Очільник Мукачівської єпархії УПЦ МП особисто підтримав парафіян в Ірляві у невиконанні судового рішення про повернення церкви (ФОТО)

9 липня архієпископ Мукачівський і Ужгородський УПЦ Московського патріархату Феодор відвідав релігійну громаду села Ірлява, що на закарпатській Ужгородщині. Про це повідомляє сайт єпархії.

Очільник Мукачівської єпархії УПЦ МП особисто підтримав парафіян в Ірляві у невиконанні судового рішення про повернення церкви (ФОТО)

Парафіяни зустріли свого архієрея з квітами та віршами. 

Наприкінці візиту "архієпископ Феодор звернувся з подячним словом до настоятеля церкви села – протоієрея Андрія Пишки – і побажав йому подальшої стійкості й наснаги в несенні послуху настоятеля.  Всім парафіянам Свято-Іллінського храму владика побажав безстрашного сповідування православної віри".

Як раніше повідомяло Закарпаття онлайн, Свято-Іллінська релігійна громада УПЦ в Ірляві Ужгородського району Закарпатської області заявила судовому виконавцю, що не має наміру віддавати привласнену церкву греко-католицькій громаді, як мала би зробити відповідно до рішення суду.

11 липня 2017р.

Теги: Ірлява, Феодор, УПЦ МП

Коментарі

Мигаль 2017-07-29 / 16:51:15
Неборе украйинццйю! Ци видиш до чого привели йедину, соборну и апостольську Цирьков на Пудкарпаттйу твойи Шашікы з Бендасами и Содохами! Они "видите ли" иншакойи віри, они "видите ли" на генетичиському уровнйу отличайуться от укров. А типирь православно-московськи христийане Ирлйавы, Унгвару И Мукачева запросто можуть просити Вована Бін Путина десантовати "зілоных чіловечков" на нашу зимлйу "для защиты каноничиського православія и русскаго міра". Браво Шашік и К!

Нiк 2017-07-26 / 14:46:35
Цi москофiли зовсiм озвiрiли!

о. Євгеній Граділь до Івана 2017-07-17 / 23:04:28
Шановний пане Іване! Бачу Ви згадали і про мене. Спішу Вам повідомити, що не Вам судити про моє виховання. Я на відміну від Вашиш друзів нічого ні від кого не вкрав і не привласнив.- Це по-перше

я ніколи не приховуюсь під чужими іменами, на відміну від Вас. Говорю завжди відкрито. - Це по-друге.

Зверніть увагу, будь-ласка, на посилання яке Ви додали в одному із коментарів. Сам заголовок говорить про себе- АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД, а не Господарський, бо в цьому суді позивачі УПЦ МП, а Відповідачі ОДА і ГКЦ громада третя сторона, тому наказ Господарського Суду діє і Ви його виконаєте! - Це по-третє!

Про мої знання історії також не Вам судити. А про ваше вміння переписувати говорить той факт, що Ви навіть моє прізвище не можете без помилки переписати.

тай взагалі з Вами нема про що говорити!!! покайтесь!!

Вуву 2017-07-12 / 14:35:33
Видно що храм збудований грекокатоликами ... Але мож булоб із ними по божому домовитись про відправу служби в тому самому храмі і з православними ... Якщо ті належали кийівському патріархату (уапц кп)... Але ці себе співвідносять до православних московського патріархату ( пц мп) ... Тому греко католики на таку пропозицію не пристануть.
Ще важливий нюанс ...уапц кп ... Проводить служби украйінською мовою ... А в ... пц мп старо словянською ... Зрозуміти яку можуть одиниці.
Просто мешканці села не вникають в такі тонкощі а розтлумачити йім це все нема кому.

спостерігач 2017-07-12 / 09:20:50
Підписуюся під кожним словом. Засилля гундяєвської мерзоти відповідальність проводу гр католиків. Цей провід вже десятки веде гр католиків до руїни. Їм вигідно мати таких екземплярів про які Ви згадали по наших парафіях, доки люди не зрозуміють що нищать не тільки чужі але і "свої" різними експерементами такими як неони доти ми будемо перебувати в такому жалюгідному становищі.

