У Солотвині встановили новий пам’ятний знак Колодзінському та Коссаку (ФОТО)

У 21-річницю Дня Незалежності України в смт Солотвино Тячівського району націоналісти Закарпаття освятили новий пам’ятнй знак воїнам Карпатської Січі – полковнику Михайлові Колодзінському та чотару Зенону Коссаку, які в березневі дні буремного 1939 року віддали життя за незалежність Карпатської України.

У Солотвині встановили новий пам’ятний знак Колодзінському та Коссаку (ФОТО)

У святкових заходах з нагоди державного свята взяли участь свободівці Закарпатської та  Львівської областей. 

«Не личить нам говорити сьогодні про ницих людей України, – зазначив у своєму виступі на мітингу голова Закарпатської ОО ВО «Свобода» Олег Куцин. – У День Незалежності слово про наших героїв, справжніх синів України, які нескореним духом промовляють до нас і сьогодні – «Націоналісти не здаються!». Нас можна перемогти тільки в бою, як ставав на поєдинок колись Михайло Колодзінський із січовиками у нерівній боротьбі».

У чині поминальної молитви, яку провів отець Андрій з м. Тячів, свободівці схилили голови перед святою пам’яттю січовиків Карпатської України. Під знаменами «Свободи» виступив голова Тячівської районної організації Володимир Гапун, із Львівщини – голова Стрийської районної організації Мар’ян Берездецький.

Шановними гостями на святі Незалежності України були сивочолі жителі Тячівського і Рахівського районів – пані Ніна Бечук з Великого Бичкова (палка прихильниця ВО «Свобода») і Михайло Копинець і з Буштина – колишній підпільник «Юнацтва ОУН» і учасник ковнерівських процесів 1942 року в Мукачеві. «Я вдячний вам, молодій зміні, – зазначив у своєму виступі пан Михайло, – за пам’ять про воїнів-січовиків, за стяг свободи, з яким йдете до людей…».

Свободівці 24 серпня також здійснили автопробіг Рахів-Тячів-Солдотвино, пройшли маршем вулицями Солотвина з націоналістичними гаслами «Моя мова – моя свобода!», «Одна нація, одна мова – одна Україна!», «Пам’ятай, чужинець – тут господар українець!», провели віче біля пам’ятника Богдану Хмельницькому, де заспівали Гімн України. Жителі Солотвина – представники румунської та угорської національних меншин – поодиноко долучалися до акції, розпитували націоналістів про минуле.

Закарпатська ОО ВО «Свобода» вперше освятила місце під майбутній монумент пам’яті 16 березня 2012 р. з нагоди 73-ї річниці історичних подій. Після трьох зухвалих актів знущання над пам’яттю замордованих угорськими окупантами січовиків –  в період з 18 по 27 березня зник державний символ – тризуб, 11 квітня по-варварськи знищили пам’ятну дошку, залишивши на камені антиукраїнські написи, а втретє вершиною цинізму став вчинок селищного голови Солотвина Юрія Ухаля, який надав дозвіл на розташування на цьому місці 8-11 травня циркових атракціонів з Хмельницького, що, практично, стерло християнський символ з лиця землі. Факт наруги над пам’ятним знаком карпатським січовикам у Солотвині поставив багато запитань і досі розглядається в суді.

Дух сепаратизму ще не вивітрений із Закарпатської землі. Зокрема, свідченням тому прапори іноземних держав на селищній раді Солотвина. Народні обранці підійшли до святкування незалежності України з порушенням ст. 20 Конституції України, не зважаючи на політичну вимогу ЗОО ВО «Свобода» щодо усунення порушень з нагоди вшанування державного синьо-жовтого стягу.

Зневагу до України і українства засвідчують як зовнішні впливи, так і внутрішні державотворчі процеси. «Та є народ, якого сила правди є сильнішою за всяке зло, – звернувся до учасників акції Олег Куцин. – Є молитва українських матерів за своїх дітей – і це наша опіка в національному зростанні та в щоденній боротьбі за права і свободи». І сміливий крок на Виборах-2012 нового обличчя України має наблизити  нас до іншого світогляду, близького душі і серцю українців.    

Прес-служба Закарпатської ОО ВО «Свобода»

26 серпня 2012р.

Теги: Колодзінський, Коссак, Солотвино, Куцин, Свобода

Коментарі

василь 2012-09-02 / 13:11:37
гостю

Думати можна, коли "думалка" на місці. Атвоє "думання" - як то кажуть, "козакам до сраки". Може до того, як поклали цей знак у Солотвині, ніхто нічого й не знав, а тепер знають. А пам"ять про цих героїв буде в серцях українців і без твоєї і тобі подібних "думалки"

гість 2012-09-02 / 12:24:25
я думаю що куцин до того дня і сам не знав кому тот памятник!!! не аби ще й у солотвині кось знав за тих кому го поклали!!!

нацикам 2012-09-01 / 14:38:46

Хамство, тролінг і українофобство. Коментар видалено. Адмін

Олег 2012-08-31 / 17:43:11
Не розумію чому той памятник не поставлять десь у центрі Солотвина?А поставили біля непрацюйочого клуба де у вечері збираются наркомани!

Олег 2012-08-31 / 17:39:45

Тролінг. Коментар видалено. Адмін

адміністратор 2012-08-31 / 11:28:20

Флуд, тролінг і українофобство. Коментар видалено. Адмін

учень 2012-08-31 / 00:27:19

Флуд, тролінг і українофобія. Коментар видалено. Адмін

василь 2012-08-30 / 21:04:16
Читачу, про твою писанину можна сказати одною українською приказкою:"На городі бузина, а в Києві дядько." Ти хоч трохи думаєш, коли щось пишеш?

