МЗС може вислати консула Угорщини в Берегові через відео роздачі угорських паспортів

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін допустив видворення угорського консула у Береговому після появи у мережі відеозапису із роздачею угорських паспортів.

МЗС може вислати консула Угорщини в Берегові через відео роздачі угорських паспортів

Про це він заявив журналістам у середу.

Міністр зазначив, що МЗС відомо про постійні випадки прихованої видачі паспортів. Клімкін планує обговорити це питання під час зустрічі на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.

Дипломат додав, що МЗС зараз перевіряє автентичність відео роздачі паспортів в угорському консульстві в Береговому. "Звичайно, … маємо зробити це як серйозні люди, але виходимо з того, що воно є автентичним", - наголосив Клімкін.

Міністр не виключив, що після перевірки відеозапису угорського консула можуть вислати з України.

"Я його (відео – ред.) покажу Сійярто, скажу, що консулу немає чого робити (на Закарпатті – ред.), хай видає угорські паспорти угорським громадянам краще у Будапешті", - повідомив міністр і додав, що порядок денний зустрічі з главою МЗС Угорщини "буде досить напружений".

Консулом Угорщини в Берегові є Матяш Сіладі.

"Я завжди щиро хотів допомогти угорським громадянам українського походження, говорив з ними, і розумію, що їм потрібно дати відчути, що Україні вони не байдужі. Багато хто з наших угорських колег, на жаль, робить усе, щоб довести зворотнє. Більше України в кожен куточок Закарпаття!", - прокоментував П.Клімкін своє відео в цьому контексті, яке розмістив у Фейсбуку.

"(Про — ред.) видачу паспортів в угорському консульстві ми прекрасно знали, попереджували наших угорських колег. Але це — вже доказ. І потрібно зреагувати. Як ми зреагуємо... Я знаю”, — сказав Клімкін.

Він додав, що “вибір, звичайно, за нашими угорськими колегами, але одне ми будемо проводити дуже послідовно — там (на Закарпатті — ред.) буде більше України. Щороку — більше України і ми цього обв’язково досягнемо”.

Крім того, міністр наголосив, що “в Угорщини є дві опції: довести, що відео з видачею у Генконсульстві в м. Берегове — фейк, або вжити заходів прямо зараз. Гадаю, що реальним є тільки друге”.

Як повідомлялося ранше, у YouTube з'явилося відео, на якому зафіксовано, як у консульстві Угорщини в Берегові громадянам України видають угорські паспорти. Процедура супроводжується келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині.

"Присягаю, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищатиму і служитиму Угорщині. Хай допоможе мені Бог", - тричі повторюють громадяни текст, який диктує закадровий голос.

Після гімну власники нових угорських паспортів отримують інструкції від угорських дипломатів. "Приховуйте від державних структур України факт отримання угорського громадянства", - закликає угорський дипломат. Він також радить українським прикордонникам показувати український паспорт, а угорським — угорський.

Треба зазначити, що наразі в Україні наявність подвійного громадянство не визнається, і згідно із законодавством, не дозволяється насамперед для державних службовців та депутатів всіх рівнів.

19 квітня у Верховній Раді був зареєстрований законопроект, що пропонує зміни в чинне законодавство про громадянство України. Ініціатором документа виступив Президент Петро Порошенко. Проект закону, серед іншого, розширює перелік підстав для позбавлення українського громадянства. Зокрема, підставою для втрати українського громадянства пропонується зробити використання повнолітнім паспорта іноземної держави під час виїзду або в'їзду в Україну (або на території України), що зафіксовано Державною прикордонною службою або іншим держорганом.

19 вересня 2018р.

Теги:

Коментарі

Вуву до івn 2018-09-21 / 07:03:56
Це один бік справи ... Але є і другий ... ЗАГРОЗА НАЦІОНАЛЬНІЙ БЕЗПЕЦІ КРАЙІНИ. ЙІЙІ ТЕРИТОРІАЛЬНОЙІ ЦІЛІСНОСТІ. Приклад кримму ми всі знаєм.
ДОСИТЬ.!

Ibn 2018-09-20 / 23:23:40
Тепер люди винні в тому, що хочуть мати елементарний комфорт? Багато людей хочуть добра населенню і України і Угорщині. А ще хочуть достойного життя своїм рідним і собі. Здоровий глузд переможе! Кому не пощастить із паспортом європейської країни, той найде щастя дома, головне не спішити з висновками, особливо тими, які здаються однозначними. :)

Степан Крук 2018-09-20 / 10:52:31
Питання: що робити? Україна повинна звернутися в міжнародні суди, адже Угорщина грубо порушує чинне законодавство України, посягає на її сувернітет. Іншого шляху та механізмів вирішення проблеми нема. Всі воплі Клімкіна - це показник непрофесіоналізму та розпачі! Тільке суд, іншого виходу нема!

До вуву 2018-09-20 / 10:02:33
Розумне хоть раз напиши!! Хуни, хуни х и!!!

Вуву 2018-09-20 / 00:18:49
Як би хуни це зробили ... То це був би правильний крок ... АЛЕ !!!
ТОДІ ВОНИ СПАЛЯТЬ ВСЮ СВОЮ РЕЗИДЕНТУРУ ... ЯКА НА НИХ ПОАЦЮЄ.
І ПЕРШИМ у списку БУДЕ "лисий болван".!

Вуву 2018-09-20 / 00:15:07
Першим би заговорив вальцьман - потрошенко ... ("Наш шлях у Європу незворотній") ... Із свойіми закордонними паспортами . тооооочно.

Андрій 2018-09-19 / 23:35:25
Шкода, що Угорщина відмовилась надати дані про отримання паспортів, могла б почати з наших посадовців, тоді б ми побачили як наше МЗС заговорили.

Андрій 2018-09-19 / 23:16:33
Нехай спецслужби спочатку начнуть перевірку з депутатів та їм подібним, що слабо стригти "властьімущих" . Якби обіцяне "покращення" настало, люди б не тікали до інших країн, не присягали на вірність іншій державі. Дайте людям нормальну зарплату, перестаньте красти і ніхто не буде тікати звідси. Щоб вижити в цій країні люди вимушені йти заробляти в чужу країну, а не відпочивати під прикриттям на Мальдіви. Ціни у нас вже давно вдвічі більші ніж у Європі, коли на питання поставлене депутатам: скільки коштує хліб, воно бидло навіть ціни не знає.

1111 2018-09-19 / 23:11:46
Володя молодець

ЛОХОТРОН 2018-09-19 / 22:28:17
Завидуете с......чари!!!

Степан Крук 2018-09-19 / 21:13:00
Треба нам організувати в Будапешті еропіштовий майдан!

Вуву 2018-09-19 / 21:06:46
Володя ми всі як один на 100% згодні з тобою .
Але ти бачиш в нас украйіні вже було ТРИ ... ТРИ РЕВОЛЮЦІЙІ (ТРИ МАЙДАНИ) ... Але те що по собі залишив сука підар КРАВчук і всі решта президенти злодійі ... Ми і до тепер побороти цю корупцію диявольську ніяк не можем.
Тому в нас така смертність ... Така депопуляція ... І так юагато вийіздить за кордон ...
В Украйіні ... Нажаль ... при владі НЕ украйінці. !

Володя 2018-09-19 / 20:58:31
Сделайте уровень жизни как в ЕС, никто не рыпнется за вторым паспортом. Не думаю, что граждане Швейцарии ищут возможность получить второе гражданство.

Вуву 2018-09-19 / 20:36:29
Ага ... Одного замінити на другого ... Шоб тепр другий хунські паспорти видавав .
Закрити то консульсто на х*й і спокій голова.

НОВИНИ: Політика

19:33
/ 13
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 28
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 6
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
16:11
/ 1
У Мукачеві водій Audi смертельно травмував чоловіка, що переходив дорогу у невстановленому місці
19:30
/ 12
угорщина хоче, щоб угорцям Закарпаття "повернули" те, завдяки чому вони перестали говорити українською та відчувати себе громадянами України
19:14
Кулеба на пресконференції в Ужгороді розповів, як вирішуватимуть суперечку з угорщиною щодо нацменшин
12:28
/ 6
Кулеба і Єрмак зустрілись з сійярто в Ужгороді
20:11
/ 14
В Ужгороді затримали мукачівця, підозрюваного в киданні гранати на подвір'я депутата облради Горвата в Мукачеві
» Всі новини