"Ніжний мій Штірліц!"

«Ніхто так, як жінка, не вміє ідеалізувати чоловіка. Особливо того, в кого закохана. У мене є свій ідеал справжнього і єдиного. Він формувався і змінювався під впливом прочитаних книг про кохання. Не останню роль зіграли й романтичні фільми. Один з яких – «Знесені вітром».

"Ніжний мій Штірліц!"

З його героєм - Ретом Батлером - знайомі багато представниць прекрасної жіночої статі. А в  мене до Батлера - особливе ставлення. Такому мужчині гріх не симпатизувати. Мені імпонує в ньому його винятковий  талант подобатися всім  жінкам у цьому романі. Навіть тим, хто так засуджує його холостяцьке життя й авантюрний характер. А чого варте таке оригінальне почуття гумору, як у нього. Зрештою, він завоював меркантильне серце головної героїні – Скарлет О"Хари. Це вже, гадаю, подвиг, за який чоловіків потрібно нагороджувати орденами та медалями на найвищому державному рівні! Я не жартую! Я цілком серйозно! Ось тому шукала свого "Рета Батлера". Або хоч трохи схожого на нього. Та несподівано зрозуміла,  що моє серце належить іншому ідеалу – Штірліцу! Комусь цей вибір може здатися смішним чи дивним. Але Штірліц справді той, котрого мені так не вистачає. В ньому я люблю все! Його елегантну, вишукану, природну зовнішність. Його нордичний, стриманий характер. Раціональність і замріяність. Прагматизм і самопожертву. Між іншим, завжди дивуюсь, як можуть в одній людині поєднуватися ось  такі непоєднувані риси характеру? Можливо, система, обставини життя, відданість справі відшліфували його бездоганність. Я захоплююся його обережністю - зайве з нього і кліщами не витягнеш. Знаю: мій Штірліц ніколи не зрадить! Я хочу вірити в це! Не зрадить собі! А чи можна його образити? Чи можна образити людину, котра ховає свої почуття від сторонніх очей? Відтак, чи легко він пробачає? Думаю, що ні!  Але  може заспокоїти, мовляв, пробачив. Та, коли бачиш його очі, - розумієш: він говорить неправду. Тільки навіщо? Навіщо йому цей обман?
Щоб його збагнути, одного життя буде замало. Потрібно  народитися двічі-тричі.  А краще - взагалі не розгадувати. Не розкодовувати. Бо навряд чи мені вдасться це. Залишається просто любити. Захоплюватися ним. Ідеалізувати. Жити.
Я знаю, про що він думає. Його настрій можу передбачувати ліпше, ніж закарпатські синоптики прогноз погоди!
 До речі,  не варто шукати за цим образом конкретного мужчину. Річ у тім, що я безліч разів дивилася "Сімнадцять миттєвостей весни"...

З ніжністю -  Юстасу!".                      

 

14 серпня 2010р.

Теги:

Коментарі

Павло Білецький 2010-08-17 / 22:55:00
Мар’янко, не треба собі нічого придумовувати. Трба просто якомога ближче спілкуватися з чоловіками, тоді, враховуючи твої смаки, в кожному другому-третьому можна знайти багато цікавого. Я колись теж шукав прототипів актрис або героїв романів, а виявилося, що справжні сексуальні, прості й романтичні жінки кращі за мої ідеали. І, що найголовніше, більше користі з таких стосунків, бо любити книжкових героїв, це як цілуватися через противогаз

Маріанна 2010-08-17 / 19:35:00
Чому чоловіки кохають непокірних жінок?
І чому зневажають покірних? І таке є. ((

Маріанна 2010-08-17 / 19:32:00
Цікаво, а про яких жінок мріють чоловіки? Чи є в них омріяний образ жінки?)) І якою має бути жінка, якими якостями й характером має володіти, щоб нею захоплювалися і любили?

Андрей 2010-08-16 / 15:20:00
у великій мірі позитивний характер його образу зформовано за рахунок конрасту - нібито "наш", але ж як аристократично курить, цікавиться античним мистецтвом і старими книгами. у формі полковника НКВС (власне одна з його іпостасей) спробуйте його уявити.

Оксана 2010-08-16 / 15:04:00
Чоловіки у нас геть розлінилися. Користуються тим, що їх менше на планеті, ніж жінок. І виходить, що жінкам треба їх завойовувати. Абсолютно сильна стать не прагне бути кращими. От і доводиться нам шукати розради у книжкових і кіношних героїв.

:) 2010-08-16 / 10:00:00
так... такий МУЖЧИНА не може не викликати захоплення...та краще б не бачити,не знати, яким має бути справжній чоловік....це створює труднощі у влаштувані особистого життя...

Віктор 2010-08-15 / 23:25:00
Людина, яка складається з самих лише плюсів викликає насамперед підозру. Дивуюся, як його Мюллер не "розкусив" :-)))

Маріанна 2010-08-15 / 23:21:00
На жаль!)

Віктор 2010-08-15 / 23:17:00
Маріанна - Ви романтик! Таких чоловіків НЕ БУВАЄ!!!

Юстас - Алексу 2010-08-15 / 14:37:00
Радіограму отримав :-)

автор 2010-08-15 / 13:16:00
Сорри, я щоденники не пишу. І ніколи не писала. :-)) !!!

Це - лист Штірліцу! Я займаюся експериментами.) Тому що нині майже всі чоловіки або заполітизовані, або зафутболізовані!:-))

сорри 2010-08-15 / 13:01:00

Якщо блоги розцінювати як публічний аналог дівочого щоденника, то зовсім незле :)