Іван Крайниківський: «Із ситуацією в ліфтовому господарстві повинні справитися за 2 місяці»

Цього понеділка першим у форматі "гарячої лінії" газети «Ужгород» з ужгородцями спілкувався начальник Управління міського господарства Ужгородської міської ради Іван Крайниківський. За дві години телефоном до нього надійшло близько 50 запитань, що вкотре засвідчило: проблеми житлово-комунального господарства – одні з найгостріших у місті. Звісно, питали і про найбільш нагальне – про дерева, пошкоджені буревієм останньої ночі. Іван Васильович поінформував, що таких випадків у місті близько 20-ти і наслідки кожного ліквідовують міські служби. Принагідно нагадав і телефон міської аварійно-диспетчерської служби – 15-67, що приймає сигнали про збої в міських системах і мережах та спрямовує їх відповідальним комунальним підприємствам. До уваги читачів запитання, з якими зверталися городяни до «головного комунальника міста».

Іван Крайниківський: «Із ситуацією в ліфтовому господарстві повинні справитися за 2 місяці»

-         Іване Васильовичу, турбує вас ужгородка Ганна Сербайло. Розкажіть, що виграло місто і жителі Ужгорода від передачі будинків у приватні ЖРЕРи та який контроль здійснюється управлінням ЖКГ за використанням приватними ЖРЕРами коштів, сплачених населенням за утримання прибудинкових територій?

-         Сьогодні місто Ужгород розділено на 7 територіальних одиниць – житлових площ, які обслуговуються ЖРЕРами. Це було зроблено для того, щоб кожний господарюючий суб'єкт мав приблизно однакові умови для обслуговування та утримання житла. Сьогодні ми маємо 3 приватні ЖРЕРи: "Підзамок", "ОІР-сервіс" та "Житло-сервіс". Що стосується, скажімо, "ОІР-сервіса", то це підприємство весною виграло конкурс на утримання та обслуговування житлового фонду відповідної території, договір з ним укладено на рік. У свою чергу, право обслуговувати будинки комунальними підприємствами надається рішенням сесії міської ради. Зараз проводимо аналіз роботи всіх ЖРЕРів, у тому числі приватних, і не виключено, що вже за підсумками нового конкурсу, який відбудеться через рік, буде оголошено нового переможця.

Що виграло місто від передачі будинків у приватні ЖРЕРи? В такій ситуації не потрібно створювати підприємство, поповнювати його статутний фонд, утримувати його, чекаючи, поки воно стане рентабельним. Що стосується контролю, то всі підприємства, незалежно від форми власності, раз на місяць звітують управлінню житлово-комунального господарства про суму надходжень, свою роботу, використання коштів.

-         Алло, "гаряча лінія"? Турбують вас мешканці вулиці Минайської... Знаємо, що зараз почалися роботи з реконструкції нашої вулиці. Чи входить у проектно-кошторисні роботи ремонт тротуарів та освітлення на Минайській?

-         Так, тротуари включені в загальний план робіт на цій вулиці, але обсяги робіт на них залежать від обсягів фінансування. Також робитимемо все, аби налагодити систему освітлення на Минайській.

-         Мене звати Вікторія, проживаю на Проспекті Свободи, 45. Маємо проблеми зі ЖРЕРом, прибудинкова територія майже не прибирається...

-         Це територія нинішнього ЖРЕРу № 1, на якому зараз триває реорганізація підприємства та зміна керівництва. Запевняю вас, що до кінця місяця ситуація має кардинально змінитися.

-         Доброго дня! Валентина Калиновська з вулиці Оноківської, 10/2. Живу у квартирі на першому поверсі будинку. Завжди мала проблеми з опаленням житла – квартира знаходиться в куті будинку, на північній стороні, тож майже не освітлюється з вулиці. Якщо встановити електричне опалення, чи можна розраховувати на отримання субсидії?

-         Можна, але для цього потрібно легалізувати встановлену систему опалення: від отримання Технічних умов, виготовлення Проекту до здачі в експлуатацію у МРЕМ.

-         Іване Васильовичу, турбують Вас з Одеської, 18. У дворі в нас розрослась туя – корінням вже сягає фундаменту, гілляки заважають мешканцям будинку і стали розплідниками небезпечних комах.

-         Обов'язково обстежимо це дерево: якщо потрібно, виріжемо його або зріжемо гілля.-        

- Чи мають ЖРЕРи займатися знищенням тарганів? Тетяна Ковальчук, Грушевського, 51.

-         У коридорах і підвалах – так, через укладання угод із дезстанцією. Тобто тільки у місцях загального користування. Що стосується власне помешкань, то люди, які в них живуть, можуть зробити дезінфекцію за власні кошти.

-         Доброго дня, пане Крайниківський! Турбує Вас Йосип Левицький зі Стародоманинської, 10. Маю скаргу на яму на перехресті вулиць Другетів і Шумної. Ця вибоїна, діаметром близько 30 сантиметрів, уже роками додає клопоту кожному водієві, що проїжджає вулицею. Коли проблему буде вирішено?

