Правозахисники та активісти надіслали звернення в ГПУ щодо звільнення прокурора Закарпаття і його заступника

Учора, 9 вересня, рекомендованою поштовою кореспонденцією та на електронну скриньку Генеральної прокуратури України було направлене колективне звернення щодо звільнення прокурора Закарпатської області Володимира Гаврилюка і його заступника Олександра Василенка.

Правозахисники та активісти надіслали звернення в ГПУ щодо звільнення прокурора Закарпаття і його заступника

Звернення адресоване Генеральному прокурору України Р. Рябошапці.

Авторами та підписантами документа є закарпатські правозахисники та активісти Наталія Майстренко, Віталій Грегор і Євген Рахімов.

Як йдеться у зверненні, з часу призначення на посаду прокурора Закарпатської області у липні 2016 року "прокурору Гаврилюку В.О. не тільки не вдалося притягнути до відповідальності жодного топ-посадовця, а навіть вдалося самому увійти в їх число, очоливши разом із своїм заступником Олександром Василенком усі корупційні потоки регіону. За останні три роки двоє вищеназваних працівників головного правоохоронного органу області лише імітували боротьбу з корупцією, а тим часом самі незаконно збагачувались і допомагали топ-корупціонерам виходити чистими із найскладніших ситуацій. Така ж катастрофічна ситуація склалася і з коштами та майном злочинців, що мало бути скеровано у дохід держави, а натомість усіма можливими шляхами поверталось власникам."

На підтвердження звинувачень, автори звернення навели "конкретні приклади імітації боротьби з корупцією з боку В. Гаврилюка і О. Василенка, а також приклади їх злочинної бездіяльності та протиправних дій...Викладені матеріали неодноразово висвітлювалися в регіональній та національній пресі, тому перевірити їх достовірність не складе жодної складності, маючи на озброєнні будь-який браузер і підключення до мережі Інтернет."

Відповідно, громадськість Закарпаття просить керівництво ГПУ "перевірити наведені вище факти, надати їм оцінку і притягнути винних до відповідальності згідно з  чинним законодавством."

Акцентується увага на тому, що "протягом останніх тижнів регіональною пресою масово поширюється інформація стосовно кадрових перспектив В.Гаврилюка і О.Василенка. Відповідно до заяв останніх вони збираються й надалі залишатися на нинішніх посадах і покидати Закарпаття не планують. З огляду на підтримку останніх кримінальними колами Закарпаття і Львівщини, перспектива успішного проходження ними переатестації та уникнення відповідальності за посадові злочини стає дедалі осяжнішою", а тому автори звернення в ГПУ просять "вжити всіх можливих заходів для унеможливлення розвитку такого сценарію і прийняття законного рішення за результатами перевірки викладених фактів".
 

                                                                                  Генеральному прокурору України

                                                                                  п. Рябошапці Р.Г.

 

Шановний Руслане Георгійовичу!

У зв’язку з наявністю у суспільстві  колосального запиту на очищення і  оновлення влади, т.ч. її правоохоронної гілки, та з огляду на проголошення Вами курсу на протидію корупції та боротьбу з її імітацією, звертаємося до Вас від імені громадськості з метою донести факти щодо ситуації, яка склалася навколо прокуратури Закарпатської області протягом 2016-2019 років.

Представляючи  Володимира Гаврилюка особовому складу обласної прокуратури в липні 2016 року під час його призначення, діючий на той момент Генеральний прокурор Юрій Луценко публічно поставив новопризначеному прокурору регіону завдання ловити «велику рибу» і зобов’язав  про результати виконання цього завдання за рік відзвітуватись.

Хочемо повідомити, що станом на вересень 2019 року прокурору Гаврилюку В.О. не тільки не вдалося притягнути до відповідальності жодного топ-посадовця, а навіть вдалося самому увійти в їх число, очоливши разом із своїм заступником Олександром Василенком усі корупційні потоки регіону. За останні три роки двоє вищеназваних працівників головного правоохоронного органу області лише імітували боротьбу з корупцією, а тим часом самі незаконно збагачувались і допомагали топ-корупціонерам виходити чистими із найскладніших ситуацій. Така ж катастрофічна ситуація склалася і з коштами та майном злочинців, що мало бути скеровано у дохід держави, а натомість усіма можливими шляхами поверталось власникам.

