Керівник ужгородського штабу «Народного фронту» І.Волошин «коронно» «вставив» Ужгород ще на 8 млн грн (ДОКУМЕНТИ)

Історія з крадіжкою у громади Ужгорода історичного комплексу «Корона» триває. Як з’ясувалося, «автор» цієї аферистичної оборудки – колишній бандит, а нині депутат ужгородського міськради і, віднедавна, очільник ужгородського штабу політичної партії «Народний фронт» Іван Волошин заклав у неї кількакратне пограбування міста. Цього разу йдеться про ще 8 вкрадених мільйонів.

Керівник ужгородського штабу «Народного фронту» І.Волошин «коронно» «вставив» Ужгород ще на 8 млн грн (ДОКУМЕНТИ)

13 серпня 2012 року, намагаючись виправдатися в умовах значного резонансу, щодо його викликали в закарпатських ЗМІ сумнівні обставини продажу комплексу «Корона», тодішній директор Департаменту міського господарства Олексій Касперов зазначив у розмові з кореспондентом «Закарпаття онлайн»: «...Згідно з конкурсом, який ми провели, переможець не тільки сплачує до бюджету 8 млн. 65 тис. грн. за придбання «Корони», але і не менше 100% від цієї ціни інвестує в реконструкцію площі Театральної. Тобто, в сумі виходить більше 16 млн. грн.».

Оскільки договір купілі-продажу «Корони» громадськості тоді не надали, остання, з журналістами включно, сприйняла ці слова на віру.

І даремно...

Тему реконструкції площі Театральної до договору по «Короні» справді внесено. Однак – у дуже специфічному формулюванні. Як йдеться у пункті 5.5 відповідного документу, передбачається «інвестування не більше двох років в реставрацію комплексу “Корона” не менш як 100% від оціночної вартості об’єкта, яка становить 8 065 000,00 грн. (вісім мільйонів шістдесят п’ять тисяч 00 коп.) та в “збереження традиційного характеру середовища архітектурної пам’ятки” (Закон України “Про охорону культурної спадщини”), а саме: реконструкцію площі Театральної з заміною покриття, комунікацій водовідведення, лавиць, системи освітлення».

Тобто, насправді, ті 8 мільйонів гривень, які, як казав О.Касперов, мають бути інвестовані, згідно з умовами продажу об’єкту, в реставрацію площі, відповідно до умов зазначеного договору мають бути інвестовані покупцем у... придбану за значно заниженою ціною «Корону». А на площу – виключно, якщо захочеться новому власникові «Корони». І в обсягах, яких йому ж забажається...

Тобто, у одній лише афері з продажем комплексу «Корона» Ужгород і ужгородців обікрали тричі. Насамперед, суттєво занизивши вартість об’єкту, проданого на фіктивному конкурсі. По-друге,  занизивши при викупі площі комплексу «Корона» на 1 тисячу квадратних метрів, що було зафіксовано прокуратурою і порушеною кримінальною справою, і за що навіть було засуджено винних осіб з числа виконавців, але місту не повернуто втрачені кошти. І, по-третє, на брехні про обов’язову умову інвестування 8 млн грн у реконструкцію площі Театральної.

Тобто, у кінцевому випадку, міська скарбниця не дорахувалася не мільйона-двох, а вже десятків мільйонів. Котрі у випадку чесного продажу цього об’єкта могли би бути з користю інвестовані у вирішення тих чи інших питань життєдіяльності міста.

Скільки втратило місто на руйнуванні пам’ятки архітектури, реставрацію якої планують підмінити якісним євроремонтом фасаду, ще треба буде порахувати. Це при тому, що саме реставрація, а не ремонт проданої споруди, кілька разів зазначена у вже згадуваному договорі купівлі-продажу: «- повернення комплексу «Корна» (архітектурній пам’ятці місцевого значення) туристичної, культурної, історичної привабливості...», «- інвестування... в реставрацію комплексу «Корона», «- замовити та профінансувати проект реставрації комплексу...», - почати проведення реставраційних робіт...», «- чітко дотримуватися норм законів України та інших нормативних актів , які встановлюють порядок експлуатації таких пам’яток архітектури...». Але про це – в окремій наступній публікацї...

Власне, як уже повідомляло Закарпаття онлайн, аби приховати всі ці аферистично-кримінальні оборудки І.Волошина і Ко, «Корону», придбану за 8 мільйонів, перепродали за 1,25 мільйона .  Тобто, у 6,5 разів дешевше.

Формально,  пункт, де згадується площа Театральна, окремо застережено в договорі про перепродаж «Корони». Але, тільки формально. Бо, як бачимо, жодної сили він, насправді, не має...

