Когут а й секс, або Здоровий спосіб життя і курам не завадить

І все-таки недарма нам втовкмачують у голову про важливість дотримання здорового способу життя. Бо й насправді це є основною запорукою здоров’я. І не тільки людського. А й когутячого, виявляється, також. Сумний випадок, що стався у реальному житті мого реального кума, яскраво підтверджує це.

Мій кум – великий прихильник саме здорового способу життя та всього натурального. Незважаючи на те, що займає солідну посаду, він не палить, не п’є, усе життя кохає одну жінку, моржує, та навіть займається екологічним городництвом на своєму невеличкому ґаздівстві у центрі міста, прагнучи тим самим поліпшити екологічну ситуацію у всьому світі. Окрім того, він ще й примудрився завести невеличку пасіку біля свого будинку. Прикупив також Віталій і зозулястих, аби щоранку мав змогу насолоджуватися давно забутим смаком домашнього яєчка, без усякого присмаку "мультигейну" чи ще якогось отрутокорму.

Усе велося у його ґаздівстві, росло, множилося, цвіло. Та от біда – когути геть задрали курочок. Причому, у прямому сенсі. Топчуть їх та топчуть, що у тих уже спини без пір’я залишилися. Куди там до яєць. Тож думало-гадаю подружжя, що робити, та й придумало. Вирішили порізати похабних когутів. Подвійна користь – і м’ясом домашнім поласують, і кури нестися почнуть. Так і зробили, а когута залишили тільки одного. Цілком достатньо на півтора десятка курей.
 
І все було б чудово. Кури швидко оклигали, прийшли до тями, і згадали своє призначення у ґаздівстві Віталія Вікторовича – почали активно нестися. Зраділо подружжя – яєць по 10–15 щодня мають. Уже не знають, що з ними й робити. Яєчня, омлет, ратота, яйця варені і сирі стали домінувати у домашньому меню.  Кума активно стала пекти усілякі шетемені, до складу яких ідуть десятки яєць.

А єдиний когут тим часом  не дошкуляв куркам. Вже й пір’я на їхніх голих боках почало заростати. Цілковита ідилія у курячому господарстві – кури ситі, когут жирує, курочок собі потихеньку полюбляє. Та й господарі задоволені.
 
Та якось вранці, коли дружина пішла курочок годувати, сталося несподіване. Посеред курника лежав бездиханний когут. Горю господарів не було меж. Та й здивуванню також від чого шляк трафив когута? Кум, як людина допитлива, вирішив дізнатися, що ж сталося з когутом. Відвіз сегіняшного до ветеринара. Розповів усе про його коротке й безславне життя. Зробивши розтин, ветлікар шокував Віталія своїм вердиктом:

–  Забагато їв ваш півень, а кохався ще більше. Тож інфаркт його й шарахнув. Тож жерти без міри і цілісінькими днями займатися сексом не додасть здоров’я нікому. Навіть когутові.

06 жовтня 2010р.

Теги: когут, секс


ФЕСТ
Публікації:
/ 1Володимир Мишанич: «Пишучи про мистецтво, будь хоч трохи художником»
/ 8Михайло Бачинський – атлант війська Кошута
Духовну спадщину своїх предків угорська спільнота намагається віднайти й зберегти
Трембітар із Репинного
Їх б’ють чужі люди і рідні діти, а від голодної смерті рятують волонтери
«Зупинити повну руйнацію Донбасу може тільки сильна і відповідальна влада», – доктор медичних наук, колишній донеччанин Анатолій Канзюба, який нині працює в Ужгороді
Ніна Бечук: «Енкаведист зачитав наказ, що нас з мамою засуджено за 54-ою статтею КК УРСР. Маму – за сина, а мене – за брата»
В Ужгороді видали посібник «Історія Закарпаття» Д.Данилюка
Поет математики. До 125-річчя від дня народження професора М. Зарицького
Заробітки, обпалені війною
Дзвони і клепало
Образ Божої матері на крашанці хустської цілительки
/ 1(Не)модифікована політика Угорщини щодо (не)нової України
/ 2«Я українка і відмовитися від України не можу», – каже кримчанка Олена, яка переїхала з Сімферополя до Ужгорода
/ 1У Хусті засідала Закарпатська обласна народна громадська рада
«Кобзар» діда Василя
/ 3Тиждень тому троє закарпатців загинули по дорозі на Майдан
Удочерили, аби знущатися?
Пам’ять про невідомого ленінградського студента береже подружжя Мадярів у Волівці
/ 1Громадськість Києва вшанувала закарпатців – визволителів столиці
Відчуття свого призначення озвучив поет з Боржавської Долини
Динамівську осінь тричі поспіль «озолочували» закарпатці
/ 2Йосип Тереля. «Ходячий апостол», котрого позбавили Батьківщини
/ 1До дня мови. «Ну що, здавалося б, слова…»
Острів демократіїу центрі Європи. 95 років від дня створення Чехословацької Республіки
» Всі записи