Як і чому імітація боротьби з корупцією на Закарпатті перетворилася на прибутковий бізнес (ДОКУМЕНТИ)

Як заробити чималих грошей, перебуваючи на керівній посаді в прокуратурі області, але при цьому не зробити свої дії надбанням гласності? Як дати суспільству те, чого від тебе очікують, але при цьому й друзів-корупціонерів не полишити в біді? Як прозвітувати про позитивну динаміку у боротьбі з незаконним збагаченням і при цьому не покарати жодної особи? Насправді, дуже просто.

Як і чому імітація боротьби з корупцією на Закарпатті перетворилася на прибутковий бізнес (ДОКУМЕНТИ)

Боротьба з корупцією. Майже кожного дня ми так чи інакше чуємо цей вираз. Хтось вважає, що в цій царині  за останні роки ми зробили крок вперед, інші навпаки стверджують, що більшого регресу не було за весь час існування незалежної України.  Але той факт, що очолюють цю боротьбу спеціально для цього створені державні органи, відомий всім. І саме аналізуючи їх перемоги та поразки ми, зазвичай, формуємо власну думку про стан антикорупційної політики держави.

Що ж до конкретики, то варто зазначити, що майже щодня від правоохоронних органів надходять повідомлення про затримання чергового хабарника чи хабарниці. Корупціонерам оперативно оголошують підозри, обирають запобіжні заходи і відсторонюють від посад. Здається правоохоронці роблять все від них залежне. Та чи це дійсно так? Пропоную вам на прикладі прокуратури Закарпатської області пересвідчитися, що викриття великої кількості підозрюваних у хабарництві і створення навколо їх затримання суспільного резонансу є набагато вигіднішою лінією поведінки правоохоронців з точки зору особистого збагачення, ніж звичайне ігнорування корупціонерів і відсутність показників на ниві викриття хабарництва.

Тож як заробити чималих грошей, перебуваючи на керівній посаді в прокуратурі області, але при цьому не зробити свої дії надбанням гласності? Як дати суспільству те, чого від тебе очікують, але при цьому й друзів-корупціонерів не полишити в біді? Як прозвітувати про позитивну динаміку у боротьбі з незаконним збагаченням і при цьому не покарати жодної особи? Насправді дуже просто. Рецепт від прокурора області Володимира Гаврилюка і його вірного заступника Олександра Василенка. Схема наступна: затримати силами поліції чи СБУ чергового хабарника,  максимально зусиллями прес-служби пропіарити власні здобутки у боротьбі з корупцією, отримавши з цього дійства максимальний хайп, потім затягнути розслідування справи, дочекатись допоки суспільна увага вщухне, тихенько скерувати справу в суд і там перекваліфікувати її з ч.3 ст.368 КК України  (тяжкий злочин, від 5 до 10 з конфіскацією) на ч.1 ст.190 КК України (легкий злочин, не передбачає позбавлення волі) або ч.2 368-2 КК України (злочин середньої тяжкості, передбачає можливість застосування покарання у вигляді штрафу), в подальшому всі питання щодо відсутності реальних покарань для злочинців переадресувати  суду, який буцімто єдиний приймає рішення. Дана схема Гаврилюком і Василенком була доведена до абсолютної майстерності, що я спробую довести вам нижче на прикладі топ-затримань хабарників на теренах Закарпаття.

Отже. Кримінальне провадження №42015070000000185 і начальник відділу митного посту «Ужгород».

8 липня 2015 року працівниками УСБУ  «спільно з працівниками прокуратури області» було затримано начальника та інспектора відділу митного посту «Ужгород» на українсько-словацькому кордоні під час отримання неправомірної вигоди.  Фото з незчисленними купюрами вилучених сум незаконного збагачення митників, оприлюднені прес-службою прокуратури, облетіли всі сайти новин регіону та далеко за його межами. Кваліфіковано діяння посадовців митниці було за ч.3 ст.368 КК України і вже наступного дня, 9.07.2015 року до суду надійшли клопотання прокурорів про обрання підозрюваним запобіжного заходу, про накладення арешту на майно, про відсторонення від посад. В подальшому справа розслідується і передається в суд.