Аби приховати цей кримінальний момент, колишній міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов свого часу навіть спробував провернути оборудку з реставрацією площі Театральної коштом міського бюджету, передбачивши витратити на це 1 мільйон громадських гривень. Однак, ймовірно через пильну увагу ЗМІ до теми «Корони», цю чергову аферу колишньої влади Ужгорода так і не було втілено у життя.
Як днями повідомляло Закарпаття онлайн, під інформаційним пресингом нашого видання досі бездіяльна прокуратура Закарпаття під керівництвом Олега Сидорчука змушена була продемонструвати видимість роботи і направила інформацію про наші публікації по «Короні» в УМВС України в Закарпатській області. Тобто, Сергію Шараничу. Тому самому, який досі справно спускав на гальмах кримінальну справу по крадіжці газу у особливо великих розмірах у велнес-готелі «УнгварЪскій», що є спільною власністю Івана Волошина і його екс-кришувальника, нині вже колишнього високопосадовця СБУ Дмитра Білоуса.

Нині Іван Волошин, власний бізнес якого, заснований на кредитних аферах, «завис» на мільйонному невиплаченому кредиті, під який заставлено велнес-готель «УнгварсЪкій», вирішив поправити свої плачевні справи, інвестувавши в політику. Саме під обіцянки профінансувати виборчу кампанію «Народного фронту» в Ужгороді, цього кримінальника і афериста, учасника провладно-«регіональної» більшості в Ужгородській міськраді та ужгородського АнтиМайдану, як і анонсувало Закарпаття онлайн, було призначено керівником виборчого штабу цієї політсили в обласному центрі Закарпаття. Після чого ужгородський виборчий штаб "Народного фронту" звільнився у повному складі, а в новому "засвітилися" особи, наближені до І.Волошина.

Ужгород не прощає такого роду знущань над собою. І, скажімо, після того, як керівником виборчого штабу Юлії Тимошенко в Ужгороді було призначено так само антимайданівці Андрія Погорєлова – сина колишнього мера-«регіонала» Віктора Погорєлова, ВОНА зазнала тут нищівної поразки.

Не доводиться сумніватися, що, зв’язавшись із кримінальником і аферистом Волошиним, «Народний фронт» Яценюка, Турчинова, Авакова спроможеться на аналогічний результат...

А наразі, аби закрити рота інтернет-виданню Закарпаття онлайн, І.Волошин та ще один ставленик «Народного фронту» С.Шаранич,  бандит і міліціонер, днями знову форсували фальсифіковану ними ж кримінальну справу щодо головного редактора сайту Олега Диби. Тепер – за підтримки прокурора О.Сидорчука, «розбалансованого» опублікованою на сайті інформацією про його «кришування» теми «Корони» і можливе звільнення...

А тим часом тема звільнення С.Шаранича та О.Сидорчука вже вийшла на рівень Адміністрації Президента...

Тобто, тема «Корони» продовжує залишатися ключовою у висвітленні корупційних взаємозв’язків владних верхів Ужгорода і Закарпаття, тягнучи за собою на дно всіх тих, хто спокусився на підтримку афериста, який затіяв цю масштабну авантюру...

06 жовтня 2014р.

Теги: Корона, Волошин, Шаранич, Сидорчук

Коментарі

with love from Ukraine 2014-10-23 / 23:03:27
тiльки Щадей!!!!!

Вуйко Славко 2014-10-13 / 13:30:49
Правий Сектор. Б.Береза:
Olga Kosharna

Что имею сказать о кандидате в нардепы по округу №213 (Киев, Троещина). Хочу здесь уточнить, что Борислава Березу я увидела первый раз на собрании экспертов УНА-УНСО 1 марта 2014 года в отеле Днипро, где у них был штаб в то время. На входе мы встретили Анну Власову, многолетнюю помощницу Николая Злочевского, держателя надр Семьи. Она очень удивилась такому стечению обстоятельств. На тот момент она была комендантом штаба ПС и распределяла комнаты и компьютеры в отели Днипро . Борислав в конце встречи экспертов представился Бляхером, корреспондентом израильских СМИ, и вопрошал Яроша завести практику Симона Везенталя по поиску преступников, убивших Небесную сотню.
Кто умеет гуглить, погуглит, и найдет, что с средины 90-х Береза-Бляхер гражданин Израиля, сбежавший из Украины в связи с криминальными делами относительно него за левые книжные тиражи с российскими издательствами. Т.е. человек явился перед ясны очи Дмитра Яроша 1 МАРТА 2014 года (когда уже похоронили Небесную сотню), и вдруг стал голосом Правого сектора". Ну и обещанное избранное:

Б.Береза мне "А захотите, хоть что-то в этой стране поменять, а не просрать, что свойственно Вашему поколению - то можем попробывать. Но для этого Вам надо кое чему научиться, а Вам это сложно."
Моему поколению он говорит, особенно учившемуся в Москве, студентов в Москве вязали в КГБ за чтение Собачьего сердца и Доктора Живаго. Мне, все родственники которой живут на Южном Урале, на могилы моих родителей при жизни Путина уже не поехать, потому что тупо депортируют всех, кто был в партийном списке УНА на выборах ВР-2012 (я была 7 номером и господин А.Ермолаев мне читал нравоучительную лекцию, почему я это ему не скзазала, идя по списку националистичской партии, и работая в НИСИ при президенте Украины).
И есть у меня еще кое -что и другое из личной переписки с эти гением пиара.
Внимательно посмотрите на его биг-борды - ну чистый мошеннник и проходимец!
без кавычек...

