У четвер, 2 липня атестаційна комісія ОГП перевірить на доброчесність прокурора Закарпаття

Йдеться про керівника прокуратури Закарпатської області Володимира Гаврилюка, який, як і інші прокурори регіональних прокуратур, проходять в Києві атестацію в рамках реформи і очищення органів прокуратури.

У четвер, 2 липня атестаційна комісія ОГП перевірить на доброчесність прокурора Закарпаття

Згідно з даними офіційного сайту Офісу Генпрокурора, 25 червня оприлюднено графік проведення співбесід з метою виявлення відповідності прокурора регіональної прокуратури, у тому числі військових прокуратур регіонів України і об’єднаних сил, вимогам професійної компетентності, професійної етики і доброчесності.

Так, згідно з графіком, 2 липня кадрова комісія №8 проводитиме співбесіду, зокрема, і з Володимиром Гаврилюком, який з 2016 року обіймає посаду прокурора Закарпатської області.

Кадрова комісія №8, що перевірятиме В. Гаврилюка, складена з делегованих членів комісії від неурядових організацій: М.Попов, Б.Малишев, А.Федоряк.

Зокрема, дана комісія має перевірити та, вочевидь, врахувати публікації як щодо бездіяльності у розслідуванні резонансних справ, про які неодноразово писали регіональні ЗМІ, так і скарги від представників громадськості, які неодноразово оприлюднювало "Закарпаття онлайн".

Так, по факту, діяльність В.Гаврилюка на Закарпатті запам'яталася бездіяльністю в розслідуванні справ проти активістів і журналістів, а також "кришування" найбільш резонансних справ, як, наприклад, крадіжка за заниженою ціною у громади Ужгорода історичного комплексу "Корона" та її подальше нищення. До слова тодішній генпрокурор Ю.Луценко, представляючи його на посаді дав термін новому очільнику обласної прокуратури до вересня 2016 року завершити розслідування. Однак, по сьогоднішній день без результатів.

Попередник В.Гаврилюка, який лобіював його призначення, О.Сидорчук, на одній з прес-конференцій особисто обіцяв з'ясувати справу, зокрема з руйнуванням пам'ятки архітектури і зникненням в процесі її приватизації понад 1 000 квадратних метрів площі, надалі особисто зам'яв цю тему.

Паралельно і за його сприяння "гальмувалися" кримінальні справи щодо одіозної особи, яка стояла за "викупом" "Корони" - депутата Ужгородської міськради Івана Волошина. Наразі даний депутат в бігах і розшукується Інтерполом.

Також представниками громадськості озвучувалися неодноразові випадки сумнівних перекваліфікацій прокуратурою під керівництвом В.Гаврилюка і його заступника О.Василенка десятки кримінальних справ з важких корупційних статей на значно "легші", не пов'язані з реальним ув'язненням обвинувачених.

Як зазначав один із підписантів колективних скарг до ОГП громадський правозахисник Віталій Грегор, є або незаконними дії з первинної правової кваліфікації порушених справ, або незаконними системними дії щодо подальшої «перекваліфікації» цих справ на «легші». Це може свідчити про професійну недбалість працівників прокуратури або умисні дії з метою отримання неправомірної вигоди із затриманих посадових осіб, фактично під тиском кримінального переслідування. Оскільки більш важкі статті при первинному інкримінуванні затриманим давали можливість правоохоронцям клопотати перед судом про взяття їх під варту, опісля чого останні  ставали більш «зговірливими». Як наслідок рядові фігуранти-виконавці корупційних схем  брали на себе всю вину, а реальні організатори цих схем  виводилися  «з під удару» (навіть не вживалися вичерпні заходи щодо їх документування).  

Слід зазначити, що прізвище прокурора Закарпаття В.Гаврилюка за останній час фігурувало також в чотирьох інших скандальних справах:

- Перший щодо бездіяльності у розслідуванні справи про підпал автомобіля та будинку ужгородської родини лікарів Пантьо, пов'язаної із незаконною відмінною результатів конкурсу на посаду керівника пологового будинку.

- Другий щодо "зливу" обласною прокуратурою в суді резонансної справи щодо вбивства місцевого вчителя у Великому Березному "кримінальним авторитетом" В.Копчею, що призвело до виправдання останнього.

- Третє - прокурора Закарпаття Володимира Гаврилюка названо в одному переліку з рейдерами на інвестфорумі в Канаді щодо справи Мужієвського родовища поліметалічних руд.

