Закарпаття: Мер Ужгорода Ратушняк спробував "достукатися" до генпрокурора Медведька на НУ-НС через сайт Партії регіонів

Коментар керівника юридичного департаменту Центрального апарату Партії регіонів, народного депутата Юрія Мірошниченка з приводу порушень виборчого законодавства:

Закарпаття: Мер Ужгорода Ратушняк спробував "достукатися" до генпрокурора Медведька на НУ-НС через сайт Партії регіонів«У розпорядженні юридичного департаменту знаходиться копія звернення Закарпатського обласного осередку однієї політичної партії – суб’єкту виборчого процесу до Генеральної Прокуратури, у якому викладені факти, що можуть свідчити про підкуп виборців, який, у свою, чергу, є грубим порушенням виборчого законодавства. Зокрема, у зазначеному зверненні висловлюється протест проти «роздавання впродовж останніх тижнів коштів у розмірі від 100 до 500 грн. під виглядом соціальної допомоги інвалідам, малозабезпеченим, «чорнобильцям». Водночас мешканців, які приймають цю допомогу, просять написати заяву щодо голосування на дому під час майбутніх виборів». Тим часом, в українському законодавстві є ряд норм, що забороняють такі дії».

Народний депутат підкреслив, що соціальне забезпечення має законодавчо установлений порядок та процедури:

«Соціальні виплати мають встановлений законодавством порядок виплат. Те, що відбувається сьогодні на Закарпатті, найменше схоже на справжні, законні виплати соціально незахищеним людям, оскільки супроводжується агітаційними закликами Блоку «НУ-НС». Роздача коштів готівкою є порушенням частини 13 ст. 71 Закону „Про вибори народних депутатів України”, якою забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям коштів. А отже, такий факт можна розцінювати як непрямий підкуп виборця для голосування за вищевказаний блок».

«Крім того, вищевказані факти нівелюють право громадян вільно обирати та брати участь у виборах, яке закріплене ст. 38 Конституції України, а також порушують принцип верховенства права, закріпленого ст. 8 Основного закону України. Понад те, факти роздавання виборцям грошей просто знецінюють всі передвиборчі обіцянки Блоку «НУ-НС».

Партія регіонів давно задекларувала свої принципи: моральність, чесність, законність, чистота виборів. Тож ми закликаємо Генеральну Прокуратуру негайно перевірити наведені факти на наявність ознаки злочинів і вжити всіх необхідних заходів для їх усунення. Водночас ми закликаємо наших колег по виборчому процесу негайно зупинити подібну практику впливу на виборців і залишаємо за собою право скористатися всіма законними методами для її припинення», - наголосив Юрій Мірошниченко.

Прес-служба Партії регіонів


* * *



Генеральному прокурору України
п. Медведьку О. М.
Голові Центральної виборчої комісії
п. Шаповалу В. М.
Голові правління Комітету виборців України
п. Попову І.




Звернення
Закарпатської обласної партійної організації Народної Партії


Закарпатська обласна партійна організація Народної Партії висловлює рішучий протест з приводу того, що в багатьох населених пунктах Закарпатської області членами блоку «Наша Україна – Народна самооборона» упродовж останніх тижнів роздаються громадянам кошти в розмірі 100-500 грн. Усе це робиться під виглядом соціальної допомоги інвалідам, малозабезпеченим, «чорнобильцям», однак гроші люди отримували лише у разі заповнення відомостей із вказаними паспортними даними та особистим підписом одержувача. Виникає закономірне питання: чому ж соціальна допомога надається саме під час передвиборної кампанії?

Ще більшим цинізмом виглядає те, що мешканців, які все-таки прийняли грошову допомогу, просять написати заяви щодо голосування на дому під час позачергових виборів до Верховної Ради 30 вересня 2007 року. Ні для кого не секрет, для чого потрібні такі маніпуляції – звичайно, для тотального підкупу виборців та контролю за голосуванням.

У той же час, керівництво держави, лідери політичних партій та блоків, особливо опозиційних, і насамперед Блоку «Наша Україна – Народна самооборона», безперервно закликають усіх до демократичних, чесних і прозорих виборів. При цьому «Європейський вибір» В. Ющенка і його так званих «10 кроків назустріч людям» яскраво продемонстровано на теренах Закарпатської області, де вся влада узурпована одним сімейним кланом (ОЗУ) Балоги – «Барва», які і є хрестоматійним уособленням бандитизму, контрабанди, казнокрадства, хабарництва, здирництва, хижацтва до всіх народних ресурсів, правового нігілізму, тотальної фальсифікації всіх виборів, референдумів тощо.