В 2016 році прокурором області стає В.Гаврилюк, який головним по слідству одразу ж призначає О.Василенка. Вищезгадувана схема починає застосовуватися до всього валу справ, який надходить у спадок.

7 березня 2018 року Ужгородський суд нарешті ставить крапку в цій справі і, відповідно до Закону, публікує ухвалу у відкритому реєстрі  судових рішень, що дає нам можливість відновити всю хронологію подій. 

Отже, справа №308/12224/15-к. Із місту ухвали ми дізнаємося, що обвинувачуються посадовці митниці вже тільки в шахрайстві ( ч.1 ст.190 КК України, легкий злочин). Варто нагадати, що перекваліфікація діяння в суді здійснюється винятково прокурором за погодження вищестоящого працівника прокуратури. Тобто позиція прокуратури тихенько змінилася з важкого злочину із спецконфіскацією на легкий злочин без передбаченого покарання у вигляді позбавлення волі.

Але це ще не все. Із ст.4 та ст. 5 Ухвали ми дізнаємося, що обвинувачені попросили закрити кримінальне провадження відносно них на підставі ст.45 КК України у зв’язку з дієвим каяттям. З великим подивом ми також виявляємо, що прокурори проти такого клопотання не заперечили та,  навпаки,  засвідчили, що двоє винуватців щиро покаялись та шкодують про вчинене.

Результат справи: провадження закрите, до кримінальної відповідальності за отримання хабара не притягнуто жодної особи. Жодне майно не конфісковане, заборон обіймати певні посади не застосовано. Десь на середині шляху (за інсайдерськими даними всередині правоохоронних органів) обоє митників полегшали приблизно на 50К доларів. ККД прокуратури і відповідно всієї системи боротьби з корупцією – 0,00. Збагачення прокурорів – відповідно до раніше затвердженої схеми поділу.

Наступний приклад. Кримінальне провадження № 42017070000000289. Всім відомий екс-голова районного ВДАІ Віталій Лещинський і його гучне затримання.

9 серпня 2017 року слідчими прокуратури Закарпатської області спільно з працівниками ВБКОЗ УСБУ в Закарпатській області та Закарпатського управління ДВБ НПУ, при отриманні 11 тис. грн. неправомірної вигоди викрито інспектора дорожнього нагляду сектору превенції Ужгородського відділу поліції Закарпатського ГУНП.

Про це  окремо повідомили у прес-службі прокуратури Закарпатської області. Було встановлено, що інспектор, з використанням свого службового становища, вимагав та отримав вказану суму хабара, пообіцявши ужгородцю посприяти у непритягненні його до адміністративної  відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного  сп’яніння. Правоохоронця було затримано в порядку ст. 208 КПК України, проведено невідкладні слідчо-оперативні дії,  спрямовані на документування протиправної діяльності,  та оголошено йому підозру за ч. 3 ст 368 КК України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Зазначена інформація була максимально поширена місцевими та загальнонаціональними ЗМІ та протягом кількох днів тиражувалася як приклад боротьби з корупцією, що ведеться під пильним керівництвом прокуратури Закарпатської області.

Що ж в результаті? А в результаті те саме: справа перекваліфікована з тяжкого злочину із конфіскацією на ч.2  ст. 396-2 КК України, яка передбачає покарання  у вигляді штрафу від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років. Передбачити розвиток справи в суді неважко: злочин середньої тяжкості, різноманітні клопотання сторони захисту, відсутність заперечень прокуратури і, врешті-решт, призначення штрафу як основного покарання без конфіскації та будь-яких реальних наслідків для хабарника...

Крокуймо далі. Провадження №42017070000000216 і мати судді Савицького.