Зокрема, саме за часів здійснення керівництва обласною прокуратурою В. Гаврилюком і О. Василенком відновились масові поставки до регіону так званого «програмного» товару – безакцизних тютюнових та горілчаних виробів, які вільно транспортуються і відвантажуються по цілому регіону за вказівкою вищевказаних посадових осіб особовому складу правоохоронних органів не протидіяти даному явищу і, навпаки, сприяти йому. В подальшому зазначена категорія товарів реалізується в гуртово-роздрібній мережі магазинів Закарпаття, а також контрабандним шляхом ввозиться до сусідніх країн Західної Європи, приносячи шалені дивіденди злочинцям і правоохоронцям, що їх покривають. Прикладом існування даного виду злочинної діяльності і умисного ігнорування та «кришування» даної проблематики місцевими правоохоронцями на чолі з очільниками регіональної прокуратури є факт  затримання працівниками центрального апарату СБУ на ДБР 27-29 червня 2019 року в м. Мукачеві рекордної для України партії безакцизних сигарет на суму понад 70 млн. грн., які відповідно до даних слідства, частково призначалися для реалізації на внутрішньому чорному ринку, а частково – для переправки через державний кордон поза пунктом пропуску.

Крім того, В.Гаврилюк призначив О.Василенко куратором по лінії контрабанди тютюнових і алкогольних виробів та інших товарів через та поза межами пунктів пропуску.  Відповідає О. Василенко також і за напрям нелегальної міграції. Зазначені види незаконної діяльності здійснюються на території Закарпатської області винятково після досягнення особистої домовленості з верхівкою закарпатської прокуратури  і на даний момент сягають величезних масштабів.

Окремим джерелом незаконного збагачення для прокурора Закарпаття і його заступника є грошовий потік від кришування нелегальних заправних станцій. Станом на вересень 2019 року на території області тільки згідно з офіційними даними правоохоронців функціонує 126 незареєстрованих незаконних АЗС, що за сприяння керівництва прокуратури й надалі залишаються непритягнутими до відповідальності за законом.

Нижче нами будуть наведені конкретні приклади імітації боротьби з корупцією з боку В. Гаврилюка і О. Василенка, а також приклади їх злочинної бездіяльності та протиправних дій.
 

В першу чергу варто звернути увагу на ситуацію, що склалася і з коштами та майном злочинців, що мало бути скеровано у дохід держави, а натомість усіма можливими шляхами поверталось власникам. 

Так, прокурор області В. Гаврилюк та його «права рука» і заступник Василенко на запит громадських активістів оприлюднили інформацію, що у провадженнях щодо тяжких і особливо тяжких злочинів протягом 2017 року було відшкодовано до держбюджету 3 551 293, 00 грн., а протягом 2018 року 33 952 466, 00 грн. ( відповідь УІАТ ГУНП від 03.10.2018 року). Дана інформація була внесена працівниками прокуратури до статистичних карток, які в подальшому були перенесені до бази даних УІАТ. Зазначені показники неодноразово були озвучені зі сторінок друкованих ЗМІ, радіо, місцевих телеканалів, вони були подані як чергова перемога над поплічниками попереднього режиму.

Проте, зазначена інформація не витримує навіть поверхневої перевірки.

Нами було подано звернення до Управління державної виконавчої служби в Закарпатській області із запитом щодо реальних сум стягнутих коштів та отримано відповідь (від 22.10.2018 року), що ДВС у зазначеній категорії справ в 2017 році грошей не стягувалося і на рахунки Держказначейства не перераховувалось, а в 2018 році сума таких коштів склала  400 грн. Крім того, із відповіді слідує, що протягом двох останніх років жодне майно осіб, що перебували під слідством чи були засуджені, не було конфісковане чи арештоване.

Нами також було подано звернення до Державного казначейства в Закарпатській області. З отриманої відповіді: в 2017 році на рахунки Держказначейства було перераховано 2085,20 грн – кошти від реалізації конфіскованих товарів та інших предметів у провадженнях правоохоронних органів області, 6241,00 грн – кошти від реалізації конфіскованих за рішенням суду товарів та інших предметів, 16968, 00 грн – надходження конфіскованої валюти у провадженнях правоохоронних органів області. Складанням сум було отримано загальний розмір відшкодованих до держбюджету в 2017 році грошових коштів - 25294,20 грн, що в порівнянні з офіційними даними, оприлюдненими прокуратурою області ( понад 3,5 млн грн.) є просто краплею в морі.

