"Регіонали" та комуністи спробували витиснути українську мову з дитсадків

Опозиціонерам "довелось переконувати" віце-спікера Мартинюка в недоцільності переголосування.

"Регіонали" та комуністи спробували витиснути українську мову з дитсадків

У Верховній Раді нова сутичка Фракції Партії регіонів і КПУ спробували через порушення закону ухвалити рішення про знищення у дошкільних закладах української мови. Фракції Партії регіонів і КПУ намагались проголосувати за законопроект про фактичне знищення української мови в дошкільній освіті.

"У законопроекті були пункти про те, що мова навчання у дошкільному закладі визначається за заявою батьків, і навіть одного з батьків. Відтак, може бути створена окрема група, наприклад російськомовна, у будь-якому навчальному закладі", – заявив нардеп Андрій Парубій і додав, що у разі ухвалення документу, який вже розглядався у другому читанні, українську мову витіснили б із дошкільної освіти.

Політик зазначив, що опозиційні фракції закликали не приймати закон і голосувати особисто картками. "Коли відбулось голосування і законопроект не набрав необхідної кількості голосів, а саме 224 голоси, Адам Мартинюк хотів поставити питання на повторне голосування", – повідомив Парубій. Він також сказав, що депутатам "довелось переконувати віце-спікера в незаконності рішення". "Участь у сутичці брали я, В'ячеслав Кириленко, Іван Стойко, Олег Ляшко та інші. Далі підбігли кілька комуністів, але питання вже було вирішене", – зазначив нардеп.

Крім того, Парубій заявив, що повторного переголосування за скандальний закон не буде, проте ходять чутки, що більшість все ж спробує поставити його знову на розгляд депутатів. "Але ми готові заблокувати трибуну", – уточнив він.

21 листопада 2012р.

Теги: мова, дошкільний, дитсадки

Коментарі

аврора 2013-02-11 / 15:35:25
Бачу, на ввічливіть на цьому сайті сподіватися годі. А ще кажуть, що українці -- добрі люди. До речі, хліб вирощують не лише етнічні українці. Може, ви просто не вмієте ні з ким жити? Зачем же вы едете в Россию на заработки? А щодо автономії згадайте, що перші концтабори були Терезин і Талергоф!

Олег 2012-12-17 / 16:30:23
рахів 2012-11-24 / 14:02:18
Подивіться на карту виборів,в західній Україні тіки наша область більше набрав яник.Ганьба вам ,гайналі ,мадяри ,та ромуни.Живете на україні жрете наш хліб а голосуєте за проросійську партію???жрете наш хліб????? Може ти у Рахові і жреш хліб а Я хліб їм такий на який заробив не на Україні і купую той хліб у СІГЕТИ що у Румунії бо цей хліб що тут продають їсти не можливо!І буду голосувати краще за Сатану ніж за Свободу або інші Укрофашистьскі партії!,,,,,гайналі ,мадяри ,та ромуни.Живете на україні ?????Ми щр просилися на твою Україну жити ????Що Закарпаття колись була Україною????хто сюди прийшов у 91 році зі своєю незалежністю???А миж іншим тоді у 91 році на Закарпатті був референдум і 74 відсотки Закарпатців проголосували за автономію Закарпаття!ві України!

харківянин 2012-11-26 / 10:27:23
ПРовладні депукати користуючись тим що ми сопимо і не робимо нічого витирають об нас брудні чоботи з крокодилячої шкіри,приймають закони які більш схожі на бандитські понятія.Цими законами хочуть розєднати нас але ми всі діти України,хто ість наш хліб і сало але вважає що ми не такі ми не будемо заперечувати проти їхньго виїзду з України.Баба з возу -кобилі легше.

рахів 2012-11-24 / 14:02:18
Подивіться на карту виборів,в західній Україні тіки наша область більше набрав яник.Ганьба вам ,гайналі ,мадяри ,та ромуни.Живете на україні жрете наш хліб а голосуєте за проросійську партію

Михайло 2012-11-22 / 21:58:33
Українську мову необхідно всебічно підтримувати,і розвивати як єдину державну вона є фундаментом державності.Мови інших національнальностей не можуть і не повинні претендувати на другу національну маву,так як це буде несправідливо і пренизлево по відношеню до всіх мов національних меншин.А кремлівські блюдолизи "типа К&К" кануть в плітичне сміт'я.


Спецтема
Публікації:
/ 12Святослав Вакарчук: Кому тут тюрма, кому – Дольче Віта
/ 1Трагікомедія реакцій на "трагедію" у Гельсінкі
/ 12Керівник МВС Аваков взяв у заручники всю країну - Сергій Лещенко
/ 3Марш поліцейського свавілля
/ 1Володимир Горбулін: "Європейськими мають бути не лише амбіції, а і вчинки"
/ 3Денис Бродський: Наша влада – професійні покидьки, які працюють проти нас
/ 12Mr. Petro Incognito: Порошенко витратив на тижневу відпустку на Мальдівах $500 000
/ 2"Рука Держдепу". Хто і як "рятував НАБУ"
/ 8Ренесанс кума Путіна. Медведчук отримує фінансові та політичні дивіденди як від Москви, так і від Києва
/ 1Чи переживе Верховна Рада осінь? Погляд зсередини
/ 5Директор Transparency International: Ми не бачимо розслідувань щодо чиновників та впливових і заможних людей, причетних до корупції
/ 3Країна на паузі, або Місяць на роздуми Порошенка
/ 2Заборонити не можна дозволити
Справа №1. Влада не сприяє слідству у справі розстрілу Небесної сотні
Прокачати партнерство: як «Газпром» перетворюється на спонсора українського газового хабу
/ 3Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення Укроборонпрому. Ч.1
Е-декларації: чорний діамант Авакова, церква Матвієнка і мільйони БПП
Ювілейне. Що відбувається і чому так повільно?
Віктор Трепак: "Я передав до НАБУ докази тотальної корумпованості влади"
/ 1Фінішна пряма
/ 11Подвійне життя Президента
/ 1Петро Таланчук: Усі зусилля влади націлені на будівництво України без українців
/ 10Нафта вже по $26: Для Росії це не криза, це – П****Ц
Мурашиний "вир смерті" українського політикуму
"Губернатори" на виборах: адмінресурс партії Порошенка?
» Всі записи