Голова Великоберезнянської РДА здійснив перший виїзний прийом громадян (ФОТО)

Голова Великоберезнянської райдержадміністрації Іван Олійник ознайомився із діяльністю закладів освіти, охорони здоров'я, культури , торгівлі сіл Сухого і Тихого, органу місцевого самоврядування, провів особистий прийом громадян.

Голова Великоберезнянської РДА здійснив перший виїзний прийом громадян (ФОТО)

Проблеми гірських населених пунктів та краян добре відомі голові райдержадміністрації Івану Олійнику. Але у ранзі керівника виконавчої гілки влади Великоберезнянщини приїхав до Сухого вперше.

Спочатку Тихівський сільський голова  Іван Циганин разом із завідуючою бібліотеки, а водночас і клубного закладу Людмилою Лепканич ознайомили з діяльністю цих соціально-культурних установ Сухого.

Обидва заклади – і бібліотеки, і клубу розташовані в одному приміщенні.

Як для бібліотечного закладу, кімнатка можливо, й замала, але облаштована зі смаком, по-господарськи. Тут читачі-сухівці можуть вибрати собі до вподоби як книжки на історичну тематику, так і художні твори, поетичні збірки.

-У бібліотеку, - розповідає Людмила Василівна, -  все ж сушани приходять частіше. Можливо й тому, що тут затишніше й тепліше...

Воно насправді так. Адже клубне приміщення давно очікує на проведення певних ремонтних дій.

Та найвагоміша із причин, що є на заваді нормального функціонування цих установ , відсутність елементарного – освітлення.

У цьому керівник району Іван Олійник пообіцяв обов’язково підсобити. Не обійшлося і без дорікань на адресу сільського голови Івана Циганина. Це стосувалося ремонтів підлоги у початковій школі та холодильної установки в фельдшерсько-акушерському пункті. Директор ЗОШ І ступеня Мар’яна Марич та завідуюча ФАПу Ольга Шоляк зацікавлено розповідали про роботу підопічних установ, говорили про проблеми, які їм доводиться вирішувати мало не щодня, таку очікувану практичну допомогу районних служб – відділу  освіти, охорони здоров’я, культури і туризму.

Відвідав Іван Олійник і сільський торговельний заклад. Тут особливих зауваг не малося. Сушани своєчасно отримують хлібобулочні вироби, інші товари першої необхідності. Хоча про розширення асортименту торговельного закладу могли б подбати і самі його працівники.

У Тихому Іван Павлович мав зустріч із педагогічним та учнівським колективами ЗОШ І-ІІ ступенів.

Директор школи Ганна Степанівна Ленько ознайомила керівника району з навчальним процесом, загострила свою увагу на питаннях, котрі мають бути, на думку педагога, спільною турботою як школи, органу місцевого самоврядування, так і відділу освіти райдержадміністрації.

Іван Олійник оглянув класні приміщення, тематичні стенди, спілкувався із вчителями, школярами. Він залишився задоволеним навчальним процесом, учні активно спілкувалися з керівником виконавчої гілки влади району. А от про приміщення для харчування школярів тут дійсно мали вже давно подбати.

-Хіба це нормально, - дорікав директору Іван Олійник, - що учні вживають їжу безпосередньо у класах. Так не годиться. Та й про ремонт всерйоз варто подумати.
Спільно вдалося і приміщення підшукати, і призначити відповідальних осіб за його облаштування, і конкретні строки визначити.

У бібліотеці Тихого Іван Павлович переглянув нові надходження до книжкового фонду, цікавився активними відвідувачами-читачами, переглянув виставковий стенд, присвячений 65-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні, побував у фельдшерсько-акушерському пункті, висловив свої зауваження та пропозиції.

Прийом громадян голова райдержадміністрації Іван Олійник проводив у приміщенні сільської ради.

Житель Тихого, батько п’яти дітей Іван Галамба стурбовано говорив про проблеми із працевлаштуванням, адже вдома роботи знайти неможливо, як і у Волосянці й довколишніх селах, у райцентр доїжджати не в змозі, діти бо потребують щоденного догляду. Із дружиною давно розірвані шлюбні відносини.

Як колишньому столяру, що вправно вміє виготовляти вироби із дерева, Іван Олійник пообіцяв посприяти у вирішенні проблеми зайнятості тишанина. Але порекомендував й самому активніше братися за організацію власної справи.

Пенсіонер Михайло Ганусин, у минулому відповідальний працівник колективного господарства, хотів би отримати помочі, як і чимало односельчан, у придбанні насіння картоплі, іншого посадкового матеріалу.

Керівник району пообіцяв цю справу взяти під контроль, доручивши її відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації.

Мова йшла і про те, щоб ініціативні люди Тихого, Сухого, Гусного активніше взялися за підприємницьку діяльність у сільськогосподарській галузі, предметніше зайнялися розведенням овець, корів, вирощуванням другого верховинського хліба – картоплі, інших сільгоспкультур.

Голова райдержадміністрації Іван Олійник мав розмову із сільським головою Іваном Циганином. Обговорено цілий спектр найболючіших проблем, котрі керівнику органу місцевого самоврядування слуд вирішувати оперативно, пройматися персональною відповідальністю за доручену ділянку роботи. І, що важливо, горяни повинні щораз бачити й відчувати рензультати такої діяльності.

Юрій Кичак

04 травня 2010р.

Теги: РДА, Іван Олійник


Карпатська зірка
Публікації:
/ 1В Ужгороді перевіряли, як водії реагують на спецсигнали поліцейських та "Швидкої"
/ 2Вузькоколійки Великоберезнянщини
/ 2Влада Великоберезнянщини спробувала розібратися зі сміттям
На Великоберезнянщині провели нараду по здешевленню хліба
На Великоберезнянщині відбулася сесія райради
Військові поховання Великоберезнянського району Закарпаття
На гірськолижному курорті Красія оголосили «оксамитовий сезон»
Олександр Кулик: «На Великоберезнянщині дільничним інспекторам роботи вистачає...»
/ 7Богдан Кирлик, селищний голова Великого Березного: «Я не йшов на вибори мрійником…»
/ 1Туристичний успіх Закарпаття - у виробленні єдиної, хоча і різновекторної, стратегії
Микола Палко: "Надмарафонські пробіги навчили мене йти і долати"
У католицьких храмах Великоберезнянщини пройдуть богослужіння, приурочені дню хворих
Сформовано нове керівництво Великоберезнянської райдержадміністрації
/ 1На Великоберезнянщині пройшла експедиція по місцях військових поховань
Великоберезнянська прокуратура порушила дві кримінальні справи проти наркоторгівців
Відбудеться 16 тур чемпіонату Великоберезнянщини з футболу
День села відсвяткували жителі великоберезнянської Заброді
Великоберезнянщина приймала ігри першості «Дитячої ліги» Закарпаття з футболу
З початку року чопські прикордонники затримали більше двохсот нелегалів
/ 1В селах Великоберезнянщини уздовж траси Ужок - Мирча з'явилось вуличне освітлення
11 вересня на Великоберезнянщині відбудуться матчі туру першості району з футболу
Оновлення нормативної грошової оцінки земельних ділянок потребують 27 сіл Великоберезнянщини
На Великоберезнянщині обговорили проведення полювання у мисливський сезон 2010-2011 років
На Великоберезнянщині змагалися ветерани футболу
На Великоберезнянщині відбудеться товариський матч до 50-річчя тренера ФК "Закарпаття" Іваниці
» Всі записи