Олег Ціник: «Настав час, коли до влади має прийти нова генерація»

Шанс змінити життя на краще українці матимуть на місцевих виборах, що відбудуться 31 жовтня. Сьогодні ми поспілкуємося з кандидатом у депутати Закарпатської обласної ради від політичної партії «УДАР Віталія Кличка» (Український демократичний альянс за Реформи), другим кандидатом у списку по багатомандатному виборчому округу Олегом Омеляновичем Ціником.

Олег Ціник: «Настав час, коли до влади має прийти нова генерація»

Фест довідка. Олег Ціник народився 27 січня 1983 року в селі Гукливий Воловецького району на Закарпатті у сім'ї робітників. Середню освіту здобув у Гукливській та Воловецькій загальноосвітніх школах. З 2000 до 2005 року навчався в Ужгородському національному університеті на факультеті правознавства. У  2004 році, ще не здобувши повної вищої освіти, почав працювати головним юрисконсультом в одній з провідних компаній Закарпаття в Ужгороді. Зараз працює директором лікувально-оздоровчого комплексу "Форель", що знаходиться на Воловеччині, а також займається підприємницькою діяльністю. Член політичної партії "УДАР Віталія Кличка".

– Чи коли-небудь ви пов'язували себе з політичною діяльністю?

– Мені надходили пропозиції, особливо в роки, коли "на коні" була партія СДПУ(о). Керівники цієї політичної сили запрошували мене до співпраці. Однак зваживши всі "за" і "проти", не вступив до лав цієї партії. І ніколи до цього часу не займався політичною діяльністю. Зараз, побачивши, що є саме та політична сила, яка має перспективу, я вирішив розпочати свою  діяльність у політичній партії "УДАР Віталія Кличка".

– Що підштовхнуло вас вступити саме в партію "УДАР", а не в якусь іншу політичну силу, лік яких пішов уже на сотні?

– Насамперед  те,  що Віталій Кличко – це Людина з великої літери, яку знають не тільки в Україні, а й у цілому світі і який має безумовний рейтинг – як спортсмен, так і як політичний діяч.  Я дізнався про  його погляди, життєві пріоритети та акценти, познайомившись з Віталієм Володимировичем особисто. Я їх повністю розділяю, мабуть, тому і почав свою політичну діяльність саме в "УДАРІ".

– Партія "УДАР" йде у велику політику під промовистим гаслом "Від успіху людини – до успіху країни". Як ви будете виправдовувати це гасло?

– З впевненістю можна сказати, що Віталій Володимирович – це успішна людина, яка досягла всього власноруч, і я підтримую це гасло навіть тому, що, не обкрадаючи народ, він досяг усього, що має,  лише завдяки своєму розуму та вмінню. Я думаю, що досягнувши величезних результатів у спорті, він здобуде такий результат і в політиці, тому що це цілеспрямована і виважена людина, яка має свою думку і намагається  донести її суспільству. Ми його повністю підтримуємо, тому що ми нова генерація політиків, молода команда, яка бачить зовсім інші аспекти життя в Україні, і ми зможемо піднести рівень життя та дух населення на Закарпатті, будемо працювати в належному руслі, як і передбачається нашою програмою.

– Ви балотуєтеся кандидатом у депутати облради від Воловецького округу №25.  Що саме ви хотіли б змінити саме там, у чому вбачаєте найбільші проблеми  і з чого б ви розпочали роботу, прийшовши до влади?