- Четверта щодо "зриву" прокуратурою впродовж 4 років судових засідань у справі незаконної "прихватизації" ужгородським суддею двору багатоповерхівки на вул. Володимирській, в яку В.Гаврилюк вступив особисто в справу з метою захисту державних інтересів ще в 2016 році. Згідно з інформацією учасників справи, мешканців багатоповерхівки, на близько 30 засідань із понад 70 прокуратура не забезпечувала представника.

Як повідомляло Закарпаття онлайн, 85 прокурорів із Закарпаття атестуватимуться в рамках реформування відомства. Це тестування на знання законодавства, на загальні здібності та навички, опісля чого останній, третій етап - співбесіда з метою виявлення відповідності вимогам професійної компетентності, професійної етики та доброчесності.


 

01 липня 2020р.

Теги: прокурор, атестація, Гаврилюк

Коментарі

Ікеа 2020-08-16 / 23:18:48
Настояще чмо, це невидко. 9367

Вася 2020-07-02 / 16:33:37
І як на диво у Великому Березному припинили роботу неофіційної автозаправної станції котра знаходилася під прокурорським дахом.

Олександр 2020-07-02 / 14:13:55
Коментатор під ніком "Закарпаття" тисячу раз правий. Великих проблем Гаврилюк не створив для краю, якщо його порівнювати з попередниками. Мільйонером як Бенца і Петруня не став. Мав свою долю і все. Але магазинів, ресторанів, фірм, турбаз та сотню гектарів землі не має. Бенца придумав систему постачання грошей в ГПУ, касирів, кур'єрів до ГПУ. Торгівля посадами, роздача посад родичам, призначення прокурорами своїх коханок. Це все закарпатець Бенца придумав. Ніколи цим не займався закарпатець Орос та Лемак, цим не займалися незакарпатці Бондаренко та Гошовський.
А після Бенци систему поборів, передавання грошей у ГПУ, "касирство", продажа кримінальних справ, лише підтримували ті, хто заступав на посаду облпрокурора. Але першовідкривачем цього паскудства став саме закарпатець Бенца.

Закарпаття 2020-07-02 / 11:03:07
Поки буде Гаврилюк прокурором буде порядок, як його змінять зразу будуть побудовані корупційні піраміди у прокуратурі. Прокурор достойний

ОСТАПЧУК 2020-07-02 / 09:01:44
Злодія і корупціонера мош доста перевіряти, продасть і купить всіх

Феміда 2020-07-02 / 08:58:00
А чого ви тут строчите? Закарпаття онлайн не складе протокол про корупцію. Повідомляйте про це в необхідні державні правоохоронні органи про злочинців у прокуратурі області. Бо знову позаймають місця на прокурорських посадах проходимці, шахраї, хабарники.

їдальні-реальний конфлікт інтересів 2020-07-02 / 07:34:27
керівництво офісу ГПУ яким дивом вони не з’ясували а Демянчук не повідомив про три кримінальні справи стосовно нього за фактами вимагання хабарів за вирішення питань к кримінал провадженнях; чому не дали оцінку фактом вимагання хабарів у Ужгородській місцевій прокуратурі та вимагання матеріальних цінностей ( у тому числі зброї) від працівників на той час міліції, і т д

Вуву 2020-07-02 / 07:07:47
А я хочу нагадати про "очкасту зміюку"
Наче всі забули про Фозикошку і йійі судові рішення.
Той сімейний підряд (клан) то ще теж ......

Скиба 2020-07-02 / 06:54:36
Цікаво чи пройде співбесіду кадровичка Гангурка. Побори за призначення на посади, за класні чини. У минулі роки разом із Гаврилюком звільнила біля 12 людей, 10 із яких поновили, а держава виплатила величезні гроші за вимушені прогули. Може пані Гангурка компенсує затрати казні за свої прорахунки? До того ж сама отримує і пенсію і заробітну плату одночасно.

ступка 2020-07-02 / 05:15:41
Гоніння на Гаврилюка влаштував Демянчук, котрий рветься в облпрокурори, але хіба можна порівняти інтелігентного Гаврилюка і тупого вівчаря Демянчука?
Демянчук тримає їдальні в облполіції і МРЕО і здійснює прокурорський нагляд за поліцією. Хіба це не корупція пане Грегор?