свобода 2012-08-30 / 20:43:04
Чооловіче, ти ЙОББІКнувся.

http://zakarpattya.net.ua/Special/94184-Oleh-Tiahnybok-%E2%80%9CSvoboda-ne-spivpratsiuvatyme-z-uhorskym-%E2%80%9CJobbik-om-iakyi-zazikhaie-na-terytoriiu-Zakarpattia

Читач 2012-08-30 / 20:33:32
Хтось фінансує автопробіги (набіги) "Свободи". Крайній радикалізм - ознака незрілості. Хто не вміє думати, сліпо йде на повідку. "Свобода" дружить із угорською "Йоббік", ідеолог якої Сегеді виступав як антисеміт, але недавно змушений був визнати, що його дід і баба - євреї. Чи втримається він в Європарламенті? Чому Адмін. не видаляє "давно топір не гуляв", "дамо по шапці"?..

Олег 2012-08-29 / 15:26:38
Я рахую, якщо там встановили пам"ятний знак, тоді воно там і має стояти!?????????????????Погано рахуєте!!

Мафка 2012-08-29 / 09:30:44
Я рахую, якщо там встановили пам"ятний знак, тоді воно там і має стояти! Цікаво, в чому мадярські знаки не чіпають? Того же "турула"! По ЗАКОНУ УКРАЇНИ воно не має бути на Укрвїні!!!!

Олег 2012-08-29 / 00:28:00

Коментар видалено. Автору – попередження. Адмін

Довбуш 2012-08-28 / 19:46:12
Слухайте далба..би, шось ви Закарпаття всьо під румунів і мадярів підписали, але Закарпаття це ще й гуцули з Рахівщини, Міжгірщини і зі всіх боків де є гори...Такшо майте трохи стримання, бо давно топір не гуляв....

тарас 2012-08-28 / 16:41:47
І чого б це я на місці деяких коментаторів так люто ненавидів "Свободу"? Та вони чи не єдині за останні роки підтримують українське національне життя на Закарпатті. Десятки, а може й сотні акцій: з відновлення історичної пам яті, культурницькі, екологічні, соціальні, антирежимні, мовні,... Ця партія реально заслуговує на повагу!

василь 2012-08-28 / 14:33:29
собаки гавкають, а караван іде. хай би як проплачені тролі не бризкали слинов, а свобода методично робить свою роботу, впевнено нарощує рейтинг і вже не далеко той час, коли на закарпатті, як і в україні свобода буде реально впливати на політичні процеси.

Олег 2012-08-28 / 14:03:59
Дааааа у свободи рейтинг дужа великий! якщо є 4 процента то добре!

Аноним 2012-08-28 / 12:02:32
"Хамство і тролінг. Коментар видалено. Адмін"

Я ж и говорю "потешные ребята", но рейтинг "РАСТЕТ".

Аноним 2012-08-28 / 11:27:32

Хамство і тролінг. Коментар видалено. Адмін

Сер 2012-08-28 / 05:24:31
Біціглішта 2012-08-27 / 22:54:55
Я так розумію, шо ти проплачений троль,шо пише різні дурниці про Свободу, адже його господарі боться того шо в Свободи росте рейтинг і скоро вона буде в парламенті, вот тоді начувайтеся всі порушники, бо для настануть тяжкі часи!


ВО «Свобода»
Публікації:
Закарпатці ініціюють всеукраїнське відзначення подвигу героїв Карпатської України
/ 1На Закарпатті "Свобода" відзначить 78-му річницю Карпатської України (ПЛАН ЗАХОДІВ)
/ 10В Ужгороді в день вбивства Шухевича свободівці встановили таблички на перейменованій рік тому вулиці
В Ужгороді відбувся благодійний вечір по збору коштів пораненому бійцю "Карпатської Січі" Юрію Черкашину
На Закарпатті добровольців зі "Свободи" викликають в прокуратуру
/ 2Супровід від ДПС для однієї вантажної російської фури Закарпаттям коштує 40 євро
/ 15На Закарпатті "Свобода" блокує російські вантажівки на Верецькому перевалі і контролює два інші
Юрій Черкашин ("Чорнота"): "У влади немає сценарію перемоги в цій війні"
Закарпатець створив осередок "Сокола" у Мадриді
Ужгородські свободівці вшанували жертв геноциду 1932-33 рр. викладеним зі свічок надписом "Голодомор"
На Закарпатті вшанували полеглих січовиків
/ 3"Свобода" вимагає перевиборів на Закарпатті
/ 3Кандидат в мери від «Свободи» не проголосував за себе в Ужгороді через допит у Києві
В Ужгороді націоналісти привітали Україну зі святом Покрови концертом
В Оріховиці на Ужгородщині реконструюють монумент загиблим карпатським січовикам
/ 3У виборчий список політпартії "Наш Край" до Міжгірської райради "випадково" потрапили 6 свободівців
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода суд залишив під арештом
Кандидата-арештанта на посаду міського голови Ужгорода викликають на допит
Закарпатський «Сокіл» провів щорічний вишкільний табір «Верецький перевал – 2015»
/ 1Марш націоналістів у Мукачеві проходив під гаслом "Арсеній Петрович – другий Янукович"
На Воловеччині учасники російсько-української війни навчатимуть юнаків військовій справі і табірництву
/ 4Праві сили Закарпаття підписали меморандум про співпрацю у протидії сепаратизму
В Ужгороді відбудеться форум правих сил Закарпаття та онлайн-конференція з командиром на передовій Олегом Куцином
/ 1Скандальній "головисі" Тарнівців не вдалося прикрити громадськими слуханнями земельні проблеми в селі
/ 1До Дня вишиванки в Ужгороді "припарадились" навіть пам’ятники
» Всі записи