Євген Ярина: «Наша основна мета – потужний удар по корупції»

Сьогодні поговоримо з Євгеном ЯРИНОЮ, головою Закарпатської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка» («Український Демократичний альянс за Реформи») про діяльність партії на Закарпатті, перспективи та пріоритети у досягненні поставлених цілей.

Євген Ярина: «Наша основна мета – потужний удар по корупції»

– Зараз в Україні "УДАР" активно розвивається в усіх регіонах. Яка ситуація на Закарпатті, якщо порівнювати розвиток пар¬тійних осередків з іншими областями України?

– На Закарпатті вже охоплено майже всі райони. Загалом у нашому краї вже функ¬ціонують 22 осередки партії "УДАР". Можна сказати, що ми встановили своєрідний рекорд у партійному будівництві. За дуже короткий термін були створені осередки партії, низки первинних осередків у містах, селах і селищах області. Порівняно з іншими регіонами, на Закарпатті ми розвиваємось дуже швидкими темпами. Ми володіємо такою інформацією, що на Вінниччині поки що створено близько десяти осередків, а на Львівщині охоплено трохи більше половини регіону. Проте ведеться активна робота у всіх регіонах України без винятку, і ми впевнені, що "УДАР" стане на високі щаблі зовсім незабаром.

– "УДАР" – порівняно молода політична сила. За рахунок чого вона буде конкурувати з уже "осілими" політичними партіями?

– По-перше, за рахунок вливання в наші ряди активних молодих людей, розумних та відповідальних, зі здоровими життєвими амбіціями та пріоритетами. На даному етапі, є можливість студентам, молодим спеціалістам та людям, що хочуть пов’язати своє життя з політичною діяльністю, прийти та, сформувавши своє бажання, працювати у тому чи іншому напрямку, долучитись до нашої команди. Можливо, це зараз трохи банально прозвучить, але головне на даному етапі – це бажання працювати, розвиватись та самовдосконалюватись в перспективній та здоровій команді.
 
– Якою є основна мета "УДАРу"?

– Основна мета нашої команди – реформування та оновлення країни. Ми пропонуємо на основі широкого публічного процесу визначити платформу реформ, що будуть реалізовані в інтересах більшості громадян та заради майбутнього України. Віталій Кличко – найавторитетніший у світі українець, символ перемоги та успіху – готовий очолити таку політичну команду заради досягнення успіху України і створення європейських умов життя для всіх українців. Держава повинна перейматися проблемами суспільства не на словах, як це робиться нині, а на ділі. Нам необхідні реальні довгострокові інвестиції у сферу освіти, науки, охорони здоров’я. Саме на цьому ми і будемо зосереджувати нашу увагу, бо без негайного реформування цих сфер у країни немає майбутнього.

Ми виступаємо за зміни Конституції та виборчого законодавства, демократизацію політичних партій та розширення контролю громадян за діями політиків і державних інституцій. Мета таких змін – забезпечити захист інтересів громадян та перехід до полі¬тики суспільного розвитку України.

Влада повинна бути ближчою до громадян. Для цього місцевим органам влади необхідні більші повноваження та можливості – в країні назріла реформа місцевого самоврядування.

– Віталій Кличко – чемпіон світу, видатний спортсмен. Чи буде він та його політична сила сприяти розвитку спорту в Україні, на Закарпатті зокрема?
 
– Так, безумовно. Хто як не спортсмен зрозуміє спортсменів. Звичайно, планується створення, підтримка і розвиток спор¬тивних шкіл, секцій, гуртків, де діти та молодь зможуть розвиватись у фізичному плані. Адже недаремно кажуть в народі: "У здоровому тілі – здоровий дух". А з чого все починається? З дітей, молоді, нового покоління свідомих громадян. І ми будемо робити все для того, щоб заняття для дітей були абсолютно безкоштовними. Окрім цього, ми плануємо організацію різноманітних спор¬тивних конкурсів. Ми намагатимемось охопити якнайбільше видів спорту і вже працюємо у цьому напрямку.
 