міша 2014-10-12 / 18:27:18
голосуємо за яцинюка жидяра хитрий простий народ обдерає і індиксацію заборонив платити жидяра

воловець 2014-10-12 / 11:50:15
Якi там вибори. Лиш пiшов губернатор iз свитою з Воловеччини, один iз претендентiв в депутати почав роздавати населенню грошi. I нема на них нi законiв нi мiлiцii. До гузицi такi вибори.
А ви кажете Майдан, революцiя Гiдностi.

Пану Шекеті та пану Губалю 2014-10-11 / 07:00:16
Чи знаете Ви, що посадові особи Майданської сільської ради в особі Бурди та Марковича приймають тільки антинародні закони разом із своїми вісьма депутатами-алкоголіками щодо знищення молодьожі в селі Майдан з метою не виділення земельних ділянок під будівництво при чому всі ці землі поприймали на комерційне призначення, -- для отримання бабла за зміну призначення в майбутньому, щоб молодь не лишилась у селі, а Бурда щоб мала пенсію 5 тис грн, хай ті землі, які вона відібрала у дитсадка і завода Бурда собі и викупає!

Закарпатець 2014-10-10 / 15:51:58
Треба на виборах поддержати нормальних люди А УЖЕ КО ОНИ ци фронт ци БПП ци НОРМАЛЬНІ порядні люди..............думайме народ не спім............бо уже раз проспали коли убрали ТОГО дурня Президентом у 2010 році..............

Майдан-2015 2014-10-09 / 22:56:41
АнтиНародний фронт, що зародився на АнтиМайдані

Закарпатець 2014-10-08 / 18:50:36
Народний фронт ниє паскудний сам по собі НО кого берут з собов о-ва..........

Василь 2014-10-08 / 12:48:01
Щадей подільник Волошина.

зов закарпаття 2014-10-07 / 21:55:53
Шановні краяни!Будьте мудрі і відкрийте очі.Ці пусті обіцянки пустослова Яценюка привели до "європейського " життя.Всіх нас грабують з усіх сторін.Переконливо Вас прошу не голосуйте за цю злочинну банду!Чому,а саме тому,що Лунтік працював із ригонами,і можна сказати,що Яцек не знає хто голова штабу,а якщо не знає,то це вже його проблеми.Після виборів зробить підсумок своєї плідної роботи і піде жити в Ужгород в готель Унгварський

отрута від колорадів 2014-10-07 / 21:09:49
Посадити гада!!!!!!!

вибори 2014-10-07 / 15:27:37
Пінкєц Народному фронту

Виктор, Ужгород 2014-10-07 / 01:53:55
Ой, мама родная! Как можно было это ***ище поставить? Вы при здравом уме, "фронтовики"?

remiz 2014-10-07 / 01:11:11
Ой, как здорово!

Українець 2014-10-06 / 22:55:03
Дайте Волошину спокій - він не знає що таке інвестиції.
Він думає, що то йому ще місто винно:-)
Щосьте до нього причепились?
Невже Яценюку похер, які будуть в нього результати і ставить бувшого бандюка.
Юля з погореловим вже пролетіла :-) На черзі Яценюк

ППС 2014-10-06 / 17:10:45
На Закарпатті Правий Сектор звівся тільки до просторікувань у Фейсбуку. Пилипіва, який був дієвим і примотував зажертих чновників скотчем до стовпа, спровокували і тепер судять "орли Шаранича". Так що у нас чиновникам нічого не загрожує. Реальні дії ПС замінилися віртуальними. Правий сектор існує лише на папері, в інтернеті і на фотках.

балаклава 2014-10-06 / 15:34:47
ДЕ ПРАВИЙ СЕКТОР!!! чого мовчить, чи продалися цьому лоху

яна 2014-10-06 / 15:27:58
Шафаря, Волошина, Феєра, Погорєлових..... варто відправити на смітник історії і разом з ними половину всіх депутатів міської та обласної рад. Розумну та рішучу молодь до влади!!!! Не розумю, чому Світлики.... пруться у ВР??? Могли б тут, на місцях робити чимало гарних справ і протистояти цим моральним бабловитим виродкам.

деп-т 2014-10-06 / 15:26:35
Ну і треба пам'ятати про те, що він - також представник "Народного фронту" і був втиснутий у цю команду особисто Лунченком

деп-т 2014-10-06 / 15:22:31
Шафарь якраз заробив на "Короні". Він входив у комісію по організації того лівого конкурсу з її продажу

НОВИНИ: Кримінал

16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
» Всі новини