Верховний Суд остаточно визнав незаконним "владний переворот" на Хустщині та законним головою райради Олександра Пацкана

Остаточне рішення, яке не підлягає оскарженню, прийняв Верховний Суд в справі про звільнення Олександра Пацкана з посади голови Хустської районної ради.

Верховний Суд остаточно визнав незаконним "владний переворот" на Хустщині та законним головою райради Олександра Пацкана

У середу, 6 лютого, Касаційний адміністративний суд в складі Верховного Суду залишив без задоволення касаційну скаргу Хустської районної ради на рішення Львівського апеляційного адмінсуду у справі про поновлення на посаді голови Хустської районної ради Пацкана Олександра Михайловича, звільненого ще у 2017 році.

Про це Закарпаття онлайн повідомив громадський правозахисник Віталій Грегор.

Таким чином, постанову Львівського апеляційного адміністративного суду від 10 вересня 2018 року, якою було скасовано як незаконне рішення Хустської районної ради від 28 липня 2017 р. "Про дострокове припинення повноважень голови Хустської районної ради" та поновлено на посаді голови райради Олександра Пацкана, залишено без змін.

"Відповідно, за рішенням суду, теперішній горе-очільник ради Юрій Іванчо повинен бути негайно з ганьбою звільнений, а О.Пацкан нарешті поновлений на посаді.

Більше того Ю.Іванчо має бути притягнутий до кримінальної відповідальності за невиконання рішення суду та нанесення збитків районному бюджету. Оскільки рішення апеляційної істанції було допущено до негайного виконання в частині поновлення О.Пацкана на посаді голови ще у вересні 2018 року. Однак, через чергову та систематичну бездіяльність правоохоронних органів Закарпаття, їх кришування особисто обласним прокурором Гаврилюком та губернатором Москалем, кримінальну справу не розслідують, рішення суду і досі не виконано, а псевдокерівництво далі продовжує керувати Хустщиною, - констатує В.Грегор. - Тому найближчим часом Хустщину чекає чергове випробовування на предмет дотримання законності: чи буде правоохоронними органами притягнуто до кримінальноі відповідальності винних осіб у незаконному звільненні та нанесенню шкоди районному бюджету з незаконним звільненням в сумі більше двісті тисяч гривень та чи буде стягнуто дані кошти в порядку регресу, а це ж кошти платників податків, які першечергово могли б бути спрямовані на соціальні потреби району".

Як раніше інформував правозахисник, діюче керівництво районної ради Хустщини в особі Юрія Іванча та Михайла Калинича прийшло до влади наприкінці липня 2017 року шляхом проведення незаконної сесії райради із грубим порушенням законодавства та за ініціативи голови Хустської РДА Назарія Павлія. Вони прийшли на штучних гаслах захисту прав освітян, зібравши їх на псевдосесію і обіцяючи погасити заборгованість по їх зарплаті, яка виникла, начебто, через бездіяльність попереднього керівництва Пацкана-Рогача. Внаслідок чого, опісля, сотні техпрацівників районної освіти вже при цих нових горе-керівниках взагалі не мали зарплати понад 3 місяці. Лише завдяки громадському тиску і додатковим дотаціям із державного та обласного бюджетів вдалося погасити більшу частину заборгованості наприкінці 2017 року, а остаточно погасити - лише в 1-му кварталі 2018 року.

У такий цинічний спосіб від влади було усунуто представника нардепа Валерія Пацкана від президентської партії "Блока Петра Порошенка", а влада на Хустщині монопольно перейшла до політичного клану Роберта Бровді, представником якого є народний депутат Валерій Лунченко, людиною якого, в свою чергу, є голова РДА Назарій Павлій. Бездіяльність в цій ситуації голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, який має наглядати за дотриманням законності в області, свідчить про "кришування" ним вказаних політичних процесів на користь "народнофронтівського" політичного клану Р.Бровді та усунення від влади народного депутата від БПП Валерія Пацкана (УДАР), з яким у Г.Москаля існує конфлікт з часу виборів до місцевих органів влади. Початком протистояння стала брудна тактика Г.Москаля на виборах, внаслідок якої, як заявив В.Пацкан, люди Москаля на виборах "або взагалі не працювали, або агітували за Опоблок чи "Відродження".

13 лютого 2019р.

Теги: Пацкан, Хустська райрада

Коментарі

"""""""""" 2019-02-14 / 09:54:48
Хто КРАЩИ а ХТО-ГІРШИЙ??Всі ВОНИ-БАРИГИ -причому ОФІЦІЙНО!Був суд і Грегор Віт.виграв-ТО ЇХ в Хусті мож звати ОФІЦІЙНО_БАРИГИ,любого чиновника!

бувший хустянин 2019-02-14 / 08:43:23

Хрен за редьку не солодший, пане Грегор.
"Дайош" Хустщині БПП золотарьовських Пацканів?
Одного безграмотного (заочного) кредитного афера від Тойоти (Валєру Пацкана), якому написав кандидатську Цильо Лемак з УжНУ за посаду судді у Конституційному суді, а другого, нехай і талановитого футболіста, але заочника (Сашка Пацкана), який просто з зеленого поля став головою райради?

Так хто більші "бариги", пане Грегор, Москаль-Лунченко чи Пацкани БПП?
Як на мене, з рай. ради треба в шию гнати обидві рошенівські "бригади"!
І ще. Пане Грегор, а з якого дива незалежний громадський активіст, правозахисник, "вдруг", БЕЗКОШТОВНО став перейматися долею "бідних" Пацканів з БПП? Чи в Хустщині інших більш знедолених людей нема?

Чи Пацкани не можуть дозволити собі дорогих київських адвокатів?
Звідки у Вас такий "прогиб" під БПП?

Віталій Грегор 2019-02-13 / 22:25:29
#БАРИГИ Іванчо-Калинич-Павлій разом із кришувальниками Лунченком-Москалем знову програли, досить вже було їх горе-керування Хустщиною!

НОВИНИ: Політика

23:53
/ 36
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини