«Дорогий» Віктор Федорович обходиться бюджету в 2 млн грн в день

Утримання президента Віктора Януковича в 2012 році обійшлося країні в 635 мільйонів гривень, тобто майже 2 мільйони гривень в день.

«Дорогий» Віктор Федорович обходиться бюджету в 2 млн грн в день

 

Про це повідомляє Forbes.ua.
 
З 2010 року, початку каденції президента, ця сума склала 1,42 мільярда гривень.
 
«Жоден тендер на будівництво та реконструкцію президентських об'єктів не був проведений за процедурою відкритих торгів – всі торги проводилися за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», – зазначає видання.
 
Крім прямих розтрат, вказує сайт, «збитки держави складаються ще і в недоотриманому прибутку – чотири елітних броньованих Mercedes-и, вилучені митницею, не були продані, а безкоштовно віддані Держуправлінню справами; 30 тисяч га мисливських угідь біля «Сухолуччя» під Києвом і дев'ять тисяч га біля Ведмідь-гори в Криму також безкоштовно перейшли в користування «президентському» товариству мисливців і рибалок «Кедр».
 
Карпатська резиденція «Синьогора» зазнала в цьому році реконструкції та добудови гостьових будиночків і ресторанів на загальну суму в 81,32 мільйон гривень. З 2010 року на це місце пішло майже 0,25 мільярда гривень.
 
Реконструкція кримських дач Януковича, спорудження вертолітних майданчиків та реконструкція прилеглих доріг обійшлися в 2012 році в 94 мільйони гривень, за три роки – в 373 мільйони гривень.
 
На облаштування, споруду доріг і передачу мисливських угідь в довговічну оренду наближеному до президента «Товариству мисливців і рибалок «Кедр», заснованому міністром ПЕК Юрієм Бойком, екс-главою «Укравтодору» Володимиром Демішканом і черкаським губернатором Сергієм Тулубом, було витрачено 124 мільйони гривень, за три роки – 144 мільйона.
 
Президентська риболовля в 2012 році коштувала 6550000 гривень, за три роки - більше 16 мільйонів. У цю суму увійшли будівельні роботи в колишньому природному заповіднику в Криму, де Янукович зараз проводить час з вудкою.
 
Автопарк, який за станом на початок року складався з 385 машин, обійшовся бюджету в 2012 році майже в 40 мільйонів гривень, за три роки – в 122 мільйонів.
 
Утримання президентського авіатранспорту обійшлося в 95 мільйонів гривень, за три роки – в 251 600 000 гривень.
 
Тільки на оренду трьох вертольотів люкс-класу у наближеної до президента фірми «Танталіт», якій формально належить «Межигір'я», в цьому році пішло 8,1 мільйона гривень.
 
Прийом гостей, а також реконструкція для цієї мети Маріїнського палацу і комплексу старовинних будівель на Липках в цьому році коштував 194 000 000 гривень, за три роки – 203 000 000 (раніше реконструкції не проводилися).
 
Утримання адміністрації президента і Держуправління справами, основна стаття якого припадає на харчування, в цьому році коштувало 50 мільйонів гривень, за три роки – майже 60.
04 грудня 2012р.

Теги: Янукович, президент

Коментарі

Русин 2012-12-13 / 17:18:08
В нас коли зростают ціни народ запасаєся продуктами, а в світі виходит на улиці і трясе владу. Док не доростеме до сього бдеме мати сяку владу і сяку державу. Ніщо скиглити. Спасіння потопаючого справа рук самого потопаючого.

Nickelback 2012-12-11 / 10:10:51
Хто ще все не бачить що твориться в Україні - з українським народом, той або психічно хворий, або проплачений ригоанал. Все, люди, далі нікуди відступати - треба нападати, бо завтра жерти не буде що. Будете дивитись "руськіє" шоу-покращення по телебаченню, а самі будете з голоду здихати. Вам вирішувати в якій країні хочете жити.

Nickelback 2012-12-11 / 09:56:12
Ура! Голосуйте за покращення! Бачите який дурний народ - платить 2 мільйони гривень вдень за те, щоб країною керував зек. Такого немає навіть в африканських країнах. Це для нас привілеї!

хоч1% 2012-12-09 / 18:53:40
його не тошнить від таких грошей, бо мені від його тисячки вити хочеться, може хоче помінятися хоч на один місяць і поживе на мою зарплату?

Психіатр 2012-12-08 / 20:18:37
Урод тупий, кончений...


Спецтема
Публікації:
/ 12Святослав Вакарчук: Кому тут тюрма, кому – Дольче Віта
/ 1Трагікомедія реакцій на "трагедію" у Гельсінкі
/ 12Керівник МВС Аваков взяв у заручники всю країну - Сергій Лещенко
/ 3Марш поліцейського свавілля
/ 1Володимир Горбулін: "Європейськими мають бути не лише амбіції, а і вчинки"
/ 3Денис Бродський: Наша влада – професійні покидьки, які працюють проти нас
/ 12Mr. Petro Incognito: Порошенко витратив на тижневу відпустку на Мальдівах $500 000
/ 2"Рука Держдепу". Хто і як "рятував НАБУ"
/ 8Ренесанс кума Путіна. Медведчук отримує фінансові та політичні дивіденди як від Москви, так і від Києва
/ 1Чи переживе Верховна Рада осінь? Погляд зсередини
/ 5Директор Transparency International: Ми не бачимо розслідувань щодо чиновників та впливових і заможних людей, причетних до корупції
/ 3Країна на паузі, або Місяць на роздуми Порошенка
/ 2Заборонити не можна дозволити
Справа №1. Влада не сприяє слідству у справі розстрілу Небесної сотні
Прокачати партнерство: як «Газпром» перетворюється на спонсора українського газового хабу
/ 3Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення Укроборонпрому. Ч.1
Е-декларації: чорний діамант Авакова, церква Матвієнка і мільйони БПП
Ювілейне. Що відбувається і чому так повільно?
Віктор Трепак: "Я передав до НАБУ докази тотальної корумпованості влади"
/ 1Фінішна пряма
/ 11Подвійне життя Президента
/ 1Петро Таланчук: Усі зусилля влади націлені на будівництво України без українців
/ 10Нафта вже по $26: Для Росії це не криза, це – П****Ц
Мурашиний "вир смерті" українського політикуму
"Губернатори" на виборах: адмінресурс партії Порошенка?
» Всі записи