20 червня 2017 року працівниками слідчого відділу прокуратури Закарпатської області спільно з співробітниками відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в області (ВБКОЗ) викрито при одержанні 400 дол США неправомірної вигоди лікаря Хустської районної лікарні та медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) Савицьку Наталію Амбросіївну, яка потім ще й виявилася матір’ю судді Хустського районного суду Сергія Савицького.

Як було встановлено, вказані кошти медпрацівник вимагала та отримала за  вирішення питання про надання довідки про групу інвалідності. Лікарю було оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою (тяжкий злочин, від 5 до 10 з конфіскацією). 

Як думаєте, чи понесла хабарниця заслужене покарання? Чи виявила прокуратура бажання провести незаангажоване розслідування, з огляду на посаду сина підозрюваної? Відповідь, звичайно, негативна, але й питання було риторичним.

У подальшому раніше повідомлена підозра успішно змінюється прокурорами, а провадження перекваліфіковується на ч. 1 ст.190 КК України (ч.1 ст.190 КК України, легкий злочин). За вищенаведеним прикладом в найближчому майбутньому в суді ми матимемо змогу ознайомитись з відомостями про клопотання згідно зі ст. 45 КК України та про чергове звільнення хабарниці від відповідальності. І все це завдячуючи винятково нашій доблесній обласній прокуратурі та її керманичам  – Гаврилюку і Василенку.

Ще декілька прикладів. Провадження №42017070000000308 і  головний спеціаліст Укртрансбезпеки.

26.08.2017 року працівниками слідчого відділу прокуратури Закарпатської області та відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю управління Служби безпеки України в Закарпатській області було затримано Олега Черепаню, головного спеціаліста відділу державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті управління Укртрансбезпеки в Закарпатській області, котрий вимагав та одержав 6 тис грн неправомірної вигоди за виготовлення ліцензії на пасажирські перевезення (ч. З ст. 368 КК України). Було встановлено, що  вказану суму працівник Укртрансбезпеки вимагав та одержав від закарпатця за сприяння, з використанням свого службового становища, у виготовленні ліцензії на  перевезення пасажирів на таксі, а також легковими автомобілями на замовлення. Співробітника Укртрансбезпеки було затримано в порядку ст. 208 КПК України та оголошено підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст.368 КК України, ч.1 ст.366 КК України.

Очевидно, що дане провадження спіткала доля його попередників. Після розголосу даної інформації, про яку написала як регіональна преса, так і загальнонаціональна (включно з речницею Генпрокуратури Л.Сарган), та отримання максимальних службових дивідендів, перед прокурорами постала задача якнайшвидше та якнайдорожче злити дану справу.

За домовленістю з Укртрансбезпекою Олега Черепаню задніми числами звільняють із займаної посади, а у слідства з’являються доводи щодо відсутності у нього повноважень для вчинення хабарництва на момент скоєння ним злочину. В подальшому провадження за ч.1 ст.366 КК України закривають, а ч.3 ст.368 перекваліфіковують на ч.1 ст.190 КК України.  В черговий раз. А далі, як-то кажуть, вже протоптаною стежиною: через ст.45 КК України до закриття провадження і  звільнення винуватця від кримінальної відповідальності. Можемо дочекатись кінцевого судового результату, але, як на мене, приємного сюрпризу очікувати не варто.

Або ж випадок із заступником начальника Тячівського РВ ГУНП в Закарпатській області. Провадження №42017070000000352.

15.10.2017 року прес-служба прокуратури Закарпатської області повідомила, що «внаслідок результативної співпраці слідчого відділу прокуратури Закарпатської області, відділу боротьби з корупцією і організованою злочинністю управління Служби безпеки України в Закарпатській області та Закарпатського управління ДВБ НП України», затримано при одержанні 500 дол США неправомірної вигоди заступника начальника Тячівського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області Палінкаша Василя Володимировича.

Так, у рамках кримінального провадження за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 ККУ), проведеним комплексом слідчих дій було задокументовано злочинну діяльність заступника начальника Тячівського відділу поліції, який вимагав та одержав 500 дол США від місцевого мешканця за сприяння, з використанням свого службового становища, у закритті кримінального провадження стосовно останнього і, відповідно, непритягнення чоловіка до кримінальної відповідальності.

