Партію регіонів за вуха дотягли до 30,0%. ЦВК опрацювала 100% протоколів

Опрацьовано 100% електронних протоколів за партійними списками: Партія регіонів – 30,0%, "Батьківщина" – 25,54%, "УДАР" – 13,96%, КПУ – 13,18%, "Свобода" – 10,44%

Партію регіонів за вуха дотягли до 30,0%. ЦВК опрацювала 100% протоколів

Центральна виборча комісія (ЦВК) завершила опрацювання протоколів в електронному вигляді на багатомандатному виборчому окрузі (партійні списки) на виборах до Верховної Ради України, які відбулися 28 жовтня.

Як повідомляє ЦВК, за результатами опрацювання 100% протоколів в електронному вигляді за партійними списками за Партію регіонів проголосували 30% виборців, за Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 25,54%, за партію "УДАР Віталія Кличка" - 13,96%, за комуністичну партію України - 13,18%, за Всеукраїнське об'єднання "Свобода" - 10,44% виборців.

За даними опрацювання 100% протоколів в електронному вигляді на закордонних виборчих дільниць лідирує ВО "Свобода" - за неї проголосували 4827 виборців (23,63%). За Партію регіонів - 4753 виборця (23,27%), партію УДАР - 4517 виборців (22,11%), ВО "Батьківщина" - 4054 виборця (19,85%).

Комуністична партія України на закордонних дільницях набрала менше 5% - за неї проголосували 707 виборців (3,46%).

Загалом на 116 закордонних виборчих дільницях проголосували 20 тис. 422 особи, тобто менше за 5% від внесених до списків для голосування, оскільки ЦВК передала на закордонні дільниці близько 425 тис бюлетенів.

Згідно з рішенням Конституційного Суду, за кордоном виборці голосували лише за партійними списками.

За попередніми оцінками експертів, Партія регіонів в новому парламенті за партійними списками отримає 72 депутатських мандати, ВО "Батьківщина" - 62, партія "УДАР" - 34, Комуністична партія України - 32, ВО "Свобода" - 25.

Партія регіонів за партійними списками традиційно набрала найбільше голосів у східних і південних областях, опозиція - в західних, центральних областях і Києві.

Так, Партія регіонів перемогла в 10 регіонах: Автономній республіці Крим, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Харківській, Херсонській областях та Севастополі.

Крім того, Партія регіонів випередила опозицію в трьох округах Закарпатської області, по одному - в Житомирській, Кіровоградській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях.

В одному з округів Херсонської області найбільше голосів набрала Комуністична партія України.

ВО "Батьківщина" перемогла в 16 регіонах: у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та Києві.

Крім того, ВО "Батьківщина" найбільше голосів набрала в двох округах Закарпатської області.

Серед інших опозиційних партій перемогли: ВО "Свобода" - у шести округах у Львівській області, трьох - в Івано-Франківській області та в одному окрузі в Тернопільській області; партія "УДАР" - по одному округу в Закарпатській та Київській областях.

Цікава ситуація склалася в Закарпатській області - тут провладні та опозиційні партії поділили округи порівну: у трьох з шести округів перемогла Партія регіонів, ще в двох - ВО "Батьківщина" та в одному - партія УДАР.

Загалом провладні партії перемогли в 114 округах, опозиція - в 111 округах на території України.

Не подолали п'ятивідсотковий бар'єр 16 партій. Лише за три з них проголосував понад 1% виборців. Так партія Наталії Королевської "Україна - вперед", за списком якої балотувався футболіст Андрій Шевченко і актор Остап Ступка, отримала 1,58% голосів виборців. За нею розташувалася партія "Наша Україна" (1,11%), яку вів на вибори третій президент України (2005-2010) Віктор Ющенко. Завершує цю "трійку" "Радикальна партія Олега Ляшка" з 1,08% голосів.

Серед 16-ти партій, що не подолали прохідний бар'єр: Соцпартія України (0,45%), партія "Російський блок" (0,31%), партія "Громада" (лідер - екс-прем'єр України Павло Лазаренко) - 0,08%. Завершує список Ліберальна партія України з 0,07% голосів виборців.

Вибори відбувалися за змішаною системою: 225 народних депутатів обиралися за партійними списками, ще 250 - за мажоритарними округами. Наразі вирішується питання щодо призначенням перевиборів на п'яти "проблемних" мажоритарних округах.

08 листопада 2012р.

Теги: протоколи, вибори

Коментарі


Спецтема
Публікації:
/ 12Святослав Вакарчук: Кому тут тюрма, кому – Дольче Віта
/ 1Трагікомедія реакцій на "трагедію" у Гельсінкі
/ 12Керівник МВС Аваков взяв у заручники всю країну - Сергій Лещенко
/ 3Марш поліцейського свавілля
/ 1Володимир Горбулін: "Європейськими мають бути не лише амбіції, а і вчинки"
/ 3Денис Бродський: Наша влада – професійні покидьки, які працюють проти нас
/ 12Mr. Petro Incognito: Порошенко витратив на тижневу відпустку на Мальдівах $500 000
/ 2"Рука Держдепу". Хто і як "рятував НАБУ"
/ 8Ренесанс кума Путіна. Медведчук отримує фінансові та політичні дивіденди як від Москви, так і від Києва
/ 1Чи переживе Верховна Рада осінь? Погляд зсередини
/ 5Директор Transparency International: Ми не бачимо розслідувань щодо чиновників та впливових і заможних людей, причетних до корупції
/ 3Країна на паузі, або Місяць на роздуми Порошенка
/ 2Заборонити не можна дозволити
Справа №1. Влада не сприяє слідству у справі розстрілу Небесної сотні
Прокачати партнерство: як «Газпром» перетворюється на спонсора українського газового хабу
/ 3Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення Укроборонпрому. Ч.1
Е-декларації: чорний діамант Авакова, церква Матвієнка і мільйони БПП
Ювілейне. Що відбувається і чому так повільно?
Віктор Трепак: "Я передав до НАБУ докази тотальної корумпованості влади"
/ 1Фінішна пряма
/ 11Подвійне життя Президента
/ 1Петро Таланчук: Усі зусилля влади націлені на будівництво України без українців
/ 10Нафта вже по $26: Для Росії це не криза, це – П****Ц
Мурашиний "вир смерті" українського політикуму
"Губернатори" на виборах: адмінресурс партії Порошенка?
» Всі записи