З огляду на вищенаведене, можемо констатувати, що реальний результат прокуратури Закарпаття в 2017 році під керівництвом В.Гаврилюка в частині повернення незаконно отриманих коштів та спецконфіскації дорівнює 25 тис грн. Необхідно в той самий час зауважити, що за той самий 2017 рік структура прокуратури області та її підрозділи отримали заробітної платні з числа коштів чесних платників податків як мінімум в десятки разів більше. Враховуючи дані факти, отримаємо ККД регіональної прокуратури зокрема та правоохоронної системи взагалі на рівні статистичної похибки, що унеможливлює стрімке реформування держави та знищує будь-яку довіру пересічних українців до державних службовців.

Але підроблення та перекручування статистичної інформації не є вершиною протиправної діяльності В.Гаврилюка та О.Василенко. Аналіз стану розслідування резонансних корупційних справ на теренах області дозволяє стверджувати, що вищевказані особи станом на сьогодні не ведуть жодної реальної боротьби з корупцією, адже її імітація є набагато більш вигідною для власного збагачення.

Зокрема, протягом усього часу перебування В.Гаврилюка на посаді прокурора області діє наступна схема: силами поліції чи СБУ затримувався черговий хабарник,  максимально зусиллями прес-служби тиражувалися власні здобутки у боротьбі з корупцією, з цього дійства отримувався максимальний інформаційний зиск, потім розслідування справи максимально затягувалось з метою дочекатись допоки суспільна увага вщухне, справу тихенько скеровували в суд і там перекваліфіковували з ч.3 ст.368 КК України  (тяжкий злочин, від 5 до 10 років з конфіскацією) на ч.1 ст.190 КК України (легкий злочин, не передбачає позбавлення волі) або ч.2 368-2 КК України (злочин середньої тяжкості, передбачає можливість застосування покарання у вигляді штрафу), в подальшому всі питання щодо відсутності реальних покарань для злочинців переадресовували  суду, який буцімто єдиний приймає рішення. Дана схема Гаврилюком і Василенком була доведена до абсолютної майстерності, про що свідчать наведені нижче приклади топ-затриманих хабарників на теренах Закарпаття.

 

Кримінальне провадження №42015070000000185.

8 липня 2015 року працівниками УСБУ  «спільно з працівниками прокуратури області» було затримано начальника та інспектора відділу митного посту «Ужгород» на українсько-словацькому кордоні під час отримання неправомірної вигоди.  Фото з незчисленними купюрами вилучених сум незаконного збагачення митників, оприлюднені прес-службою прокуратури, облетіли всі сайти новин регіону та далеко за його межами. Кваліфіковано діяння посадовців митниці було за ч.3 ст.368 КК України і вже наступного дня, 09.07.2015 року до суду надійшли клопотання прокурорів про обрання підозрюваним запобіжного заходу, про накладення арешту на майно, про відсторонення від посад. В подальшому справу було розслідувано і передано до суду.

В 2016 році прокурором області було призначено В.Гаврилюка, який відповідальним за слідство одразу ж призначив О.Василенка. Вищезгадувана схема почала застосовуватися до всього валу справ, який надійшов у спадок.

7 березня 2018 року Ужгородський суд нарешті поставив крапку в цій справі і, відповідно до Закону, опублікував ухвалу у відкритому реєстрі  судових рішень. 

Отже, справа №308/12224/15-к. Із місту ухвали стає можливим дізнатися, що обвинувачуються посадовці митниці вже тільки в шахрайстві ( ч.1 ст.190 КК України, легкий злочин). Варто нагадати, що перекваліфікація діяння в суді здійснюється винятково прокурором за погодження вищестоящого працівника прокуратури. Тобто позиція прокуратури протягом періоду розгляду справи змінилася з важкого злочину із спецконфіскацією на легкий злочин без передбаченого покарання у вигляді позбавлення волі.

Крім того, із змісту п.4 та п. 5 зазначеної Ухвали слідує, що обвинувачені попросили закрити кримінальне провадження відносно них на підставі ст.45 КК України у зв’язку з дієвим каяттям. Окремо варто наголосити на позиції прокурорів, які проти такого клопотання не заперечили та,  навпаки,  засвідчили, що двоє винуватців щиро покаялись та шкодують про вчинене.