Знаю 2020-07-02 / 00:32:13
Прийшов в 2013 після Штефанюка в міську прокуратуру на Фольксваген пасат 2001 року червоного кольору, а в 2015 вже на посаді прокурора області вже в грошах не розумівся , апарати, ліс, сігарєти, камінь і т. д.... чорт польський! В тюрьму!!!

Ступак 2020-07-02 / 00:14:14
Шановні мешканці краю. Звертаюсь до всіх у кого працівники прокуратури, які мали відношення до Крим проваджень - Дербак Ю, Іванов А, Черничко В, Бітлян І, Дочинець В, Манькут А, Дем'янчук І за тих чи інших обставин вимагали та отримати ( у тому числі через посередників) будь-які матеріальні блага, кошти, землі, після не проходження 3 етапу тестування - на доброчесність та звільнення їх з органів прокуратури благаю вас ловіть іх, і ........., нехай вам повернуть у двох та може і трьох кратному вигляді. Нехай відчують на собі що таке платити з власної кишені ні за що, нехай вони бояться вас і виходити на вулицю, нехай відчують всі життєві образи та знущання

Василенко 2020-07-01 / 23:58:57
Шановні дописувачі чому ви постійно згадуєте про людей, які були виконавцями. Окрім В. Гаврилюка, тіньовим кардиналом і всієї корупційної свити був ставленик зі Львівщини - Манькут. Саме він курував весь корупційний напрям і разом з Дербаком Ю за підтримки прокурора області Гаврилюка В і відбувались всі перекваліфікації із ст.368 КК України на 190 КК шахрайство. Про ці факти неодноразово писали громадські діячі та небайдужі краяни, висвітлювали інформ на різних сайтах, але великі фінансові потоки та підтримка у ГПУ допомогала вищевказаним особам уникати кримінал відповідальності. Неможна не зазначити, що Гаврилюк В. задля своєї власної безпеки погодив з Луценко свого представника Генер інспекції - І. Дем'янчука, який не одноразово був суб'єктом корупційних скандалів та Крим проваджень. Але за велику довіру у подальшому був пролобійованих Гаврилюком та призначений вже офісом на посаду 1 заст прок області. Зі слів праців апарату прокур області більш дурнуватого та тупуватого керівника прокуратура ще не пам'ятає

Іршава 2020-07-01 / 23:47:18
бітлян - ХУЙЛО, Підар,Гандон всі хто з ним мав щось знають. ГАНДОН

Ослик 2020-07-01 / 23:42:11
Цей перевертень який приїхав зі Львівщини у прямому розумінні цього слова - у пожованому костюмі та порваних сандалях за 4 роки перебування на посаді став доларових мільйонером. А його свита та жо....зи такі як Дербак, Іванов, проваливший тестування ДОЧИНЕЦь, Костів, Черничко, Малицький розбагатіли на сотні тисяч долларів. І саме прикро що вони всі пройшли тестування і йдуть на співбесіду. Вони мають намір переконати членів комісії що є доброчесними. Шановні Закарпатці поки ще є час пишіть, дзвоніть членам комісії і донесіть про цих корупціонерів максимально вичерпну інформацію. Чим вони займались, на чому розбагатіли, і т д

Віталій Грегор 2020-07-01 / 23:14:13
Згідно нової інформації не буде завтра Гаврилюк на співбесіди, втік на лікарняний. Після того як його підлеглий Бітлянин провалив нині атестацію.

Варош 2020-07-01 / 23:13:36
Перевірка новим методом .Поліограф з'єднують з електричним стільцем .Більше бреше _ Більший розряд. Тоді й білети на перевірку можна продавати. І нах. Дебати в політиці .За продаж білетів МВФ можу кредитувати .

пройшов атестацію-недоторканний 2020-07-01 / 22:33:01
А Демянчука хто перевірить за вимагання і отримання хабарів десятками і сотнями тисяч? Хе..о.. активісти.

ІКЕА 2020-07-01 / 22:17:24
тупорилий,клепоухий, львовський лох, який розводив закарпатських людей 5 років.
Но нічого,нічого!

Степану круку 2020-07-01 / 21:41:37
Дуже... дуже-дуже чесні очі,такі як у Берії,в того теж були чесні очі...а дії які були... очі очима,а закон.. законом...

НОВИНИ: Соціо

17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
» Всі новини