Україна не піде на жодні компроміси щодо видачі паспортів Угорщини на Закарпатті – Клімкін

Україна не піде на жодні компроміси у справі з видачою угорських паспортів у консульстві Угорщини у Береговому Закарпатської області.

Україна не піде на жодні компроміси щодо видачі паспортів Угорщини на Закарпатті – Клімкін

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін у ток-шоу "Ситуація" на телеканалі "Прямий".

"В цьому питанні аж ніяких компромісів бути не може. Я колись згадував відоме висловлювання: бути чи не бути – це не предмет компромісу. І в цьому випадку ми маємо діяти дуже послідовно.

Я буду бачити міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто в Нью-Йорку, буду мати з ним розмову. Але консули, які займаються цим на території України, вони насправді не консули, а виконують якісь інші функції", - заявив Клімкін.

За його словами, в деяких регіонах країни занадто мало України.

"І питання набагато ширше, ніж навіть видача паспортів, яке ви бачили на цьому відео. Це питання того, що в Закарпатті, в деяких регіонах – там замало України.

Ми маємо зробити там більше України. А то, подивіться, я ж їздив по селам, по Берегово. Приїжджаєш, а там годиннику час угорський, прапори відповідно угорські. Звичайно, як не державний, але, тим не менше, як символ ідентичності. Але коли це йде далі, то ми маємо діяти дуже послідовно", - додав міністр.

Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, депутат Берегівської райради від Товариства угорської культури Закарпаття (KMKSZ) Кароль Беркі склав мандат після того, як під час перетину кордону у нього виявили угорський паспорт.

Ймовірно, саме з цим інцидентом пов'язана недавня заява організації, в якій був виражений протест проти дій прикордонників та СБУ, які нібито без будь-яких підстав ретельніше оглядають представників товариства на кордоні, ніж інших громадян.

Учора в мережі було опубліковане відео, як у консульстві Угорщини в українському Берегові видають угорські паспорти під присягу Угорщині та шампанське.

Коментуючи цей відеосюжет, міністр закордонних справ України Павло Клімкін завив, що МЗС може вислати консула Угорщини в Берегові.

Як сьогодні повідомило своїх читачів Закарпаття онлайнапеляційний суд у Львові визнав незаконним перетинання кордону закарпатцем за паспортом громадянина Угорщини.

20 вересня 2018р.

Теги: громадянство, Угорщина

Коментарі

закарпатець 2018-09-26 / 23:42:27
Потрібно садити у вязницю за державну зраду, що тут думати. Кількох посадити показово, решта вгамуються. Присягаючи на вірність мадярам, громадянин зраджує Україні. Без варіантів. Якщо нема прямої статті, то прийняти і все.

Чит. 2018-09-24 / 13:33:26
Все-таки НАГОРІ треба рішати:1.підчас війни шоб не був ДРУГИЙ ПАСПОРТ громадянина Росії(бо з ними факт.-війна).2.З циганами-раз він отримує соц. допомогу від держави (багато і систематично все "продуктують"вибачте!-дітей)безконтрольно рожають,хто де і від кого-хай ТОДІ-ЦИГАН той(шо батько):а.жорстко платить аліменти =жорстко контролювати його проплати на своїх дітей. б.цих циган-БАТЬКІВ-раз получає він соц.ддопомогу- у разі несплати аліментів-на принуд.роботи рішенням суду і ЩЕ- ставити жорстко на облік в Воєнкомат і в разі потреби відправляти НА ЗАГАЛ.ПІДСТАВАХ - на службу в армію - в т.ч. і в АТО(А то в Воєнкоматі-а циган,та ще й судимий-НЕТ дорогенький Военкомат!-нічого..Хай БЕРЕ ЛОПАТУ РИТИ ТРАНШЕЇ, ОКОПИ .БУДУВАТИ дороги,інші ЗЕМЛЯНІ РОБОТИ, вони й так цигани-більшість антисоціальні,даже злочинці.ХАЙ РОБЛЯТЬ НА ДЕРЖАВУ-там де РЕАЛЬНО можливо.ЧИ СЛУЖАТЬв АТО в разі потеби ...Ну дорослі люди..не діти-діти не винні-їх дітей треба виховувати,в спец.інтернатах утримувати як належить на загал.підставах