Ось вам і «ціна» СЛОВА в кожному з 10 «кроків». План «Закарпаття - НАШЕ!» реалізовано. План «Україна – НАША» «крокує»!

Із наведеного слідує, що «слово часто розходиться з ділом» у лідерів «помаранчевих» сил, які вже на початку виборної кампанії починають застосовувати один із найбрудніших видів адмінресурсу - підкуп виборців.

Народна Партія вимагає від Генерального Прокурора України, голови Центральної виборчої комісії розібратися у цій ситуації і вчинити всі необхідні дії для запобігання й повторення подібного у майбутньому. Вибори 30 вересня мають стати моментом істини, а «Блок Литвина» розглядає їх як унікальну можливість для того, щоб народ отримав чесних політиків і чесну владу.

Народна Партія та «Блок Литвина» не допустять, аби такими методами та нечесними передвиборними технологіями робилося ніщо інше, як підкуп виборців і схиляння їх щодо голосування на дому без наявних на те причин. Ми сподіваємося, що свідомі громадяни, закарпатці, не піддадуться на нескінченні обіцянки «помаранчевих» сил та на так звану соціальну допомогу, а прийдуть на виборчі дільниці проголосувати так, як їм підказує совість, розум і серце.

С. М. Ратушняк,
голова Закарпатської обласної партійної організації Народної Партії
Сайт Партії регіонів України
21 серпня 2007р.

Теги:

Коментарі

K5 2007-08-23 / 19:13:00
Хлопці!

Дайте фактаж. Звинувачуєте а фактів конкретних не маєте. Не порядок !

Яко у Вас є докази підкупу виборців то є багато структур які цю інфо. використають і притягнуть до відповідальності винних.

Де докази ?

капітан Жеґлов 2007-08-22 / 20:22:00
Чим "ужгородський"(вінницький) сімейний клан (ОЗУ) Ратушняка, який розікрав і скупив півУжгорода, є крашим від мукачівського "сімейного клану Балог"?

Атар 2007-08-22 / 19:53:00
Не разъяснишь, чтобы было ещё понятнее? Факты, может быть, наведёшь?

гы ыг 2007-08-22 / 19:22:00
у нас всегда так. все замутят таким образом, что типа нету складу злочину.

но кому от этого легче?

ведь всем и так понятно, что Балоги и нашисты тупо скупают людей целыми селами и районами. сволочи они, да и только!

nixto 2007-08-22 / 17:10:00
Балога завжди використовував адмін ресурс,

мукачівцям це відомо як нікому, але бояться щось сказати. І всі памятають звідки він взявся і хто його поклав туди.

Маша 2007-08-22 / 14:41:00
Мав би мужність і сам би підписався.

K5 2007-08-22 / 14:26:00
Рата каже не правду !!! Дії окремих представників НУ-НС не можуть містити ознаки злочину та кваліфікуватись як непрямий підкуп виборців.

Чому ? Все дуже просто. Кошти у 200 грн. роздаються від імені Балоги І.І. (керівника штабу) без агітації за або проти якої-небудь політсили. Як відомо Балого не є кандидатом у нардепи.

З таким підходом можна звинуватити Соцпартію у підкупі виборців методом роздачі стипендій для студентів УжНУ.


Це все від лукавого. Порушень виборчого закону не має. Тут можна говорити скоріше про технології.

До речі, що скаже Рата з приводу дезинформації у РІО, Європі Центр, тощо щодо участі Антала, Бедь, Химинця, Ванджурака у списках Блоку Литвина ? Це технології промивання м... простих виборців.

Атар 2007-08-21 / 23:37:00
А мужичок-то - стукачок. Регионального масштаба

НОВИНИ: Політика

19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 28
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 6
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
16:11
/ 1
У Мукачеві водій Audi смертельно травмував чоловіка, що переходив дорогу у невстановленому місці
19:30
/ 12
угорщина хоче, щоб угорцям Закарпаття "повернули" те, завдяки чому вони перестали говорити українською та відчувати себе громадянами України
19:14
Кулеба на пресконференції в Ужгороді розповів, як вирішуватимуть суперечку з угорщиною щодо нацменшин
12:28
/ 6
Кулеба і Єрмак зустрілись з сійярто в Ужгороді
20:11
/ 14
В Ужгороді затримали мукачівця, підозрюваного в киданні гранати на подвір'я депутата облради Горвата в Мукачеві
» Всі новини