Фігуранта кримінального провадження було затримано в порядку ст.208 КПК України та оголошено йому підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст.368 КК України, ч.1 ст.366 КК України. Додатково прес-служба  ГУ НП України в Закрпатській області, проінформувала, що затриманий на хабарі правоохоронець був керівником сектору реагування патрульної поліції. В свою чергу, за інформацією прес-центру СБ України, оперативники спецслужби затримали поліцейського поблизу райвідділу поліції під час отримання всієї суми хабара в службовому автомобілі.

Зазначена інформація аналогічно була максимально розтиражована на теренах як області,  так  і держави загалом,  в т.ч. і речницею Генерального прокурора.  Жодне закарпатське ЗМІ не оминуло зазначену резонансну новину. Правоохоронці відзвітували по відомчій лінії про успіхи у боротьбі з корупцією і моментально приступили до спуску справи на гальмах і збільшення таким чином нетрудових доходів.  

Справа за попередньо опрацьованою схемою перекваліфіковується прокурорами з ч.3 ст.368 КК України на ч.2 ст.369-2 КК України.

Подальший розвиток подій передбачити не важко, вчергове повторюватися вже просто недоречно. Ще один резонансний випадок виявлення хабарництва в Закарпатській області закінчився порожнім пшиком.

Або ж, наприклад, провадження № 42018070000000137.  Районний паспортний стіл.

Цитуємо повідомлення прес-служби прокуратури Закарпатської області від 27.04.2018 року : «За процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області, УЗЕ в Закарпатській області Департаменту захисту економіки НПУ викрито начальника одного з районних відділів Державної міграційної служби України в Закарпатській області, який організував отримання неправомірних вигод за сприяння у вирішенні питання щодо безперешкодного та позачергового отримання паспортів громадянина України та біометричних паспортів, для виїзду за кордон.

Встановлено, що керівник установи, зловживаючи своїм службовим становищем, вимагав та отримав 1 500 грн неправомірної вигоди від мешканця району за сприяння у вирішенні питання щодо безперешкодного та позачергового отримання біометричного паспорту для виїзду за кордон. Затримали службовця у робочому кабінеті «на гарячому» при передачі 1500 грн неправомірної вигоди».

У подальшому посадовцю було оголошено про підозру у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України) та затримано в порядку ст.208 КПК України.

У даному випадку йшлося про, на той момент,  начальника Ужгородського РВ УДМС України в Закарпатській області Томенюка Олега Степановича. Вказаний громадянин  приходиться братом власнику готельного комплексу «Прага» Юрію Бережнику, який, в свою чергу,  позиціонує себе місцевим благодійником і меценатом. 

З огляду на можливий розголос інформації щодо родинних зв’язків та наступний суспільний резонанс, справу необхідно було закрити якомога тихіше і без можливих  репутаційних втрат. Тож цього разу інформацію особливо не розручували і з плином часу просто перекваліфікували на ч.1 ст. 190 КК України. Нагадую: на легкий злочин, без передбаченого покарання у вигляді позбавлення волі і конфіскації майна

Наступний випадок. Кримінальне провадження  № 42017070000000134.  Хабар в розмірі 700 доларів США в Іршавській автошколі за сприяння у оформленні документів про проходження навчання водіїв категорії «С».

Повідомлення  прес-служба прокуратри Закарпатської області від 10.04.2017 року : 

 «Слідчим відділом прокуратури Закарпатської області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання від закарпатця неправомірної вигоди у сумі 700 дол. США керівником Іршавської автомобільної школи Закарпатської обласної організації Товариства сприяння обороні України. Дії керівника автошколи у кримінальному провадженні кваліфікуються за ч.3 ст.368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою».

Щодо керівника Іршавської автошколи Мушки Івана Андрійовича вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади. Новина, як це вже повелося, тиражується регіональними ЗМІ.