– На Воловеччині мою команду не влаштовує багато питань. По-перше, це вирубка лісів, що спричиняє дуже негативні наслідки для рекреаційної зони, позаяк нещодавно Воловеччина славилась як туристично-рекреаційна зона. І ми б хотіли приділити велику увагу та почати працювати саме у цьому напрямку, що я вже роблю, займаючись готельним бізнесом. По-друге, є багато школярів, які у вільний від навчання час практично не мають чим зайнятись. Спілкуючись з батьками дітей, я почув, що вони, безумовно, хотіли б  віддати дитину на гурток, де була б можливість для більшого розвитку, як фізичного так і духовного, проте поки що такої можливості немає. Ось, наприклад, мій син росте в Ужгороді, і тут він з 5 років уже займається дзюдо, а на Воловеччині  є багато талановитих та спортивно розвинених дітей, які просто не можуть цим займатись. Я сам кандидат у майстри спорту з дзюдо, і тому я можу зрозуміти дітей у їхньому прагненні вдосконалюватись. А все тому, що немає спортивних залів. Нещодавно у нас була домовленість з директором  Воловецької  середньої школи відновити спортивний зал, але влада заборонила нам це робити. Ми й досі не знаємо причини цієї відмови. І це непоодинокий приклад. 

– Закарпаття славиться своєю унікальною природою. Що можна зробити для Закарпаття саме у цій сфері?

– Безперечно, потрібно розбудовувати готельний бізнес, а саме – не потрібно забувати про  мережу і структуру  для гірського відпочинку. На даний момент я не бачу чіткого поступу у цьому напрямку, хоча незалежній Україні вже 19 років. Якщо взяти, до прикладу, Міжгірський район, то там майже в кожному селі є гірськолижний витяг, багато готелів, залучаються інвестиції. У Воловецькому, як і в багатьох інших районах, ми цього не бачимо. Тому наша команда буде намагатись докласти максимум зусиль для того, щоб залучити українські та іноземні інвестиції для розвитку туристично-рекреаційного бізнесу на теренах усього Закарпаття. Разом із цим тут існують проблеми сполучення, адже дороги, м'яко кажучи, залишають бажати кращого. Це стосується всього Закарпаття.

– "УДАР" – молода сила. Це означає, що сюди вступають молоді та перспективні, незаангажовані люди. Що зможуть зробити молоді, і чи вони зможуть повноцінно замінити тих, хто вже впродовж багатьох років перебуває при владі?

– Я вважаю, що настав той час, коли до влади має прийти молода генерація, з новими думками та ідеями. Це мають бути високоосвічені люди, котрі бачать наше майбутнє. За все своє свідоме життя я не бачив тих позитивних змін за час правління людей, що зараз перебувають при владі.

– Чи означає це, що у теперішніх політиків вже немає ідей чи просто вони не здатні втілити їх у життя?

– Я переконаний, що в них ідей немає і не буде. Вони просто продовжують думати про те, як наповнити свої комори, щоб забезпечити "світле майбутнє" своїх внуків. Усунути їх можна тільки тоді, коли люди зараз, напередодні виборів, що відбудуться 31 жовтня, не будуть зважати на те, що хтось їм купив пакет з продуктами, чи хтось дав якусь певну суму грошей, а будуть голосувати за людей, які можуть-таки щось зробити у майбутньому.  Нині ми живемо у такий час, коли необхідно мислити глобальніше, адже за ці декілька гривень люди не прогодують свою сім'ю наступні п'ять років, а несвідомі люди, котрі можуть прийти до влади, після виборів не зважатимуть на думку суспільства, а й далі працюватимуть для наповнення своєї кишені. Потрібно не допустити цього.

– Які люди йдуть на місцеві вибори від політичної партії "УДАР Віталія Кличка"?

– Певна річ, що тут хочу зробити наголос на їхній професійності та освіченості. Молода команда, що представляє Закарпаття, люди з вищою освітою, зауважу, не єдиною. Як не дивно, але найбільше у нашій команді саме юристів і економістів, і я вважаю, що саме ці дві професії зможуть впливати і розумно керувати державотворчими та іншими процесами.  Всі члени нашої політичної сили – це люди, які вже засвідчили на ділі свій високий потенціал, що зможуть внести свою лепту у розвиток Закарпаття й України загалом.

– Як ви можете охарактеризувати стан Закарпаття зараз? І що можна зробити для того, щоб воно увійшло в список регіонів-лідерів за розвитком в Україні?

– Говорять, що Закарпаття – це маленька Швейцарія. Якщо залучити інвестиції, створити велику кількість робочих місць тощо, то в нас – велике майбутнє.  Тут  є всесвітньо відомі місця, такі, як Солотвино, до прикладу, а воно сьогодні перебуває в занедбаному стані. Сюди можуть приїжджати туристи з усього світу і привозити із собою гроші, які можна використовувати для розвитку Закарпаття. На Берегівщині є термальні басейни, що зараз перебувають в плачевному стані. Люди приїжджають з усіх куточків України та з-за кордону, щоб там відпочити, а там можуть цілий рік не замінювати воду. Безумовно, це негативно впливає на імідж нашого регіону. В нас природа створила такі умови, що тільки завдяки туристичним послугам та вдало спланованій інфраструктурі  ми маємо можливість стати одним з найрозвиненіших регіонів  України.

– Як політична сила "УДАР Віталія Кличка" бачить розвиток підприємництва?

– Скажу відверто, що в Україні займатись власною справою дуже важко. Якщо молоді і перспективні люди хочуть зайнятись своєю справою, то на їхньому шляху постає багато перепон. Щоб відкрити власну справу, потрібно пройти через усі контролюючі органи, починаючи від земельників, екологів і закінчуючи податківцями та санепідемстанцією. Вже із самого початку потрібно витратити чимало коштів.  Ми бачимо це все по-іншому.  Для того, щоб полегшити відкриття власного бізнесу, потрібно звести до мінімуму пакет документів, це можна перейняти з європейського досвіду. Там бажаючому відкрити справу зменшують податки, кредитне навантаження, надають усі комунікації, щоб було легше розпочати бізнес. А потім, звісно, цей підприємець буде віддавати державі частину з доходів, так, як це робиться в інших країнах, проте в такому разі зробити це йому буде набагато легше. 

– Саме тому, що зараз так важко розвинути свою справу, і діють  методи  хабарництва й корупції. Як можна уникнути цих явищ?

– За хабарі потрібно ввести  дуже жорстку  міру покарання, а повертаючись до підприємництва, то в законі до найменших подробиць має бути розписано, як розпочинати власну справу, щоб жодна служба без поважних причин не могла завадити її становленню, проводити безпідставні перевірки чи інші протиправні дії.

– Олеже Омеляновичу, які ви бачите перспективи партії "УДАР Віталія Кличка" у найближчому майбутньому? 

 – Ми знаємо, що голова нашої політичної сили Віталій Кличко вже давно завоював серця та віру багатьох українців, виступаючи на міжнародній арені як спортсмен та ставши найкращим у світі у справі, якій присвятив життя. Я впевнений, що зараз, ставши більш досвідченим та почерпнувши міжнародний досвід, Віталій Кличко та його політична сила стане на високі щаблі і відіграє чималу роль у розвитку України і нашого суспільства. Що стосується наступних виборів – а це будуть парламентські вибори, то я  думаю, що наша політична сила достойно представить народ України у Верховній Раді. А в подальшому я більш ніж впевнений, що Віталій Кличко буде кандидатом на президентських виборах.

– Що б ви хотіли побажати закарпатцям напередодні  місцевих виборів, що пройдуть зовсім скоро?

– Насамперед хочеться побажати зробити правильний вибір, адже його результатом буде розвиток нашої держави впродовж наступних 5 років. Бажаю здоров'я, наснаги  та позитивного налаштування на життя. І, користуючись нагодою, хочу привітати всіх з великим християнським святом, яке відзначаємо сьогодні, – зі святом Покрови. Нехай Божа Матір оберігає нас усіх і допоможе Україні стати на шлях до успіху.

Максим Романюк

14 жовтня 2010р.

Теги: Ціник, Удар, політика

Коментарі

Марина 2014-11-13 / 16:48:31
відповідаю Дмитру і Жденієву. Особисто Олега не знаю, але добре знаю хто розвалив ЛОК "ФОРЕЛЬ". Олег почав очолювати вже розвалену турбазу, на яку вже ніхто і не їздив.
Не треба заздрити шановні відвідувачі сайту, а краще вчіться рости як людина.

