Певно, дістала ця несправедливість, – ексглава Керецьок про те, чому Батрин підірвав гранати (ВІДЕО)

У Керецьківській сільській раді 15 грудня депутат Сергій Батрин підірвав гранати у сесійній залі, внаслідок чого постраждали понад 20 людей. Ймовірною причиною цього конфлікту став конфлікт, який був між депутатом і нинішнім сільським головою Михайлом Мушкою.

Певно, дістала ця несправедливість, – ексглава Керецьок про те, чому Батрин підірвав гранати (ВІДЕО)

Про це в ексклюзивному коментарі 24 Каналу розповів колишній сільський голова Керецьок Михайло Маровді. Він зазначив, що не може достеменно пояснити, чому Батрин так вчинив, але припустив, що його могла "дістати несправедливість, яка коїлася у селі".

Маровді розповів про ситуацію між Батрином і Мушкою

Колишній голова Керецьківської сільської ради наголосив, що дуже добре знав Сергія Батрина, адже працював з ним в ініціативній групі останні пів року. Зокрема, вони виступали проти будівництва ГЕС на річці Боржава на Закарпатті.

Маровді також зауважив, що громадяни села підтримали створення цієї групи. Адже вони були проти беззаконня, яке чинив нинішній голова сільради Михайло Мушка.

"Нашого нинішнього голову через місяць після того, як він очолив раду, схопили на хабарі. Вже суди йдуть 3 роки. Потім його підозрювали у нецільовому використанні коштів. Загалом, там цілий букет кримінальних справ", – сказав чоловік.

Водночас Маровді підкреслив, що Батрин був самодостатнім чоловіком та бізнесменом. Однак він не розуміє, для чого депутату була потрібна посада секретаря сільської ради, на яку він хотів балотуватися в день теракту.

Його, певно, дістала ця несправедливість. Ми просили згідно з законом про доступ до публічної інформації дати видрук про рух коштів, про зарплати (очільників сільради – 24 Канал) тощо. А він (Мушка – 24 Канал) не робив нічого,
– сказав колишній голова сільради.

Він також зазначив, що було розслідування про те, що нинішні очільники села також вкрали ВАЗи, які мали йти на фронт для наших бійців. За словами Маровді, кримінальних справ на Мушку тепер є багацько.

Мушку не знімали з посади попри кримінальні справи

Ексголова Керецьківської сільської ради також наголосив, що коли Мушку схопили на хабарі, то не відсторонили від посади. Це сталося попри те, що губернатор був в курсі всього і хотів розвʼязати це питання, але над Мушкою є "дах".

Він обіцяв розв'язати всі питання позитивно, закінчити це беззаконня, але тоді треба обрати секретаря сільської ради, а в нас люди лишали цього Мушку. Водночас перший заступник голови обласної державної адміністрації Мирослав Білецький не призначав нового, – розповів Маровді.

Колишній очільник села також сказав, що не може пояснити, чому Батрин вирішив підірвати гранати на сесійній залі. Хоча чоловік зазначив, що депутат завжди кликав його на сесії сільради, а цього разу цього не сталося.

"Саме на цю сесію він мене покликав чогось, напевно, пошкодував мене, як і ще своїх двох друзів. Але, напевно, допік йому цей Мушка", – сказав він.

Колишній голова сільської ради також назвав дії Батрина терактом, адже внаслідок підриву гранати постраждали найкращі працівники сільської ради.

Жодна крапля крові не вартує того, щоб кидати гранати. Якщо в тебе питання до того ж Мушки, то мав говорити з ним і розбиратися,
– наголосив Маровді.

Чоловік також зазначив, що попереджав депутата про те, що його не оберуть секретарем. Адже всю опозицію Мушка у селі "зачистив", залишивши лише 3 людини, а всі інші депутати, які працюють у сільській раді, або їхні члени родин так чи інакше пов'язані між собою бізнесом.

 

16 грудня 2023р.

Теги: Батрин, Мушка, корупція, Керецьки

Коментарі

закарпатський українець 2023-12-18 / 14:19:50
Адекватною реакцією з боку влади було би реальне розслідування по всіх фактах заяв та повідомлень як з боку Батрина, так і з боку ініціативної групи, про яку йде мова в коментарях. Дії всіх, а не тільки Батрина,повинні отримати відповідну й адекватну оцінку з боку правоохоронних органів області, керівники яких дуже добре знали Батрина особисто, особисто і не раз розмовляли з ним, і знали про більшість його претензій, якщо не про всі, які не стосувалися його особисто, а виключно стосувалися справ громади, а ще точніше грошей громади. Це вони та Батрин знають, що вони йому обіцяли,і що робили потім. Якщо хтось захоче - це можна би встановити, щоб зрозуміти, не виправдовуючи дій Батрина, хоча б намагатися зрозуміти справжні мотиви його поведінки. Слухаючи різні коментарі, думаю, що там не все криється в діях самого голови ОТГ, а щось там пов"язано і з діями, точніше бездіяльністю, тих, до кого безпочередньо звертався Батрин.
В інакшому разі в подальшому, без вияснення всіх деталей цієї історії, зважаючи на громадську думку, зважаючи на велику напруженість у супільстві,все виглядатиме як судилище, і не інакше.Ніхто ж не заборонить народу думати так, як він думає.
Розуміючи суть ідеології владних коридорів, я на це мало надіюсь, але....

Пак Іршавчанин 2023-12-17 / 11:48:17
То не Вурста хабарник! То диванний хенерал Колесник хабарник який за сто долару продасть свуй генеральський анцух! Риба гниє з голови!!! Граната хенералу наладжена!!!

Конарь 2023-12-17 / 09:21:23
До "Закарпатця" "Лоціко"і всім,крім"нік". Ви молодці,праві,дай вам Боже здоров'я,правду говорите.

Місцевий 2023-12-16 / 23:24:23
Каже цей чоловік , що справи в Іршавському РВ МВС відкривались і закривались , ну звісно тому , що там начальник райвідділа корупціонер Вурста Василь який любить грощі більше як рідну маму. Слава ЗС України .

Бабах 2023-12-16 / 22:36:15
Пропоную висунути Батрина в кандидати до верховної Ради. а Мушку на мушку

Лоціко 2023-12-16 / 18:32:55
До всіх, хто захищає тотально корумповану владу і весь державний апарат України!
Якби чоловік дійсно просто затаїв обіду, що не став головою грамади, то скоріш за все просто б закинув гранати в приміщення, щоб покарати, на його думку, винних. Але ні! Він залишився, навіть не прикрився, щоб вижити, хоча знав, що починається!
Тому, для всіх "слуг народу", задумайтеся! Чи варто дерибанити державні кошти, коли в країні війна?? Чи правильно виписувати собі премії та надбавки в 50%, 100% від розміру окладу?
Задумайтеся!
Так, шкода всіх постраждалих. Але ніхто, підкреслюю, НІХТО! Не підтримав чоловіка, не дав слово! Якщо хоча б кілька людей підтримали, то можливо події можна було б уникнути. А всі ж звикли гарно жити, хто біля кормушки. Ніхто не хоче трохи обділити себе в чомусь, лишній раз не поїхати відпочивати, дітям машини накупувати і т.д.
Чуйка мені підказує, що скоро у всіх дкрустановах будуть "рамки", то будуть боятися людей. Бо є чому боятися, коли цей народ так розводять...

До 111 2023-12-16 / 17:41:48
От в тому то й річ, що замість того щоб по чоловічому розібратися зі своїм особистим ворогом він жінок покалічив

Нижньому 2023-12-16 / 17:32:51
Як до влади, правоохоронців ще достукатись? Скільки можна ще красти і збагачуватись? Подивіться які премії прокурори собі виписали на день прокуратури, по 200 000 тисяч, в голову не вкладається і це під час війни, а людям за що жити? Людям нічого вже втрачати і це не останній випадок, а лише початок. Оби вже здох той Микита та грошима подавився.

Нік 2023-12-16 / 17:06:46
Дістало, то що, гранату в людей кидати? Сволоч він кончена. Насправді посаду секретаря сільради йому депутати не дали от він і "зірвався". Хтось скаже, що це адекватний чоловік?

Закарпатець 2023-12-16 / 17:01:55
Ви просто подивіться на масштаби розкрадання бюджетних коштів в закарпатті микитою та його бандою, тиск на бізнес і простих людей, руками правохорнців і тцк, в обласному центрі по кафешкам одні менти і рішала, з 500 тис правоохоронців, влада не спішить відправляти на фронт, тих хто вже одітий, екіпірований, і утримується за державні кошти, бо хто тоді буде кошмарити простих громадян А скільки у нас державних службовців які все життя утримувались державою, і розкралали бюджет, де вони на передовій, не спішать вони за державу стати, для чого ризикувати, вони вишиванку вдягнуть і будуть гарно гімн співати, а потім знов красти...Поки у владі будуть такі люди, без совісті і честі, то ми ніколи не побудуємо міцний фундамент нашої держави. У людей накіпило за всім тим спостерігати...
https://t.me/mosiychuk72/30760

111 2023-12-16 / 15:41:49
Шкода, що Микиті в труси гранату не закинув.

Вуйко 2023-12-16 / 15:10:48
Розплата це по православному! А вони всi поклонники мацкальського пархату! УРОДИ !

Микиті 2023-12-16 / 14:48:36

Видайте броники всім місцевим чинушам, депутатам, мусорам, прокурорам, суддям бо красти стає дедалі небезпечніше, а зброї на руках багато.

до Івана 2023-12-16 / 14:38:28
100 відсотків правда

Іван 2023-12-16 / 14:32:21
Ця несправедливість в Закарпатті дістала всіх, корупція, відсутність правосуддя. І це лише початок.

НОВИНИ: Політика

23:53
/ 38
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 13
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини