посадових осіб, навіть тих, які, не дай того Боже, можуть захищати вАС або кожного з нас, як потерпілих, на підставі, зокрема, Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод?
Справжність і "дальність погляду" кожного забезпечить нам розвиток нашої любої Держави. МИРУ,КОХАННЯ ТА СПРАВЕДЛИВОСТІ!

Кудільчак 2020-08-14 / 06:18:31
Самий чесний був кум Петруня. Завдяки його чесності має десятки гектарів землі під Чопом та ресторани іншу нерухомість в Ужгороді і Чопі. А ще квартиру в Лондоні та особняк в Хорватії.

Патріот Закарпаття 2020-08-13 / 22:57:48
Із прокурорами хвала богу не дружу а в то шо розкидуюьться посвідченнями не вірю бо ті посвідчення їм стояли великі тисячі доларів,а тому се не є показникои. Я маю на увазі чесних порядних і совісних, а такі у нас є просто їм треба дати шанс.

Леонід 2020-08-13 / 22:34:59
Толку від цих прокурорів жодного, у половину іх потрібно зкоротити, а іншу половину перевести на половину ставки. Думають лише про гроші, крісла і обливають брудом один одного у коментах. Зайвий орган, нікому не потрібний.

Бакай 2020-08-13 / 22:28:33
Патріоте почекай декілька тижнів і побачиш, як закарпатська холопня буде облизувати нового прокурора. Вони іншого не знають бо безпринципні як були завжди. Може хтось із прокурорів може сказати чи був випадок щоби хтось із прокурорів кинув посвідчення у свого керівника і пішов із прокуратури? А в інших прокуратурах це запросто. А ви холопи лише строчить доноси на своїх умієте підставляти своїх умієте і служити іншим ваша доля.
Тому ніколи не буде із вас керівників, бо народжений повзати, літати не валовшний.

Патріот Закарпаття 2020-08-13 / 22:11:27
Правильно так із ними мавуть знати своє що вони є нико і звати їх ніяк, поналізали туй та ще й мудрувуть.

Незакарпатцю 2020-08-13 / 21:54:57


Хамство і протиставлення українців різних регіонів. Коментар видалено. Адмін


Патріот Закарпаття 2020-08-13 / 21:54:36
То було колись. Колись і баба била дівков. А коли єдно г...но оточує себе другими такими самими, то се говорить про то шо нормальних ви ся боєте тому в оточуєте себе такими як самі. А із словами мало декше бо за базар треба отвічати.ЗАКАРПАТЦІ я правий?

Мукачево 2020-08-13 / 21:51:33
Резюме хто б не став прокурором області, гроші і жополизи активно будуть працювати,все інше в коментах.

Малинич 2020-08-13 / 21:44:25
А я і типир лизати готовий, оби лиш украсти дали, скоро шеф вернеся тоди увидите.

пенсіонер 2020-08-13 / 21:38:42
До патріота. А то ви колись противилися чужим. Ви навипередки бігли до проїзджих і руки їм цілували.
Колись Корбань заставив закарпатців холопів придворних поставити йому концерт. Боже що ся творило. Бокшанка співала, Гангурка танцювала,Олаг вірші розказував, Конар танцював, один хустський дурачок лежав на сцені в гуні.
А Корбань сидів у залі і реготав із бидла закарпатського.
Поляки хоч так не знущалися із закарпатських патріотів, просто поставили на лічильник. Віват братове. Чи може віват Пшонка, якисьте ревли хором в ресторані під команду Корбаня і мусіли жерти як свині по його вказівці. Гів....о ви не патріоти

Патріот Закарпаття 2020-08-13 / 21:28:25
Шановні ЗАКАРПАТЦІ мусите ся чистовати бо сі ,,заробітчани,,Нас чують туди коли їм од нас щось треба,а так на наших горбах возяться і з нас ся сміють.

Сидорчук 2020-08-13 / 21:28:06
Пишіть що маєте дяку, а через пару днів я прийду і порядок буде.
Вами треба керувати невігласи бо повбиваєте один одного цигани

До ммм 2020-08-13 / 21:06:59
Іване Петровичу Шимон, такого конченого як ви ще у всій Україні поглядати треба.

до нижнього 2020-08-13 / 20:50:13
на всі 100% правий!!!

Патріот Закарпаття 2020-08-13 / 20:41:20
Ті що тут народилися і тут живуть із собою на тот світ не заберуть нич, а щось позад себе лишать ТУТ. У нас є много розумних і порядних люди,котрим через усяку корумповану полячню не давуть продиху,а таких як самі продажних держать при собі як останніх шнирю. ЗАКАРПАТЦІ як думаєте я правий.

ммм 2020-08-13 / 20:17:21
Ті що тут народилися вдвічі швтдше з вас шкуру зідруть. Дербак, Малицький, Черничко хакпорпатці

Патріот Закарпаття 2020-08-13 / 20:07:07
Правильно!!!гнати вонячих подяку за перевал оби їхньої лаби тут не було.Бо вже обнагліли зовсім.Сміхуюються із наших люди,заробляють на їхнюй біді страшні гроші і думають що так і має бути.Треба на такі посади класти тих людей які тут народилися,живуть в їх діти і внуки тут будуть жити,а не тих котрі ідуть сюди як на заробітки.

НОВИНИ: Політика

19:33
/ 14
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 28
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 6
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
16:11
/ 1
У Мукачеві водій Audi смертельно травмував чоловіка, що переходив дорогу у невстановленому місці
19:30
/ 12
угорщина хоче, щоб угорцям Закарпаття "повернули" те, завдяки чому вони перестали говорити українською та відчувати себе громадянами України
19:14
Кулеба на пресконференції в Ужгороді розповів, як вирішуватимуть суперечку з угорщиною щодо нацменшин
12:28
/ 6
Кулеба і Єрмак зустрілись з сійярто в Ужгороді
20:11
/ 14
В Ужгороді затримали мукачівця, підозрюваного в киданні гранати на подвір'я депутата облради Горвата в Мукачеві
» Всі новини