На Великоберезнянщині обговорили проведення полювання у мисливський сезон 2010-2011 років

На черговому засіданні президії райради УТМР розглянуто питання організації та проведення полювання у мисливський сезон 2010-2011 років на території угідь УТМР Великоберезнянщини.

На Великоберезнянщині обговорили проведення полювання у мисливський сезон 2010-2011 років

Відповідно до Закону України "Про мисливське господарство та полювання" та наказу Міністерства навколишнього природного середовища України № 179 від 26 квітня 2010 р. відстрільні картки на хутрову і пернату дичину видаються разові та сезонні в залежності від пропускної спроможності мисливських угідь та норм добування. Першочергове право на їх отримання на хутрову та пернату дичину мають члени товариства: що ведуть мисливське господарство, утримують мисливських собак, члени інших мисливських громадських організацій і лише потім мисливці, що мають державне мисливське посвідчення і не перебувають на обліку в мисливських організаціях. Відстрільні картки на пернату та хутрову дичину членам, що ведуть мисливське господарство, видаються безкоштовно, а всім категоріям мисливців за ціною, встановленою рішенням ради товариства.

Їх отримують лише мисливці, котрі мають державні посвідчення мисливця і картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання, яка діє на даний мисливський сезон полювання. Мисливець ще й здає залік з техніки безпеки при проведенні полювання.
Після завершення сезону полювання, або конкретного полювання, відстрільні картки повертаються користувачам мисливських угідь.

Згідно наказу №1 голови Великоберезнянської районної організації УТМР від 7 червня 2010 р. "Про проведення полювання у мисливський сезон 2010-2011 років на території угідь Великоберезнянської організації УТМР" встановлені такі строки полювання та норми відстрілу дичини:  індивідуальне ліцензійне полювання на копитних тварин – на самця козулі ( з урахуванням селекційного відбору ) – з 1 липня до 28 листопада 2010 р. включно; на самця кабана – з 8 серпня 2010 р. до 30 січня 2011 р. ; на молодняк кабана – з 8 вересня 2010 р. до 30 січня 2011 р.; на самок кабана та козулі – з 1 вересня до 30 грудня 2010 р..

Колективне та обласне ліцензійне полювання на диких парнокопитних тварин – із 23 жовтня до 26 грудня нинішнього року включно. На зайця-русака – з 28 листопада до 26 грудня, куницю кам'яну, лисицю, вовка – з 7 листопада 2010 р. до 27 лютого 2011 р.

Наказом встановлено такі дні полювання: на копитних при індивідуальному полюванні – середа, субота, неділя; на копитних при колективному та облавному полюванні – субота, неділя, на хутрових : заєць – неділя, лисиця, вовк – субота, неділя.

Із 1 січня до 27 лютого 2011 р. на лисицю, вовка, куницю кам'яну полювання проводиться виключно за разовими відстрільними картками, які видаватимуться при наявності у мисливця контрольної картки обліку добутої дичини і порушень правил полювання на поточний рік.

Денна норма відстрілу зайця-русака та куниці кам'яної обним мисливцем – по одній головіА норма відстрілу вовка та лисиці не лімітована.

Полювання на зайця-русака, вовка, лисицю, куницю кам'яну проводиться за відстрільними картками з обов'язковою реєстрацією мисливців і обліком добутої дичини, який ведеться у відстрільній та контрольній картках обліку добутої дичини і порушень правил полювання. А полювання на диких парнокопитних тварин проводиться лише за ліцензіями згідно із зетвердженими Міністерством охорони навколишнього природного середовища України лімітами добування диких парнокопитних тварин у сезоні полювання на 2010-2011 рр.

Відстріл вовка та лисиці в немисливський сезон, або в заборонених місцях може здійснюватися мисливцями за дозволами Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, а в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду – з дозволу державного управління охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області.
Зауважу, що через оголошення по всій Україні надзвичайно високого рівня пожежної небезпеки, Кабінет Міністрів своєю постановою переніс відкриття сезону полювання на пернату дичину, який мав розпочатися 14 серпня, на невизначений строк.

З новинок про полювання мисливець має знати й наступне. У разі полювання на хутрового звіра по сезонних відстрільних картках, при неможливості пройти реєстрацію у відповідальних осіб каристувача угідь мисливець перед початком полювання сам робить відповідні записи у відстрільній і контрольній картках, а також про добутого хутрового звіра. За відсутність такої відмітки мисливець несе особисту відповідальність.

Полювання на копитних та куницю кам'яну в лісових угіддях без присутності єгерської служби забороняється. Що стосується проведення полювання в мисливських угіддях районної організації УТМР, які знаходяться на території Ужанського національного природного парку, слід керуватися ст.21 Закону України "Про мисливське господарство та полювання" в редакції від 21 січня 2010 року.

03 вересня 2010р.

Теги: мисливці, полювання, хутро


Карпатська зірка
Публікації:
/ 1В Ужгороді перевіряли, як водії реагують на спецсигнали поліцейських та "Швидкої"
/ 2Вузькоколійки Великоберезнянщини
/ 2Влада Великоберезнянщини спробувала розібратися зі сміттям
На Великоберезнянщині провели нараду по здешевленню хліба
На Великоберезнянщині відбулася сесія райради
Військові поховання Великоберезнянського району Закарпаття
На гірськолижному курорті Красія оголосили «оксамитовий сезон»
Олександр Кулик: «На Великоберезнянщині дільничним інспекторам роботи вистачає...»
/ 7Богдан Кирлик, селищний голова Великого Березного: «Я не йшов на вибори мрійником…»
/ 1Туристичний успіх Закарпаття - у виробленні єдиної, хоча і різновекторної, стратегії
Микола Палко: "Надмарафонські пробіги навчили мене йти і долати"
У католицьких храмах Великоберезнянщини пройдуть богослужіння, приурочені дню хворих
Сформовано нове керівництво Великоберезнянської райдержадміністрації
/ 1На Великоберезнянщині пройшла експедиція по місцях військових поховань
Великоберезнянська прокуратура порушила дві кримінальні справи проти наркоторгівців
Відбудеться 16 тур чемпіонату Великоберезнянщини з футболу
День села відсвяткували жителі великоберезнянської Заброді
Великоберезнянщина приймала ігри першості «Дитячої ліги» Закарпаття з футболу
З початку року чопські прикордонники затримали більше двохсот нелегалів
/ 1В селах Великоберезнянщини уздовж траси Ужок - Мирча з'явилось вуличне освітлення
11 вересня на Великоберезнянщині відбудуться матчі туру першості району з футболу
Оновлення нормативної грошової оцінки земельних ділянок потребують 27 сіл Великоберезнянщини
На Великоберезнянщині змагалися ветерани футболу
На Великоберезнянщині відбудеться товариський матч до 50-річчя тренера ФК "Закарпаття" Іваниці
У Малоберезнянському монастирі отців Василіян День Незалежності України відзначили святковою літургією
» Всі записи