– Партія Віталія Кличка "УДАР" – молода партія, яка розвивається швидкими темпами. Що потрібно людині для того, щоб вступити до вашої політичної сили?
 
– На даному етапі у нас відкриті двері для всіх, хто бажає приєдатись до нас. А щоб вступити до лав нашої партії, потрібно просто прийти та сказати, що я хочу працювати, написати заяву та розпочинати роботу. В кожному районному цен¬трі є осередки, голови районних організацій, їх заступники, до яких усі бажаючі можуть звертатись кожного буднього дня.
 
– Євгенію Віталійовичу, якщо заглянути у майбутнє, якою ви бачите партію "УДАР" через кілька років?

 
– Ми можемо поглянути на перспективи партії через три-чотири роки. Як відомо, навіть соціологи передбачають те, що Віталій Кличко з чималою під¬тримкою буде йти на президентські вибори. Якщо подивитись на теперішні рей¬тинги Віталія Кличка, то вони є насамперед найвищими в Київській області та в Києві. Але, мабуть, у всіх регіонах України люди розуміють вклад Віталія Кличка, насамперед у розвиток спорту, адже своїми силами, працею людина досягла значних результатів, успіхів. Кожен знає, що це не надумана інформація, а цілковита правда. Я впевнений, що таких результатів така особистість як Віталій Кличко досягне і на політичному полі. І я думаю, що через кілька років "УДАР" конкуруватиме з  партіями, що зараз займають лідируючі позиції в Україні. 
 
– Як можна досягти такого результату?

– За все говорить наш слоган, який звучить так: "Від успіху людини – до успіху країни". Саме так ми і будемо робити та будувати Україну крок за кроком. Адже дійсно все починається з однієї людини, і тільки об’єднавшись, ми зможемо досягти результату та ме¬ти, яку ми ставимо перед собою.
 
– Ваша політична сила йде на вибори з чітко сформованою програмою. Які її основні пріоритети?

– Їх є багато, але потрібно робити все по порядку. Насамперед це потужний УДАР по корупції та хабарництву, адже, щоб побороти їхню причину, потрібно докласти чимало зусиль. Це головна причина, яка гальмує розвиток України як самодостатньої незалежної держави. Також ми будемо сприяти кожному бажаючому відкрити свою справу та під¬тримувати у подальшій діяльності. Ми хочемо зробити так, щоб влада і бізнес були партнерами, а не ворогами, як зараз. Ми – за державно-приватне партнерство в реалізації суспільно значущих комерційних проектів у сфері житлово-комунального господарства, будівництва та утримання автошляхів і залізниць, енергозбереження тощо. Безперечно, кожна людина має перестати боятись за стан свого здоров’я, а в будь-якому випадку зможе отримати кваліфіковану та безкоштовну медичну допомогу, також ми робитимемо все для того, щоб  інвалідам приділяли максимальну турботу та увагу. Наша команда за чистоту та благоустрій кожного міста та села, в кожному місті Закарпаття мають бути вулиці європейського зразка. Ну і одним з основних пріоритетів нашої політичної сили є всеохоплюючий захист прав громадян у різних сферах діяльності.

– Що ви маєте на увазі, говорячи "людина має перестати боятись за стан свого здоров’я"?

– Я маю на увазі насамперед те, що має бути введене обов’язкове медичне страхування, а для цього потрібно створити систему регіональних фондів медичного страхування. Зараз на вищому рівні перебуває приватна, а це означає – платна медицина. А потрібно зробити так, щоб державна система охорони здоров’я піднялась на новий рівень, а приватна – відігравала допоміжну роль. Ми хочемо забезпечити рівний для всіх громадян доступ до основного переліку медичних послуг, і  медицина  у таких випадках повинна бути безкоштовною – це те, до чого ми прагнемо.

– 2 жовтня відбулась обласна конференція Закарпатської обласної організації політичної партії "УДАР". Що було винесено на порядок денний та чому приділялась найбільша увага?

