Єдиний закарпатський банк відзначає своє 15-річчя


У неділю «Коопінвестбанк» святкуватиме ювілей. Якість, перевірена часом, довіра, якою користується «Коопінвестбанк» у населення, вимагають постійного вдосконалення і прискіпливого ставлення до своєї роботи. Про те, що вже вдалося виконати за ці роки і що ще планується, «ФЕСТу»
розповів голова правління ТОВ КБ «Коопінвестбанк» МІирослаш ГІСЕМ.

Єдиний закарпатський банк відзначає своє 15-річчя

— Мирославе Володимировичу, розкажіть, що значать для банку 15 років на ринку?

— Для фінансової установи - це дуже багато. Зрозуміло, що для людини це ще не є серйозною датою, але з огляду на активні політичні та економічні процеси в нашій державі, 15 років - це таки досягнення. Крім того, «Коопінвестбанк» є фактично ровесником України. А це означає, що ми спільно й успішно подолали всі кризові ситуації, яких було, на жаль, чимало. Деякі банки не ви-

тримали такої нестабільності і збанкрутували. Нам же вдалося виправдати довіру своїх клієнтів, зберегти їхні гроші і суттєво їх примножити. Так, наприклад, лише за 11 місяців 2007 року за користування коштами банк сплатив краянам понад 13,7 млн. грн.

— Нині закарпатці не бояться зберігати гроші в банку?

— Більше того, тепер чимало людей починають усвідомлювати, що тримати гроші вдома не тільки неприбутково, але ще й небезпечно, t-це неправда, що в банк йдуть лише заможні люди. Серед наших клієнтів багато пенсіонерів, вкладників, які тримають наче і невеликі суми на «чорний день», але одержують за це непогані відсотки - 14-15% річних у фивнях та 10-11% - у валюті. Щороку ми переконуємося-довірадо нашого банку росте, а це, в свою чергу, накладає на нас величезну відповідальність. Адже на сьогодні наші активи становлять понад 300 млн. грн.

— А які послуги ви надаєте?

— Перелік їх надзвичайно широкий, оскільки ми здійснюємо практично всі банківські операції. Кредитуємо підприємства та організації, підтримуємо інвестиційні програми регіону, фінансуємо експортно-імпортні операції підприємств, надаємо консультації з широкого кола фінансових та правових питань тощо.

Є у нас і спеціальні пропозиції. Так, ми безкоштовно відкриваємо рахунки пенсіонерам, видаємо соціальні картки. Причому існує можливість поточного рахунку - ви можете знімати гроші, але відсоток від цього не зменшується. Крім того, батьки можуть забезпечити майбутнє своєї дитини за допомогою вкладу «Дитячий».

— «Коопінвестбанк» належить до невеликих банків. Як вдається конкурувати з більш масштабними фінустановами?

— Тривалий час точаться суперечки про доцільність чи недоцільність існування малих банків. Але основною нашою перевагою є те, що головна установа знаходиться в місті Ужгород, а тому всі питання вирішуються на місці й оперативно. Кредитний комітет розташований тут же; рішення не затягуються, а приймаються в короткі строки. До того ж наша тарифна політика є зручною та гнучкою, передбачає індивідуальний підхід до клієнта. Саме через те, що банк невеликий, наші менеджери маютьзмогу чіткіше і ґрунтовніше зрозуміти потреби того чи іншого клієнта. Клієнт хоче, аби його обслужили в позаурочний час? Потребує зменшення комісії, відкриття овердрафта, короткострокових кредитів без застави? Чи просить допомогти вирішити питання з податковою? Кожне з цих питань можна вчасно розглянути та позитивно вирішити. До всього ми ще й ретельно стежимо за дотриманням конфіденційності, за збереженням банківської таємниці.

До речі, «Коопінвестбанк» входить до першої п'ятірки банків Закарпатської області. До кінця року за окремими показниками ми плануємо ввійти у першу трійку.


— Чи плануєте розширювати свою мережу?

— Звичайно. Ми дуже активно працюємо у цьому напрямку. Вже два роки як функціонує відділення в Києві. А нещодавно ми

ще й змінили адресу - з промислового району переїхали в самий центр, на вулицю Г.Ско-вороди, 1, для того, щоб нашим клієнтам було зручніше нас знайти. Ще ми будуємо своє приміщення, площею 700 кв.м. Це буде розкішне двоповерхове відділення, яке ми плануємо відкрити вже наступного року. Будуються відділення й у Львові, Одесі, Сімферополі тощо. Але, наголошую, головний офіс і надалі залишатиметься в Ужгороді, з Закарпаття банк не піде. Політикою банку визначено його обов'язкову присутність не лише в усіх районних центрах області, але навіть у невеликих населених пунктах (с.Минай, смт Солотвино, с.Керецьки тощо). Тобто робимо все, щоб бути ближче до людей і швидко реагувати на потреби закарпатців.

Краяни вірять нам, і це дуже радує. Навіть у той час, коли люди масово знімали свої вклади з банків, ми відчували стабільний приріст клієнтської бази. Тільки за останній рік наші активи виросли на 50%. А оскільки відповідальність на нас лежить досить висока, нам регулярно допомагає своїми конструктивними консультаціями та контролює нашу діяльність Територіальне управління Національного банку в Закарпатській області.

—  Наскільки  відомо,  ваш банк спрямований на обслуговування корпоративних клієнтів та юридичних осіб.


— Так, але маленьке уточнення - банк пропонує своїм клієнтам, як фізичним так і юридичним особам, повний спектр високоякісних банківських послуг, традиційних для банківської системи України. Можливо, ми не займаємося активно споживчим кредитуванням фізичних осіб, але за обсягами кредитів, наданих юридичним особам, банк посідає друге місце серед фінансових установ краю. А це, в свою чергу, дає можливість розвивати нашу область. Усі кошти, таким чином, продовжують працювати на економіку Закарпаття.

ТОВ КБ «Коопінвестбанк» має достатній досвід обслуговування комплексних програм, проектів та контрактів для замовників із багаторівневою організацією. Банк уповноважений обслуговувати зарплатні проекти працівників бюджетних організацій (обласна ДПІ, Ужгородська ДПІ, Ужгородська МДПІ, Берегівська МДПІ, Свалявська ДПІ, Закарпатстький обласний відділі ДАІУМВС, відділи та установи районних державних адміністрацій області тощо). Серед клієнтів банку - ОП «Ужгородський коньячний завод», ЗАТ Київський завод шампанських вин «Столичний», ТОВ Торговий дім «Євразія», Українська корпорація по виноградарству і виноробству, ВАТ«Ужго-родхліб», ТОВ «СТО», СВК «Ізумрудний», ТОВ «Південний регіон», ДП санаторій «Шаян», санаторій «Сонячне Закарпаття», Видавництво «Закарпаття», ВАТ «Закарпаттягазбуд», ТОВ «Авто-Стар», ПП «Єврокоїл», ДП «Ламелла», ДП «Альбіон Гроуп», Управління механізації і будівництва, ТОВ «Чизай Агро», ТОВ «Шаян», ТОВ «Закарпатбудпостач», ЗАТ Виноградівська ПМК 78, ВАТ Хустська ПМК 240, ТОВ «Форшнер-Україна», ТОВ СП «Терно Текс лтд», ДП Ве-ликоберезнянський держлісгосп тощо. Ми цінуємо та поважаємо кожного нашого клієнта.

— Аналізуючи ситуацію наприкінці року, чого вдалося досягти?

— Власне, те, що було заплановано на початку року, ми виконали. Збільшився прибуток банку, зросла клієнтська база та кредитний портфель. У 2007 році інтенсивно розвивалися технології платіжних карток - ми вступили в міжнародну платіжну систему Master Card International. Нам вдалося мінімізувати ризики, поліпшити фінансову стабільність та підвищити прибутковість банківських операцій та послуг. Та це ні в якому разі не дає нам приводу зупинятися і спочивати на лаврах. Спокій - то смерть. Тільки невпинний прогрес і рух уперед забезпечать нам тривале й успішне життя на ринку. Тому ми завжди намагаємося знаходити нові напрямки роботи, підвищуємо вимоги до себе. З 2008 року починаємо працювати на ринку цінних паперів, із дорогоцінними металами, плануємо вступити ще і до міжнародної платіжноїсисте-ми Visa, далі розширюватимемо мережу банку. Вже сьогодні ми працюємо над тим, щоб вийти на зовнішній ринок і почати здійснювати запозичення від іноземних банків.

— Що ж, до 15-ї річниці зичу вам лише стабільності й подальшого процвітання.

— Дякую, а я, в свою чергу, від імені правління ТОВ КБ «Коопінвестбанк» висловлюю подяку засновникам за незмінну увагу до наших проблем та потреб, ми вдячні нашим клієнтам за довіру та вірність, колегам та партнерам - за співпрацю та відкритість, колективу банку - за чесну, високопрофесійну роботу.

ДОВІДКА. Комерційний банк «Коопінвестбанк» заснований 16 грудня 1992 року в місті Ужгород. За час існування цієї фінансової установи було створено 29 відділень в усіх районних центрах та великих селах Закарпаття, а в 2005 році - й у місті Київ.

Сьогодні клієнтами «Коопінвестбанку» є 3500 юридичних та 14000 фізичних осіб. Упродовж 2007 року активи банку зросли на 50% і становлять сьогодні понад 300 млн. грн.

Розмовляла Людмила Олійник
14 грудня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини