У Берегівському райвідділі міліції відбулися кадрові ротації

У минулу суботу в Берегівському райвідділ міліції тільки й чути було розмов про кадрові перетасовки у керівництві.

У Берегівському райвідділі міліції відбулися кадрові ротації

"Ротаційна" інтрига зберігалася до того часу, доки на службовому авто до міліцейської адмінбудови не під’їхали заступник начальника УМВС в Закарпатській області Володимир Петрицюк із куратором Берегівського райвідділу внутрішніх справ від облуправління Ладислав Бобич "шеф" місцевої міліції прибув окремо – зі своїм замом В. Косовілкою. По деяких обличчях видно було, що не все гаразд у цій трьохповерховій споруді, але після недовгої наради за участю всього особового складу та обласних очільників, крапки над "і" у кадровому питанні таки було. Вже опісля полковник Петрицюк у телефонній бесіді розказав, що начальник РВВС Л.Бобич відповідно до наказу начальника ГУМВС в Закарпатській області відбув у 30-денну відпустку, його перший заступник Микола Куриця переведений на роботу в обласний карний розшук начальником одного із секторів, а його "крісло" займе хтось із ужгородських розшуковиків (ним, найімовірніше, стане (або вже на сьогодні став) підполковник Євген Філянин). Ще один "зам", підполковник Елемір Сіладі, перебуває у так званому міліцейському резерві, як і його колега Василь Косовілка, що свого часу прийшов у райвідділ із Л.Бобичем (місце одного з них займе полковник Дмитро Балог із сусіднього Виноградова).
 
Л.Бобич начальником райвідділу внутрішніх справ працював два з половиною роки. Перевели його сюди з аналогічної посади з Тячівського РВВС, звільнивши Юрія Пецу (останній служить в обласному апараті закарпатської міліції), про якого в багатьох берегівчан зосталася добра згадка. Перешіптування про кадрові перестановки у цій берегівській правоохоронній структурі ходили давно. Одного разу Л.Бобич уже навіть "попрощався" з колективом, але в останню мить його залишили в Берегові. На цей раз, за інформацією його ужгородських колег, він уже навряд чи повернеться назад. Тим паче, що практично переформатовано всю верхівку тутешніх очільників, а начальницькі обов‘язки тимчасово виконуватиме підполковник Олександр Ровка, керівник слідчого підрозділу РВВС. А хто прийде на зміну Л.Бобичу повноцінним керівником – покаже час. На запитання, що стало причиною звільнення ледь всього міліцейського начальства, головний кадровик крайового правоохоронного відомства В.Петрицюк заявив: „Це – рішення колегії УМВС". А що спонукало членів найвищого органу закарпатської міліції прийняти таке безкомпромісне рішення – сказати важко. Шеф закарпатської міліції свого часу обіцяв повести безкомпромісну боротьбу з тими, хто ганьбить честь правоохоронця. Схоже, свого слова дотримав.

Але про причини суботніх ротацій можна хіба-що здогадуватися, адже різного роду інтриги довкола берегівської міліції "крутилися" давно – йшлося про якісь ніби-то контрабанду, "фришування", хабарі, політичні розбірки тощо. Мабуть, сталося те, що мало у таких випадках статися. Зрештою, такого ще не було, аби мало не увесь керівний склад "ротаційною" лінійкою посунули геть зі службових кабінетів. І сталося це після сенсаційної заяви міністра МВС А.  Могильова про скорочення міліцейських рядів на третину. Після кадрового "розносу" залишилася на посаді фактично одна кадровичка Ольга Зейкан, а також уже згадуваний О.Ровка.
 

Бертолон Михайлівський, Берегово

06 жовтня 2010р.

Теги: міліція, ротації, Берегово


ФЕСТ
Публікації:
/ 1Володимир Мишанич: «Пишучи про мистецтво, будь хоч трохи художником»
/ 8Михайло Бачинський – атлант війська Кошута
Духовну спадщину своїх предків угорська спільнота намагається віднайти й зберегти
Трембітар із Репинного
Їх б’ють чужі люди і рідні діти, а від голодної смерті рятують волонтери
«Зупинити повну руйнацію Донбасу може тільки сильна і відповідальна влада», – доктор медичних наук, колишній донеччанин Анатолій Канзюба, який нині працює в Ужгороді
Ніна Бечук: «Енкаведист зачитав наказ, що нас з мамою засуджено за 54-ою статтею КК УРСР. Маму – за сина, а мене – за брата»
В Ужгороді видали посібник «Історія Закарпаття» Д.Данилюка
Поет математики. До 125-річчя від дня народження професора М. Зарицького
Заробітки, обпалені війною
Дзвони і клепало
Образ Божої матері на крашанці хустської цілительки
/ 1(Не)модифікована політика Угорщини щодо (не)нової України
/ 2«Я українка і відмовитися від України не можу», – каже кримчанка Олена, яка переїхала з Сімферополя до Ужгорода
/ 1У Хусті засідала Закарпатська обласна народна громадська рада
«Кобзар» діда Василя
/ 3Тиждень тому троє закарпатців загинули по дорозі на Майдан
Удочерили, аби знущатися?
Пам’ять про невідомого ленінградського студента береже подружжя Мадярів у Волівці
/ 1Громадськість Києва вшанувала закарпатців – визволителів столиці
Відчуття свого призначення озвучив поет з Боржавської Долини
Динамівську осінь тричі поспіль «озолочували» закарпатці
/ 2Йосип Тереля. «Ходячий апостол», котрого позбавили Батьківщини
/ 1До дня мови. «Ну що, здавалося б, слова…»
Острів демократіїу центрі Європи. 95 років від дня створення Чехословацької Республіки
» Всі записи