В результаті судового розгляду дане провадження було закрите, до кримінальної відповідальності за отримання хабара не було притягнуто жодної особи. Жодне майно не було конфісковане, заборону обіймати певні посади не застосовано.

 

 

Кримінальне провадження № 42017070000000289.

9 серпня 2017 року слідчими прокуратури Закарпатської області спільно з працівниками ВБКОЗ УСБУ в Закарпатській області та Закарпатського управління ДВБ НПУ, при отриманні 11 тис. грн. неправомірної вигоди було викрито інспектора дорожнього нагляду сектору превенції Ужгородського відділу поліції ГУНП  в Закарпатській області.

Про це було окремо повідомлено прес-службою прокуратури Закарпатської області. Було встановлено, що інспектор, з використанням свого службового становища, вимагав та отримав вказану суму хабара, пообіцявши ужгородцю посприяти у непритягненні його до адміністративної  відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного  сп’яніння. Правоохоронця було затримано в порядку ст. 208 КПК України, проведено невідкладні слідчо-оперативні дії,  спрямовані на документування протиправної діяльності,  та оголошено йому підозру за ч. 3 ст 368 КК України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Зазначена інформація була максимально поширена місцевими та загальнонаціональними ЗМІ та протягом кількох днів тиражувалася як приклад боротьби з корупцією, що ведеться під пильним керівництвом прокуратури Закарпатської області.

Що ж стосується результату, то в даній ситуації він був аналогічним попередньому випадку: справа перекваліфікована з тяжкого злочину із конфіскацією на ч.2  ст. 396-2 КК України, яка передбачає покарання  у вигляді штрафу від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років. Передбачити розвиток справи в суді неважко: злочин середньої тяжкості, різноманітні клопотання сторони захисту, відсутність заперечень прокуратури і, врешті-решт, призначення штрафу як основного покарання без конфіскації та будь-яких реальних наслідків для хабарника.

 

Кримінальне провадження №42017070000000216.

20 червня 2017 року працівниками слідчого відділу прокуратури Закарпатської області спільно з співробітниками відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в області (ВБКОЗ) викрито при одержанні 400 дол. США неправомірної вигоди лікаря Хустської районної лікарні та медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) Савицьку Наталію Амбросіївну, яка в подальшому виявилася матір’ю судді Хустського районного суду Сергія Савицького.

Як було встановлено, вказані кошти медпрацівник вимагала та отримала за  вирішення питання про надання довідки про групу інвалідності. Лікарю було оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою (тяжкий злочин, від 5 до 10 років з конфіскацією). 

За раніше апробованою схемою в подальшому раніше повідомлена підозра була змінена прокурорами, а провадження перекваліфіковано на ч. 1 ст.190 КК України (ч.1 ст.190 КК України, легкий злочин). Жодних реальних вироків чи реальних стягнутих до бюджету коштів чи майна в даній справі також не очікується.

 

Кримінальне провадження №42017070000000308.

26.08.2017 року працівниками слідчого відділу прокуратури Закарпатської області та відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю управління Служби безпеки України в Закарпатській області було затримано Олега Черепаню, головного спеціаліста відділу державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті управління Укртрансбезпеки в Закарпатській області, котрий вимагав та одержав 6 тис. грн. неправомірної вигоди за виготовлення ліцензії на пасажирські перевезення (ч. З ст. 368 КК України). Було встановлено, що  вказану суму працівник Укртрансбезпеки вимагав та одержав від закарпатця за сприяння, з використанням свого службового становища, у виготовленні ліцензії на  перевезення пасажирів на таксі, а також легковими автомобілями на замовлення. Співробітника Укртрансбезпеки було затримано в порядку ст. 208 КПК України та оголошено підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст.368 КК України, ч.1 ст.366 КК України.

Очевидно, що дане провадження спіткала доля його попередників. Після розголосу даної інформації, про яку написала як регіональна преса, так і загальнонаціональна (включно з речницею Генпрокуратури Л.Сарган), та отримання максимальних службових дивідендів, перед прокурорами постала задача якнайшвидше та як найдорожче «злити» дану справу.

За домовленістю з Укртрансбезпекою Олега Черепаню задніми числами було звільнено із займаної посади, а у слідств аз’явилися  доводи щодо відсутності у нього повноважень для вчинення хабарництва на момент скоєння ним злочину. В подальшому провадження за ч.1 ст.366 КК України було закрито, а за ч.3 ст.368 КК перекваліфіковано на ч.1 ст.190 КК України.  

 

Кримінальне провадження №42017070000000352.

15.10.2017 року прес-служба прокуратури Закарпатської області повідомила, що «внаслідок результативної співпраці слідчого відділу прокуратури Закарпатської області, відділу боротьби з корупцією і організованою злочинністю управління Служби безпеки України в Закарпатській області та Закарпатського управління ДВБ НП України», затримано при одержанні 500 дол. США неправомірної вигоди заступника начальника Тячівського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області Палінкаша Василя Володимировича.

Так, у рамках кримінального провадження за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України), проведеним комплексом слідчих дій було задокументовано злочинну діяльність заступника начальника Тячівського відділу поліції, який вимагав та одержав 500 дол. США від місцевого мешканця за сприяння, з використанням свого службового становища, у закритті кримінального провадження стосовно останнього і, відповідно, не притягнення чоловіка до кримінальної відповідальності.

Фігуранта кримінального провадження було затримано в порядку ст.208 КПК України та оголошено йому підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст.368 КК України, ч.1 ст.366 КК України. Додатково прес-служба  ГУ НП України в Закарпатській області, проінформувала, що затриманий на хабарі правоохоронець був керівником сектору реагування патрульної поліції. В свою чергу, за інформацією прес-центру СБУ, оперативники спецслужби затримали поліцейського поблизу райвідділу поліції під час отримання всієї суми хабара в службовому автомобілі.

Зазначена інформація аналогічно була максимально розтиражована на теренах як області,  так  і держави загалом,  в т.ч. і речницею Генерального прокурора.  Жодне закарпатське ЗМІ не оминуло зазначену резонансну новину. Правоохоронці відзвітували по відомчій лінії про успіхи у боротьбі з корупцією і моментально приступили до спуску справи на гальмах і збільшення таким чином нетрудових доходів.  

Справа за попередньо опрацьованою схемою була перекваліфікована прокурорами з ч.3 ст.368 КК України на ч.2 ст.369-2 КК України. Подальший розвиток подій передбачити не важко.

 

Кримінальне провадження № 42018070000000137.

Відповідно до повідомлення прес-служби Прокуратури Закарпатської області, 27 квітня 2018 року, за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області, УЗЕ в Закарпатській області Департаменту захисту економіки НПУ викрито начальника одного з районних відділів Державної міграційної служби України в Закарпатській області, який організував отримання неправомірних вигод за сприяння у вирішенні питання щодо безперешкодного та позачергового отримання паспортів громадянина України та біометричних паспортів для виїзду за кордон.

Було встановлено, що керівник установи, зловживаючи своїм службовим становищем, вимагав та отримав 1 500 грн. неправомірної вигоди від мешканця району за сприяння у вирішенні питання щодо безперешкодного та позачергового отримання біометричного паспорту для виїзду за кордон. Затримали службовця у робочому кабінеті «на гарячому» при передачі 1500 грн. неправомірної вигоди.

У подальшому посадовцю було оголошено про підозру у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України) та затримано в порядку ст.208 КПК України.

У даному випадку йшлося про тодішнього  начальника Ужгородського РВ УДМС України в Закарпатській області Томенюка Олега Степановича. Вказаний громадянин  приходиться братом власнику готельного комплексу «Прага» Юрію Бережнику, який, в свою чергу,  позиціонує себе місцевим благодійником і меценатом. З огляду на можливий розголос інформації щодо родинних зв’язків та наступний суспільний резонанс, справу необхідно було закрити якомога тихіше і без можливих  репутаційних втрат. Тож цього разу інформацію особливо «не розручували» і з плином часу просто перекваліфікували на ч.1 ст. 190 КК України.

 

Кримінальне провадження  № 42017070000000134

Повідомлення  прес-служба прокуратури Закарпатської області від 10.04.2017 року: 

 «Слідчим відділом прокуратури Закарпатської області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання від закарпатця неправомірної вигоди у сумі 700 дол. США керівником Іршавської автомобільної школи Закарпатської обласної організації Товариства сприяння обороні України. Дії керівника автошколи у кримінальному провадженні кваліфікуються за ч.3 ст.368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою».

Щодо керівника Іршавської автошколи Мушки Івана Андрійовича було вирішено питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади. Новина, як це вже повелося, була розтиражована регіональними ЗМІ.