Лоцію 2018-09-23 / 23:16:49
У нас цигани точно такі як і в Мадярщині
То ціла чорна мафія Но то що дуже мадяри начали диктувати нам на нашій землі то факт
Сому в Мадярщині українську не участь? А якщо наші виіжджають на постійно жити то там нп мають виникати ніякі вопроси, мову мусиш знати якщо ні учи ні назад в Україну
Мають мадярські школи тут, що ім ще треба? На голову сіли мадяри усім в Україні
Чомусь словаки, румуни чи поляки на вонять так як мадяри

пенсіонер 2018-09-22 / 14:10:36
Патріоту

Не хочеш виглядати балоболом, як Галас Москаля, - давай посилання на джерела інформаціїу Інеті, а не на пустий "дзвін" чорновозів та сигаретчиків.

пенсіонер 2018-09-22 / 13:58:09
Патріоту

http://xn--80aaecchek9ddaiqduem.com/starny-gde-zapreshheno-dvojnoe-grazhdanstvo/

Список стран, где запрещено иметь двойное, а в некоторых случаях и второе гражданство:

Андорра
Азербайджан (двойное гражданство в Азербайджане запрещено, однако как факт — некоторые граждане Азербайджане не сообщают властям о своем втором паспорте).
Багамы (двойное гражданство может быть у ребенка до 21 года. После 21-летия он должен будет решить гражданство какой страны оставить).
Бахрейн
Беларусь (двойное гражданство не признается, но может быть у детей до совершеннолетия. Иметь второе гражданство не запрещено)
Ботсвана (двойное гражданство может быть у ребенка до 21 года. После 21-летия он должен будет решить гражданство какой страны оставить).
Бутан
Венесуэла
Вьетнам
Гаити (двойное гражданство может быть у ребенка до 18 лет).
Германия (второе/двойное гражданство запрещено. Однако дети иммигрантов имеют право на сохранение гражданства Германии).
Джибути
Дания
Индия
Индонезия (двойное гражданство может быть у ребенка до 18 лет. После 18-летия он должен будет решить гражданство какой страны оставить).
Иран — (двойное гражданство может быть у ребенка до 18 лет. После 18-летия он должен будет решить гражданство какой страны оставить.
Катар
Казахстан
Китай
Куба
Конго
Казахстан
Кувейт
Киргизстан
Лаос
Латвия (двойное гражданство может быть у ребенка до 25 лет. После 18-летия он должен будет решить гражданство какой страны оставить).
Литва
Макао
Малайзия
Маршаловы острова (двойное гражданство может быть у ребенка до 17 лет. После 17-летия он должен будет решить гражданство какой страны оставить).
Микронезия
Монако
Монголия
Мозамбик (второе / двойное гражданство может быть у ребенка до 18 лет. После 18-летия он должен будет решить гражданство какой страны оставить).
Мьянмар
Непал
Норвегия
ОАЭ
Оман
Сан Марино
Саудовская Аравия
Северная Корея
Сингапур
США (требуется формальный отказ от своего нынешнего гражданства).
Соломоновы острова
Свазиленд
Тайланд
Туркменистан
Украина (второе / двойное гражданство в Украине запрещено, однако множество граждан Украины не сообщают властям о своем втором паспорте).
Узбекистан
Эстония
Эфиопия
Южная Корея
Япония

Немає у цьому переліку країн Словаччини.
Тому інколи краще жувати..., неуку.

Микола 2018-09-22 / 10:39:21
До Патріота..В Україні на теперішній час абсолютно немає ніяких важелів впливу на власників 2 паспортів 1. ст. 4 Закону України про Громадянство визнає право українських громадян на інше / інші громадянства. 2У статті 25 Конституції України зазначено: “Громадянин України не може бути позбавлений громадянства і права змінити громадянство. Громадянин України не може бути вигнаний за межi України або виданий iншiй державi. Україна гарантує піклування та захист своїм громадянам, які перебувають за її межами”.
Громадянство України згідно зі статтями 18—20 Закону “Про громадянство України” припиняється:
1) внаслідок виходу з громадянства України;
2) внаслідок втрати громадянства України;
3) за підставами, передбаченими міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.
Вихід з громадянства України здійснюється тільки за клопотанням особи.

Микола 2018-09-22 / 10:31:20
Як може бути крімінальна відповідальність занабуття громадянином іншого громадянства?Людина добровільно хоче стати громадянином іншої держави їй ця держава добровільно дає громадянство ,що тут крімінального? Держава у якої заборонене подвійне громадянство до набуття громадянином громадянства другої держави може позбавити громадянина свого громадянства.

Микола 2018-09-22 / 10:22:54
До Патріота...нема там крімінально відповідальності за подвіне громадянство не пишіть дурню,як багато людей на цому сайті набуття громадянином однієї держави громадянства іншої держави ні де в світі не караєтся крімінальною відповдальністю бо це підрив основи демократії і права.Кожна людина має право на будь яке громадянство бо це основа свободного вибору та демократії.Громадянство держави це не тюрма і не кріпацтво.У Словакії за набуття іншого громадянства держава Словакія позбавляє свого громадянства крапка.Я розумію що декотрих жаба давить що співвичизники Угорської національності можуть працювати у ЄС і за це б рострілювали б та садили б у тюрми але максимум заберуть Українське громадянство.

Патріот 2018-09-22 / 09:58:46
Тупому пенсіонеру.
Де це в Словаччині дозволене подвійне громадянство? Не пиши всяку дурню. Там за таке кримінальна відповідальність... і якраз через дії Угорщини. Але словаки не стали слухати визжання мадярів бо вони себе поважають на відміну від нас.

Микола 2018-09-22 / 09:36:26
На мій погялд то на рахунок ЄС Угорщина права,вдумайтесь хтось придумав приймати мілйони Африканців і поргрожує санкціями якщо ти Африканців приймати нехочеш ЯК ТАК?Які демократични принципи?Якраз ЄС порушує демократични принципи

Батьківщина одна 2018-09-22 / 06:57:09
Реально закон потрібен про заборону подвійного громадянства з Росією та Угорщиною як її сателітом. Угорщина - не Європа. Точніше - Європа формально. Насправді її хочуть в ЄС покарати за недотримання європейських принципів.

пенсіонер 2018-09-22 / 00:25:42

Миколі

Реально закон потрібен тільки про заборону подвійного громадянства з Росією. Із-за війни та захоплених укр. територій.

Мадяри, словаки, румуни та поляки - члени НАТО та ЄС, де подвійне громадянство дозволено і кордони взагалі чисто умовні.
Нам немає чого від них ховатися, якщо ми РЕАЛЬНО хочемо у Європу.

Микола 2018-09-21 / 22:15:52
Закону не буде,вдумайтеся у ВР ПОВНО депутатів з подвійним громадянство,хто зна що там у Порошенка ще,просто не засвітився ,він олігарх вже давно, має якись паспорт Кіпру то 100%

Дед 2018-09-21 / 21:53:17
НЕМА ЗАКОНУ I НЕ БУДЕ!!!ВЛАДА НЕ САМОГУБЦI!!!

пенсіонер 2018-09-21 / 19:59:27
Читачу

Не фантазуйте, щоб не виглядати... не гарно. Це ж очевидно, що НА СЬОГОДНІ жодного мадяра ДОБРОВІЛЬНО в укр. консульство не прийде за укр. паспортом... І можете їм говорити, що завгодно, на жаль.

Клімкін все правильно говорить: згідно ДІЮЧОГО законодавства, Україна може заціпитися лише ЗА НЕДРУЖНЮ ПОРАДУ. І лише МОРАЛЬНО. Все. Ніяких юридичних наслідків ця подія не несе. Для всіх. Крапка.

Ну, нема в Україні закону, який ПРЯМО забороняє подвійне громадянство чи автоматично позбавляє укр. громадянства за другий паспорт.

Юридично і "Мадяр", і Сійярто праві. Нема закону - закрийте рота та терпіть!
Саме так цю ситуацію сприймають у Європі. Патріотів почесати до х..., а ЗАКОНІВ нема!
Тому, панове, здуваємося. І наводимо лад раз у себе в хаті.

А Клімкін та Порошенко - дешеві клоуни, які замість термінового внесення відповідного закону у ВР, грають на патріотизмі простих громадян!

Вуву 2018-09-21 / 17:39:32
Для всіх.
Паспорти так не роздаться.
Якщо хто хоче вийіхати(емігрувати) ... То в консульстві на руки видають дозвільні документи (як підтвердження наміру особи) ... І відкривають візу (або спеціальну візу).
А в нас безвіз. Ну гаразд.
Значить можуть вийіхати спокійно і в любий час.
Вийіхали. Вже там. А вже далі повинна бути певна процедура яка опирається на міждержавний досвід і пактику а також внутрішню політику.
Приміром етнічний украйінський поляк який вийіде туди на пмж. ... Щоб отримати там паспорт (громадянство) повинен здати екзамен на знання мови (читати писати говорити).
А навіть якщо і знає мову ... повинен там прожити 5 років. Після може отримати.
До того часу він там живе працює ... Відповідні органи за ним придивляються соціальні служби помагають (якщо в тім є потреба).
А тут чорті шо . БАРДАК.
НИЖЧЕ ЦЕНЗОРУ ... Якщо громадяни готові переступити закон (тбт украйіни) ... То у хунському консульстві йому ПОМОЖУТЬ ЦЕ ЗРОБИТИ ... ЩЕ Й ДАДУТЬ РЕКОМЕНДАЦІЮ І НАСТАНОВИ ЯК ?
Та це чистойі води кримінал.

цензор 2018-09-21 / 15:09:13
Дужу хочеться сподіватися на те, що більшість коментаторів розуміє угорську мову. В тексті говоритья, що нерекомкндується афішувати своє громадянство. Це говорить про те, що якщо громадяни України готові переступити закон, за власним бажанням, то вони не повинні це афішувати. Угорське консульство задовільнило прохання громадян україни на отримання угорського громадянства.
В цій ситуації саме мерзотне , це довільний переклад тексту, і побудовані на цьому звинувачення. Це провокація.
В стрічці є тільки попередження що Угорський поспорт можна використовувати тільки на угорському кордоні, і ні в якому разі не на українському.
Чи є стаття або інша міжнародна угода , яка забороняє консульству країни в іншій державі безпідставно відмовляти у проханні громадян на отримання громадянства цієї крааїни? Адже всі процедури дотримано.
Ще раз повторюю, це прохання громадян які не бачать тут свого майбутнього. Вот іх і сваріть.

Земляк 2018-09-21 / 14:43:59
Я думаю треба просто знайти в мадярщинi таких людей! Наприклад в Швейцарии мiсцевий Хоче мати наш паспорт! ФАНТАСТИКА, але можлива!

Читач 2018-09-21 / 13:05:22
Цікаво, а щоб сказало це Сіярло, як би наші дипломати роздавали в Будапешті українські паспорти і говорили: "Нічого не кажіть про це мадярам!!!" ????

Патріот 2018-09-21 / 12:34:30
Беззубе МЗС... Риба сгнила з голови. В кожного з можновладців по 2-3 а то і більше закордонних паспорти (ізраїльський та однієї з країн ЄС, канадський). Вони ніколи не внесуть зміни до законодавства щодо відповідальності за подвійне громадянство.
В тій же самій Словаччинні подвійне гродадянство заборонене і за нього кримінальна відповідальність. Не вводьте людей в оману про те що словаки отримують 2-ге громадянство. Там Угорщина свої паспорти не розрає хоча угорців там 15% населлення що компактно проживають на півдні.
Спіскати цю ситуацію на гальмах не варто, бо вже маємо гіркий досвід Криму, там також масово роздавали чужі паспорти і розказували яка Росія дружня братська країна. Не марьте ілюзіями щодо Нато та ЄЕС. У випадку можливості прирости територією Угорщина плюне на ці структури і вийде з них. Саме НАТО в кращому випадку не втручатиметься, або ж за 5-ю статтею захищатиме свого члена Угорщину... Для прикладу вивчіть історію Кіпру: де і що робило НАТО?

НОВИНИ: Політика

19:33
/ 13
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 28
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 6
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 6
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
16:11
/ 1
У Мукачеві водій Audi смертельно травмував чоловіка, що переходив дорогу у невстановленому місці
19:30
/ 12
угорщина хоче, щоб угорцям Закарпаття "повернули" те, завдяки чому вони перестали говорити українською та відчувати себе громадянами України
19:14
Кулеба на пресконференції в Ужгороді розповів, як вирішуватимуть суперечку з угорщиною щодо нацменшин
12:28
/ 6
Кулеба і Єрмак зустрілись з сійярто в Ужгороді
20:11
/ 14
В Ужгороді затримали мукачівця, підозрюваного в киданні гранати на подвір'я депутата облради Горвата в Мукачеві
» Всі новини