Громадський активіст подав до суду скаргу на бездіяльність прокуратури Закарпаття в реагуванні на злочин прокурора Ужгорода Івана Зареви (ДОКУМЕНТ)

Громадський активіст Роман Богуславський сьогодні, 27 квітня, подав до суду скаргу на бездіяльність працівників прокуратури Закарпатської області в плані відсутності реагування на ймовірний злочин прокурора Ужгорода Івана Зареви.

Громадський активіст подав до суду скаргу на бездіяльність прокуратури Закарпаття в реагуванні на злочин прокурора Ужгорода Івана Зареви (ДОКУМЕНТ)

Як зазначається у документі, що є в розпорядженні редакції Закарпаття онлайн, "предметом даної скарги є незаконна бездіяльність працівників прокуратури Закарпатської області щодо невнесення відповідних даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання повідомлення про вчинення злочину".

Як інформує скаржник, 20 березня він направив на адресу Генеральної прокуратури України та прокуратури Закарпатської області повідомлення про вчинення прокурором м.Ужгород Іваном Заревою кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.365 КК України.

24 квітня він отримав лист-відповідь прокуратури Закарпатської області, у якому за підписом заступника обласного прокурора І.Сендака його повідомили, що за вказаним фактом проведено службову перевірку та порушень у діях І.Зареви не встановлено. Одночасно з тим, вказані Р.Богуславським дані про злочин, всупереч вимогам КПК, в Єдиний державний реєстр досудових розслідувань внесені не були.

Як вбачається з матеріалів справи, 12 березня 2015 року, під час проведення громадських слухань на предмет дотримання вимог законодавства посадовими особами органів місцевого самоврядування м.Ужгорода Р.Богуславський особисто повідомив присутнього на заході міського прокурора І.Зареву про можливу наявність складу корупційного правопорушення в діях першого заступника міського голови та депутата Ужгородської міської ради Івана Волошина та заявив вимогу щодо негайного проведення перевірки викладених фактів. Крім того, І.Зареві було особисто передано витяги з Єдиного державного реєстру ФОП та ЮО, які свідчили про порушення правил сумісництва з боку вищевказаної посадової особи. Факт звернення та передачі матеріалів було зафіксовано численними журналістами та активістами, що брали участь у слуханнях. Отримавши документи та зафіксувавши звернення, І.Зарева публічно пообіцяв вжити заходів прокурорського реагування протягом наступного ж дня.

Однак, оскільки станом на 18 березня жодних дій по документуванню корупційного діяння прокуратурою м.Ужгорода вжито не було, активістами під час особистого прийому було повідомлено про бездіяльність працівників органу прокурора Закарпатської області Володимира Янка. В ході розмови було встановлено, що І.Зарева, не бажаючи виконувати свої прямі функції з протидії корупції, задекларував намір передати матеріали для подальшого розслідування в УБОЗ УМВС України в Закарпатській області, проте так і не зробив цього. Перші запити в рамках перевірки зазначених фактів ним були підписані і подані лише 19 березня, як і супровідний лист до УБОЗ УМВС. Таким чином, він умисно з власних мотивів протягом 8 днів в період з 12 по 19 березня не вжив заходів прокурорського реагування щодо повідомлення про можливе корупційне діяння, і продовжував ігнорувати вимоги заявника, перекладаючи свої обов’язки на працівників міліцейського підрозділу, хоча відповідно до ч.5 ст.5 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» прокуратура є спеціальним суб’єктом у сфері протидії, припинення та документування корупції.

З огляду на те, що дії прокурора м.Ужгорода І.Зареви з невжиття заходів прокурорського реагування з власних мотивів та на користь третіх осіб явно виходять за межі наданих йому повноважень і спричинили істотну шкоду правам скаржника, вважаючи, що його дії містять ознаки складу злочину, передбаченого ч.1 ст.365 КК України, Р.Богуславським було подано заяву про злочин на адресу Генеральної прокуратури  і прокуратури Закарпатської області. Зазначена скарга містила вимоги щодо негайного внесення даних про вказані факти до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань,  негайного початку перевірки вказаних фактів та подальшого інформування заявника про прийняте рішення.

У своїй скарзі в суд Р.Богуславський обгрунтовує, в чому полягає незаконна бездіяльність прокурора Ужгорода. І, на підставі вищевикладеного, керуючись ч.1 ст. 303 КПК України, прросить "визнати протиправною бездіяльність посадових осіб прокуратури Закарпатської області у частині  невнесення відповідних даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань на підставі повідомлення Богуславського Р.Я. від 20.03.2015 року про вчинення кримінального правопорушення", "зобов’язати посадових осіб прокуратури Закарпатської області внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань на підставі повідомлення Богуславського Р.Я. від 20.03.2015 року про вчинення кримінального правопорушення".

У разі пропущення строку оскарження бездіяльності посадових осіб прокуратури Закарпатської області з причин, що не залежать від Р.Богуславського - поновити термін розгляду скарги.

27 квітня 2015р.

Теги: Іван Зарева, Роман Богуславський, Іван Волошин, Володимир Янко

Коментарі

богдан 2015-05-14 / 14:09:51
ПАН ЯНКО РОЗБЕРІТЬСЯ З ПРОКУРОРЧИКОМ русняком павлом михайловичом ЯКИЙ БУВ ПРИ пшонкові КАСИРОМ В ОБЛАСТІ ЯКИЙ ОСОБИСТО ВОЗИВ НАЛІЧКУ В КІЕВ ЯКИЙ КРИШУЄ КРИМІНАЛІТЕТ В УЖГОРОДІ ТА МІЖГІРЮ ЧЕРЕЗ ЦЬОГО павлика ПРОДАВАЛИСЯ ВСІ КРАДЕНІ КАРТИНИ В ОБЛАСТІ

справедливiстье 2015-05-09 / 11:26:26
Пане Янко, якщо не розберетеся з прокурорами, що мають iноземне громадянство, а в Украiнi мають доступ до державноi таемницi, то ними скоро займуться iншi органи, як I тими прокурорами, що живуть в Ужгородi таМукачевi, а пенсii з 20% надбавкою отримують в гiрських районах,

Іван 2015-05-05 / 20:15:18
С рожденья Бобби пай-мальчиком был
Имел Бобби хобби - он деньги любил
Любил и копил
Все дети как дети живут без забот
А Боб на диете, не ест и не пьет
В копилку кладет
Здесь пенни, там шиллинг, а где-нибудь фунт
Стал Бобби мошенник, мошенник и плут
Скопил целый пуд
Но в том-то и дело, что он не один
Кто больше всех деньги на свте любил
Он это забыл.

Штефанюк 2015-05-04 / 10:18:47
Біда в тому, що посади у прокуратурі купується і продаються, із-за того і перетворили прокуратуру в санепідемстанцію. Зарева купив собі посаду як і решта прокурорів, посади вже приватизовані і нічого активісти не добються своїми скаргами.

Петрови 2015-05-03 / 22:39:53
найшли кому скарги писати Біловару Р.Й., та його самого під кримінал давно треба віддати, а його як кажуть у народі-щуку кинули у воду-йог ще назначили на посаду начальника внутрішньої безпеки обласної прокуратури, чи треба ще більшого блюзнірства?

Іван 2015-05-03 / 18:22:45
Починав Шимон заробляти на своє щасливе майбутнє на території Чехії займаючись здирництвом і рекетирством з простих заробітчан. З моменту працевлаштування в органах прокуратури поміняв безліч посад і прокуратур в яких працював. Напрацювався рекетир і у прокуратурі Львівської області, де за короткий час працював аж на трьох посадах, на яких себе завжди презентував чоловіком нової «команди», людиною «шефа» та з такими словами «нагинав і розводив» як підприємців так і митників на «касу», які фактично велися на його слова. Зокрема, з приходом Шимона І.П. на посаду прокурора Мостиського району він активно почав боротись з «хабарництвом і корупцією» в районі, проаналізував всі можливі варіанти особистого збагачення, вивчив «проблеми району» — осіб, які мають перспективний бізнес в районі (бізнесменів, контрабандистів, митників , прикордонників…). За результатами «проведених перевірок і виявлених порушень» ним були вжиті «заходи прокурорського реагування» шляхом встановлення конкретних такс і прейскурантів для різної категорії «правопорушників», а саме: — З кожної зміни митників по 5 тисяч доларів у місяць; — З прикордонників 5 тисяч доларів у місяць; — З підприємців району в залежності від виду діяльності від 300 – 1000 доларів щомісячно.