до спостерігача 2017-07-12 / 02:14:09
Я лише навів факти , які вище згадані діячі, засвітили самі , публічно. Я не хочу переходити на персоналії, бо сам являюся греко-католиком і мені боляче дивитись на те, як нашу церкву героїв і мучеників топчуть в болото. я розумію, що не можна прибігати до методів мп-шної банди. не можна залучати тітушню, тобто відвертих бандитів до церковних розборок, не можна безоглядно прислуговувати владі як це роблять мп-шники.не можна намовляти ненормальних або пяних людей бити інших, або й священика. Але не можна це робити і для власною вигоди і плювати на інші громади. наприклад , о.сипко у виноградові злодію і сепаратисту бушку немало поміг і не дарма, мукачівські попи , на чолі з ловскою , давно в симбіозі із кланом балог. в сваляві - з блюком. в ужгороді єпископи і інші прекрасно себе почувають з любою владою. Чи може ви хоч ОДИН раз чули про критику януковича і його банди з боку єпископату??? а в 10-20 км від Ужгорода наші вірники не можуть добитися елементарного - ВИКОНАННЯ ЗАКОННОГО РІШЕННЯ СУДУ!!! не треба ні лізти під кулі, ані бути голодним, ані йти на страту - треба лише всюди, де це можливо говорити і вимагати від влади виконувати свої обовязки. і більше нічого. а ви кажете люди дивуються... єдиний плюс мп-шників у тому, що вони все роблять колективно - брешуть разом, крадуть разом, обманюють також разом. бачите , навіть , єпископ закликає до протиправних дій... а в греко-католиків - ситий голодного нерозуміє.
Повторюю, Слава Богу, є ще вийнятки чесних і жертовних священиків, не попів, і це дає надію, що не все ще втрачено. Але дивуватися засиллю мп-шної банди я б не став...

до спостерігача 2017-07-12 / 01:52:29
Ви поспілкуйтеся з освіченими людьми інших регіонів, які не мають синтементів до гр. католиків і вони дивуються як у найбільш західному регіоні ця проклята шайка так здебілізувала людей. В боротьбі з цією проблеми мають стати всі очвічені і чесні люди.

Шановний, а Ви поспілкуйтеся і придивіться до греко-католицьких попів. не простих, як той же о.Гряділь, що в Ірляві на морозі Службу служить, не наприклад о. Михайлеця, котрий у Лазах має не меншу біду. А придивіться до вищого керівництва... чим відризняється відношення до влади і колишньої , і теперішньої у московських православних і в закарпатських греко-католиків? чим те, що говорить напр. о. бендас, котрий убив 3 людей, від того , що говорить о. сідор???? чи не о.сипко брав участь у якійсь ідіотській програмі, де разом з московітами, закликав припинити "братовбивчу " війну???? чи не о. ловска недавно блиснув знаннями про шухевича і шептицького. а точніше сплясав під дудку мукачівській сміхраді... бо НАМ бачте (КОМУ НАМ????) ближче Шептицький ніж Шухевич!!! от так взяв і рішив за всіх, а точніше виставив себе посміховиськом, бо якшо їм ближче Шептицький, то чому вони як чорт ладану уникають єдності всіх греко-католиків України??? і це все т.зв. "еліта" греко-католицької церкви...(((( і від цього стає все сумніше. Бо з православними і так все ясно - їм Бог і совість і розум давно відібрав...
п.с. чому , напр. шашік не їздить до ірляви??? чому не ходить до можновладців?? бо то не пити 50 гр і цілуватися зі всякими ледидами, ковачами, балогами, горватами і т.д.

