Сузір’я талантів ПАДІЮНу

Аби відзначити найбільш активних вихованців за їхні наполегливість, працелюбність та добрі вчинки, Ужгородський палац дітей та юнацтва щороку проводить благодійний проект підтримки юних талантів «Зореграй». Цьогоріч на небосхилі Палацу це сузір’я засяяло новими іменами, які в майбутньому ще прославлять наш рідний край. Отож знайомтеся — зірочки Падіюну!

Сузір’я талантів ПАДІЮНу

Не уявляє свого життя без танцю студентка І курсу факультету романо-германської філології Ужгородського національного університету Марія-Вікторія Воробець. Їй успішно вдається поєднувати вивчення англійської мови із тренуваннями в Народному художньому колективі студії сучасного танцю "Бліц". Займаючись тут уже понад три роки, дівчина опанувала таємниці танцювальної школи для того, аби продемонструвати свої вміння не тільки на головних сценах країни, а й зарубіжжя. Відтак брала участь у численних танцювальних конкурсах і змаганнях, а також  у постановці першого на Закарпатті спектаклю, дуже складного за хореографією "Колись було, колись буде".

Наполеглива, працелюбна, талановита й  дисциплінована, Марія віддає перевагу стилю танцю контемпорарі. У колективі їй подобається і дружня атмосфера, і рівень викладання. Відтак обожнює відвідувати заняття танцями, від яких прагне взяти для себе все по максимуму — від задоволення до підтримки відмінної фізичної форми.

Талановита, організована й старанна Анастасія Куліш уже четвертий рік поспіль займається в студії образотворчого мистецтва ім. Золтана Баконія. Крім цього, дівчина є активним членом учнівського самоврядування, яке нині сама ж і  очолює. Настя зізнається, що досі не обрала для себе жодного стилю й не віддає перевагу певній кольоровій гамі, а пробує все. Захоплюється різними техніками малювання: аквареллю по мокрому, живописом, графікою,  декоративним розписом контурами скла, пастеллю. Цього мистецтва її вчить Андрій Надь.

Твори 15-річної дівчини експонуються на всіх виставках у Падіюні та за його межами. Юна художниця нині є учасницею і переможницею різних обласних та всеукраїнських конкурсів. Торік у неї була перша в житті персональна виставка робіт. Найбільше Насті не подобається малювати на задану тему. Вважає, що це не є творчістю, бо не відображає відчуття, які переживає в той момент людина.

Творча, креативна, відповідальна Наталія Терещенко своє життя вирішила пов'язати зі сценою. Займаючись у Падіюні, вихованка Зразкового художнього колективу "Продюсерський центр" упевнено йде до своєї мети — в майбутньому дівчина прагне підкорити не лише закарпатську, а й всеукраїнську публіку. Допомагає їй у цьому досвідчений педагог Олена Ассаул, з котрою співпрацює вже понад три роки. Спільно організовують концерти, творчі вечори, святкові шоу. Найбільше в Олені Миколаївні Наталії подобається те, що вона вчить її, як поводитися на сцені, як найкраще постати перед публікою.

Добра, щедра й оптимістична 16-річна Наталія завжди йде назустріч тому, чого боїться, і завжди долає свій страх. Успішна ведуча безлічі концертів, міських свят полюбляє також читати твори  із психології та філософії. Чималу увагу приділяє збиранню бібліотеки книжок про країни, в яких побувала.

15-річна вихованка народного художнього колективу ансамбль танцю "Танцювальна корпорація друзів" Мар'яна Майборода надзвичайно працелюбна, вимоглива, комунікабельна дівчина. Про це свідчить те, що вона —  незмінна учасниця всіх концертних виступів колективу і разом із "ТКД" неодноразово брала участь у всеукраїнських конкурсах та фестивалях.

Своє вміння танцювати демонструє на міських, обласних  заходах, в яких неодноразово вигравала у складі колективу, за що була нагороджена грамотами та кубками. Є також постійною учасницею всіх концертних програм Палацу у складі "ТКД" та шоу-балету "Real dance".

У майбутньому дівчина прагне стати журналістом, адже обожнює писати твори та спілкуватися з людьми, однак при цьому не забувати про своє основне захоплення — танці.

"Щоб чогось досягти в житті, потрібно багато і наполегливо працювати", — вважає вихованка гуртка вишивки з елементами бісероплетіння фольклорно-етнографічного клубу "Світлиця" Центру духовного і творчого розвитку "Джерела" Олена Ярош. Ініціативна, старанна, завзята, вона  зарекомендувала себе як відповідальна учениця, яка творчо підходить до поставлених завдань. 11-річна дівчина — учасниця численних виставок, переможець обласного конкурсу "Люби і знай свій рідний край". У клубі "Світлиця" Оленка створила свій неповторний світ у вишивках та бісері.

Вихованка театральної студії Центру театрального мистецтва та творчого дозвілля Наталія Сентимрей займається в гуртку "Ляльки і пластика" Центру театрального мистецтва та творчого дозвілля. Дівчина добре вчиться в гімназії, має хороші оцінки в музичній школі, старанно ставиться і до занять у гуртку. Її педагог Марина Шайбнер вважає, що саме Наталія є тією людиною, на котру можна покластися, адже вона не підведе. Акторська майстерність дається дівчині не зовсім просто, але її уважність, послідовність та велике бажання пізнати, відчути, зробити  перемагають. І навіть складні філософські сюжети Шекспіра вона у свої 13 років розуміє й правильно читає.

Наталія відповідальна, щира, добра та розумна дівчинка, котра прагне до самовдосконалення. Нещодавно вона зізналася, що вже понад 2 роки  пише вірші та пісні, які, за її словами, самі народжуються, навіть під час занять у школі!

"Красивою людина повинна бути в усьому", — переконана юна модель Ужгородського палацу дітей та юнацтва Ольга Симулик. За 5 років відвідин гуртка дефіле центру моди "Твій стиль" дівчина досягла вже чимало — брала участь у численних заходах Падіюну, дефілювала на міських сценах, різних конкурсах краси, серед яких і "Міс стоматологічного факультету-2010", і "Міс УжНУ", і "Міс школи № 19 І—ІІІ ступенів-2008", і "Міс Ужгород", і "Принц та принцеса Ужгорода". Ба навіть більше, позувала для обкладинки журналу "Про свята та весілля на Закарпатті". І на цьому Оля не збирається зупинятися!

Поєднуючи своє хобі з навчанням, вона має на меті стати хорошим стоматологом, але при цьому не полишає мрію про підкорення відомих світових подіумів. Фах обрала такий, аби дбати  про здорову посмішку людей.

Про обдарованість та всесторонній розвиток 12-річної Даніелли Лукач  свідчить те, що займається в Падіюні і танцями, і вокалом, і малюванням, і театральним мистецтвом. Незважаючи на різнобій захоплень, дівчина намагається знайти себе в кожному з них. Вона є активною учасницею театральних постановок та концертних програм Палацу. Нещодавно Даніелла виборола гран-прі на Міжнародному фестивалі-конкурсі дитячої творчості "World's Beauty Star-2011". Також серед значних досягнень вихованки є персональна виставка малюнків, перемога в Міжнародному художньому конкурсі ім. Енді Ворлоха, також дівчина стала фіналісткою Всеукраїнської премії "Диво-дитина 2010".

Варто відзначити, що за 2 роки занять тележурналістикою Даніеллі вдалося створити цикл сюжетів про Падіюн, головними героями яких стали його вихованці. Керівник гуртка Ольга Тимко розповідає, що дівчина творчо експериментує, має міцний фундамент знань для розвитку та втілення задуманих ідей. За словами педагога, одним із найважливіших показників успіху є зовнішність, тому саме природна фотогенічність Даніелли й довершила на 100 відсотків її юний образ на екрані.

Аби ближче познайомитися з переможцями "Зореграю", Ужгородський палац дітей та юнацтва запрошує усіх охочих завітати 21 травня на Свято закриття навчального року, яке розпочнеться о 10.00  показовими виступами та виставками вихованців. Опісля, об 11.00 на всіх гостей заходу чекатиме концертна програма із нагородженням переможців щорічного Благодійного проекту підтримки юних талантів.

Анастасія Лесів

17 травня 2011р.

Теги:


Ужгород
Публікації:
/ 1Справа професора Івана Запісочного живе. До 95-річчя від дня народження вченого
Від 29 травня в Ужгороді діятимуть пришкільні літні табори та мовні школи
Еволюція української освіти: від комсомольських організацій до демократії
Одяг із "других рук" цієї зими буде зігрівати багатьох ужгородів. Чому зростає популярність "секонд-хендів"
"Я тут знайшов себе", – казав про свою участь в АТО почесний громадянин Ужгорода посмертно Василь Варга
/ 1Лев Луцкер: "У моєму серці Ужгород завжди залишається казковим"
/ 6Для повноцінної реконструкції всієї системи водопостачання Ужгорода потрібно 360 млн євро
/ 2"Дорогі" школярі: сезон розпочато
Ужгород за рівнем забруднення атмосфери перебуває у другій десятці українських міст
Понад 16,5 млн грн субвенції з держбюджету в Ужгороді спрямують на ремонти доріг і фасадів та реконструкцію водогону
Ужгородці боргують за обслуговування ліфтів 3,5 млн грн
Мінеральну воду на території дитячої лікарні в Ужгороді знайшли випадково, коли бурили свердловину
Ужгород із німецьким Дармштадтом обмінюватимуться учнями й учителями
У липні рівень забруднення повітря в Ужгороді традиційно сягне найвищого піку
60 років спільного життя: подружжя ужгородців відсвяткувало діамантове весілля
/ 1Випускний за ціною відпустки за кордоном чи міні-весілля: скільки коштує шкільне свято в Ужгороді?
Безпритульні тварини – результат безвідповідального ставлення до них
Німецьку мову в Ужгороді вивчають понад 4 тисячі учнів
У трьох школах та угорській гімназії Ужгорода планують добудувати ще два поверхи
/ 3Керівництво Ужгорода налаштоване системно протидіяти стихійній торгівлі
До 35-річчя "Електродвигуна". Нині левову частку своєї продукції підприємство постачає до держав Євросоюзу
Триває підготовка до зміни тарифів на обслуговування багатоповерхівок Ужгорода
Ужгород на 90% готовий до зими
/ 1В Ужгороді дітям дали імена Золушка і Наці
Притулок для тварин в Ужгороді відкриють на початку серпня
» Всі записи