Призначення голови СБУ та Нацбанку – державна зрада Януковича

Призначення головою СБУ Олександра Якименка — державна зрада національних інтересів України Януковичем. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав координатор "Спільної справи" Олександр Данилюк.

Призначення голови СБУ та Нацбанку – державна зрада Януковича

"Щодо Калініна були запитання - щодо його роботи у певні періоди. Чи працював він на російські спецслужби. А от щодо Якименка ніяких питань немає. Абсолютно чітко зрозуміло, що до 1998 року, він був військовослужбовцем Російської федерації, офіцером, який служив у частинах Чорноморського флоту, авіаційному підрозділі. Є котраверсійні моменти. Сам він каже, що був авіатором, льотчиком, а є інформація, що він там працював "особистом" — представником військової спецслужби. Але на загал немає різниці, бо така ситуація не  є припустимою для прийняття людини на посаду в СБУ. Тим більше, що не може бути мови що така людина може очолювати спецслужбу іншої країни. Те саме стосується потенційного призначення на посаду голови Нацбанку — Ігоря Соркіна. Він так само після закінчення училища тривалий час був військовослужбовцем. Спочатку радянським, а потім російським. Знайти детальніші дані — складно. Зараз намагаються приховати і факт його навчання у Бакіїнському військовому училищі і службу у війську. Крім того батько Соркіна є високопоставленим слубжовцем Газпрому. Що так само могло б бути підставою для того, щоб його не допускати до державної таємниці", - говорить Данилюк.

Коорднатор "Спільної справи" наголошує — призначення на посади у силовому блоці могли робити у Кремлі.

"Якщо проаналізувати призначення силового блоку, то виникають сумніви щодо того, що цих людей призначав Янукович. Цілком очевидно, що усі призначення робили у Кремлі. Коли замість пана Саламатіна заходить пан Лєбєдєв на посаду міністра оборони — це вже заміни в окупаційній адміністрації, так само як заміна Калініна — Якименком. Потрібно звертатися до російських політологів. Фактично Газпром розставляє своїх представників. Це відбувається, бо Україна вже суттєво втратила свій державний суверенітет, а президент  своєю діяльністю суперечить інтересам України. Призначаючи таких осіб на ці посади, Янукович здійснює злочин — державну зраду.  За це йому доведеться відповідати", - каже він.

Данилюк додав: "За ці три роки Віктор Федорович зарекомендував себе як людина послідовності у здачі національних інтересів. Тож його позиція не дивує. Дивує пасивність опозиції. Справа не в тому, чи будуть заворушення чи ні. Але сьогодні силовий блок перебрала Російська Федерація і, безперечно, це свідчить про те, що Україна перебуває у неоколоніальній залежності".

10 січня 2013р.

Теги: СБУ, Нацбанк, Якименко

Коментарі

Александр 2013-03-22 / 13:17:06
этим своим назначением Янукович подтвердил что он не является президентом всей нашей державы а только Донецко-Луганского кряжа. Народ, я к вам обращаюсь, вперед к победе свержения даной криминально-паханскосемейной власти. Мы ,народ Украины достойны настоящего интеллигентного, экономическиграмотного президента, человека который имеей высокий интелект, грамотнойсть, дипломатичнойсть и разносторонний разум а не односторонний паханский путь, мы этого не заслуживаем и больше терпеть мы не должны, ведь вся страна в опастности от рейдерства, физического уничтожения малого и среднего бизнеса,да и всего населения разными путями и способами,Другого пути у нас просто нет ибо следующий король будет посланец паханского семейства, увы нам это не присуще.

скиф 2013-02-04 / 12:31:23
большая беда для украины а защитить некому была надежда на во свобода но у них пока мало сил и средств будем ждать когда :созреет: основная масса народа- нужно понимать россия не даст равиватся украине как отдельному государству спецслужбы россии работают по всем направлениях это видно и чувствуется - срочно нужно йти на досрочные перевыборы и президента и парламента с жесточайшем конролем народа по другому будем рабами


Спецтема
Публікації:
/ 12Святослав Вакарчук: Кому тут тюрма, кому – Дольче Віта
/ 1Трагікомедія реакцій на "трагедію" у Гельсінкі
/ 12Керівник МВС Аваков взяв у заручники всю країну - Сергій Лещенко
/ 3Марш поліцейського свавілля
/ 1Володимир Горбулін: "Європейськими мають бути не лише амбіції, а і вчинки"
/ 3Денис Бродський: Наша влада – професійні покидьки, які працюють проти нас
/ 12Mr. Petro Incognito: Порошенко витратив на тижневу відпустку на Мальдівах $500 000
/ 2"Рука Держдепу". Хто і як "рятував НАБУ"
/ 8Ренесанс кума Путіна. Медведчук отримує фінансові та політичні дивіденди як від Москви, так і від Києва
/ 1Чи переживе Верховна Рада осінь? Погляд зсередини
/ 5Директор Transparency International: Ми не бачимо розслідувань щодо чиновників та впливових і заможних людей, причетних до корупції
/ 3Країна на паузі, або Місяць на роздуми Порошенка
/ 2Заборонити не можна дозволити
Справа №1. Влада не сприяє слідству у справі розстрілу Небесної сотні
Прокачати партнерство: як «Газпром» перетворюється на спонсора українського газового хабу
/ 3Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення Укроборонпрому. Ч.1
Е-декларації: чорний діамант Авакова, церква Матвієнка і мільйони БПП
Ювілейне. Що відбувається і чому так повільно?
Віктор Трепак: "Я передав до НАБУ докази тотальної корумпованості влади"
/ 1Фінішна пряма
/ 11Подвійне життя Президента
/ 1Петро Таланчук: Усі зусилля влади націлені на будівництво України без українців
/ 10Нафта вже по $26: Для Росії це не криза, це – П****Ц
Мурашиний "вир смерті" українського політикуму
"Губернатори" на виборах: адмінресурс партії Порошенка?
» Всі записи