А вже через буквально декілька тижнів, раніше оголошена підозра руками корисного ідіота і за суміщенням старшого слідчого прокуратури Закарпатської області Кавки Ю.І. змінюється і провадження перекваліфіковується на ч.2 ст.369-2 КК України.  Черговий корупціонер виходить сухим ( чи майже сухим) з каламутної води.

Підсумовуючи все вищенаведене, хочеться звернути увагу, що наведений фактаж стосується  лише топ-справ, які перебувають на поверхні і по яких не важко знайти підтвердження існування заробітчанської схеми керманичів Закарпатської прокуратури. Скільки ж реально перекваліфікованих і спущених на гальмах справ – залишається тільки здогадуватись. Проте, наведена вище інформація наглядно демонструє всю убогість та ницість існуючої системи боротьби з корупцією, принаймні в нашій окремо взятій області. Із 100 відсотків затримань за хабарництво, про які звітувала прокуратура і які тиражувались ЗМІ,  у 100 відсотках справ немає жодного обвинуваченого, який би отримав вирок у вигляді позбавлення волі чи конфіскації майна. Тим часом Гаврилюк і Василенко звітують про, на їх думку, чудово пророблену роботу і продовжують багатіти.

Тож як заробити чималих грошей, перебуваючи на керівній посаді в прокуратурі області, але при цьому не зробити свої дії надбанням гласності? Як дати суспільству те, чого від тебе очікують, але при цьому й друзів-корупціонерів не полишити в біді? Як прозвітувати про позитивну динаміку у боротьбі з незаконним збагаченням і при цьому не покарати жодної особи?

Тепер ви знаєте відповідь.

 

Кримінальне провадження №42015070000000185 по митному посту «Ужгород»

 

Кримінальне провадження № 42017070000000289. Екс-голова районного ВДАІ Віталій Лещинський


Провадження №42017070000000216. Мати судді Савицького


Провадження №42017070000000308. Головний спеціаліст Укртрансбезпеки


Провадження №42017070000000352. Заступник начальника Тячівського РВ ГУНП в Закарпатській області. 


Провадження № 42018070000000137.  Районний паспортний стіл


Кримінальне провадження  № 42017070000000134.  Хабар в розмірі 700 доларів США в Іршавській автошколі


Роман Богуславський, депутат Ужгородської міської ради

13 березня 2019р.

Теги: корупція, прокуратура

Коментарі

Мефодій 2019-03-22 / 06:47:49
Усі, усі отримають своє. По заслугам їхнім, буде винагорода їх.
Гроші не стануть у нагоді злодію, на рішення проблем вони підуть. Оплачуй не оплачуй посаду, рано чи пізно залишишся без неї. А коли тобі плюватимуть услід це буде істина. Не ви перші і не ви останні.

Небайдужий 2019-03-21 / 22:30:59
Луценко має виганяти щодня по керівнику, тоді може й йому почнуть довіряти. Наших закарпатських давно вже пора гнати на біржу, бо настільки вже триматися за крісло не мож...

Мефодію 2019-03-21 / 19:23:48
Не тіштесі, на місце цих заробітчан прийдуть інші, бо всіх освідчених закарпутських прокурорів за 5 років ми повиганяли, осталися такі як полковник му-му, які нам прислуговують і за 100$ підписують любі документи, стучать і сраки нам лижуть. Ше дурнуватий Шимон, який щомісяця з дому виносить добрі гроші щоб в кріслі залишатись і щоки надувати але воно дурнувате і не далеке.

Мефодій 2019-03-21 / 17:47:04
Скоро, дуже скоро наступить момент істини і для заробітчан і для манкуртів. От тоді кожному воздасться по заслугам його. Ібо сказано було не укради, не сотвори кумира собі.
Амінь.

до ***василенка 2019-03-20 / 18:32:11
серце тягне чоловіка туди, де він народився за перевал але з тайстрами накрадених грошей, правда ?