Петро 2015-05-03 / 18:12:17
Чому активісти не звертаються зі скаргами до начальника внутрішньої безпеки Біловара? Біловар зможе порушити кримінальну справу стосовно Зареви, дасть він йому чортів.

Племяша Братюк 2015-05-03 / 16:13:36
Зареву угнали з прокуратури треба, ун нас із Бенцом позорит. Доста у прокуратурі заробили з кумом Кайлом.

Йовжiй-бачi 2015-05-03 / 13:39:37
Теж менi таепниця. Ви попитайте у мадяському консульствi у Береговi, то вони вам скажуть, що у закарпатськiй прокуратурi працюють декiлька таких украiнських патрiотiв iз мадярськими паспортами Цi Йовбики перейдуть на мадярський бiк зразу, якщо би так стало питання. Та iх дружини iдiти бiльше на мадярах нiж у Закарпаттi. Вони там дiтей родили, щоб тi автоматичн о отримали громадянство, у них так бiзнес, нерухомiсть. Украiна iм потрiбна щоб хабарi брати.

мирослава 2015-05-03 / 12:58:33
Що видуетеся iз Зареви, так йому посаду проплатили Волошин та КО, як колись купив посаду Штефанюковi Ратушняк. Усiцi договорняки огранiзовуе старий Бенца, котрий ходить по Мукачевому I розказуэ, що вiн у дуже великiй дружбi з Шокиним, як колись був найкращим приятелем у Пшонки. Правда для того щоб коронувати Зареву на Ужгород трохи прийшлосы попотiти. Спочатку треба було з'iсти Гаврилюка, який проробив усього 4 мiсяцi. Tому зробили 7 прокурорiв, що робили у мiськуй прокуратурi-пяницями. Не пошкодували дати молодим 7 дога, лиш би iванко став прокурором мiста. Але суди плювали на прокуратуру i поскасовували тотi догани, але lванкг уже став прокурором. I то не бiда, що Зарева громадянин Угорщини, а з ним ще два десятки таких самих Йовбикiв, вони дуже ревносно слугують Украiнi.

Ваня Шимон 2015-05-02 / 20:01:34
Уд сього Зареви тулько воні, що сяк ми нич з Янком не заробиме, бо гроші люблять тишину.

юрист 2015-04-28 / 00:00:49
Севлюш, заявление очень даже ничего между прочим.Сроки возобновляются согласно 117 статьи УПК Украины; обжалывается бездействие прокуратуры,а значит просить суд признать это бездействие неправомерным логично и совершенно процесуально правильно. Грамотности у Ромки многие наши чинуши могли б поучиться. Вот могут ли без него рассматривать не скажу, может он и перемудрил.так что..

Бульба 2015-04-27 / 23:51:40
Правосуддя одне для всіх - Зареву під суд. Молодець хлопчина!

Севлюш 2015-04-27 / 21:54:24
Шкода, що заява трохи неграмотно написана. Така справа у суді не може розглядатися без особистої участі скаржника чи його представника. А просити в скарзі можна тільки зобовязати внести відомості до ЄРДР і більше нічого. Щодо строків - то такі строки взагалі не продовжуються і не поновлюються. Ех... юристи юристи...

Янко (вор) 2015-04-27 / 21:14:19
Ворон ворону око не виклює

ТРЕБА ЦІННОСТІ МІНЯТИ 2015-04-27 / 20:32:25
ХЛОПЦІ ЗАВИСТЬ І ЖАДНІСТЬ ГУБИТЬ ЯК БІДНИХ ТАК І БАГАТИХ

активіст 2015-04-27 / 20:27:21
Пане Янко не зволікайте, люди мають на Вас надію що Ви є порядною людиною і не дасте банді перевертнів прокуратури звести на нівець благі наміри!

назар 2015-04-27 / 19:19:30
Волошин- то газда Зареви, зарплату йому платить. Курваш прокурорський.

НОВИНИ: Політика

03:04
/ 1
Що показав перепис у Румунії?
14:39
/ 2
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
» Всі новини