Проте,  вже через декілька тижнів, раніше оголошена підозра руками старшого слідчого прокуратури Закарпатської області Кавки Ю.І. змінюється і провадження перекваліфіковується на ч.2 ст.369-2 КК України. 

Очевидно, що на позитивний з точки зору боротьби із корупцією вирок чи спец конфіскацію очікувати в даному провадженні не варто.

Наведений  перелік кримінальних проваджень, де працівниками прокуратури за вказівкою керівництва було вжито максимум заходів для унеможливлення притягнення винних до відповідальності і уникнення ними законної відповідальності, є далеко не повним і, за наявності бажання, може бути суттєво розширений. Таким чином, відсоток судової репресії по корупційним злочинам на території області становить 0,00 %, тобто жоден високопосадовець за часів головування В.Гаврилюка і О.Василенка в прокуратурі Закарпатської області не був притягнений до кримінальної відповідальності. 

Наостанок, хочеться звернути увагу на низку кримінальних проваджень за участі  фігуранта депутата Ужгородської міської ради 6 та 7 скликань Івана Волошина :

1) стрілянина і умисне нанесення тілесних ушкоджень на території готелю «Корона»;

2) рейдерське захоплення будівлі зазначеної пам’ятки архітектури місцевого значення  - готелю «Корона»;

3) руйнування пам’ятки архітектури місцевого значення  - готелю «Корона»;

4) заволодіння шахрайським шляхом земельною ділянкою  теперішнього готелю «Унгварський» та будівлею сьогоднішнього ресторану «Апріорі».

Хочеться зазначити, що, не дивлячись на суспільний резонанс і величезну кількість зібраних громадськістю замість правоохоронців речових доказів, В.Гаврилюк і О.Василенко довгий час вперто ігнорують свої посадові обов’язки і не вживають жодних заходів щодо доведення цих справ до логічного завершення і притягнення винного до відповідальності. Справа щодо стрілянини на території готелю «Корона» була за клопотанням потерпілих осіб витребувана до ГСУ НПУ і в ній дуже швидко І.Волошину було пред’явлено  підозру і оголошено його в розшук. Інші ж справи залишаються у сфері впливу В.Гаврилюка і О.Василенка, тому в них жодного прогресу не очікується. Про особисту зацікавленість О.Василенка у непритягненні І.Волошина до відповідальності свідчить їх давнє знайомство і давня симпатія, що проявилася ще за часів, коли перший працював старшим помічником прокурора м. Ужгорода і, накладаючи незаконні арешти,  допомагав останньому здійснити рейдерське захоплення тогочасної будівлі ГО «Школа здоров’я». Щодо зазначеного факту вчинення умисного зловживання владою на користь І. Волошина сьогоднішнім заступником прокурора Закарпатської області  О.Василенком до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань навіть було внесено дані і розпочато розслідування, проте, як і попередні, воно жодної перспективи не має.

Викладені матеріали неодноразово висвітлювалися в регіональній та національній пресі, тому перевірити їх достовірність не складе жодної складності, маючи на озброєнні будь-який браузер і підключення до мережі Інтернет.

Громадськість Закарпаття просить Вас перевірити наведені вище факти, надати їм оцінку і притягнути винних до відповідальності згідно чинного  законодавства.

Також варто звернути увагу на те, що протягом останніх тижнів регіональною пресою масово поширюється інформація стосовно кадрових перспектив В.Гаврилюка і О.Василенка. Відповідно до заяв останніх вони збираються й надалі залишатися на нинішніх посадах і покидати Закарпаття не планують. З огляду на підтримку останніх кримінальними колами Закарпаття і Львівщини, перспектива успішного проходження ними переатестації та уникнення відповідальності за посадові злочини стає дедалі осяжнішою, а тому просимо Вас вжити всіх можливих заходів для унеможливлення розвитку такого сценарію і прийняття законного рішення за результатами перевірки викладених фактів. 

Адреса для листування: 88000, м. Ужгород, ********.

 

З повагою,

представники активної громадськості Закарпаття:

_______________ Наталія Майстренко, тел. 0хх-ххх-хх-хх

_______________ Віталій Грегор, тел. 0хх-ххх-хх-хх                 

_______________ Євген Рахімов, тел. 0хх-ххх-хх-хх

 

10 вересня 2019р.