*** 2019-03-20 / 15:28:28
Серце такий магнітик,що усе буде тягнути чоловіка туди ,де він народився,бо там пуповина,а може сім пуповин!

дербак 2019-03-20 / 11:34:36
Пане Владислав, а як будете поступати із закарпатськими манкуртами та яничарами після виборів?

Грамотнік 2019-03-20 / 01:30:54
Скоро вибори та й підете всі ви назад на галичину. А ми помомлжемо вам шмаття винести

Гаврилюк Василенку 2019-03-19 / 20:41:22
Смолош, ти не говори багато, бо підеш в АТО прокурором.

Василенко 2019-03-19 / 20:39:47
Я няньові доповідав про все, він погоджувався. А тепер я один винуватий. Так не чесно. Гроші всі брали, то й на плахту один не піду

Гаарилюк 2019-03-19 / 20:38:08
Я дуже вибачаюсь за поведінку своїх підлеглих. Коли Василенко погоджував зі мною свої дії і приносив бабло, то я не думав, що все потім стане відомим широкому загалу. З'їжте його та мене не чіпайте.

Петро 2019-03-18 / 13:04:27
Айбо они так думавуть што они начальники на посаді і їм усе мож,безпредел,самі марга неошколована/лиш за гроші навчені/,навязати людям любу статтю і робити вигляд великих працівників,самим бічовати ,пянки,фраєрки,а люди то все бачать,
,

*** 2019-03-18 / 12:22:32
Панове,а посада-це справді воля,тобто роби що хочеш? А бути на посаді -це до якого класу " найманий працівник народу,громади"?.Посада,начальник,панове,а хто буде робити дороги?!Хто дасть освіту,тій молоді,яка буде робити дороги?,якщо усі начальники?

??? 2019-03-18 / 04:53:41
Демян, спробуй заперечити факти

Демяну 2019-03-17 / 22:34:33
Поважний, пояснiть в чому пiдстава? Чи це погрози за правдиву iнформацiю?

Демян 2019-03-17 / 22:01:04
Ну шо читачі і коментататори - думаю всі зрозуміли хто замовник даного сюжету - шимон і ко, це лише його методи....зовсім недавно янка на кульках в небо запускав із ступачкою... але хто знає той помнить який безпредел іван сам творив! А ця пуста заказуха ще і підставила його «кореша» який домував надруковану інформацію.

Іван Косей 2019-03-17 / 16:38:00
Гаврилюку- гіп, гіп - ура, Василенку - гіп, гіп - ура!

дід 2019-03-17 / 15:50:35
А таке в Закарпаттi бидло Петрович.
Лижуть і сос...ь всім, хто ними понукає.
У прокуратурі лизали все життя, так склалося.
При комуністах чернігівцю Кравченко та харківчанину Бондаренку.
А далі пішло поїхало: донецький Кудрявцев, полтавський Середа, херсонський Кузьменко, франківські Гошовський та Янко, львівські Сидорчук та Гаврилюк, кіровоградський Петруня, харківський Корбань.
А найголовніше, що причиною призначення прокурорів із чужих регіонів слугувало те, що закарпатці були готові один одного загризти за посаду. Вони писали скарги один на одного, зливали один одного в Київ.
Вони самі рекомендували чужинців лиш би не їхні ж земляки. По принципу, якщо не вони, тоді ніхто. Отака суча натура панство у нас.
Таку ж саму собі заміну виростили.

Шимон 2019-03-17 / 12:23:49
Якщо хтось хоче мені щось сказати кажіть прямо і в очі а не в дописах. Кожний понеділок у нього прийомний день. Можете приходити і все пред’являти а не ховатися за Гаврилюком. Скоро коли Гаврилюка виженуть побачу які будете фраєрки. І Шимон і Грамотник вам будуть добрі.

ужгородець 2019-03-17 / 11:41:14
А хто такий Грамотник? Волошинська шістка?

НОВИНИ: Кримінал

18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
» Всі новини