Діти сироти 2014-10-03 / 21:57:28
На рахунок школи інтернат в нижніх воротах, поставте гідного директора, а регіонала корупціонера Лопіта в мусорник...в світі білому не розуміється чоловік!!!

Цімбор 2014-10-03 / 21:16:56
Раджу почати доводити сво'і' обіцянки про нову генерацію на знаменитих корупціонерах воловеччини. Медецина, лісництво, освіта...

Верховинець. 2014-10-03 / 21:06:58
Бажаємо тобі плідно'і' праці, але не забувай про мусорник!

гук 2013-10-02 / 21:15:35
ти пацан ніколи небудеш у політиці

Дмитро 2011-11-29 / 23:38:30
Це дуже непорядна та нечесна людина! Готель ФОРЕЛЬ, що знаходиться під його керівництвом вже наладан дихає втой час, як Олег розікрав все що можна було, та вистоїв свої маєтки в Гукливому. Готель Наташку. ОЛЕГ, схоменися. Господь все бачить.

жденіево 2010-10-16 / 18:49:00
З ТЕБЕ ДИРЕКТОР НІЯКИЙ.ТУРБАЗА СТОЇТЬ ЛЕДВИ,СКОРО ВСЕ ЗАВАЛИТЬСЯ.ЩО ЦІЛИЙ РАЙОН ОБІКРАСТИ ХОЧЕШ.

о 2010-10-16 / 18:39:00
ти з своїм готелем розбирись.Довги людям віддай.а потім учи других як жити.БРЕХЛО.

коля 2010-10-16 / 18:17:00
ти краще напиши як ти землі продав у гукливому що люди незнають.

оля 2010-10-16 / 18:12:00
олег... не дури народ.....

ттт 2010-10-16 / 18:09:00
не бреши що незаймався політикою за ратушняка та бирковича хто агітував.ще не політик а вже брехач.


ФЕСТ
Публікації:
/ 1Володимир Мишанич: «Пишучи про мистецтво, будь хоч трохи художником»
/ 8Михайло Бачинський – атлант війська Кошута
Духовну спадщину своїх предків угорська спільнота намагається віднайти й зберегти
Трембітар із Репинного
Їх б’ють чужі люди і рідні діти, а від голодної смерті рятують волонтери
«Зупинити повну руйнацію Донбасу може тільки сильна і відповідальна влада», – доктор медичних наук, колишній донеччанин Анатолій Канзюба, який нині працює в Ужгороді
Ніна Бечук: «Енкаведист зачитав наказ, що нас з мамою засуджено за 54-ою статтею КК УРСР. Маму – за сина, а мене – за брата»
В Ужгороді видали посібник «Історія Закарпаття» Д.Данилюка
Поет математики. До 125-річчя від дня народження професора М. Зарицького
Заробітки, обпалені війною
Дзвони і клепало
Образ Божої матері на крашанці хустської цілительки
/ 1(Не)модифікована політика Угорщини щодо (не)нової України
/ 2«Я українка і відмовитися від України не можу», – каже кримчанка Олена, яка переїхала з Сімферополя до Ужгорода
/ 1У Хусті засідала Закарпатська обласна народна громадська рада
«Кобзар» діда Василя
/ 3Тиждень тому троє закарпатців загинули по дорозі на Майдан
Удочерили, аби знущатися?
Пам’ять про невідомого ленінградського студента береже подружжя Мадярів у Волівці
/ 1Громадськість Києва вшанувала закарпатців – визволителів столиці
Відчуття свого призначення озвучив поет з Боржавської Долини
Динамівську осінь тричі поспіль «озолочували» закарпатці
/ 2Йосип Тереля. «Ходячий апостол», котрого позбавили Батьківщини
/ 1До дня мови. «Ну що, здавалося б, слова…»
Острів демократіїу центрі Європи. 95 років від дня створення Чехословацької Республіки
» Всі записи