На Закарпатті відбулося засідання топ-менеджерів та власників найпотужніших підприємств краю, учасників бізнес-клубу "Z-20" (ФОТО, ВІДЕО)

Бізнес-клуб "Z-20" (Закарпатська двадцятка) є консультативним органом Федерації роботодавців Закарпаття, із представниками регіональної влади.

На Закарпатті відбулося засідання топ-менеджерів та власників найпотужніших підприємств краю, учасників бізнес-клубу "Z-20" (ФОТО, ВІДЕО)

«Нам спала на думку ідея створити елемент громадського суспільства на чолі із топ-менеджерами підприємств, власниками  бізнесу. Це експертна думка, яку ми доносимо до влади і влада не може не зважати на думку підприємств, які створюють майже 85 відсотків ВВП регіону. І це дуже добре, ця ефективна платформа комунікації визначає проблеми ведення бізнесу, які є в регіоні і шукає їх механізми вирішення. Ми не песимісти, ми бачимо певний поступ і є моменти в яких ми бачимо покращення. Будемо сподіватися, що з цих складових покращення ми зробимо великий прорив і для бізнесу створять такі умови, які є в наших колег за кордоном, тоді ми будемо дуже навіть конкурентноспроможні», - зазначив Голова Федерації роботодавців Закарпаття Володимир Панов. 

Платформа взаємодії  бізнесу («Z-20») мала на меті обговорити проблеми ведення  бізнесу, досягнення, а головне виробити спільну стратегію подальших дій, все аби економіка Закарпаття отримала новий імпульс. Відтак до діалогу запрошений голова Закарпатської ОДА разом з командою управлінців. Олексій Петров наголосив, що готовий співпрацювати з бізнесом, адже розуміє, що від роботи підприємств залежить економіка регіону. Відтак створення позитивного клімату для бізнесу - його основне завдання. Уже окреслено ключові напрями. 

«Усі питання будуть проаналізовані, на рівні регіону я дам доручення, які ми тут відпрацюємо. Найскладніше питання - пролобіювати Закарпатський регіон в розрізі інтересів представників галузі індустріалізації, машинобудівної галузі, яка тут представлена, саме задля надання преференцій, пільг, можливо податкових канікул, вільних економічних зон промислових. Дуже хочеться і відчуваю в цьому підтримку президента надати поштовх економічному розвитку Закарпаття через таке сильне лоббі у Верховній Раді  задля початку економічного експерименту у нашому регіоні, - зазначив голова ОДА.  

Частина потужного бізнесу який входить до Закарпатської двадцятки – це підприємства з іноземними інвестиціями. Це бренди, які відомі на весь світ і які уже роками працюють в області. За словами Володимира Панова наразі важливо зберегти не просто роботу цих підприємств, а самодостатність регіону загалом. « Для мене важливо аби Закарпаття не втратило своє обличчя. Аби підприємства і організації, які пішли із Закарпаття ( типу юстиції, антимонопольного комітету,  фонду майн, спеціалізовані суди, крупні платники податків, які тепер у Львові). Це треба припинити, бо Закарпаття самодостатній регіон і все повинно залишитися тут,  у нас. Ми повинні бути лідерами по євроінтергації», - наголошує Голова Федерації роботодавців Закарпаття.

А для лідерських позицій в цьому напрямі Закарпаття має все необхідне.  В області працюють потужні світові бренди. Вони не тільки зміцнюють економіку Закарпаття, але й працюють за сучасними європейськими принципами. Досвід краю в цьому напрямку може стати прикладом для інших регіонів. Проте ключове завдання - примножувати цей потенціал тут на місці. 

«Більшість людей навіть не знає, що такі відомі компанії знаходяться в Закарпатті і який тут рівень виробництва, який рівень кваліфікації людей, тому це все треба популяризувати, треба привозити і показувати, що це не є щось фантастичне. Люди давно так працюють і цей досвід позитивний присутній тут на Закарпатті і його потрібно вивчати і намагатися розвивати в масштабах всієї країни», - додає Олег Боярин, член Президії Ради Федерації роботодавців України. 

У результаті зустрічі сторони окреслили локальні проблеми, вирішення яких необхідне для покращення бізнес-клімату в краї. Це зокрема відсутність авіасполучення з регіоном; проблеми при перетині кордонів вантажного транспорту через несинхронізовану роботу суміжних пунктів пропуску та відсутність спільних міжнародних пунктів пропуску; неоптимізований перетин кордону в ділових цілях; перевага при закупівлі за державні кошти товарів за критерієм «ціна товару»; регуляторні бар’єри пов’язані із складністю адміністрування податків, постійними змінами нормативної бази у сфері будівництва та державного  архітектурно-будівельного контролю, тривалими державними реєстраційними процедурами; проблеми із регулюванням земельних відносин; відсутність державного стимулювання розвитку бізнесу, зокрема секторальної підтримки, встановлення інвестиційних стимулів,  доступність кредитування та інші. 

Олексій Петров пообіцяв всебічно сприяти вирішенню цих проблем, до того ж не тільки на регіональному рівні, але й пообіцяв лобіювати ці питання у ВР.

15 липня 2020р.

Теги: засідання, власники, менеджери, двадцятка

Коментарі

Міша 2020-08-29 / 21:19:35
Ростислав Пазина в тюрмі має сидіти, а не на цьому заході! Як його аферюжна «кантора» може бути «потужним підприємством», там від сили декілька людей працює (цікаво, а скільки з них офіційно?:) вигоніть його звідти на...й, а ще краще за межі області. Тоже мені «менеджер». Звичайний аферист в пошуках наступної жертви.

соціо 2020-08-19 / 15:37:23
Нема еліти!!

**** 2020-08-19 / 15:35:58
Місто.Сіли в маршрутку,на вулиці дощ.
У маршрутці теж дощ
Тема транспорту.

ужгородець 2020-07-15 / 20:47:34
Пазина з своїми клонованими арбітражними керуючими роздеребанили пів Закарпаття а зараз піариться на різних заходах шукаючи собі наступних жертв,кандидатів у банкрути.

Бодя 2020-07-15 / 18:48:02
Шось не бачу там Цірика Василя топ бізнесмена

Микола 2020-07-15 / 14:56:26
Пазина афер, Панов не краще... така вона ТОП "еліта"...

Ярчик 2020-07-15 / 14:51:06
Приемно чути , що голова ОДА говорить українською! а інші на камеру ГАВАРЯТ не понашому, хоча бакси заробляли ч\з Україну, а не МАСКОВІЮ. Це наш історичний фак...ультет.

Іван 2020-07-15 / 12:25:11
Наш край має все для розвику. Але ми є однією з найбільш відсталих областей в Україні. Там сидить Пазина Ростислав який розвалив більшіть підприємств будучи арбітражним керуючим. А тепер піарить себе як спеціаліст і ловить клієнтів на таких мітингах.

74847 2020-07-15 / 12:11:27
Хаха, а що там забув рекламний сайтик Varosh?

НОВИНИ: Економіка

01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
09:50
34 гектари малини, лохини та полуниці: поблизу Мукачева працює релоковане ягідне підприємство
18:22
/ 1
Газорозподільне підприємство АТ "Закарпатгаз" увійшло до складу НАК "Нафтогаз України"
17:07
/ 4
Чеський залізничний оператор RegioJet підтвердив намір інвестувати у електрифікацію ділянки Чоп-Мукачево
» Всі новини