Ужгородка схудла на 35 кілограмів і продовжує «танути»

Записавшись у фітнес-клуб, ужгородка Тетяна Ласка почала худнути на очах. За місяць у середньому вона «скидає» 5–6 кг зайвої ваги. Дівчата-інструктори жартують: «Ми вже за нею не встигаємо. Тільки запишемо її нові результати, а вона продовжує «танути». У понеділок важила 72, а в середу – вже 70». А почалося все півроку тому – з цукру, тиску і дружби.

Ужгородка схудла на 35 кілограмів і продовжує «танути»
– Тетяно, з чого почався ваш "марафон схуднення"?
 
– Зайнятися спортом нам з подругою порадила наша дільнична лікар у Чопі, – згадує минуле Тетяна Ласка. – Це було торік у лютому. "Підемо з березня", – вирішили тоді ми. Потім відклали до квітня, а в травні вже екзамени... (Тетяна і її найкраща подруга Корнелія Притула – викладачі в Чопській музичній школі). А в червні моя Неля і каже: "Таню, можеш мною пишатися. Я записалась у клуб Фіт Кьорвз. Але знай – я записала і тебе. Тобі зателефонують". Пам'ятаю, тоді пообіцяла їй спробувати, але скоріше тому, що була в той час з колегами і мені було незручно віднікуватись. Взагалі  не дуже серйозно поставилася до такої авантюри.
 
– Та все-таки ви потрапили в клуб...
 
– Коли мені зателефонували з клубу, я була в жахливому настрої. Адже зранку поміряла рівень цукру в крові і виявила занадто високі цифри. Тиск також зашкалював – 195/120. У мене це спадково. Від подібних проблем померла мама. І батькова мати також.
 
Наступного дня чоловік запропонував поїхати до Туреччини. І коли ми, щасливі, поверталися з турагенства, заплативши за квитки, мені телефонують із клубу: "Таню, ви прийдете?". І тут до мене дійшло, що необхідно повністю змінити себе і свій спосіб життя. І от відвідую фітнес-клуб дотепер.
 
– Якою на той час була ваша вага?
 
– 105 кг.
 
Чоловік з цього приводу не пред'являв ніяких претензій?
 
– Ні. Звісно, він був не в захоплені від того, що я потовстішала. Виходила ж я заміж з вагою 52 кг. Після вагітності набрала, потім – знову худну.
 
– У всеукраїнській мережі ваших клубів займається жінка, яку обрали найкращою в минулому році... Ви "мітите" на її місце цьогоріч?
 
– Більше того, своєю динамікою схуднення я її вже навіть випередила: за 5 місяців я схудла на 32 кг, а вона – на 34 кг за більш ніж рік.
 
– Чоловіку, мабуть, дуже подобається?
 
– Так, він дуже допомагав мені. Хоча і не вірив, що я настільки схудну.
 
– Підтримка близьких допомагала досягти таких результатів?
 
– Смішно згадувати, але спочатку він, як і кожний прагматичний чоловік, котрий прагне забезпечувати родину (а ми сім'я вчителів), не був в особливому захваті від того, що я витратила гроші на "якусь фізкультуру". Але на той момент я змінилась настільки, що чітко усвідомлювала: вже без цього не зможу. І він прийняв це. У результаті – ми ще й економимо, бо  витрачала б на ліки. Знаю, які гроші колись на них йшли: ліки для підтримки рівня цукру, тиску, краплі для носа – зараз все це мені не потрібно. А на харчуванні скільки я зекономила! Та й на таксі вже економлю –  ходжу пішки.
 
– А ще бонус у вигляді чудової фігури! Скільки ви вже з чоловіком разом?
 
– 22 роки.
 
– І ось через 22 роки в нього з'явилася молода дружина...
 
– Я повернулась! Мої родичі, що знають мою спадковість, кажуть, що, видно, мені так треба було злякатись, щоб зірки в один день зійшлися і все стало по свої місця – і поїздка, і аналіз на цукор, і дзвінок з клубу.
 
– А якби  б ви почали займатися фітнесом, а результату через 3 місяці не було б, чи покинули б цю справу?
 
– Я була готова до цього. Навіть хотіла, щоб результат не був швидким, тому що я вже худнула швидко. Цього разу я хотіла, щоб схуднення було повільним, але вже надовго, назавжди.
 
– То до осені на скільки ви схудли?
 
– До 1 вересня – на 15 кг.
 
– Ви прийшли на роботу...
 
– ... і всі ахнули: "Тетяно Борисівно, що сталося?" Зрозуміло, що щось хороше, адже очі світяться. Одна колега навіть спитала, чи не робила я раптом пластичну операцію. Адже неможливо так схуднути, і щоб не обвисала шкіра після моєї минулої ваги і в мої 45 років.
 
– А що учні?
 
– Вони бояться спитати. Але деколи не витримують: "Ви на щось ходите, Тетяно Борисівно?". Кажу: "На фітнес". Спочатку приховувала, соромилась, а потім чоловік переконав, що цим слід гордитися.
 
– Ви змінились абсолютно. Навіть зачіска стала іншою.
 
– У мене змінилось усе. Я стала здоровою, і навіть відпала потреба у краплях для носу, який роками закапувала ніс. Нині цукор – 4,8. Це нижче крайньої норми 5,5, тиск – 116/80. Без усіляких ліків. Бувають випадки, коли люди мене не впізнають. Це так приємно!
 
– А як з одягом?
 
– Тричі вже брюки вшивала, бо вони з мене просто падають. Не тримаються. Раніше на інструкторів дивилась, як на втілення ідеалу. А зараз і сама хочу бути такою. Я бачила, що в якихось рекламах жінки худнуть, але не вірю в це. Ну не вірю, що можна наклеїти пластир чи випити чай і опинитись з підтягнутою фігурою без фізичних навантажень. Не буває такого! Але в той же час ніколи не думала, що таке трапиться зі мною. А дарма! Жінки дарма опускають руки.
 
– Який він – ваш день?
 
– Коли прокидаюсь – одразу роблю зарядку. Потім бігаю – не на кілометри, а лише щоб збадьоритись. Потім скачу на скакалці 120 разів. Все це займає 30 хвилин. Потім вмиваюсь і йду на фітнес. Це ще 30 хвилин занять. Тут я отримую заряд на цілий день! Піднімається настрій – там музика, усмішки, і всі тебе так люблять, ніби вони для тебе там працюють. А це дуже важливо –  відчувати, що твої проблеми важливі ще для когось.
 
– Але ж це важко витримати. Зранку відпрацювати фізично, потім – на роботу...
 
– Нічого подібного! У мене маса сил та енергії. Коли я худла минулі рази (а худла я все життя), то просто не їла. Результат – кола під очима, сил ніяких нема. Відчуття таке, ніби в мене якесь запалення. У мене подружка – спортсменка. Вона швидко ходить, а я за нею плелась. Зараз ми ходимо на рівних. Дівчата мене сьогодні просять не йти так швидко.
 
– Чого ви навчились, вперше в житті записавшись на фітнес?
 
– Коли я записалась до клубу, мені сказали, що їсти треба за 2 години до тренування і 2 години після тренування також не їсти. Якщо сказали пити певний об'єм води в день, я пила саме стільки. Якщо сказали, що мушу обмежити вуглеводи в раціоні – я їх обмежила. Тобто все, що там говорили, виконувала добросовісно. От і все. Тепер я вважаю, що харчуюсь правильно. Адже не голодую (хіба що раз у місяць влаштовую такий розвантажувальний день. Особливо якщо по роботі випадає якась поїздка, чи от, наприклад, коли працювала на виборчій дільниці). А так їм тричі на день. Нормально, повноцінно.
 
– Яка у вас тепер улюблена страва?
 
– Помідори і на ніч грейпфрут. Адже я прочитала в своєму клубі, що якщо ви не можете втриматись від нічних візитів на кухню – треба пити кефір чи їсти цитрусові. Це для мене вже ритуал. Як чоловік сідає дивитись футбол з пляшкою пива, так я закінчую свій день  грейпфрутом. І така щаслива в цей момент! Дуже боюсь втратити цей стан... хоча ні, не боюсь. Не можна нічого боятись. Скажу інакше – мрію зберегти цей стан. Назавжди!
 
Довідка.
 
Fit Curves – це світовий лідер у жіночому фітнесі, найбільша мережа фітнес-клубів України. Більше 4 мільйонів жінок в 70 країнах світу вже досягли своїх результатів разом з програмою Fit Curves. Тренування тривають усього 30 хвилин, але за цей час інтенсивкурсу жінка встигає пропрацювати в 3 підходи всі групи м'язів, спалити жири та привести тіло в тонус.
 
Аліса Квич
09 грудня 2010р.

Теги: фітнес, Fit Curves, вага, схуднення

Коментарі

марі 2010-12-13 / 19:00:00
Не правда, якщо вона не приймає засобів для схуднення - це не можливо. Я там займалась півроку, тримала дієту, але результат - просто не набирала вагу.

O! 2010-12-11 / 10:20:00
Хто про що а голий про баню ...
Fit Curves - добра лінія(або точніше - добрі криві(лінії))

nik 2010-12-09 / 19:21:00
Цікаво, як перекладається назва клубу Fit Curves? Виглядає нецензурно


ФЕСТ
Публікації:
/ 1Володимир Мишанич: «Пишучи про мистецтво, будь хоч трохи художником»
/ 8Михайло Бачинський – атлант війська Кошута
Духовну спадщину своїх предків угорська спільнота намагається віднайти й зберегти
Трембітар із Репинного
Їх б’ють чужі люди і рідні діти, а від голодної смерті рятують волонтери
«Зупинити повну руйнацію Донбасу може тільки сильна і відповідальна влада», – доктор медичних наук, колишній донеччанин Анатолій Канзюба, який нині працює в Ужгороді
Ніна Бечук: «Енкаведист зачитав наказ, що нас з мамою засуджено за 54-ою статтею КК УРСР. Маму – за сина, а мене – за брата»
В Ужгороді видали посібник «Історія Закарпаття» Д.Данилюка
Поет математики. До 125-річчя від дня народження професора М. Зарицького
Заробітки, обпалені війною
Дзвони і клепало
Образ Божої матері на крашанці хустської цілительки
/ 1(Не)модифікована політика Угорщини щодо (не)нової України
/ 2«Я українка і відмовитися від України не можу», – каже кримчанка Олена, яка переїхала з Сімферополя до Ужгорода
/ 1У Хусті засідала Закарпатська обласна народна громадська рада
«Кобзар» діда Василя
/ 3Тиждень тому троє закарпатців загинули по дорозі на Майдан
Удочерили, аби знущатися?
Пам’ять про невідомого ленінградського студента береже подружжя Мадярів у Волівці
/ 1Громадськість Києва вшанувала закарпатців – визволителів столиці
Відчуття свого призначення озвучив поет з Боржавської Долини
Динамівську осінь тричі поспіль «озолочували» закарпатці
/ 2Йосип Тереля. «Ходячий апостол», котрого позбавили Батьківщини
/ 1До дня мови. «Ну що, здавалося б, слова…»
Острів демократіїу центрі Європи. 95 років від дня створення Чехословацької Республіки
» Всі записи