-         Дякую за інформацію. Вибоїну на дорозі ліквідують до кінця тижня.

-         Гаряча лінія? Мене звати Борис, я ветеран війни. Місто зараз переходить на автономне опалення. Чи можу клопотати про допомогу в його встановленні?

-         Залишіть, будь ласка, свої координати. Спеціалісти нашого управління зв'яжуться з вами найближчим часом.

-         Іване Васильовичу, турбують Вас з вулиці Руської, 58. Живемо на останньому поверсі будинку, покрівля якого в аварійному стані, стелю постійно заливає водою... (З подібними зверненнями на "гарячу лінію" телефонували з вулиць 8 Березня, 31, Льва Толстого, 44, Шахтарів, 7).

-         Це питання найближчим часом буде винесено на розгляд бюджетної комісії Ужгородської міської ради. Наразі проводиться ремонт покрівель на Лавріщева, 2, Легоцького, 46, Міцкевича, 2, 16, Докучаєва, 6, Острівній, 20.

-         Доброго дня! Турбує вас мешканець вул. Генерала Свободи, 5, інвалід без ноги. В нашому будинку відключили ліфт. Коли буде вирішено проблему? (З такою ж скаргою до Івана Крайниківського звернувся і Петро Різак з вулиці Перемоги).

-         За приписами Держгірпромнагляду в місті зупинили три десятки ліфтів, термін експлуатації яких збіг. Утім, зараз ми займаємось експертизою тих пристроїв, робота яких може тривати. На десятьох ліфтах цей процес завершується, і після висновків експертів їх мають увімкнути найближчими днями. За вказівкою міського голови складено графік відновлення роботи ліфтів в Ужгороді. На найближчу сесію міської ради виносимо питання про ліфтове господарство та виділення коштів для експертизи і ремонту ліфтів, термін експлуатації яких вийшов. За 2 місяці ми повинні повністю справитися з цією ситуацією.

Ще кілька дзвінків "гарячої лінії" стосувалися вулиць Бєлінського та Одеської – мешканці скаржилися на торгівлю на тротуарах, недотримання санітарного стану торгівцями, котрі розкладають свій крам просто під вікнами. Хоч це питання не належить до компетенції Івана Крайниківського, він пообіцяв узяти проблему на контроль і самому спрямувати звернення у відповідні служби. До речі, фахівці муніципальної поліції, котрі покликані стежити за дотриманням благоустрою в місті, є "претендентами" на найближче спілкування з городянами редакційним телефоном.

"Гарячу лінію" слухали

Андрій Андрусяк та Алла Хаятова

18 липня 2011р.

Теги:


Ужгород
Публікації:
/ 1Справа професора Івана Запісочного живе. До 95-річчя від дня народження вченого
Від 29 травня в Ужгороді діятимуть пришкільні літні табори та мовні школи
Еволюція української освіти: від комсомольських організацій до демократії
Одяг із "других рук" цієї зими буде зігрівати багатьох ужгородів. Чому зростає популярність "секонд-хендів"
"Я тут знайшов себе", – казав про свою участь в АТО почесний громадянин Ужгорода посмертно Василь Варга
/ 1Лев Луцкер: "У моєму серці Ужгород завжди залишається казковим"
/ 6Для повноцінної реконструкції всієї системи водопостачання Ужгорода потрібно 360 млн євро
/ 2"Дорогі" школярі: сезон розпочато
Ужгород за рівнем забруднення атмосфери перебуває у другій десятці українських міст
Понад 16,5 млн грн субвенції з держбюджету в Ужгороді спрямують на ремонти доріг і фасадів та реконструкцію водогону
Ужгородці боргують за обслуговування ліфтів 3,5 млн грн
Мінеральну воду на території дитячої лікарні в Ужгороді знайшли випадково, коли бурили свердловину
Ужгород із німецьким Дармштадтом обмінюватимуться учнями й учителями
У липні рівень забруднення повітря в Ужгороді традиційно сягне найвищого піку
60 років спільного життя: подружжя ужгородців відсвяткувало діамантове весілля
/ 1Випускний за ціною відпустки за кордоном чи міні-весілля: скільки коштує шкільне свято в Ужгороді?
Безпритульні тварини – результат безвідповідального ставлення до них
Німецьку мову в Ужгороді вивчають понад 4 тисячі учнів
У трьох школах та угорській гімназії Ужгорода планують добудувати ще два поверхи
/ 3Керівництво Ужгорода налаштоване системно протидіяти стихійній торгівлі
До 35-річчя "Електродвигуна". Нині левову частку своєї продукції підприємство постачає до держав Євросоюзу
Триває підготовка до зміни тарифів на обслуговування багатоповерхівок Ужгорода
Ужгород на 90% готовий до зими
/ 1В Ужгороді дітям дали імена Золушка і Наці
Притулок для тварин в Ужгороді відкриють на початку серпня
» Всі записи