Теги: Гаврилюк, Василенко, ГПУ, звернення

Коментарі

Петя 2020-10-08 / 22:38:07
Як такого непотріба мож було тримати 4 роки, падло нехарь, воно і одітись незнає. Фуууу расккдь1064

ВАСИЛЬ. 2020-03-02 / 04:47:31
най би пепевірили ще Черничка В.з його ходженнями по будівельних темах та Бітляна.І.і його розходами на курвів своіх і най перевірять його декларацію.

Корупція 2019-09-15 / 10:33:38
Вони придумали такі https://salex-lcc.com.ua/praktiki-ta-poslugi/komertsijna-praktika/dovidka-korupcia.html витяги про відсутінсть корупцію, замоість того щоб боротись з корупцією

мафія безсмертна 2019-09-12 / 09:19:08
там треба всіх розігнати з обласної прокурватури . гаврилюк очолює гідру василенко очолив схему бенци , петруні , янка . поставили начальниками відділів збирачів данини . тут наведено кримінальні провадження . цей відділ наповнили ідіотами , кавка- алкаш , якого навіть з міліції вигнали за пянки та бездарність , а потім через свого родича забили в прокуратуру ( всім квартир , земельні наділи мойка,,. жінка розкрадає бюджет ужну ), малецький - баран розвалив всі справи , протоколи про корупцію ( мойка з кафе у сільце його тільки цікавить продає інфорамцію ..) і так далі . василенко і гаврилюка цікавлять тільки скільки грошей їм мають здати начальники відділів та райони + контробандисти .

Читач 2019-09-11 / 17:52:38
Наталці Майстренко
Я Вас аж ніяк не ототожнюю з Шимоном. І до чого тут слина і заздрість? У Вашій принциповій позиції є здоровий глузд. Однак, у всіх Ваших зверненнях, скаргах і публічних виступах та дописах червоною лінією вимальовується позиція шимона у протистоянні за прокурорську владну вершину - крісло прокурора регіону. І Ви підтримуєте його - хоча не знати яке із зол менше!!! А на рахунок заяви за власним бажанням то я працівник іншого правоохоронного органу і заяву писати не бажаю, але можу оцінити ситуацію об’єктивно зі сторони.

Микола 2019-09-11 / 14:46:58
Шановна Правда, ти не плутай фахівців і шахраїв. У прокуратурі є багато фахівців, але про них мало хто пише чи говорить. Працюють собі хлопці і дівчата тихо і все. Отримують зарплатню і живуть наи неї.
Ті, кого назвав Дербак це проходимці і шахраї, і не всіх він назвав.
Бездарі повні, вкрали би з Бога ризи, а головне мають право на пенсію, але тягачем їх не відтягнеш від корита.
Хай підуть ці фахівці за межами прокуратури працюють, своїм розумом гроші заробляють.
Та зубами готові триматися за крісла, хоча грошей нагребли, що вистачить.і їм і їхнім дітям.

Рада 2019-09-11 / 12:18:47
Генеральний прокурор не повинен йти на поводу у склочників, які присвоїли собі право з називатись активістами. Ці три особи небезкоштовно можуть працювати на будь-кого .

Правда Дербаку 2019-09-11 / 12:04:13
Святих на цій землі немає,або дуже мало. Саме легше очорнити будь кого. Але все пізнається в порівнянні. Вам ще мало "змін та реформ" після Майдану ? Коли люстрували і повикурювали значну частину професіоналів з усіх правоохоронних органів. І що ? Стало краще ? В рази погіршилася криміногенна ситуація, реально працювати немає кому, бо щоб стати досвідченим працівником потрібні довгі роки і нормальні наставники. Чи корупції стало менше ? Аж ніяк. Будемо знову гнати залишки професіоналів ??? І що буде з такими "реформами" ? Але у нас народ думати не звик, на жаль...

Представникам активної громадськості 2019-09-11 / 11:26:58
Звернення до Генерального прокурора - це звісно добре, але неефективно. Отримаєте відписку і все. Звертайтеся до ГБР із заявами на дії процесуальних прокурорів, які протиправно перекваліфіковували дії службових осіб із Ст.368 на ст.190 КК України(де суб'єкт злочину фізична особа), у їх діях наявний склад злочинів, передбачених ст.ст.364 ч.4, 365 ч.4 КК України, а після буде і Ст. 368 ч3 КК так, як без хабаря вони не змінювали підозри на легкий злочин.
Тоді буде результат Ваших дій, все інше лише писанина.

Дербак 2019-09-11 / 10:49:44
Це кого ви рахуєте професіоналами? Малицького, котрий бере відкрито хабарі?
Котрого співробітники міліції затримали при отриманні хабара у 2015 році, у звязку з чим він вимушений бів звільнитися, але заплатив гроші, став стукачем тих, хто його затримав і тепер начальник відділу.
Може МуМу, котрого затримали на хабарі під час роботи слідчим у міському відділі міліції, а прокуратура міста Ужгорода проводила розслідування?
Гроші і звязки з Мушаком, не дали йому відповісти, та ба навіть стати прокуроським, Тепер Начальник відділу.
А може Черничко, бувший міліціонер, котрий бере гроші направо і наліво за справи, розікрав пів Виноградівщини?
Чи може Бокшанка, яка завжди доїла прокурорів, що тягали їй торби, магазин було впору вікривати на дому. А тепер перейшла на гроші, 500 дол. США за здачу звіту від місцевого прокурора, стільки ж з райвідділу міліції, В прокуратурі області працює її сімя, син, невістка, скро внучку прилаштує.
Чи може Гангурка, котра брала гроші за чини, атестації, призначення, прийом на роботу.
Чи Форгачі, якого двічі брали на хабарах у Перечині?
А може Русняк Павло, котрий контролює всі поступлення від ігрових апаратів, і фактично є їхнім співвласником.
А може пора їх на поліграф і бабину ді..у геть з прокуратури.
Та дати молодим дорогу. Молодому, розумному та думаючому поколінню.

Правда 2019-09-11 / 10:30:16
Саме цікаве те, що ті, хто найбільше критикує і поливає брудом, самі ж нічим не кращі, а часто набагато бездарніші і ненажерливіші. Пусти таких на якісь серйозні посади, то будуть намагатися гребти, аж гай буде шуміти (але це буде не довго, бо і для цього треба трохи розуму мати). І роботи ніякої не буде, бо ні знань, ні досвіду не мають, а тільки про гроші будуть думати. Цінуйте залишки професіоналів, які ще залишилися в системі, і не думайте, що після їх заміни буде краще ! Буде гірше, бо прийдуть зовсім тупі і жадібні.

Вуву 2019-09-11 / 08:34:25
Точно.
Шакали хочуть нажертися жирного мяса тих свиней що вже не можуть ходити бо настільки відгодовані.
Скоро по них має прийти масарик.

О.Василенко 2019-09-11 / 07:48:49
Шакали виють - караван іде. Є гроші - правда буде за нами!

До інкогніто 2019-09-11 / 06:31:29
А кришує васеленко ?

Інкогніто 2019-09-11 / 01:45:07
Василенко - кум, сват, брат, "смотрящого" по митниці в області - Валерія Пересоляка (президент ФК"Минай") Пан Василенко особисто кришує всі кримінальні справи проти митниці. І не тільки

Вуву 2019-09-10 / 23:26:40
Нові люди .
Нові призначення
Нові надійі в людей.

Але якщо це знову виявиться чергова "ФІКЦІЯ" ... Де все по знайомству і по блату ...
Бо разом вчились ... Разом голіку пиво пили.
Ну то знаєте.
Що знову може бути черговий майдан ...
Або просто втратимо державність і незалежність.
Робити соціальні експерименти справа цікава ... Але небезпечна і може мати або несподівані і непередбачувані результати ...
Або повний крах і фіаско.

електрик 2019-09-10 / 23:08:41
ого, аж три підписи! але нічого, головне знати кому тот папірь занести

:)) 2019-09-10 / 21:47:12
Ці прокурори заробили мільйони долярів і куплять собі у Рябошапки любі посади в прокуратурі. А писати Рябошапці потрібно про них, більше Гаврилюк з Василенком заплатять. Більше звернень, більше грошей Рябошапці.

Вася 2019-09-10 / 20:43:34
Гаврилюк піде на підвищення до ГПУ, а покурором Закарпаття залишить свого зама Манькута бо вони разом навчальсь із Рябошапкою і Богданом. Касиром продовжить працювати Василенко.

Ятовочіповімсучараінераз 2019-09-10 / 20:38:39
Бітлян Іван ти сучарааагрошова такимізконаш!!!

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 5
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини