Будьмо уважні!

В епоху інтернету життя підносить часом несподівані повороти. Не встиг повернутися з відрядження, як перший знайомий, якого зустрів на ужгородській вулиці, раптом каже про якесь інтерв'ю, яке я нібито давав одній з газет, а потім питає: "А, до речі, коли ви встигли захистити докторську дисертацію?".

Врешті з'ясувалося, що на сторінці газети "ФЕСТ" було наведено мою думку з приводу рішення вченої ради УжНУ щодо можливого об'єднання закарпатських вищих навчальних закладів, де мене було названо "доктором фізико-математичних наук". Звання, звичайно, почесне, але мені, принаймні поки що, зовсім не належить. Тож якщо сьогодні мене в газеті називають доктором фізико-математичних наук, а завтра - скажімо, нобелівським лауреатом чи президентом Академії наук, то післязавтра друзі й знайомі матимуть всі підстави називати мене пацієнтом психіатричної лікарні.

І ще одна деталь. За щасливим збігом обставин, наведена в статті цитата є частиною тексту, який дійсно належить мені. Правда, я нікому не давав жодних інтерв'ю. Я написав його як коментар на одне з повідомлень на сайті "Закарпаття онлайн" і, будучи людиною простою, підписав власним іменем і прізвищем. Але (як казав один колишній президент) шановні друзі! Коментарі до повідомлень та на форумах НЕ АВТОРИЗОВАНІ, на відміну від записів у блогах. Можна підписатися яким завгодно іменем. Іншими словами, якщо під коментарем стоятиме підпис "Франклін Делано Рузвельт", то, напевне, наші газетярі напишуть, що це дух колишнього президента США глибоко перейнявся невідкладними проблемами освітян Закарпаття. А якщо хтось підпише коментар іменем (або, як кажуть "крутіші" користувач, ніком) "Віктор Балога" чи "Олександр Ледида", то, очевидно, "ФЕСТ" видасть його за думку міністра чи глави облдержадміністрації -- без будь-якої перевірки.

Отож, панове, не жартуйте з інтернетом. Думайте, коли підписуєте коментарі. Бо, навіть написавши щось цілком нормальне, виявляється, можна легко створити собі (або комусь) репутацію ідіота. Як кажуть у церкві, будьмо уважні!

01 квітня 2011р.

Теги:

Коментарі

Збирач фольклору 2011-04-03 / 17:16:00
Ну цеж газета Фест!! І чого обурюватися?

Гаврош :) 2011-04-02 / 07:41:00
Гарна репліка! Юрку, пише більше! І не тільки коментарі :)

KK 2011-04-02 / 00:14:00
Та не вже ж наш журналіст буде пробувати розпяти цйого 'простого чоловіка' за простого виразеня? Просто дивно!

Орися. 2011-04-02 / 00:03:00
Чогось згадалася фраза сказана Чорноволом молодшим: про те,що нікому не можна вірити, навіть собі.

ярослав орос 2011-04-01 / 22:57:00
Як кажуть у церкві, будьмо уважні!

пане юрію, а нащо Вам здалася та церква, якщо вже послуговуєтесь комп*ютером... тут: або/або...
принаймні, не лукавте з Собою...