– По-перше, делегати конференції зібрались для того, щоб прийняти та за¬твердити програму, з якою ми йдемо на місцеві вибори і пункти якої  ми зобов’язуємось виконати. Ми наголошуємо на тому, що перш за все потрібно скерувати всі сили на боротьбу з хабарництвом та корупцією, оскільки це буде запорукою успіху у всіх векторах нашого поступу. Партія "УДАР" за конституційну, судово-правову, податкову та пенсійну реформи, реформу державного управління та реформу оплати праці, а це, безперечно, забезпечить модернізацію економіки. Всі регіони України повинні розвиватись однаково добре, оскільки відсталість одного регіону тягне за собою нестачу добробуту іншого. Ми за те, щоб влада і бізнес були не ворогами, а повноцінними партнерами, ми будемо сприяти кожному бажаючому відкрити свою справу, адже малий та середній бізнес – це основні важелі економіки. Програма нашої партії була підтримана всіма делегатами з’їзду без внесення поправок. І саме з нею ми і йдемо на цьогорічні місцеві вибори до органів влади різного рівня – від обласної до сільської ради.

По-друге, на конференції ми остаточно визначились з кандидатами, що будуть представляти нашу політичну силу на різних рівнях. Ви знаєте, це дуже добре, коли у партії панує злагодженість, адже тоді вона діє набагато ефективніше та може принести набагато більше користі суспільству. Мене це, як голову обласної організації політичної партії "УДАР", тільки радує.
 
По-третє, відразу після проведення конференції наша політична сила зареєєструвалась для участі у виборах, і у виборчих списках партію "УДАР Віталія Кличка" можна буде знайти під восьмим номером.

– Отже, можна сказати, що партія "УДАР" готова до виборів та повноцінної роботи після них?

– Так, звичайно. Ми працюємо і до виборів, адже це робити потрібно навіть і не перебуваючи при владі. Після 31 жовт¬ня ми працюватимемо з ще більшою наснагою та втілюватимемо наші ідеї та плани у життя за допомогою досвідченої та перспективної команди. Ми сміливо та впевнено дивимось у наше спільне майбутнє.

Розмовляв Максим РОМАНЮК

06 жовтня 2010р.

Теги: УДАР, Кличко, Ярина


ФЕСТ
Публікації:
/ 1Володимир Мишанич: «Пишучи про мистецтво, будь хоч трохи художником»
/ 8Михайло Бачинський – атлант війська Кошута
Духовну спадщину своїх предків угорська спільнота намагається віднайти й зберегти
Трембітар із Репинного
Їх б’ють чужі люди і рідні діти, а від голодної смерті рятують волонтери
«Зупинити повну руйнацію Донбасу може тільки сильна і відповідальна влада», – доктор медичних наук, колишній донеччанин Анатолій Канзюба, який нині працює в Ужгороді
Ніна Бечук: «Енкаведист зачитав наказ, що нас з мамою засуджено за 54-ою статтею КК УРСР. Маму – за сина, а мене – за брата»
В Ужгороді видали посібник «Історія Закарпаття» Д.Данилюка
Поет математики. До 125-річчя від дня народження професора М. Зарицького
Заробітки, обпалені війною
Дзвони і клепало
Образ Божої матері на крашанці хустської цілительки
/ 1(Не)модифікована політика Угорщини щодо (не)нової України
/ 2«Я українка і відмовитися від України не можу», – каже кримчанка Олена, яка переїхала з Сімферополя до Ужгорода
/ 1У Хусті засідала Закарпатська обласна народна громадська рада
«Кобзар» діда Василя
/ 3Тиждень тому троє закарпатців загинули по дорозі на Майдан
Удочерили, аби знущатися?
Пам’ять про невідомого ленінградського студента береже подружжя Мадярів у Волівці
/ 1Громадськість Києва вшанувала закарпатців – визволителів столиці
Відчуття свого призначення озвучив поет з Боржавської Долини
Динамівську осінь тричі поспіль «озолочували» закарпатці
/ 2Йосип Тереля. «Ходячий апостол», котрого позбавили Батьківщини
/ 1До дня мови. «Ну що, здавалося б, слова…»
Острів демократіїу центрі Європи. 95 років від дня створення Чехословацької Республіки
» Всі записи