Степан Крук 2017-07-12 / 00:08:58
АДМІН! Видаліть того московіта з сайту! Загримав вже! А світ РАТ вже скоро невизнаватиме не тільки Путіна й Кіріла, "руський мір", але й руське православіє. Доколядувались ви вже!

рат 2017-07-12 / 00:03:51


Видалено кілька коментарів одного автора. Адмін


Степан Крук - рат 2017-07-12 / 00:00:22
Не происхождения, а походження! Нормальні люди в Україні так кажуть, а за русизми зараз в морду бють!

Степан Крук -рат 2017-07-11 / 23:57:50
До адміна мені далеко - ростом не вийшов!

рат 2017-07-11 / 23:56:49


Флуд і перехід на особистості. Коментар видалено. Адмін


Степан Крук 2017-07-11 / 23:56:27
Та чхати народ тут хотів на цитати та корективи твого владики! Спитай свого владику, чи відспіває він загиблого бійця АТО, чи відмовить в цьому, так як роблять десятки попів православної церкви Московського патріархату!

рат 2017-07-11 / 23:55:55
Може ти і є адмін?

Степан Крук - РАТ 2017-07-11 / 23:51:50
Якого паріархату православіє пропонуєш? Гундяївське чи людське? Московському Кірілу на "Мерседес" я пожертвування давати не буду!!! А тобі покаятися треба за убієнних наших бійців на Донбасі, котрих вбили зброєю освяченою підгузниковими попами Кіріла! Поки готував відповідь запроданцю РАТ, адмін видалив коментар цього РАТ, за що АДМІНУ щиро вдячний.

Степан Крук 2017-07-11 / 23:43:20
Наваляємо пакі пакі! (пакі пакі по їхньому старословянському православному промосковському означає знову і знову)

рат 2017-07-11 / 23:42:35
А може покаєтесь і самі в православя перейдете га?

спостерігач 2017-07-11 / 23:30:01
а давайте зберемось і підемо і наваляємо тим попам в наступний раз коли прийде виконавча і поліція. га?

рат 2017-07-11 / 22:59:44
Це стосується і унії Закарпаття!

рат 2017-07-11 / 22:54:39
Вірш ТГ Шевченка


Ще як були ми козаками,
А Унії не чуть було,
От-там-то весело жилось:
Братались з вольними Ляхами;
Пишались вольними [1] степами;
В садах кохалися, цвіли,
Неначе лілії, дівчата;
Пишалася синами мати,
Синами вольними. Росли,
Росли сини і веселили
Стариї скорбниї літа, —
Аж поки именем Христа [2]
Прийшли ксёндзи і запалили
Наш тихий рай, і розлили
Широке море сліз і крови; [3]
А сиріт именем Христовим
Замордували-розпьяли.

Поникли голови козачі,
Неначе стоптана трава;
Украйна плаче, стогне-плаче;
За головою голова
До-долу пада. Кат лютує,
А ксёндз скаженим язиком
Кричить: „Te Deum! Allelujah!“

От-так-то, Ляше, друже-брате!
Неситиї ксёндзи, магнати
Нас порізнили, розвели,
А ми б і досі так жили!
Подай же руку козакові,
І серце чистеє [4] подай,
І знову именем Христовим
Возобновим наш тихий рай!
1858.

НОВИНИ: Політика

19:33
/ 14
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 28
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 6
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
16:11
/ 1
У Мукачеві водій Audi смертельно травмував чоловіка, що переходив дорогу у невстановленому місці
19:30
/ 12
угорщина хоче, щоб угорцям Закарпаття "повернули" те, завдяки чому вони перестали говорити українською та відчувати себе громадянами України
19:14
Кулеба на пресконференції в Ужгороді розповів, як вирішуватимуть суперечку з угорщиною щодо нацменшин
12:28
/ 6
Кулеба і Єрмак зустрілись з сійярто в Ужгороді
20:11
/ 14
В Ужгороді затримали мукачівця, підозрюваного в киданні гранати на подвір'я депутата облради Горвата в Мукачеві
» Всі новини